Téma: Alkonyat

Samaire 2008 dec. 01. - 20:08:19
(201/91801)
na én is megnéztem végre ma...és pofára is estem úgy ahogy azt kell.
egész jó film...csak akkor felejtsük el hogy tartozik hozzá egy könyv is. amint nem gondoltam rá, képes voltam élvezni is.
ami még kopp volt az Edward...kb. a film 3/4 részében nekem nem tetszett. ha most kéne értékelnem 10/4 lenne. ha majd lehiggadtam talán ugrunk max. kettõt felfelé..valamikor :D
olgo9 2008 dec. 01. - 19:35:51
(200/91801)
Kedves Twilight rajongók, és azok, akik nem! Nem olvastam el mind a kétszáz valahány írást, csak az utolsó ötvenet, de látom itt is megvan a vita a filmrõl és a könyvrõl, hogy vajon érték vagy szenny...senki mellett sem voksolnék, mert tényleg minden viszonyítás kérdése!!!
De azért nekem kellemes élményem volt a filmmel, két pasival néztem meg ugyanis, mindkettõ 28 éves, én magam 25, tehát nem a tinik táborába tartozunk - gondolom. Nagyon izgultam, de mindkét fiúnak tetszett a film, bár azt mondták õk nem mennének feleségül Edwardhoz, tehát Pattisonhoz sem, de ez volt a legdurvább kritikájuk. Mindketten heterók, az egyik World or Warcraft, a másik Total Club Manager buzi, imádják az akciófilmeket és nem a romantika élharcosai, mégis bejött nekik a film, szóval sosem lehet tudni...aki tud, menjen el, nézze meg, aztán ha tetszik neki, csinálja azt, amit T 42 és én, hogy újra és újra elmegy megnézni...:-)))))))))))))
Xéniii 2008 dec. 01. - 19:30:25
(199/91801)
Én imádtam!!! :DDD
A könyv szuper volt és hát a filmet is nagyon jól megcsinálták! :)
10/10
P.Cat1 2008 dec. 01. - 11:29:58 10/10
(198/91801)
*********************SPOILER**************Midnight Sun*****************SPOILER*****************

Igazából nem tudom, hogy ezzel a könyvvel kapcsolatban mi számít spoilernek és mi nem, mert a történetet ugye ismerjük.
*********************************************************************************************
Elsõ benyomásaim:
a könyv az iskola ebédlõjében kezdõdik, ahol Edward elõször látja Bellát, és a Twilight feléig van kész.
1, Edwardnak nagyon szórakoztató, cinikus humora van
2, szerintem tényleg nem beszélt 80 éve emberekkel, és nem is érdeklik, sõt untatják de nagyon
3, kb. annyira foglalkoztatja a külseje, amennyire egy oroszlánt érdekelhet vajon tetszik-e a zebrának
4, a vega vámpírok sem medvékrõl álmodoznak...
5, és ami meglepett, Edward amikor elsõ alkalommal látta Bellát az ebédlõben: " I looked away, bored."
Bak Ferencné 2008 dec. 01. - 11:05:38
(197/91801)
Szia!

Én például el sem viszem a férjemet egy ilyen filmre, mert tudom, hogy untatná, bár a Csillagport megnézte a kedvemért és tetszett neki. Ami az érzelmeket illeti, nemsokára befejezem a New Moon-t és abban az érzelmek még jobban vannak megírva. Idõnként jólesik egy kis romantikus bohóság ebben a rohanó érzéketlen viágban.
10/10
lenccs 2008 dec. 01. - 10:31:04 10/10
(196/91801)
Két dologra lennék kíváncsi veled kapcsolatban: 1. Hány éves férfiként vagy te féltékeny egy filmben szereplõ fiúra és arra, amit elõidézett a tinik körében? 2. Minek írsz mindig ide vissza? Egyszer már elmondtad, hogy szerinted sz"r a film. o.k., mi ezt tudomásul vettük és???? Én ajánlom továbbra is mindenkinek, sõt a cd-t is, isteni a zenéje is:-) És az "olvasásszeretet" hasonlat nagyon tetszett!!! Igazad van! És a tõmondatos megállapítással én vitatkoznék. Gyönyörûen írja le az arcmimikákat, a környezetet, az idõjárást...szóval azért nem egy tipikus ponyva, ahol ezzel nem igazán foglalkoznak az írók...
kmaate 2008 dec. 01. - 09:02:42
(195/91801)
Valaki gyorsan megírná erre a választ: A film végén, a táncjelenetben látszódik-e Edward tükörképe a vizen?

Köszi!

M.
10/10
P.Cat1 2008 dec. 01. - 00:36:15 10/10
(194/91801)
Szóval, végre odafigyeltem arra amit olvasok :o)
A Twilight-ot Edward szemszögébõl megírta Meyer, de annak egy nem végleges változata kikerült a netre, ezért dühében félretette a kéziratot.
Olvasta valaki? Teljesen más?

Pattinson ezt nyilatkozta Edwardról:
Q: Did you have any concerns about not living up to fan expectations of what Edward is like?
A: I never saw it as a vampire. I saw it as a guy with something in him that makes him terrified of commitment. He is extremely passionate and has very little self-control. He is with a girl he can't have a physical relationship with and she keeps tempting him.

Q: Did you study up on any old vampire movies for inspiration?
A: I've seen a few, but I'm not really a fan. I saw the original Nosferatu, but he definitely isn't dating material. My kind of preparation was not to talk to anyone for a long time. Edward would be so bored with any kind of human interaction. He would not feel like he was part of the human world and doesn't care about other people's reactions.
Ayesha 2008 dec. 01. - 00:01:46
(193/91801)
Mármint ami ehhez hasonló, de szerinted értékesebb alkotás :)
Ayesha 2008 dec. 01. - 00:00:21
(192/91801)
Néha jól esik ilyet is nézni\olvasni, egyszerûen azért, mert szórakoztat és esetleg megmelengeti a romantikus, valóságtól elszakadni vágyó lelkeket. A legtöbb embernek van igénye ettõl komolyabb irodalmi mûvekre és elgondolkodtató, mély mondanivalóval rendelkezõ filmekre is, úh. felesleges ezért leszólni ezeket az alkotásokat. Ha valakinek nincs igénye többre, akkor meg ha belegondolsz, még inkább felesleges leszólni az ízlését, mert úgysem miattad fog megváltozni és csak egy meddõ vita alakul ki. Amúgy a páromnak sem tetszett a film, azt mondta, hogy unalmas és vontatott. A könyv stilisztikájához nem tudok szólni, mert még nem nem olvastam, de pl. vonaton utazva én sem szépirodalmat olvasok legtöbbször, hanem szórakoztatót, ami aktuálisan épp elegendõ az idõ elütéséhez. Tudsz ehhez hasonló filmet\könyvet ajánlani, amit szerinted érdemes beszerezni? Szívesen fogadnám.
Thereddevil 2008 nov. 30. - 23:30:33
(191/91801)
Olvastad mindet? Mármint mindkét szerzõtõl.
Thereddevil 2008 nov. 30. - 23:15:30
(190/91801)
Én csak annyit szólnék hozzá legutóbbi írásodhoz és az elõtted szóló mellé állnék kicsit, én még(!) nem olvastam az alkonyatot, csak a filmet néztem meg (errõl már írtam korábban), tehát Meyerhez nem tudok még hozzászólni. Én saját példámból tudom, hogy nem feltétlenül kell klasszikusokkal vagy szépirodalommal kezdeni az olvasást. Én úgy nõttem fel, hogy utáltam olvasni, a kötelezõkön is nyögve-nyelve - v. sehogy se - jutottam túl. Aztán jöttek a Harry Potter filmek és 23 évesen kezdtem el olvasni a könyveket, a filmek hatására. Azóta rengeteg könyvet olvastam mindenféle mûfajban és minõségben. Azért hoztam pont a Potter sorozatot fel, mert ezt is sokan megszólták korábban. Most már imádok olvasni, és ezt is el fogom.
T42 2008 nov. 30. - 22:38:06
(189/91801)
Nekem megvan digitálisan, de kell az olvasásához microsoft reader. Ha azt le tudod tölteni ( azt hiszem ingyenes ) akkor szólj és szivesen elküldöm.
Ayesha 2008 nov. 30. - 22:09:07
(188/91801)
Én ma néztem meg a filmet moziban, bevallom, hogy véletlen választás volt, elõtte sem a könyvrõl, sem a készülõ filmrõl nem hallottam, pedig ahogy most olvasom elég nagy õrület van miatta szerte a világban. Nekem is nagyon tetszett, minden pont a helyén volt a filmben: látványosak, pörgõsek voltak az akció jelentek, szépek, kellemesek voltak a szerelmes jelenetek, jó volt a helyszín, a színészek játéka, és mindezeket megkoronázta a zene, ami nagyon jól illett a film hangulatához. Kicsit azt az érzést váltotta ki belõlem a film, mint az Odaát, az is természetfeletti, hihetetlen kategória, helyes srácokkal, humorral, izgalmas akció jelenetekkel és szuper zenével. Persze, hangsúlyozom a könyvet még nem olvastam, de ezek után nagyon szeretném, úh. ha valakinek megvan nem tudná nekem elküldeni ebook formában? Angolul, mert kíváncsi vagyok rá, hogy mennyire érteném meg így, ha megy, akkor megveszem valódi könyv formában is, de ha nem értem angolul, akkor csak a megjelenõ magyar fordításokat:) Köszi elõre is!
tramontana 2008 nov. 30. - 22:07:54
(187/91801)
Én ma láttam a filmet, nekem tetszett. Ettõl függetlenül nem tartom magam sekélyes embernek. Inkább ezt nézem meg a moziban, mint a TV-ben látható hülyeségeket. Inkább ezt a könyvet olvasom el, mint azt a sok baromságot, amit könyv címszó alatt adnak el manapság /Életem értelme Kiszel Tünde, Anettka az ûrben bla.. bla.. bla../ A szépirodalom és a ponyva megfér egymás mellett (Varietas delectat). A harmadik részét olvasom a sorozatnak, ezáltal az angoltudásom is gyarapszik( szerintem fantáziadús, aki jobbbat tud kitalálni ne kritizáljon,inkább írja meg a saját verzióját, valaki biztosan azt is elolvassa).
10/10
P.Cat1 2008 nov. 30. - 21:50:37 10/10
(186/91801)
Ok, a város neve persze Forks , bocsi
10/10
P.Cat1 2008 nov. 30. - 21:37:44 10/10
(185/91801)
Az egyik interjúban megkérdezték Robert Pattinsont, hogy ha reggel felébredne, és a könyv szereplõje lenne Folksban, akkor melyik lánnyal randizna a gimiben....
Azt mondta, hogy Jessicával, a cheerleader fajtával
LOL
8/10
offtopic
Zsassza 2008 nov. 30. - 20:46:09 8/10
(184/91801)
Egyébként abban egyetértek, hogy a Gyõzike show minõségû, "mûsornak" nevezett trutymókat levehetnék a palettáról. Helyettük adhatnának valami értelmeset is. :)
8/10
offtopic
Zsassza 2008 nov. 30. - 20:28:37 8/10
(183/91801)
Ühümm. Szóval azt állítod, én nem láthatom az igazi értékeket, csak mert szeretem Meyer írásait. Nem igazám szoktam felhúzni magam ilyen dolgokon, de ezt nem akartam szó nélkül hagyni. Tudtad, hogy minden viszonyítás kérdése? Értem, hogy Te meggyõzhetetlenül utálod az Alkonyatot. Kíváncsi lennék, mit tudsz te vajon az olyan emberek ízlésérõl, akik szeretik ezt a filmet (vagy épp bármelyiket). Tudom, vannak olyan Twiligth rajngók, akik Pattinsonhoz szeretnének férjhez menni, meg õrülten kiabálják neki, hogy "harapj meg!". Jó, igazad van, van egy határ, ahol ez már kicsit hülyén néz ki. De nem kellene minden esteben általánosítani, és mindenkit támadni, mert esetleg szerti a filmet. Valóban, lehet, hogy egy tinilányoknak meg fiatal nõknek gyártott tömegfilm (Személyes véleményem, hogy én elõször elleneztem a megfilmesítést, és kiálltam a könyv mellett.)Amúgy azt még értem, hogy a filmet nem szereted, de hogy a könyvet miért kell szapulni, azt már igazán nem tudom. Tinilányok olvassák. NA és? Jobb lenne, ha egyáltalán nem olvasnának semmit? Ahol most áll az irodalom... Van olyan ismerõsõm, aki két értelmes mondatot nem bír normálisan megfogalmazni, viszont a legújabb trendeket simán vágja. Az ilyeneken kellene segíteni valamilyen módon. Tegyük fel, elolvassa a Twilightot (tudom, hogy erõsen OFFban vagyok, meg hogy a könyvrõl beszélek), és utána legalább össze bír rakni néhány értelmesebb mondatot, sõt estleg tovább megy az olvasás felé. Lehet, hogy nem az utóbbi a helyes megoldás, tisztában vagyok vele. Sokan támadtákk a HP-t is, de istenem, ha ez veszi rá a gyerekeket az olvasásra?! Tegyük fel, a Twiligth meg a kamszokat veszi rá. (Azért is rossz ötlet volt a megfilmestés, mert így mindneki Rob szöglet-feje után áhítozik, de ez szintén személyes vélemény.)Szerintem meg kéne gondolnod, hogy kit hogyan becsmérelsz csupán az ízlése alapján.
Samaire 2008 nov. 30. - 20:18:55
(182/91801)
hé :) nyugi. megértelek a tv-vel kapcsolatban, de sokáig ne emészd magad nem éri meg :)
T42 2008 nov. 30. - 19:56:01
(181/91801)
5.8 tizes skálán az értékelése az IMDB-n, nálunk a két lányom közül az egyik szerint 10+ a másik megnézni se hajlandó, szóval elég jól reprezentáljuk az átlagnézõket :-).
Ellentmondásos. Vagy nagyon tetszik vagy nagyon nem. Pont mint a könyvek.

ja most néztem, már 120 millió a bevétele az USA-ban.

saturday 15+ million
weekend 39.5; total 120

Azt hiszem szerdán, fogorvos után én is megézem ujra ( restellkedve vallom be ....)
10/10
antika4 2008 nov. 30. - 19:51:07 10/10
(180/91801)
Köszönöm, hogy elmondtátok milyen is ez a film. Egyépként ez elég undorító megfogalmazás. Miért? Mi a jó film? De elõsszõr azt írjátok le milyen ez a film?
T42 2008 nov. 30. - 19:42:25
(179/91801)
Tényleg nem tudom milyne lesz a Dali film, lehet nagyon jó, lehet nagyon rossz is, de az idõzitése zseniális :-)
Bíró Blani 2008 nov. 30. - 19:38:50
(178/91801)
Lehet, hogy tök igazad van. Ez egy átlagfilm, szép lánnyal, helyes sráccal. De szerintem nem kéne leszólni. A nõi-lány léleknek jól esik, a romantikus történet. Nekem speciál nagyon tetszett. A fõszereplõ srác tényleg nagyon helyes és sztem teljesen normális, hogy minden lány hozzá akar menni. Ennyire nem ismered a lányokat, vagy csak potenciális féltékenység???
10/10
Midwe 2008 nov. 30. - 19:35:31 10/10
(177/91801)
köszi :)
igazad van, de tudod az ilyen úgy tud zavarni. tudom h nem vagyunk egyformák de énse szolom le az lyan filmeket amik nem tetszenek. Akkor nem is érdekel, meg se nézem...stb...
De mind1 ez vagyok én :D
Samaire 2008 nov. 30. - 19:30:23
(176/91801)
ez a beszéd :)
neki ez a véleménye...leírja...de foglalkozni nem kell vele :) a lényeg, hogy téged érdekel és meg akarod nézni.
szerencsére nem vagyunk egyformák :o)
10/10
Midwe 2008 nov. 30. - 19:27:08 10/10
(175/91801)
Nem értem mért írod le a filmet! És ha igazad van?! akkor mivan? baj? én még nem láttam és nem si olvastam, de mégis nagyon kíváncsi vagyok rá! Ennyi
Samaire 2008 nov. 30. - 19:26:12
(174/91801)
:D hopp bocsi itt se tudok olvasni :S :)
Samaire 2008 nov. 30. - 19:25:31
(173/91801)
10/10
antika4 2008 nov. 30. - 18:51:32 10/10
(172/91801)
Én szívesen megnézném. De nem tudom igazán milyen film lehet ez. Ilyesztgetõs? Milyen?
Samaire 2008 nov. 30. - 18:49:44
(171/91801)
én arra tippelek, hogy beleadnak majd apait-anyait...mivel most ekkora hisztéria ölelte körül...valszeg a new moon is arat majd rendesen... hát még az eclipse és bd :) mindenki Edwardot akarja :P
a Little Ashes is szép nézõközönséget vonz majd az is biztos :P
Samaire 2008 nov. 30. - 18:48:19
(170/91801)
azóta nem követem figyelemmel :D
de köszönöm :)
T42 2008 nov. 30. - 18:47:46
(169/91801)
Az csak az elsõ hétvége eredménye. Már 100 milla felett tart. Figyelembevéve, hogy 37 millióból csinálták, végig azon parázva, hogy behozza-e az árát, elég szépen teljesit :-) Azt hiszem a Quantum csendjét is lenyomta.

Ja és ez csak az USA bevétel és még lesz tavaszra DVD is sok extra jelenettel .....

Remélem a New Moon-on nem fognak ennyire spórolni, mert azt már nem lehet ilyen szegényes technikával megcsinálni.Úgy értem, hiába játszanak jól a szinészek, oda látványos számitógépes trükkök kellenek.
Samaire 2008 nov. 30. - 18:47:45
(168/91801)
tudni -.-
Samaire 2008 nov. 30. - 18:47:28
(167/91801)
egyébként azt már lehet, hogy fognak Olaszországban is forgatni (minõ meglepetés tudom) :o)
Thereddevil 2008 nov. 30. - 18:44:31
(166/91801)
Én imádtam a filmet! Meg kell, hogy mondjam nem sok közöm van a romantikához, de ezt most imádtam! A srácot a Harry p-bõl már ismertem, de itt is hihetelenül jó volt. A játéka is lenyûgözõ. 29 éves nõ vagyok, már nem az a rajongó fajta, 7 éve együttélek egy pasival :), szóval talán nem elfogultságból beszélek. Egy haverommal láttam és õ is azt mondta, "egész jó volt, és a fickó alakítása is nagyon meggyõzõ!" Szóval ennyit akartam. Már meg is rendeltem a könyvet :)
Samaire 2008 nov. 30. - 18:11:19
(165/91801)
úgy értem múlt hét szombaton...21-én startolt ugye
Samaire 2008 nov. 30. - 18:10:35
(164/91801)
persze, hogy komoly...szombatra valami 70 milliós bevételt produkáltak... már bejelentették, hogy jön a new moon és valószínûleg márciusban kezdik forgatni :)
10/10
manci5 2008 nov. 30. - 18:04:16 10/10
(163/91801)
ezt komolyan mondod h lesz folytatása vagy csak hülyéskedtél?
10/10
manci5 2008 nov. 30. - 18:03:36 10/10
(162/91801)
Sztem nagyon jó film volt! De a legjobb Robert alakítása volt. Már várom a következõ részt!!;)
10/10
lenccs 2008 nov. 30. - 16:53:19 10/10
(161/91801)
...bocs javítok:-) "..bajban LESZEL..."
10/10
lenccs 2008 nov. 30. - 16:52:35 10/10
(160/91801)
A könyv jobb lesz még a filmél is, meglátod!:-) Csak az utsó 50 oldal szól az "üldözésrõl"...ha a csöpögõs "lávsztorit" nem szereted, akkor bajban leszek, mert még jobban csöpög, mint a film, igaz a vámpír "család" tagjait részletesebben leírja, így könnyebben érthetõek a karakterek reakciói.
Samaire 2008 nov. 30. - 16:46:41
(159/91801)
a könyv fog... :)
Samaire 2008 nov. 30. - 16:21:46
(158/91801)
persze, hogy lesz folytatása :D
2010-re megjön a new moon filmként ;)
Ginevier 2008 nov. 30. - 15:29:40
(157/91801)
Szerintem elég unalmas film volt..Komolyan csak a poénok tartottak ébren. A basballos jelenttõl volt értelme a filmnek szentem. Valszeg lesz folytatás mivel hagytak neki..de én nem fogom megnézni. A színészek azért jók voltak.

Film 10/2
10/10
Noncsa 2008 nov. 30. - 15:11:05 10/10
(156/91801)
Én sem ismertem a könyvet mielõtt megnéztem a filmet, igazából egy hete hallottam a sztoriról, de szeretem a vámpíros filmeket. Igazából tényleg nem volt sok köze az eddigi drakula-sztorikhoz, de nekem tetszet, volt egy hangulata a filmnek, elég sötét a képek és a zenék hatására, de szerintem összességében nagyon jó. Ja és volt benne pár eszméletlen poén :D
Most rendeltem meg a könyvet, kíváncsi leszek, melyik tetszik majd jobban...
8/10
offtopic
Zsassza 2008 nov. 30. - 13:26:29 8/10
(155/91801)
felettébb megnyugató, hogy van olyan hímnemû egyed a Földön, aki végre felfogja, hogy ez egy romantikától csöpögõ, mély érzelmekkel telipakolt, lányoknak való film. (De ha mi ilyennek szeretjük...Nemde? :D)
Szóval fejet hajtok elõtted, hogy ódaszúrtad a véleményed elejére azt a pár szót. :D
Samaire 2008 nov. 30. - 12:58:41
(154/91801)
:D már az elsõ válasza :D:D:D:D:D:D
imádom a humorát...nem egy adonisz a pasi kívülrõl, (nem is bukom az ilyenekre) de a humora elsöprõ :D hozzá az a huncut mosoly :P
10/10
P.Cat1 2008 nov. 30. - 12:34:14 10/10
(153/91801)
Question: So are they still going to let you cut your hair?

Robert Pattinson: I already did cut it. Someone asked, "Is it true you haven't washed it for six weeks?" and I said "I haven't washed it for four years!

Question: How did you end up on the Twilight soundtrack?

RP: By accident. I think Nikki gave a CD of stuff I'd recorded on my computer to Catherine. I'd recorded it years ago. I think Catherine put it into a cut and I didn't even realize what it was at first. It kind of fit really well. I didn't really think about it other than I didn't know I was going to be on the soundtrack. I wanted to do it [under] another another name because I thought it would be distracting ... which it has been. It was probably all a big mistake. But I like the idea. I think the song fit there. I didn't think it sounded like me, so I thought it would just kind of work. I'm not trying to get a music career out of it or anything.

Question: Is it harder to act supernatural or American?

RP: I never really saw him as an American guy, the character, even though he's got an American accent. I'm not playing a jock, which is typically American. Like you don't have to do hand signs or anything or little handshakes, that type of stuff. So I guess the supernatural thing.

Question: But you did have to learn how to play baseball...

RP: I've been asked this everywhere. "So I understand you're crap at baseball..." I just didn't care. I think sports are stupid. Catherine Hardwicke was so determined to make me look like a professional baseball player. She had this coach trying to teach me the "ready" position, like a little squat. I was like, "Seriously, I'll do it on the day. You don't have to teach me." But Catherine wanted to see it, in front of all these extras. It was just very embarrassing. So for the rest of the shoot, whenever Catherine couldn't decide how to block a shot I'd say, "I think I should be doing my ready position." But yeah, I'm terrible at baseball. I'm terrible at every sport apart from running, but I'm terrible at that now too.

Question: Talk about the use of music here, how the music sets up the feel of the Cullens.

RP: It's the outsider thing. It's always been associated with goth culture. It's become more mainstream now; everyone seems to be emo now. Because young people feel like they don't connect with anything anymore. There is no such thing as an insider anymore. Everybody feels like outsiders. Vampires are kind of the definition, anyone who preys on the rest of humanity is obviously going to be an outsider in society. All the other supernatural things are ugly, or they're silly. I don't know what music is inspired by fairies ... or zombies. It's quite difficult to say, "I'm obsessed with zombies, they're so cool!"

Question: Do you consider Edward to be emo?

RP: I don't really know what emo is to be honest. Does it mean you're in touch with your emotions? I think he's kind of the opposite. He's spent his entire life repressing everything. He's kind of ashamed of himself when he lets his facade of formality break. When Bella comes into his life. He doesn't want to feel anything. He wants to make his world smaller and smaller because he doesn't feel like he belongs in it. He either want to be a human or die because his existence is completely pointless. That's why he doesn't talk to anyone. He doesn't really feel anything in the book apart from when Bella comes. He's literally counting the cracks in the wall and stuff. Every single day is exactly the same thing. If he feels anything he shuts it down immediately. He doesn't let himself feel anything at all, so I guess it's the opposite. Or he's a closet emo.

Question: So you've read the book ... what was it like to have to live up to this expectation of being the most beautiful man?

RP: I read the book like five months before casting. I read the first 50 pages, up until when he gets introduced and I was just like, "No." Because I was really fat last year as well. So it was just like embarrassing. I thought the whole thing was embarrassing, even turning up to the audition. I hadn't read the whole book before the audition, but even [from] the four-line synopsis -- "Edward is the perfect being. He's so witty and beautiful. He's crazy and funny. He'll open doors for you. He'll drive you in his Volvo." -- I thought even turning up would be embarrassing.

I still believe the initial reaction, when I was first cast, was the true reaction. Everyone now is like "Okay, I love the books so much I'll go with it. He's beautiful. Whatever." But the initial reaction was 100 percent "He's completely wrong for it." And I agree with them. I didn't play it like some guy who knew he was beautiful. I still don't really feel it. I don't feel it at all.

Question: So were you looking at all the blogs for reaction?

RP: No, initially I did. But my mom sent me some stuff, which she thought was really funny, when I was already in America. They had this picture from this Viking film I did where I looked like someone had beaten me in the face with a frying pan. I was wearing this disgusting wig. And they were like "THIS is Edward." It was a petition, which they were going to send to Summit saying, "We will not go and see the movie." It got up to 75,000 signings. This is about three days after I got cast. I was thinking, "Thanks for sending that mom!" That was my welcome into Twilight.

Question: But now people want all the Robert Pattinson news they can get. Can you say anything about Little Ashes?

RP: I did two little movies last year. Without Twilight I don't know what would happen to them. They would get like one theater. Tiny. I love it when people come up to me and say, "I'm not actually a fan of yours from Twilight, I'm a fan of yours from the poster of Little Ashes." It's so funny.

Question: Has your life changed? Can you still walk down the street?

RP: I don't [do] too much walking down the street. I'm always doing interviews or going into rooms where everyone is screaming. I go to different cities in the world for screaming sessions.

Question: Do you ever wish for a time before the internet?

RP: Definitely. It feeds the worst part of your soul. When you have nothing to do and you go on, when you're too tired to read a book. I'll read the news, you go on to the New York Times, you get bored and go on IMDb. Then you realize how pathetic you are. I have to delete my history. It is kind of addictive, but at the same time pathetic.

Question: How do you handle that swing of emotions, from 75,000 signatures to being on the cover of EW?

RP: It's the same thing either way. I prefer sticking with the people who said they hated me. At least you've got to fight for something then. My dad said success and failure were both impostors. That's the best way to go about acting, especially when everything is so extreme. Little girls saying, "I want to have your babies!" And it's "Like, you don't. Seriously." I don't even want to have my babies.
T42 2008 nov. 30. - 12:05:03
(152/91801)
Valamelyik amcsi újságcikkben. Amikor jött a film bemutatója, elolvastam egy csomó cikket és úgy tünt, ennek a faszinak van humorérzéke és amelyik cikkben sok poén volt, azt lemásoltam. Nem tudom a forrást, mert azt nem mentettem le, de a kérdezõ újságiró nevét igen : Laremy Legel

ja és itt van egy másik, ez talán az LA Timesból van :

Why do you think you stood out from the more than 5,000 others who auditioned to play Edward?
I think because a lot of people are willing to go in and play some kind of Adonis. And they have the body and everything. There's a lot of guys, especially in L.A., who can walk down the street and look like some kind of Greek god, statuesque guy. [And that's not me.] Especially not last year. I was like this chubby-looking . I looked kind of like an old, Irish alcoholic.
Samaire 2008 nov. 30. - 11:49:43
(151/91801)
ezt hol találtad? :D
10/10
P.Cat1 2008 nov. 30. - 11:42:03 10/10
(150/91801)
LOL
jofejtom 2008 nov. 30. - 11:36:35
(149/91801)
Nekem nagyon teccik ez a film!Annyira nagy ahogyan ezt a párkapcsolatot bemutatja!Ember-vámpír --ez olyan hihetetlen filmnek tûnik, de aki ezt gondolná annak nagyon ajánlom,hogy nézze meg mert megéri!
***moderálva***
T42 2008 nov. 30. - 11:29:42
(148/91801)
"But my mom sent me some stuff, which she thought was really funny, when I was already in America. They had this picture from this Viking film I did where I looked like someone had beaten me in the face with a frying pan. I was wearing this disgusting wig. And they were like "THIS is Edward." It was a petition, which they were going to send to Summit saying, "We will not go and see the movie." It got up to 75,000 signings. This is about three days after I got cast. I was thinking, "Thanks for sending that mom!" That was my welcome into Twilight.
Samaire 2008 nov. 30. - 11:22:27
(147/91801)
az igen :O:D
Samaire 2008 nov. 30. - 11:21:24
(146/91801)
a kis bohóc :) haláli figura :)
remélem én is, hogy nem lesz gondja... nem fog mos tártani neki, hogy a new moon-ban csak az elején meg a vége felé van :)
10/10
P.Cat1 2008 nov. 30. - 11:15:34 10/10
(145/91801)
:o)))

"By the time Pattinson's mother told him she'd read online that her only son was wretched and ugly and had the face of a gargoyle"
T42 2008 nov. 30. - 10:40:47
(144/91801)
De legalább jól kezeli a hisztériát maga körül. Legalábbis eddig. Némelyik interjúján nagyokat lehet röhögni.

Fura, hogy csak Robert Pattinson körül van ekkora felhajtás. Nekem Swan apu tetszik nagyon a paprikaspray-eivel :-)

Meg Jasper, aki ugyan keveset beszél, de nagyokat nyel emberközelben( nem fogod bántani, ugye Jasper :-)))
Samaire 2008 nov. 30. - 10:28:57
(143/91801)
ez mind igaz...gondoljunk a 75.000 emberre aki petíciót írt!!! alá, hogy még véletlenül se Robert kapja meg a szerepet...most megnézném az arcukat... ettõl függetlenül szerintem fölösleges nagy feneket keríteni ennek a megszállottságnak... majd elül és mindenki megnyugszik. :)
6/10
Hörcsögg 2008 nov. 30. - 09:45:06 6/10
(142/91801)
Gyenge, lányoknak való film. Azt hittem komolyabb lesz. Néhány poén jó volt benne.
10/6
Lolly 2008 nov. 30. - 03:09:33
(141/91801)
IGEN EZ BIZONY A TÖKÉLETES,A ROHADT JÓ,LEGJOBB,ESZMÉLETLEN IMÁDNIVALÓAN GYÖNYÖRÛ FILM!!A KÖNYV NE IS BESZÉLJÜNK RÓLA OYLAN SIKERT ARAT ANGOUL HIHETETLEN ÉN AZZAL KEZDTEM...EZ KÉSZ..MEGSZÁLLOTT VAGYOK..TWILIGHT...IMÁDOM!!!!!
10/10
Trisha72 2008 nov. 30. - 01:06:36 10/10
(140/91801)
Imádom :) Ahogy kiolvastam akönyvet megnéztem a filmet is és áááá. Alig várom a folytatását. Edward egy álom pasi :P
10/10
Ony 2008 nov. 29. - 21:51:59 10/10 Előzmény P.Cat1
(139/91801)
áháháháháháh :D:D ez jó ezt kétszer néztem meg egymás után.. eheh :D
offtopic
Samaire 2008 nov. 29. - 20:31:19
(138/91801)
meg tudja valaki találni ezt a csodás cikket Robról?
6/10
jamamura szadakó 2008 nov. 29. - 19:03:53 6/10
(137/91801)
nyerjetek alkonyat könyvet, filmezenei cd-t és nõi pólót!
http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2008/11/29/jatek_nyerj_alkonyat_konyvet_cd-t_vagy_polot/
Samaire 2008 nov. 29. - 17:00:56
(135/91801)
ne is mondd ez fergeteges...az elsõ számú kedvencem :D
10/10
P.Cat1 2008 nov. 29. - 16:44:28 10/10
(134/91801)
ha valakit érdekel, Robet Pattinson (Edward Cullen) és Taylor Lautner (Jacob Black) voltak a Tyra Showban
volt harapás, és ajándék sorsolás is :o)))

http://www.indavideo.hu/video/Twilight_-_Tyra_Show
10/10
kathrynkorn 2008 nov. 29. - 16:00:46 10/10
(133/91801)
Tegnap neztuk meg baratnommel a filmet, es nekem nagyon tetszett meg baratnomnek is. bar en mondjuk konyvbe jobban elolvastam volna mint,h megnezzem, sztem elolvasom :) de nagyon tetszett :)
island 2008 nov. 29. - 13:00:37
(132/91801)
Hali! Tegnap +néztem a filmet.. És nem vok lenyûgözve. Persze errõl lehet a többi nézõ is tehet. Én teljesen belemerültem volna, de a vihogások (a szerintem nem épp vihogós jeleneteknél) kicsit bezavartak. Meg vhogy másabbat vártam, nekem kicsit fura volt. A könyv isteni, a film nem annyira. Rob mesés, Kristen nem annyira. Elsõ nézésre 4/10
Csutka 2008 nov. 29. - 12:23:59
(131/91801)
Sziasztok!

Én tegnap láttam a filmet,úgy hogy elõtte nem olvastam a könyvet, sõt, nem is hallottam a témáról semmit. Nos, érdekes, bár kétségtelenül nem szokványos film, különleges érzékenységgel, szépséggel, olykor humorral fûszerezve. Ami különösen tetszett benne, hogy nem volt benne állatbántalmazás, sem undorító jelenetek. Egyszer mindenkinek ajánlom!
10/10
lenccs 2008 nov. 29. - 12:20:47 10/10 Előzmény Atis
(130/91801)
Atis, én mondtam, hogy ez nem férfiaknak való film...:-)
10/10
Ony 2008 nov. 28. - 23:49:28 10/10
(129/91801)
akkor te csak nézzed a Jetixet xD
Atis 2008 nov. 28. - 23:24:29
(128/91801)
18 éven felülieknek nem ajánlott !
Tv sorozatnak elmenne a Jetixen de moziban ?
10/10
Ony 2008 nov. 28. - 23:11:40 10/10
(127/91801)
szívembõl szóltál :D
10/10
Ony 2008 nov. 28. - 23:09:54 10/10 Előzmény tramontana
(126/91801)
jaja, de nem tudom nekem nem ez volt a kedvenc részen. lehet mert jacob kapott nagyobb szerepet egy ideig. akkor még õt nem nagyon kedveltem, de a 3. végére Black bácsi is jóóóóarc :)
10/10
lenccs 2008 nov. 28. - 23:03:47 10/10
(125/91801)
Néha nem értem a hozzászólásokat... pl. van-e szinkron...gyerekek, hétvégén volt a bemutatója külföldön, azért ti sem gondolhatjátok, hogy van olyan stúdió, amelyik iziben ezt összehozza 4 nap alatt... (mellesleg egy pici angol nyelvtudással szinte teljesen érthetõ a sztori, pláne ha a könyvet is olvastad).
A youtube-on fent van 12 részben, ha nem éri meg neked, hogy óriás vásznon lásd...ámbár szerintem, az azért képes élményt adni, mert a "jutyúbos" verzió igencsak egy a moziban felvett anyag...és a színek meg a zene hatása nem igazán jön ki egy 7*5 cm-es részben.
Valszeg igazat kell majd adnom, aki a könyvet méltatta a filmmel szemben, de tényleg, ha olvastad a könyvet, akkor nem is hiányoznak azok a magyarázó részek, ellenben a barátnõmnek ( a könyv kihagyása miatt) voltak részek, utalások, amiket nem tudott hova tenni...nekem meg benne volt az agyamban:-) Ez csajos film a javából. Ha újra középsulis lennék, én is inkább a vámpírról álmodoznék:-)
Szidhatják a nagy okosok, de azokra azt mondom, vagy férfiak (akik miután megnézték a filmet, féltékenyek a vámpíros tekintetre), vagy minden romantikát tagadók...Egy ilyen film kell a nõi léleknek. De tényleg! A könyvet nagyon ajánlom! Nyugi, nem egyszer fogod elolvasni, azt garantálom!:-) Tehát hajrá: akinek tetszik, menjen moziba, megéri (szerintem!):-)
Tusika 2008 nov. 28. - 20:34:04
(124/91801)
Sziasztok!
Én ma láttam a filmet, és szerintem nagyon nagyon nagyon jóóó!!! Csak egy a probléma, ami kb minden könyvbõl-filmnél elõfordul. Ugyebár nagyon sok rész ki van hagyva, és csak a lényeget szedik ki belõle, semmi körítés. Pl a könyvben lévõ repülés rész teljesen kimaradt. De ezzel együtt is nagyon jó, élvezhetõ film lett. 2 órás, de én kb fél órának éreztem. Szóval nagyon jó, mindenkinek ajánlom!!! :)
8/10
offtopic
Zsassza 2008 nov. 28. - 19:42:59 8/10
(123/91801)
szerintem magyar felirat még nem jelent meg a nten, de biztos vagyok benne, hogy nem sokat várat majd magára ;)
tehen1024 2008 nov. 28. - 18:56:26
(122/91801)
Sziasztok!
Tudja-e valaki hogy honnan lehet ehez a filmhez magyar feliratot letölteni, mert eddig nem találtam sehol.
8/10
Zsassza 2008 nov. 28. - 18:36:39 8/10
(121/91801)
Ahamm, kiderül belõle. A Twilight-beli vámíprokat véletlenül se azonosítsd a "hagyomásnyos", Drakula gróf-féle vérszívókkal. Meyernek egészen más elmélete van.
***Spoiler***
Az õ fantáziájában a vámíprok nyugodtan sétálhatnak a napon, sõt bõrük csillogni kezd a napfény hatására (hogy ezzel is vonzzák áldozatikat). Szerintem ezt a csillogós dolgot nemigen sikerült megoldani a filmben...
***Spolier vége***
Nem értem, hogy az emberek miért lovagolnak mindig azon, hogy a Twilightban a vámíprok kimehetnek a napra, és nem lehet karót a szívükbe döfni. Tudtommal senki nem találkozott még vámpírokkal...Személy szerint nekem jobban tetszenek a Stephenie-féle vámíprok, mint az "eredetiek".
slacio 2008 nov. 28. - 18:19:53
(120/91801)
aki olvasta vagy látta: kiderül hogyan tudnak napfényben életbe maradni a vámpírok?
tramontana 2008 nov. 28. - 11:25:46
(119/91801)
Én elolvastam a New Moon könyvet és bizton állíthatom, Bells nem felejti el Edwardot, sõt. Ez a rész, ha lehet még az elõzõnél is fantasztikusabb. És ami még jobb, a történetet bonyolítandó még Jacob Black is helyet kap a könyvben.
10/10
P.Cat1 2008 nov. 28. - 11:21:33 10/10
(118/91801)
az www.amazon.com -on és a www.bookline.hu -n is leírják a könyvek tartalmát, én ott néztem meg hogy Edward valahol szerepel-e még a folytatásban

Azt olvastam, hogy most olyan könyvön dolgozik az írónõ, ami az elsõ könyv története, de ahogyan Edward látta :o))

Interjúk még:
Twilight stars, Today Show - http://www.indavideo.hu/video/Twilight_stars
Twilight - Ellen Show - http://www.indavideo.hu/video/Twilight__-_Ellen_Show
Twilight - Tonight Show - http://www.indavideo.hu/video/Twilight_-_Tonight_Show
Bak Ferencné 2008 nov. 28. - 10:02:04
(117/91801)
Sziasztok!

Szóval tegnap megnéztük a filmet, a sógórnõmnek nagyon tetszett, én mindig kritikus vagyok( akönyv jobb). Õ mondjuk nem olvasta a könyvet, de ezek után kedvet kapott hozzá. Robert Pattinson nagyon jó volt a filmben.
Egyébként a New Moonban a 130. oldalon tartok 2 nap alatt (angol), nagyon érdekes, az eleje elég szomorú. Rengeteg jelzõt kell kiszotározni. (Aki olvasta az megerõsítene abban, hogy Bella tényleg elfelejti Edwardot, miután elmegy?)
6/10
jamamura szadakó 2008 nov. 28. - 06:47:21 6/10
(116/91801)
meg lehet nézni moziban.
8/10
Zsassza 2008 nov. 27. - 19:55:53 8/10 Előzmény Ony
(115/91801)
ahammm. 2010..te jó isten. a hp 7 is akkor jön ki :D
10/10
quikom 2008 nov. 27. - 18:42:18 10/10
(114/91801)
Nekem irtóra tetszett a film!!! Imádom!!! Úgy,mint a könyvet!!! áááá... Szerintetek mikor fog megjelenni dvd-n, mert ezt nem lehet elfelejteni! Jajj, alig várom már a következõ részt!!!
10/10
szilvi04 2008 nov. 27. - 17:51:25 10/10
(113/91801)
huu most néztem meg és nagyon jó volt. és robert pattinson tényleg helyes pasi=)
10/10
P.Cat1 2008 nov. 27. - 16:59:42 10/10
(112/91801)
ja és "BITE ME" feliratú alsót kapott ajándékba :o)))
10/10
P.Cat1 2008 nov. 27. - 16:55:14 10/10
(111/91801)
Robert Pattinson Responds to Your Questions - Ellen Show után

http://www.indavideo.hu/video/Robert_Pattinson_Responds_to_Your_Questions
10/10
peacetacia 2008 nov. 27. - 16:43:05 10/10
(110/91801)
Akkor valahogy megpróbálok még pár napot várni... de nem hiszem hogy sikerülni fog :DD
köszi szépen :)))
10/10
P.Cat1 2008 nov. 27. - 16:32:26 10/10
(109/91801)
szerintem arra még várni kell, ez is beletelt pár napba :o)

Amerikában most veszik fel az audiokommentárt a DVD-hez
10/10
peacetacia 2008 nov. 27. - 16:23:14 10/10
(108/91801)
Magyarul még sehol nincs fen?
10/10
P.Cat1 2008 nov. 27. - 15:41:12 10/10
(107/91801)
kamerás változatok angolul már vannak, ilyen minõségben
10/10
Ony 2008 nov. 27. - 15:29:22 10/10 Előzmény zsoofka
(106/91801)
szerintem biztos.
mellesleg....vlki nem jön Camponába szombat 14 45ösre?:D hátha összefutok vlkivel...:D:D
10/10
Ony 2008 nov. 27. - 15:28:01 10/10
(105/91801)
hehe, ez jó :D valahol már láttam ezt a szöveget..
10/10
Ony 2008 nov. 27. - 15:27:24 10/10 Előzmény Zsassza
(104/91801)
úgy tudom a New Moon 2010-ben lesz. vagy már mondtam?:D
10/10
Rak'Shiri 2008 nov. 27. - 15:19:57 10/10 Előzmény Tusika
(103/91801)
Szia!

Ha nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szépen megkérlek esetleg elküldöd nekem is? Nagyon nagyon nagyon megköszönném!!

Rak'
10/10
lenccs 2008 nov. 27. - 15:02:21 10/10
(102/91801)
huhhhh...én most néztem meg a filmet, de valszeg megyek holnap is...Azt hiszem, valahol minden nõnek az az álma, hogy egyszer egy neki tetszõ férfi így nézzen rá:-) Csajok,30 éves fejjel kész vagyok:-)))) A könyvet pár napja habzsoltam be, így nekem a film egész menete logikus volt, de holnap majd kiderül, hogy ez a film egy a könyvet még nem olvasó embernél hogy van...megyünk a csajokkal, mert ez nekik is látni kell.
Edward alakja nagyon el van találva, valahogy a könyv olvasása közben is ilyen valaki jelent meg a lelki szemeim elõtt, s ez a tájra is elmondható.
(Pasival megnézni szerintem, reménytelen...)