2/10
Brambilla 2008 máj. 08. - 12:02:41 2/10
(4/24)
Szia!
Sajnos így elsõre nem ismerõs, de ha pár infót még meg tudnál adni (nagyjából mikor készült, melyik náció készítette, ki a fõszereplõ) talán tudok segíteni.
manna77 2008 máj. 08. - 08:00:05 Előzmény Brambilla
(3/24)
Sziasztok! Látom nagyon otthon vagytok a témában, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni tõletek (bocs, h. nem a filmrõl írok). Csak már évek óta keresek egy ilyen jellegû filmet és sehogysem tudok rábukkani, mert a címére nem emlékszem. A történet Németországban játszódik 1942 körül, egy híres idõsebb professzor (akire senki nem gyanakszik, mert nagyon visszahúzodó) juttatja át a határon a zsidókat, közben tanít az egyetemen. Persze a Gestapo elkezd rá gyanakodni és a tanítványai is, akik segítenek majd neki. Dióhéjban ennyi, nagyon örülnék ha ismerõs lenne nektek...
2/10
Brambilla 2008 febr. 21. - 20:03:10 2/10
(2/24)
Én még ideraknám a Leibstandartét és bár késõn került harcba, de kiemelkedõ harci morálja miatt a szerencsétlen Hitlerjugendet.
Tudnál nekem egy valamiben segíteni?
Nem tudod Wittmann tigrise miért 007-es toronyszámú volt? Elvileg a parancsnoki páncélosok az ezreden belüli századukból kialakítva a 100, 200, 300 toronyszámokat kapták. Hogy ez miért volt 007-es arra több infót olvastam már de egyiket sem tartom teljesen megbizhatónak. Ha tudnsz valami pontos információt és megosztanád velem, azt megköszönném!
2/10
Brambilla 2008 febr. 17. - 17:23:10 2/10
(1/24)
Azt hiszem ez nyugodtan belekerülhetne a 10 legrosszabb háborús film közé.
Idegesítõ, ami fõleg a 60-as évekbeli amcsi háborús filmeknél van, hogy a bátor amerikai katona egy pisztollyal kiírtja a fél német vezérkart, de az mind egyfajta látásmód, és akkor még éltek azok a katonák, akik így emlékeztek vissza az eseményekre.
De itt alapból a lehetõ legnagyobb hibát követték el!
Kivették az SS vezetésébõl pont azt a két embert, akit soha, semmivel nem lehetett megvesztegetni, és ez eléggé köztudott, nagyon utána sem kellett volna nézni.
A náci mocskok vezetõi közül egyedül Himmler volt az, aki soha nem sikkasztott, nem gazdagogott meg, mert õ volt az, aki az "ideológiát" a legjobban vallotta és több dolgot hozzáépített és olyan "lovagi erényeket" vallott, amik nem emgedhették meg, hogy egy ilyen ajánlatot elfogadjon.
Eichmann pedig annyira gyûlölte a zsidókat és olyan precizitással küldte õket a halálba, ami megint csak kizárja, hogy egy ilyenben benne lett volna.
Ez a legnagyobb probléma, de tele van még "kisebbekkel".
Például Eichmann-nak nem volt a vh alatt félelmetes híre, mert egész egyszerûen szinte senki sem tudta kicsoda, nem volt a figyelem középpontjában és ezért is fordulhatott elõ, hogy amikor az amcsik elfogták, kérdezés nélkül elengedték. Meg túl sok volt az SS-bõl is,a határt meg már végképp nem õk õrizték.
Az egyenruhájukon csak egy "aprócska" hiba volt, a halálfej, ami nem volt "szabvány", mint ebben a filmben, csak a 3. SS-Totenkopf hadosztály viselte, ami a koncentrációs táborok õrségébõl alakult legbrutálisabb alakulat volt.
De ha bonyolult is volt a film készítõinek utánanézni, mi is volt valójában, lagalább annyit csináltak volna meg, hogy magyar nevet adnak néhány szereplõnek.
A történet még talán elmegy.