6/10
black_eagle 2017 máj. 22. - 19:24:17 6/10
(58/238)
9/10
jmisi31 2017 máj. 22. - 12:54:10 9/10
(57/238)
Vegyes érzések... ez az, amit ez a film kivált a nézõibõl!
Akárhogy nézzük, mai szemmel nézve az elsõ rész totál nevetséges!!! És az a baj, hogy mindenki ahhoz hasonlítja ezt a mûvet... És kifelejtjük a félelem faktort, ami akkor új volt és ijesztõ, az mára már megszokott és alapvetõ lett!
Nekem alapból a második rész a kedvencem minden tekintetben, akciódúsabb, ijesztõbb és egyben drámaibb is... bár mint minden részben, abban is voltak logikátlan megmozdulások!
De mint egyszerû ember, szerintetek hogy viselkednénk, ha szembe találnánk magunkat egy szinte elpusztíthatatlan, nálunk jó méterrel magasabb gyilkoló lénnyel szemben?! Túl sok itt az okos, mindenttudó, bátor akcióhõs, akik megmondják a tutit, miközben otthon a sarokban éppen hálót szövõ pók is megijeszti õket!!!
Ezzel a filmmel egy baj volt... a vége... vagyis az utolsó 2-3 perc! Le lehetett volna zárni happy end-del, úgyis tudjuk, hogy még csak ezután jönnek az elsõ rész történései... és nálam pont ezért csak 8-as!
Egy másik dolog, már csak azért is jobb, mint például a 3. vagy a 4. rész, mert sokkal több újdonságot mutat és közben az eredetihez is próbál közelebb lenni, valamint próbálja összekötni a Prometheus történéseit a Nyolcadik Utas: A Halál-lal, ami azért nem kis munka!
Nosza gyerekek, aki jobb forgatókönyvvel tud elõállni vagy jobb rendezõnek érzi magát, zúzzon el Hálivúdba és ott akarjon többnek látszani, mint ami vagy.... lehet csendben a nemtetszést kifejezni, de ne \"hozzáértõ\" módon, mert itt olyan igazából nincs!
6/10
black_eagle 2017 máj. 22. - 07:54:33 6/10
(56/238)
"Olyan szinten kiszámítható volt ez a film, hogy végig tudtam mi fog most következni."

SPOILER....

A végére legalább lehetett volna az a csavar, hogy "alienbarát" mindenkit kinyír. Ne pedig az android tegye ezt és legyen õ a fõgenyó.
Happy end, de mégsem, a folytatás adott. Tehát, ha lesz és remélem nem, akkor lesz egy ûrhajó, ahol vagy 2000 alien fog utazni valahová egy Istent játszó androiddal, aki mellesleg valóban nagyon jó színész.
6/10
black_eagle 2017 máj. 21. - 21:00:46 6/10
(55/238)
Az hát, ezt is "elvitték" hülyeségbe. A Neomorph is 1 perc múlva már gyilkolt! Nem értem a "logikát" Scott fejében, ha van egyáltalán ilyen. :)

Itt egy kép, egy elég frankó kép, hogy mibõl lesznek a "cserebogarak". Aki nem látta a filmet, egyelõre ne nézze meg. Spoileres lehet...

http://abload.de/img/18527481_10156303378474slj.jpg
5/10
jesusfreak 2017 máj. 21. - 20:43:38 5/10
(54/238)
Éppen most láttam, és bárcsak ne ezt kellene most éreznem...csalódottság és némi düh. Inkább az elõbbi, mert ez egy sima, B vagy C kategóriás horror film lett. Minden kiszámítható és tudható elõre, hogy mi fog történni. Ez a film olyan, mintha Ridley Scott rendezte volna... Nem akarok senkit se lebeszélni a filmrõl, de bizonyára ti is láttatok már több száz olyan klisé filmet, amikor három pasi, három nagyon dögös szöszi csajjal elmennek egy hétvégére egy faházba egy erdõ közepén, igaz? És elõre tudtad, hogy egyesével fognak megdögleni egy erdei rohadék szörnytõl. Hát ez a film is dettó ilyen...Ennyi. A Prometheus-ról mostanában olyanokat írtak, hogy zavaros volt, meg így rossz, meg úgy rossz volt. Hát, abban legalább volt valami misztikum, valami suspense... de ebben a Covenant-ban még ennyi sem. Szégyen, hogy pont maga a rendezõ próbál még egy, s még egy bõrt lehúzni errõl az egészrõl. Nem kéne ezt már erõltetni...4/10 a részemrõl. Sajnálom.
3/10
kateri 2017 máj. 21. - 20:30:09 3/10
(53/238)
Olyan szinten kiszámítható volt ez a film, hogy végig tudtam mi fog most következni.. Az adroidok unalmas ès hosszú monológja pedig semmilyen szinten nem kötött le..

Spoiler!
Amúgy a vègèn a kèt android hogy cserèlt kb fèl perc alatt öltözetet?

Még az eleje jól indult, de onnantól, hogy feltünt az "okos robot" , aki elvitte a csapatot valahova ahol senki még csak meg sem kérdezte, hogy amúgy itt biztonságban vagyunk-e, onnantól már nem kötött le a film, sõt kifejezetten nem élveztem..
Remèlem nem lesz folytatás, mert sem Ripley-t, sem a körülötte levõ dimenziót nem lehet újra mozivászonra varázsolni!
10/4
10/10
Trevor Belmont 2017 máj. 21. - 20:10:47 10/10
(52/238)
Pontosan! Én is lehidaltam mikor láttam, ahogy pillanatok alatt nõ a kis izé, de mibõl? Táplálék kell a növekedéshez minden élõnek és az is az.
6/10
black_eagle 2017 máj. 21. - 19:29:25 6/10
(51/238)
Egyelõre nem tudom hova tenni ezt a filmet pontszámban.
De az biztos, hogy egy ALIEN fan fõleg a "parafaktor" miatt rohan a moziba, meg hogy lássa a xenomorph-ot. Szerencsére azért elõkerült "õ is", mert az igazi ALIEN a xenomorph, nem az idióta neomorph meg deacon meg a többi. Faccehugger-t, ovomorph-ot chestburster-t a népnek! Szerencsére itt mindet megkaptuk egy ovis történettel, de talán, ha legalább egy kicsit is elõjön a félelem faktor valahol, akkor lehet nem is tûnne dedósnak az egész, de kiszámítható. A xenomorph-nak drukkoltam, hogy mindet gyilkolja le, annyira nem tudtam egyik színészt sem (meg)szeretni. Talán 10/6...

Egyébként, hogy a csába van most, hogy chestburster szinte perceken belül egy kifejlett xeno lesz?
(spoiler)
Kirágja magát a mellkasból és 1 perc múlva már a kezeit emelgeti, közben meg nõ...izé ez egy baromság ...lett.
VY Canis Majoris 2017 máj. 21. - 17:41:42
(50/238)
Sikerült félig aludva megnéznem a várva-várt Alien-Prometheus mix következõ darabját, mivel sci-fi,horror, illetve Alien-rajongóként úgy éreztem ez kötelezõ darab,ez nekem jár. Nos, kijelenthetem, hogy a holivúdi filmgyártás haldoklik, az egykoron szebb napokat élt rendezõk kifogynak az ötletekbõl, egymástól lopnak, kölcsönöznek és klisét klisére halmoznak, a speciális effektekkel, a nem túl tehetséges de legalább jól ismert sztárokkal eladják az eladhatatlant. Csalódott vagyok nagyon, a csalódottságom a Prometheussal kezdõdöt, ami legalább nézhetõ és élvezhetõ volt mivel egy viszonylag kreatív forgatókönyv kerekedett ki belõle,de ez,ez az új Alien vagy nem is tudom már mi ez szinte nézhetetlen.

\"Spoiler-veszély!!!\"

Bocsi, kicsit hosszú lesz.
Miért kell egyáltalán a hit, vallás kérdését feszegetni amire soha nem fogunk valószínûleg választ kapni, raádásul egyáltalán nem kompatibilis az effajta filmekkel? Miért kell szinte minden filmben a tudósokat retardáltnak beállítani? Hogy gondolhatja bárki is, leginkább a kiképzett tudósok, kutatók azt, hogy egy idegen bolygón csak úgy átgondolatlanul levesszük a sisakot, mivel olyan vírusokkal, kórokózókkal fertõzódhetünk meg ami ellen nem tanult meg az immunrendszerünk védekezni? Miért nem küldik ki elõször az androidot? Miért nincs karakterfejlõdés, hol van a karakterábrázolás? A Michael Fassbender által megformált robot az egyetlen karakter aki nem csak egydimenziójú. Hol van az együttérzés, hol van az empátia, sajnálat bennünk az itteni szereplõk iránt akik még az Alien elsõ két részében belénkívódtak hiszen magával ragadott a karakterük, a személyiségük. Miért sétálnak minden sci-fiben az emberek úgy mintha az adott idegen bolygón ugyanúgy 1G létezne? Mióta terjed a hang a világûrben? David robot miért csókolja meg másik androidot és miért \"érez\" szexuális vonzalmat egy adott pillanatban fõhõsnõnk iránt?
Hogy foghatja az egyik ûrhajós a sisakján keresztül az idegen bolygóról jövõ jeleket vizuáis formában anélkül hogy maga az anyaûrhajó ezt nem detektálja?
David android kreált egy csomó embriót mindenféle tudományos felszerelés nélkül, de hogyan és honnan lettek, ki az anya?
Tudnám még fokozni,de már kedvem sincs hozzá. Egyébként a vizuáis effektus is gyenge volt, mint valami B-kategóriás film. Mesterkélt és nagyon látszott hogy stúdióban, zöld háttér elõtt készült, fõleg amikor Daniels az ûrhajóhoz kötve küzd az Alien ellen.
Egyébként David android a hosszú hajjal (nem is tudtam hogy nõ a hajuk) Viggo Mortensenre a Vándorra emlékeztetett a Gyûrûk urából, fõleg mikor lehajtotta a kapucnit azt hittem nevetnem kell. \"

\"Spoiler vége.\"

Egyébként annyi nyitott kérdést hagytak a film végén, hogy úgy éreztem ebbõl legalább még 2 részt akarnak csinálni. Õszintén, én már nem bánnám ha nem lenne,pedig nagyon akartam szeretni ezt a filmet. Sajnos a film többnek akart látszani mint ami. Kár érte!

Természetesen ez csak az én véleményem, mindenki maga dönti el,hogy megnézi-e, hogy szívébe zárja-e vagy nem.
8/10
Gabó28 2017 máj. 21. - 14:18:19 8/10
(49/238)
Igen bocsi rosszul írtam, tehát David (Prometheus androidja) volt a gonosz!
10/10
Trevor Belmont 2017 máj. 21. - 13:48:37 10/10 Előzmény Gabó28
(48/238)
Mellesleg az alien közkedvelt "modellorganizmus" volt. A predátor faj is tenyésztette és az is az embert használta keltetõnek. Na most jön a csavar!

Ha az embert a "teremtõk" teremtették, akkor a predátorokat ki teremtette? Vagy õk teremtették a "teremtõket"? Mert a predátorok csak késõbb találtak rá az emberiségre (lást az alien vs predator), s õk tanították meg õket mindenre, építéstõl a földmûvelésen át, amivel fejlõdni tudtak. A predátorok is képesek voltak csillaghajókkal utazni így azoknak is össze kellett volna futniuk az emberek teremtõivel!
10/10
Trevor Belmont 2017 máj. 21. - 13:37:55 10/10 Előzmény morningrise
(47/238)
Rosszul tudtad!

David volt a gonosz, testvére Walter az emberek érdekeit figyelte (az elején a kezét áldozta csak, hogy megmentse a többieket) és nem Walter nyert hiába verte sz@rrá a másikat az akkor is valahogy kinyírta hiába tudott feltámadni újból.
Nem Walter csókolózott, hanem David. Õ volt a Júdás (az egész filmet vallási alapokra helyezte a rendezõ)
10/10
Trevor Belmont 2017 máj. 21. - 13:31:29 10/10 Előzmény Gabó28
(46/238)
Nem pusztította ki õket. Ha régebbi alien képregényeket olvasol, akkor kiderül, hogy a kipusztított "teremtõ" egy nagyobb polgárháború közepette teremtette az embert, hogy a másik riválist kiirtsa.

Gondolj csak vissza, ha a teremtõk megakarták teremteni az embert (valószínûleg fegyvernek akarta használni a rivális ellen), akkor mikor a Prométeusz megtalálta azt a harci hajót nem szakította volna le a fejét a David robotnak és üldözi a megmaradt embereket. Az az azért szakította le a fejét, mert a gonosz tervezõkkel futottak akkor össze, akiket az emberekkel akartak kipusztítani amazok. A gonosz faj az alienekkel és a fekete trutyival kísérletezett (alienek már léteztek csak David is érdekelt lett benne és megszállottan nemesítésbe fogott) így az ellenük létrehozott embereket kiakarták irtani (valószínûleg nem szaporodtak olyan intenzíven egyik oldalon se így a piszkos munkát egy szaporább és agresszívebb fajra akarták bízni, az egyik fél az ember barátja, amit David nem irtott ki onnan következtettem ebbõl, hogy nagy ujjongással fogadták a csatahajót biztos azt hitték, hogy gyõzelmet aratott míg emezek, akik az alienekkel kísérleteztek kipusztultak és David is az õ szemléletüket vallotta azért is jelent meg az õ ruhájukban).

Összegezve: David a terminátor arra utalt a végén, hogy az emberiség terjedését megakadályozza "haldokló faj az ember" (a lényeket akarja felhasználni úgy, mint a nekropolisziak élõ korukban). A jó tervezõk meg valahol a babérjaikon ülnek, vagy ott élnek, ahová elakartak jutni egész idõ alatt csak a megbokrosodott android keresztbe tett nekik. A veszett droid egyenesen istennek kezdte érezni magát teremtményei élén, hiszen halhatatlan, nem élõ.
8/10
Gabó28 2017 máj. 21. - 11:40:18 8/10
(45/238)
SPOILER!!!

Walter most akkor a Teremtõk anyabolygóját (mint az embereknek a Föld) pusztította ki a bioformáló fekete trutyival, így végül is kipusztította az egész Teremtõk civilizációt, vagy csak az egyik bolygójukat?
Azért az erõs túlzás szvsz, hogy Walter hozta létre egyedül a xenomorfokat, mert azért kellett hozzá a Teremtõk fekete trutyija, meg jó pár más is! Õ csak kotyvasztott az alapanyagból. Tökéletesített. Ugye?

Spoiler vége!

Moziból kijõve közepesnek ítéltem (Prometheusnál rosszabbnak) de aztán pár óra elteltével egyre jobban tetszett, másnap meg már adok rá egy 10/8-at!:D
morningrise 2017 máj. 21. - 10:58:34
(44/238)
SPOILERT tartalmazhat.

Azért nekem tetszett. A furulyás rész valóban nem illett oda, de szerintem ott azt hangsúlyozták ki, hogy önállóan alkot a robot, csak hát bizarr volt. Extrém undorító volt a film, ráadásul lassú rész után kiszámíthatatlan gyors jelenet következett sokszor.

Walter brutalitása hihetetlen, amikor megcsókolta Davidet, majd szétverte, meg a legvégén amikor lefagyasztotta a csajt és akkor derült ki, hogy õ nem David...

Viszont sokszor nagyon buták voltak a szereplõk és nem volt túl erõs a színészi alakítás sem... A drámai részeket kihagyhatták volna, nem illik az Alien filmekbe a túlzott
siratás..

10/7
Towner 2017 máj. 21. - 10:40:16
(43/238)
Kösz hogy elárultad. Ismerõs a Spoiler kifejezés...
2/10
Tenoch97 2017 máj. 20. - 23:19:30 2/10
(42/238)
Teljesen egyetértek a kritikával: Az istenkomplexusos Ridley Scott végleg tönkretette az Alien-mítoszt. Az utóbbi évek egyik legnagyobb csalódása volt számomra. Egy hülye android teremtette az Alient? Akinek tetszettek a régi Alien-filmek, annak ez a szörnyûség egész egyszerûen nem tetszhet...
7/10
avsk 2017 máj. 20. - 22:15:12 7/10
(41/238)
Na máma ez a mozi is meglett és megkel, hogy mondjam elég vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban.Maga a történettel úgy önmagával nem lenne probléma, de vannak jelenetek amik igencsak rontanak a hangulaton. Régebben még meg lehetett érteni ( mondjuk így is túlzásnak tartottam, néha) de most ez az embrió kifejlõdési stádium már lassan a nevetség határát súrolja. Akármelyik válfajról is legyen szó, komolyan mondom ezeknek a lényeknek a kifejlõdése (akár emberi testben vannak akár már kikerültek onnan) iszonyúan felgyorsították. Gyorsabb a sejtosztódásuk mint az X-men Farkasé. Pl. az egyik jelenetben max fél-1 h. telik el és már bújik is ki. Ez komoly? A test elhagyása után meg van egy másik amelyik max. 2-3 h. alatt a kis 20 cm-bõl 2 m-es vadállat lesz...
A film eleje jól fel volt vezetve szép lassan vezette be a nézõt a "pokolba". A közepe már kezdett laposodni, de nem érte el nálam azért a kritikus határt. A vége meg az ûrhajós jelenetnél, meg nagyon hangulatos ,nosztalgikus és feszült LETT volna ha egy kicsivel jobban elnyújtják.
Ennek ellenére maga a film nem volt olyan katasztrofális ( sõt) , mint azt páran említik. Mondjuk én másra számítottam ( pl. több mindenki által ismert és kedvelt Alienünkre, v. a bolygó kipusztulásának részletesebb elmagyarázása, több kérdés megválaszolása) de szerintem ez még az elviselhetõ kategória, ha kapunk egy rendezõi változatot és kielégíti a kívánságaimat.
Én egy 10/6-10/7-re értékelem még alszok rá :-)
10/10
Trevor Belmont 2017 máj. 20. - 21:13:11 10/10
(40/238)
Nem ez nem a nyomorék kommunista meg az ég tudja mirõl szólt! Káin és Ábel modern feldolgozása volt ez! A két testvér megküzdött és a féltékenyebb (David-Káin), mert már érzelmeik is voltak meggyilkolta a másikat.
7/10
Findzs 2017 máj. 20. - 20:30:02 7/10
(39/238)
Egyértelmûen jobb volt mint a Prometheus!
A Prometheus nálam 6/10. Ez 7/10.
Sok mindent elsimított Scott papó
Volt benne pár hülyeség de nem annyi meg olyan idegesítõek mint az elõzõben.

Most már, hogy lezárta a balul sikerült szálat jöhetne egy igazi alien film!
Pár év és meglátjuk.