Zahire nov. 08. 21:45:32 Előzmény Zsolti-kun
(139/139)
Én amikor a beharangozót olvastam a filmről arra gondoltam, hogy azt meséli el, hogy is pusztították el azt a kolóniát az idegenek, amelyiket a 2.részben felkeresnek.Ilyen szempontból egy kicsit csalódás, de egyébként tetszett.
Zahire nov. 08. 18:43:46 Előzmény rotaklammer
(138/139)
Szerintem egy csöppet sem gyengébb. Nekem mindegyik tetszett, még a sokat fikázott Covenant is, azzal együtt, hogy éppen a lényeg maradt ki az elejéről amiről a filmben csak említést tesznek. A "gagyi" díszlete a 70-es évek végének megfelelő, mivel a Nostromo még 1979-ben "épült", de úgy jó az, ahogy van, rám annak idején nagy hatást tett, és most sincs másképp.
8/10
Zsolti-kun nov. 07. 10:43:01 8/10 Előzmény Ivy00
(137/139)
Nem kéne elfelejteni, hogy az 1. Alien-ben mérgező bolygón tapadt az arctámadó és a 3. Alien-ben pedig a királynő hosszabb időn át fejlődik. Az 1. Alien konkrétan nem vehető alapul és nincs igazi minta. Bár aláírom, hogy a Romulus közepe - más script-ötlet nélkül - tényleg túlságosan gyors és valamit pedig ki kellett volna oda találni.
8/10
rotaklammer nov. 07. 10:32:30 8/10
(136/139)
A Prometheus ennél gyengébb. A Covenantot végig se néztem, valahol az elejénél abbahagytam, annyira fos volt. Itt nagyon bejött a díszlet, mert ugyebár ez az Alien (Nostromo) trancsír utáni sequel. Ugyanaz a "gagyi" díszlet, mint a 79-es részben, rohadt retro, rohadt jó. Jól lehúzták a bőrt x-edjére. Nem voltak benne agyatlan, értelmetlen lépések a szereplőktől (ha jól emlékszem a Covenantot ezért hagytam abba). Nekem tetszett. Felhúznám a 6.8-at, mert az véleményem szerint kevés, ezért adok neki 8-at. Amúgy erős 7-es lenne. A feka android gyerek nagyot alakít ezzel a mindjárt-összeszarom-magam arckifejezéssel végig. A kosaras ropi csávó is nagyot megy a végén.
3/10
sawyerx nov. 05. 22:23:40 3/10
(135/139)
Nem vagyok nagy Alien fan, így engem nem érint mélyen, egy Prey-színvonalú filmre (Predatoros) filmre számítottam, azt is kaptam. Három részletben sikerült megnézni, szerintem hatalmas visszafejlődés bármelyik korábbi Alien-filmhez képest, egyszerre próbáltak felülni a nosztalgiavonatra, miközben valami újat akartak alkotni vagy kínkeserves módon feléleszteni. Végeredményben nemcsak egy dögunalmas, de tényleg dögunalmas filmet sikerült letenni az asztalra tehetségtelen csikókkal, hanem még belekontárkodtak az első részbe is azáltal, hogy az idegent mégsem Ripley ölte meg a klasszikusban. Olyan felesleges volt ez a luktömés, mint a Fűrész X esetében, ott sem hozzáadott, hanem elvett, kiherélt. Sok logikai hülyeséget olvastam, ezeken én tudatosan átsiklottam, de az néha eszembe jut, hogy ha egy bazi nagy elhagyatott űrállomás sodródik a bolygó felé, az miért nem tűnik fel másnak, csak pár proli tiktokker fiatalnak?
Pozitívum: a néger android, talán még az arctámadók jelenete.

3/10
Zahire nov. 05. 21:19:06 Előzmény Ivy00
(134/139)
Azért ha egy kicsit utánanézünk akkor a : 2001 Űrodisszeia az Androméda-törzs vagy a Csillagok között talán ilyenek.
6/10
Ivy00 nov. 05. 01:21:03 6/10 Előzmény Zahire
(133/139)
Azt hiszem, nehezen találnánk olyan sci-fit, amiben nem akad "tudománytalanság".

8/10
Mbappe nov. 04. 21:57:26 8/10
(132/139)
Nem volt ez rossz,,.de a fő v új szörny nagyon nyomorék lett 🙄🤮
Zahire nov. 04. 21:48:25 Előzmény Heart89
(131/139)
Azért ez eléggé szubjektív vélemény, persze ízlések és pofonok, de amit én ritka unalmas filmnek mondanék Enyedi Ildikó és Tarr Béla filmjei, meg persze néhány Jancsó ...
Zahire nov. 04. 21:46:02 Előzmény Ivy00
(130/139)
Na igen, de ami sci-fi, azaz tudományos fantasztikumnak van "eladva", azért ilyesmire csak figyelhetne, ez így inkább tudománytalan - fantasztikum :)
Heart89 nov. 04. 18:55:42
(129/139)
Sosem tudtam értékelni az Alien-t, mint karaktert.
Rászántam magam, hogy megnézzem a sorozatot, de már a legelsőnél feladtam.
Most megnéztem ezt, hát most sem jött meg a kedvem, hogy belevágjak a többibe.
Ritka unalmas filmek, a többi sem lehet más.
6/10
Ivy00 nov. 04. 13:01:54 6/10 Előzmény Zahire
(128/139)
Jó, hát azért ha mindenen fennakadnánk, akkor egy filmet sem tudnánk élvezni. ;)
Lehetne több dolgot is felsorolni, én csak azt említettem meg, ami engem leginkább zavart.
Zahire nov. 04. 10:07:03 Előzmény Ivy00
(127/139)
És az nem zavart : hogy lehet az, hogy egy 3000 fős, vagy a körüli kolónia szakemberei nem veszik észre a közeledő űrállomást, de egy amatőr csapat igen ? Illetve, ha a napsütéses órák száma 0, akkor belélegezhető légkör hogyan képződött ? Mert terraformálásról a bányabolygón nem volt szó.Van még jó pár ilyen, de hirtelen ez jut eszembe.
1/10
Dilyo nov. 02. 12:17:15 1/10
(126/139)
Nagy-nagy csalódás, nagy-nagy koppintás.
6/10
Ivy00 nov. 02. 01:20:45 6/10
(125/139)
Vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban. Szerintem gyengébbre sikerült, mint az első 4 film, de jobbra, mint a Prometheus, vagy pláne a Covenant.
Másokkal egyetértve, én is Andy karakterét értékelném legtöbbre, a többiekért - mondjuk úgy - nem kár, annyira súlytalanok, sajnos a főszereplő csajt is beleértve (nem is jegyeztem meg a nevét. Nyilván a mai kornak megfelelően igyekeztek akciódússá tenni a filmet, de nekem hiányzott a feszültség, amit nem feltétlenül a lények számának növelésével lehet elérni. Pl. anno az Aliensben a gyengélkedőn lévő két arctámadóval sokkal feszültebb helyzetet tudtak teremteni, mint itt, amikor csapatostul jöttek. Valóban sok motívumot, eseményt átemeltek a régi filmekből ebbe, nem mindig működött, jobban szeretem, ha új ötleteket látok.
Némi SPOILER lehet:
Néhány konkrét dolog, ami zavart:
Kulcs az ajtóhoz?! Aminek a keresgélése halálra bosszantott. A többi ajtóhoz vajon miért nem kellett? Alap, hogy a lények savas vére mindent átmar, a robot mégis közvetlen közelről szétlőheti, és makulátlanul megússza. Az új idegen szánalmasan nézett ki, karikatúrának hatott. A létrejötte is elég erőltetett. Akár a legutóbbi két Alien filmben, az idegenek itt is irreálisan gyorsan keltek ki és nőttek meg, legalábbis a korábbiakhoz képest.
Ami rendben volt, az a látvány és a zene, valamint, hogy a lassú felvezetés után cselekményes volt, nem untam, és akadt néhány ötlet is azért. Összességében nézhető film ez, de mégis hiányzott valami hangulat, ami a korábbi Alien-mozikban megvolt, még a rosszabbul sikerülteknél is.
7/10
idõjós1010 nov. 01. 18:44:41 7/10
(124/139)
Anno az eredeti négy rész nem kizárólag Alienek miatt volt igazán sikeres, hanem azért, mert voltak benne karakterek, amik ebből a filmből sajnos hiányoztak. Számomra egy jólelkű kislány, és robotja nem elegendő az élményhez. Eszköztelen, és ötlettelen fiatalok után küldeni néhány szörnyet, az rendkívül egysíkúvá tesz az egészet. Hét pontot nyilván nem érdemelt meg tőlem, viszont tetszett hogy volt kapcsolódás az előzményekkel, és kaptunk egy új Alien filmet, aminek én alapértelmezetten mindig örülök kicsit.
4/10
Adam2344567788 nov. 01. 10:04:50 4/10
(123/139)
Hááát... Jó, van egy-két értékelhető rész a filmben. A legnagyobb baj? A történet sehonnan sem indul, és sehová sem vezet. Az eddigiekhez nem tesz hozzá semmit. Mint egy epizód a Família kft-ben. Ha kihagyod, sem történik semmi... De abban a viszonyítási rendszerben, ahol elfér egy Alien Covenant is, ott azért jár az a 4 csillag!
8/10
Zsolti-kun okt. 25. 16:04:59 8/10 Előzmény Nico71
(122/139)
Amúgy 18-as karikának kellett volna rákerülnie, ezt is benézte a Filmiroda. Mostanában nagyon bugyután működik, a 2. Venom is utólag át lett kategorizálva, ezt magyar jogú TV nem fogja 16-ossal vetíteni. Emellett az amerikai R-17+ kategória nagyon széles, amibe belekerült. Ebben semmiféle spórolást nem lehet érezni, hiszen az összes Fűrész is abban van és nálunk van belőle X is.
7/10
Steve_75 okt. 24. 22:49:30 7/10
(121/139)
Amikor elkezdtek szivárogni az első információk a filmről, azt találtam mondani, hogy biztosra fognak menni és összeollózzák az eddigi részekből az akciódúsabb és félelmetesebb részeket, majd újragondolják egy AVP szerű, akciódús filmben. Meg, ha van eszük, akkor játszanak egyet az Isolation játékkal és ráéreznek a lényegre rögtön. Nem lőttem mellé, ez történt. Sőt, igazából megfilmesítették az Isolation játékot. Ez jól sikerült, nálam 7 pontot ér, a gyengécske végét leszámítva tetszett. Viszont inkább van olyan érzésem, hogy ez egy jól sikerült rajongói film, mintsem az elődök méltó folytatása. Ha nincs az a fránya deja vu érzésem folyton, hogy b+ ezt már láttam... akkor nagy kedvenc lehetett volna belőle.
7/10
Nico71 okt. 24. 14:20:44 7/10
(120/139)
Hiánypótló alkotás, de nem állítanám, hogy igazán jó film lenne. Elfogadható, nézhető, ám komoly izgalmat nem nyújt azok számára, akik látták az előző Alien filmeket, olvasták a könyveket. Nekik ennél több kéne, ill. kellett volna. Aki még nem látott Alien filmet, annak talán ez egy igazán jó alkotásnak is számíthat. Minőségével nincs különösebb probléma, apróságokat leszámítva. Viszont a történet kidolgozása nagyon felszínes lett, gyengék a dialógusok, nem képes a film újat nyújtani, ráadásul nagyon érezhető, hogy próbálták beszorítani az alacsonyabb korhatárbesorolás alá, a nézőszám emelése miatt, evvel viszont gyermeteg lett a horror szál. Jobb lett volna a 18+ besorolás, látványosabb, kidolgozottabb, izgalmasabb megoldásokkal. Az akciójelenetek gyorsak, egyszerűek, nem adnak időt a nézőknek beleélni magukat a szituációkba.