Téma: Ali

9/10
yoz007 2009 jan. 08. - 00:52:11 9/10
(13/33)
Valamikor láttam már és most "levadászom" a DVD-vel.
Amúgy is nagyon szeretem a megtörtént, avagy életrajzi filmeket.
10/10
mutu20 2009 jan. 06. - 23:40:01 10/10
(12/33)
Csodálatos!
Nagyszerû!
Remek!
zoltanlori 2008 aug. 02. - 11:13:32
(11/33)
Ennél a filmnél jobban csak a, véleményem szerint, földkerekség valaha élt legnagyobb sportolójáról, Egerszegi Krisztináról készített filmet vártam, várom. Ebben nem csalódtam. Én a Gong-ot Ali miatt olvastam rongyá. Az én számomra Õ volt a legnagyobb. És nem csak az én számomra, hiszen valóban megválasztották a 20. század legjobb sportolójának. Ebben a filmben elég sokszor láttam Alit, és néha Will Smith-t. Tehát összességében elmondható, hogy ez egy jó film. Szeretem Smith játékát, nem Brando, de legjobb 20-25-ben benne van. Szerintem:)
eugénia22 2008 máj. 21. - 03:44:01
(10/33)
Jó film.Egyszer érdemes meg/bele tekinteni...
cstimcsi 2008 febr. 09. - 23:05:41
(9/33)
Nekem tetszett a film. Egyáltalán nem olyan hangulatban ültem le megnézni, mint aki fel van készülve egy életrajzi drámára. Ennek ellenére összességében tetszett, bár valóban vannak benne kissé követhetetlen ugrások és néhol ellaposodik, azonban a végére ütõs - szó szerint! =)
Nekem legjobban Jon Voight alakítása tetszett, de kellemesen csalódtam Will Smithben (azért az még nem Oscar-díjas)!
A film zenéje pedig magávalragadó! Nincs meg véletlenül vkinek? ;)

Amúgy Will Smith nem 30 kilót, hanem 35 fontot (kb 17,5 kg) szedett magára a film kedvéért (vagyis, h elérje Ali 220 fontos súlyát). (IMDb)
8/10
Mákostonhal 2008 jan. 06. - 00:58:44 8/10
(8/33)
Hát el jött az alkalom, hogy Michael Mann itt is kipróbálja magát. Remélem neki is tetszett annyira a végeredmény, mint nekem. A film egy jó kis Rock & Roll számmal indít, felpezsdítõ, üdítõ hatást nyújtva, közben láthatjuk Cassius meccsre való készülését, bevezetõnek remek. Habár a fõszereplõ annyira nem hasonlít, a néhol dokumentarista, nagyon összetett rendezés, a felszínesnél részletesebben bemutatott korrajz és a valószínüleg direkt régies, rángatózó, ám lényeget megragadó operatõri munka mégis olyan hatással lehet a nézõre, mintha archív felvételt, valóságos eseményeket nézne. Nagyon megnyugtató volt számomra, hogy Will Smith "MTV generációs" karizmája nem tette tönkre a filmet, és még kevésbé a karaktert, akit alakított. Ez valószínûleg Michael Mann profi instruálásának volt köszönhetõ, hogy az akkor még drámai vonalon elég kiforratlan Smith mégis bebiztosított színészi jelenléttel szerepel az ilyen hangvételû jeleneteknél. A fickó tényleg jól alakít, számomra mégis elég vitatott, hogy akkor most megérdemelt-e az Oscar-jelölés, vagy nem, mert változó teljesítményt nyújt. Néhol kimerül a bunyós viselkedése által kialakult médiaszereplõ gúnyos imázsában, néhol azonban erõteljes perceket is láthatunk tõle, ezeken a helyeken a legátélhetõbb a film is. Kár, hogy a Sonny Liston elleni összecsapás után a film talán túlságosan leülepedik, és néhányunknak úgy tûnhet, hogy csak a meccsektõl várhat majd némi izgalmat. Itt picit azt lehet érezni, hogy az alkotók többet, jobbat akartak, mutatni, mint ahogy a végén sikerült, mert néhol a film kissé vontatottá válik, annak ellenére, hogy sûrûbb vágások vannak, és pl. a szerelmi szálak elég kidolgozatlanok. A filmben Jon Voight, és Jamie Foxx is remek teljesítményt nyújt. Õk csupán apró részletek a nagy egészben, de nekik is bõven volt szerepük abban, hogy ez utóbbi mégis jól mûködik. Az egész filmnek valahogy van egy jó hangulata, ami feledteti, hogy a hosszú játékidõben kissé elpilledhetünk, vagy a tényt, hogy a koncepció apró láncszemei néhol kiakadnak. A filmben pozitívum, hogy nem olyan hatásvadász, és nem is annyira idealista látószögû, mint a Rocky-filmek. De sajnos az is igaz, hogy messzebb van a Dühöngõ bika által felállított színvonaltól. Az Ali éppen olyan, mint a cimszereplõ. Felbukkanásakor nagy gyõzelmet arat, de hamar letûnik, mégis vissza-vissza térhet még a nézõ figyelmének középpontjába. 83%
Zotyipotyi 2007 jan. 15. - 13:13:54
(7/33)
Valahogy gondoltam, hogy a Foreman elleni meccsel lesz vége a filmnek, vagyis pontosabban én csak amiatt néztem végig (xar volt össz 5 órát aludni)!:) Amúgy nem volt rossz film!:)
Helios 2007 jan. 15. - 01:29:22
(6/33)
Érdekes hogy említetted azt a filmet mert én is mikor leültem az Ali-t megnézniegybõl a Dühöngõ Bika jutott eszembe. Igazából ilyenkor jövök rá hogy a szívem még mindig az egyszerû tömegfilmek felé húz, és nem az "igazi mûvészethez". Sztem amit kellett eljátszott Will Smith. Ez nem volt egy olyan szenvedélyes szerep. Nem lehetett annyit beleadni mint a Dühöngõ Bikába. Amúgy a 30 kilo szerintem is túlzás ...Will Smith mindig is kottás gyerek volt annyira nem kellett rágyúrnia erre a szerepre. Igazából ezt a filmet teljessé a történet és rendezés mellett a nagyon jól megválasztott zenéje tette, és sztem Will Smith munkája is azért benne volt. Jamie Foxx természetesen megint kihozta a szerepbõl a maximumot :) . Ami viszont nem tiszta hogy miért egy bandzsa parkinzonkóros operatõrt alkalmaztak, engem kurvára zavart hogy már az elején az öltözõben is bordákat, meg lapockákat láttunk közelrõl köntössel takarval. Magyarul fehér foltokat és úgy rángatta a kamerát hogy hihhetetlen. Megnéztem Emmanuel Lubezki munkájit... elég jó filmekben volt benne a keze... és biztos hogy itt is volt valami mûvészi célja ennek a kamerarángatásnak de engem hihhetetlen mennyire irritált.
Brambilla 2007 jan. 14. - 20:38:04
(5/33)
Azt hittem csak a Viasat csinál olyan hülyeségeket, hogy háromórás filmet az éjszaka közepén kezdenek vetíteni. Na de örüljünk annak, hogy a Retek Klub lead egy az átlagnál értelmesebb filmet. Egyébként meg nem hiszem, hogy Will Smith komolyan 30 kilót hízott volna, csak elcsórták az ötletet De Niro-tól (Dühöngõ Bika).
kevinspéci 2007 jan. 14. - 18:25:59
(4/33)
Hehehe. Ez teccett, NUFC. :)
Színésznél már csak énekesnek jobb a fiú, mi? :)
4/10
Newcastle United 2007 jan. 14. - 17:27:17 4/10
(3/33)
Nem tetszett. Nem áll jól Will Smithnek amikor színészkedni próbál.
Paradise 2007 jan. 14. - 16:27:03
(2/33)
Szerintem 1-szer mindenképp érdemes megnézni...a box jelenetek kicsit gyengék benne, de ne vesszünk el a részletekbe,inkább "élvezzük" egybe ezt az alkotást!
Ha jól tudom Will Smith csak ennek a filmnek a kedvéért szedett fel magára +30 kilót...(már ez se kis színészi teljesítmény)
kevinspéci 2007 jan. 14. - 15:04:52
(1/33)
Ez ér valamit vagy kár rá az idõt pazarolnom?