Téma: Alkonyat

borkasztik 2012 nov. 20. - 07:24:36
(91670/91810)
A világ legjobb kritikája az Akonyatról. Nem kell félni nem kigúnyolás csak tényleg tényszerûen nézi :)

http://www.youtube.com/watch?v=BWoS3jQAGG8
borkasztik 2012 nov. 20. - 07:19:56
(91669/91810)
"A vámpíros dolgoktól a legtöbben idegenkednek."

Ez nem vámpíros film, semmi köze hozzá. Csak annak akarják mondani de semmi köze a vámpír történethez és még mesének is rossz. UGyan már fénylik a naptól, mint egy gyémánt -.- ekkora baromságot. A vámpírok a mese/legenda szerinte félnek a naptól mert elégnek tõle stb stb.

Nem nem bírtam végignézni el is kapcsoltam. Régebben néztem meg egyszer amikor adták elsõnek, mert kíváncsi voltam rá, de nagyon rossz volt. MOst azért néztem bele hogy hátha másodjára látok benne jobbat, mert elõfordul az nálam hogy elsõre nem tetszik egy film de többszöri megnézésre megtetszik. De ez ugyan olyan hatással volt rám, mint elsõnek.

Nem a romantikus részével van bajunk, hanem hogy milyen unalmas.
3/10
-greghouse- 2012 nov. 20. - 01:17:29 3/10
(91668/91810)
Nem tudom szó nélkül hagyni. Még hogy nincs bennünk romantika! EZ nem romantika, hanem tinibutító hülyeség. Igenis a Római vakáció, a Sabrina, a My Fair Lady, de akár a Micsoda nõ, vagy bizonyos Meg Ryan filmek, teli vannak romantikával. Csakhát azokhoz humor is kell.
Vajon miért van az, hogy eddig értelmesnek hitt tinik arról beszélnek, hogy õ látott vámpírt meg vérfarkast, és hogy nézzem meg, ül-e szellem a vállán. Ez nem romantika, hanem hülyeség.
(Bár meg kell mondanom, valószínûleg én vagyok az egyetlen Magyarországon, aki egyetlen Harry Pottert sem tudott sem végignézni, sem elolvasni, pedig (tini) lányom a kezembe nyomta a vastag könyvet, esküszöm elaludtam a könyvön is és a filmet sem bírtam, egyszerûen nem érdekelt.
Egy dolog a romantika vagy a mese, más dolog a néphülyítõ tini-biznisz.
9/10
döncimama 2012 nov. 19. - 23:22:51 9/10
(91667/91810)
Mi benne a butaság?
Azt hiszed, ha ilyeneket írsz, attól bölcsebbnek tûnsz? Egek!
9/10
döncimama 2012 nov. 19. - 20:29:04 9/10
(91666/91810)
Végignéztem a hozzászólókat, jellemzõ, hogy aki leszólja ezt a filmet, szinte mind férfi.
Csak azt nem értem, ha ennyire nem tetszett, mi a csudáért néztétek meg?
Nem kellett volna otthagyni és számotokra értelmesebbel eltölteni az idõt?
Mellesleg megjegyzem a legtöbb férfiból hiányzik a romantika, ezért soha nem is fogja megérteni, hogy egy nõ miért szerethet egy ilyen stílusú filmet.
Ez egy felnõtteknek szóló érdekes mese, leginkább azoknak, akik szeretik ezt a stílust. A vámpíros dolgoktól a legtöbben idegenkednek.
És mégegyszer mondom, a könyv sokkal-sokkal jobb. Igaz, csak azoknak, akik tudják értékelni.
Denisam 2012 nov. 19. - 17:40:00
(91665/91810)
Már megbocs, de ez a vámpír még mindig szimpibb,mint az életbeli pasik, akik drogoznak, piálnak, buliznak, tesznek rád magasról, megcsalnak, stb. Igenis jó néha arról álmodozni, hogy jön egy herceg fehér sportkocsin, és egyetlen icipici hibája van, téged akar megenni, ám de nem teszi :D
Maga a film egyébként valóban borzalmasan uncsira sikeredett, a könyveket viszont gyorsan felfaltam átólcetig, mert nagyon jó volt. Jacob nem sikerült rosszul, leszámítva, hogy félidõtõl picit meg kellett volna növeszteni, így egy kissé nehezen hihetõ el a farkas mérete, Edward és a többiek sem vészesen rosszak, de a fodrászt az elsõ résznél meg kellett volna tartani, az volt talán a leginkább eltalált frizijük, Esme karamell haja, Alice laza bohócos szétálló frizije sokkal jobb, mint a késõbbi színek, és formák.
Kristen Stewart más kategória, láttam más filmben, ugyanezekkel az eszközökkel dolgozott, meredõ szemek, nyitott száj, se nem szép, se nem különleges, pont ezért nem rossz Bella, aki a könyv szerint abszolult átlagos, csupán a nagyon fehér bõrével rí ki a többiek közül... :)
fosokazarcotokba 2012 nov. 19. - 17:23:32 Előzmény felicia68
(91664/91810)
Nem vagy vele egyedül. Igaz, elaludtam rajta, de ez nem a filmet minõsíti, pusztán fáradt voltam. :)
felicia68 2012 nov. 19. - 16:17:59
(91663/91810)
Szégyen ide, szégyen oda, nekem is tetszett.Elõször a könyvet olvastam, és valamiért nem olvastam el a tartalmát, csak hallottam róla.. Alkonyat. Könyvben is mindenevõ vagyok,Így nekiláttam, és tetszett. Könnyed volt a hangja, stb.
És jöttek a vámpírok.. :)Nem volt vér, semmi különös.El sem merem mondani, hány éves vagyok, de sok..Persze, a klasszikosokon, már régen túl vagyok..Szóval a szobám szinte könyvekbõl áll.,Tudom, hogy nagyon rossz kritikát kapott. Hát nem egy remekmû született, de ennél sokkal rosszabb filmek léteznek. Mondjuk ahol csépelik egymást, vér folyik a csapból is..Na, ennél szerintem jobb..
Lala87 2012 nov. 19. - 11:38:40
(91662/91810)
Én azt olvastam hogy ezek már össze voltak bútorozva, csak épp nagyon privát módon kezelték a kapcsolatot.
De mindegy is, nem szimpi a csaj, olyan õrült feje van. Jövõ7en jön a 2. rész. Talán leadják a harmadikat is. Na odáig láttam.
barbi_112 2012 nov. 19. - 11:18:01
(91661/91810)
Áhh szerintem nem voltak õk együtt. Csak reklám lehetett, hiszen tudomásom szerint nem igazán mutatkoztak együtt szerelmespárként pl.
barbi_112 2012 nov. 19. - 11:15:09
(91660/91810)
Eddig nem szántam rá magam hogy megnézzem, mert annyira ellenszenves volt az összes szereplõ (mármint ahogy újságokban, itt-ott láttam õket). Tegnap azonban kíváncsiságból megnéztem, és kövezzetek meg, de tetszett.
Nem életem "legkedvencebb" filmje, de 8-9 pontot azért én erre a részre adnék. Sõt, meg is nézem a többit is.

Ja és elmúltam már 13 éves.
8/10
peti2006 2012 nov. 19. - 10:48:34 8/10
(91659/91810)
Önmagában az Alkonyat sorozat nem egy rossz sztori, de sajnálatos módon, itt valóban igaz lehet az "hogy könyvben sokkal jobb". Valószínû a forgatókönyv a hibás, aminek a javításával egy sokkal jobb filmet lehetett volna készíteni. Ennek ellenére nekem tetszik, különösen az elsõ része. De a folyamatosan csökkenõ minõség látható a filmadaptáción.
Várom a film végét, még nem jutottam el odáig, hogy megnézzem. Egyszer azért mindenképpen érdemes az idõt rá szánni, mert ez amolyan látni kell típusú film.
Lala87 2012 nov. 19. - 09:56:20
(91658/91810)
Én nem kezdem el kritizálni senki ízlését, mindenkinek más tetszik. Miért ne imádhatnák ezt a filmet sokan. Én bírom a vámpíros filmeket és ezt is meg tudtam nézni másodjára. Amikor elõször láttam a filmet kicsit csalódtam mondjuk. Többnyire tetszett, a látvány, az alapsztori. De tele van bugyuta párbeszéddel és közhellyel, sokkal többet ki lehetett volna hozni belõle. Gondolok én arra a részre amikor a csaj felsorolja a vámpír tulajdonságait és az egészhez háttal áll a srácnak. Nagyon dramatikus..... Erre Edward: "Mondd ki! Hangosan" Jajjjj. A fõszereplõ csaj annyira irritált engem. Valahogy nem hiteles számomra ez a szenvedõ fej, Kirsten Stewart eredeti hangja meg még rosszabb. A magyar szinkronnal sokkal élvezhetõbb. Az se teszi szimpatikusabbá a csajt hogy 4 év után meg szépen megcsalta Pattinsont.
3/10
-greghouse- 2012 nov. 19. - 00:12:19 3/10
(91657/91810)
Ez borzasztóan sok...(szeretem a számokat(is)), úgy csinálnék egy statisztikát a hozzászólók koráról, nemérõl, iskolai végzettségérõl, stb., ha lennének megbízható adatok meg ha lenne rá idõm... meg ha lenne értelme.
..De most inkább megyek kedvenc Jackie nõvéremet nézni, mert jõ a Pirkadat (biztos lesz ilyen folytatás is. Vagy már van? bocs, nem ismerem ezt az irodalmat.)
Jackie nõvér legalább érdekes.
És értem, amit mond...:-)
3/10
-greghouse- 2012 nov. 19. - 00:02:37 3/10
(91656/91810)
Te Szûz Mária! (Már nem te, Goldie...) Csak most néztem oda én is...és hétezer valamennyi oldal...kik, és mikor irkálták ezt teli? Nem most mutatják elõször a tévében??? (Tõlem lehetett, nem tudom.) De akkor is...El tudok képzelni fanatikus megszállott tini csajokat, akik üveges tekintettel ülnek egy hétvégén a gép elõtt, rákatt, beír egy pontot, kikatt, rákatt, beír, kikatt...de mi értelme van?
(Jó, persze, az egésznek mi értelme van, de..) kezd érdekelni ez az õrület. (Nem a film, hanem ez a szociológiai jelenség.)...
..megnéztem, az elsõ hsz.-t 2008 októberében írta egy Cgirl nevû valaki. Nem tudtam, hogy ez már akkor is ment a tévében.
..akkor is (most nagyon durván számolok, illetve csak becslek): négy év alatt mondjuk 120 ezer hsz., az évente 30 ezer, az naponta kb. nyolcvan. Csak ehhez a filmhez. Éjjel nappal. Akár megy, akár nem.
Szerintem elromlott a port számlálója...négy éve minden nap nyolcvan hsz.....Ha minden hsz. csak három sor (átlagban), akkor ... ez egy 200 oldalas könyv.
Jesszus. (ez meg nem én vagyok..)
Ayumi2 2012 nov. 18. - 23:54:28
(91655/91810)
Kösz. Értékelem, mivel olvastam már tõled, és tudom, hogy értelmes vagy.
3/10
-greghouse- 2012 nov. 18. - 23:53:43 3/10
(91654/91810)
Meggyõztél. Komolyan.
Ayumi2 2012 nov. 18. - 23:50:42
(91653/91810)
A Vukot, meg a Dzsungel könyvét nézheted, ha kisgyerek vagy (vagy kisgyereked van :) ), és nagyon jól meg is felelnek, bár persze népmesékben több személyiségfejlesztõ elem van.
Ez a film egy kicsit ellenpontja az altáji humoros, fingos-fosos "kamaszfilmeknek", ilyen értelemben helye van a palettán. Azon a fiúk vihognak, ezen meg a lányok sirdogálnak. Pont ez a dolguk ebben a korban.
Az, hogy óriási iparág épül rá - ez sajnos igaz, de ugyanez az iparág épül rá mindenre, a rajzfilmes Aranyhaj mesefiguráktól a Star Wars-os tolltartóig, stb.
Egy Alkonyat film elmegy - persze az eszményi az lenne, hogy legyenek más filmélményeik is a gyerekeknek. Nekünk ebben a korban testületileg kellett filmklubba vonulni, és "értékes" mûalkotásokat nézni a gimiben. Megtettük, nyilván jobb volt, mint gubbadni az iskolapadban. Az a felnõttek felelõssége is, mit tolnak a gyerekek orra elé.
offtopic
_goldie_ 2012 nov. 18. - 23:43:02
(91652/91810)
száztizenegyezer háesz felett jár a film?
érdemes errõl a filmrõl ennyit beszélni? :D
..hát nem..
3/10
-greghouse- 2012 nov. 18. - 23:36:42 3/10
(91651/91810)
Nem azzal van bajom, hogy mese. Bár ha mesét akarok nézni, inkább nézném a Vukot, vagy a Dzsungel könyvét.
Hanem, hogy másnak állítja be magát, és egy óriási iparág épül rá, õrjítve a visítozó csajokat. Nem baj, majd lecseng, ahogy lecsengett (vagy lecsengõben van) a Harry Potter meg a gyûrûk ura. Úgy tudom, öt év múlva megint királyfiak és királylányok lesznek.