Téma: Ally McBeal

10/10
Blythe 2007 okt. 02. - 19:23:09 10/10 Előzmény hozzászóló
(1963/2983)
Ha változtathatnék valamit az életemben az sok apróság lenne, de ami közös bennük az a bátorság. Tehát, hogy egy csomó dolgot megtennék, amit nem mertem megtenni. Például visszaszólni azoknak, akik beszóltak rám, vagy megaláztak. Kikezdeni fiúkkal, akik tetszettek. Segíteni azoknak, akiknek nem mertem. Kimerni mondani, hogy kérlek seígts és ugyanígy, hogy köszönöm, hogy megtetted.

Vagy pl. Nem szégyellném magam egy csomó dologért (pl az ilyen gátlásokat elfelejteném, hogy jaj túl vékony a lábam és már gimis koromban is folyton miniben járnék. Idén nyáron, 27 évesen vettem fel elõször minit és mindenki csak dicsért, kimaradt 10 év önbizalomnövelõ dícséret az életembõl! :)))) Tehát, hogy nem érdekelne, mit gondolnak rólam, a kinézetemrõl, jobban szeretném magam.

De ezt csak akkor vállalnám, be, ha mondjuk elsõs sulis koromtól élhetném újra az életem, és valaki garantálná, hogy vihetem a mostani "agyamat", emlékeimet, tapasztalataimat.

Persze más részrõl lehet igaz, hogy minek kedeném újra, akkor nem az lennék, aki vagyok. De ha vihetném a mostani eszem, nem hiszem, hogy rosszabb lennék, inkább csak bátrabb, ügyesebb, talpraesettebb. Ártani nem akarnék senkinek az "új" életemben, csak jobban megévdeni magam.
10/10
Blythe 2007 okt. 02. - 19:13:53 10/10
(1962/2983)
Bár én lehet kitalálnék valamit, hogy végül happy end-re kerekedjen és összejöjjön Ally és Larry. Pl. Ally elmenne egy szülõi értekezletre és ott botlana bele Larrybe, és így derülne ki, hogy kb fél évvel Ally elõtt Larry odaköltözött a fiával együtt, mert meghalt a volt neje, vagy újra megházasodott. (Inkább haljon, meg! Gonosz vagyok! :))))
Szóval aztán addig veszekednének, hogy ki kinek törte össze a szívét, hogy újra belevágnának és Larry fiával és Maddie-vel így lennének egy nagy boldog család. Baromi sok vicces jelenet lehetne ezekbõl is. Képzeljétek csak el, mikor a gyerekek megpróbálják elmagyarázni ki kinek a vér szerinti szülõje vagy testvére? :))) Meg lehetne csinálni úgy, hogy ne legyen túl nyálas.
Ja, és felbukkanhatna Maddie szülõanyja, valaki csak kihordta, nem?
Maddie nagynénje lehetne a Vonda Sheperd ebben az új évadban, Ally-ék mindig abba a bárba járnának lazítani, ahol õ énekel és persze ilyenkor megbeszélnék, mi a helyzet a kislánnyal, aki persze, hogy legyen szerelmes (nem tudom, melyikõtök írta :))))
Jaj, és persze, hogy Richard és a neje vállaljanak gyereket és legyenek nagyon beparázva, mikor terhes, mert ráadásul rögtön hármasikrek! Képzeljétek el Richard arcát: Már az is sokk volt, hogy gyerkem lesz, de rögtön három! :) Õk is maradjanak Bostonban, de látogassnak el NY-ba, és persze Ally lesz a keresztanya!
Hát hirtelen ennyi jutott eszembe. Azért az enyémek is jók??? :(
10/10
Blythe 2007 okt. 02. - 19:02:37 10/10 Előzmény hozzászóló
(1961/2983)
Laci, Meli, Jocsill!
Baromi jó ötleteket hoztatok a hatodik évadra!
Én is hasonlóan csinálnám, meg, tehát az én verzióm inkább kicsit a tietek összegyúrása:
Ally New Yorkban Maddie-vel. Elaine összejön azzal a producer pasival, akivel az utolsó elõtti részben a válogatáson találkozott, ez lenne az elsõ tartósabb kapcsolata. És folyton Ally-tõl kérne tanácsot, mert nagy pasizós, de a szerelemben bizonytalanabb. Persze, hogy ally titkárnõje lenne, de szerintem meg inkább tánciskolát nyitna, mert rájönne, hogy a Broadway-re bejutni picit öreg már. De nagyon vicces jelenetekbe bonyolódna, mikor párokat tanít táncolni, hogy viselkedjenek az esküvõjükön. :)
Nagyon tetszett a Georgia pasiját leleplezõ rész, azt teljesen meghagynám. Meg hogy John sokat járna New Yorkba, hogy segítsen beindítani Ally irodáját. De se Johnt, se Renee-t nem költöztetném át, inkább néhány részben felbukkannának látogatóba és hoznák a vicces sztorikat az akkori történetbe.
Tracey viszont tényleg óriási, jöjjön csak vissza pszichodokinak!
Én nem költöztetném egy helyre Elaine-t és Ally-t, elég nekik, hogy az irodában látják egymást.
Viszont lehetne Allynek egy jóképû pasi a szomszédja, akivel mindig mókás helyzetekbe keveredik és ég, mint a tábortûz (pl. pucéran kizárja magát a lakásból, vagy meggyanúsítja a srácot, hogy örömlányokat hoz fel - ugyebár vigyázva Maddie erkölcseire - de kiderül, hogy azok a húgai egy jelmezbálról, vagy hasonlók) Persze a srácnak meg nagyon tetszene ez Ally-ben és elõbb-utóbb összejönnének és végre õ lenne az igazi....
10/10
Blythe 2007 okt. 02. - 18:52:35 10/10 Előzmény hozzászóló
(1960/2983)
Az Igazából szerelem egyik kedvenc filmem. A kedvenceim a Colin Firth-ös jelenetek, mert nagyon vicces a párbeszéd, amit levág a portugál lánnyal úgy, hgy egyik se érti, mit mond a másik. Persze a TV2 valami olyan idióta módon vette át, hogy "elfelejtették" feliratozni a portugál mondatokat. Azt hittem kidobom a tv-t az ablakon dühömben. Készülök is írni a tv2-nek egy meleghangú levelet! Egy csomó poén lemaradt így!

Másik kedvencem Emma Thompson karaktere, mikor leesik neki a tantusz és amilyen tartással azt viseli. Nem akarom ideírni, hogy mi, mert Meli még nem látta.

Meli, mindenképp nézd meg egyszer! kicsit csöpögõs, kicsit giccses néhol, de néha meg annyira édes. Végigmosolygod szinte az egész filmet.

Hihi, itt egy link, ezt szerintem Meli is élvezni fogja! :)

http://www.youtube.com/watch?v=EWjl80WFBzY
10/10
Blythe 2007 okt. 02. - 18:47:16 10/10 Előzmény jocsill
(1959/2983)
Jocsill!
Emma csodaszép!
Minden gyerek aranyos, de nem mindegyik szép, õ mindkettõ! :)

Úgy sajnálom, hogy nem tudtok mozizni, tudom, hogy drága nagyon, hisz ebben dolgozom, de sajnos nekem nincs ráhatásom a jegyárakra. Azért hogy megértsetek minket, hadd mondjam el, hogy a mozijegy árának felét tovább kell adnunk a film forgalmazójának, majd a fenn maradó részbõl még adózunk is, végül fizetjük a mozik fenntartási költségeit és a dolgozókat. Szóval bármilyen hihetlen, nem sok hasznunk van rajta. Bár tudom, ez rajtatok nem segít, mindig olyan rosszul esik hallani, hogy sok a jegyár és nem panaszkodásképp, de szeretném ha látnátok és tudnátok, hogy sajnos a mozi már nem az a kifejezetten jövedelmezõ ágazat, még ilyen jegyárak mellett sem. És sajnos nem igaz, ha fele ennyibe kerülnének a jegyek, akkor többen járnának moziba. Néhány napig talán (lásd moziünnep), de nem olyan tartsan, hogy ez a fenntartásra elég legyen. :(

Azért remélem, egyszer majd hétvégi programként, ha Emma nagyobb lesz, elhozzátok õt, hogy megismerje ezt a szórakozási formát is. Ha nem minden hétvégén, de legalább fél évente egyszer. Tudod, ez kicsit olyan, mint a színház, azért illik egyszer-egyszer eljönni "mûvelõdni" :)
10/10
Blythe 2007 okt. 02. - 18:38:13 10/10 Előzmény jocsill
(1958/2983)
Sziasztok!

Hát tudom, nagyon eltûntem, de sajna sok a meló. Anyámat nincs idõm felhívni. :(

Ha tudnám, hogy az azt utolsó napom az életben, akkor hasonlóan tölteném Jocsilléhoz. Reggel meg délelõtt egy csomó hülyeséget megcsinálnék, amit azelõtt sosem. Pl. mindig szerettem volna bungee jumpingolni, vagy felszállni egy kis motoros géppel, vagy vitrolázni egyet utoljára (azt már csináltam, de 10 éve). Ja és felülni egy olyan hullámvasútra, ami átfordul, hogy fejjel lefele vagyok benne. Persze, ezeket most is megtehetném, csak mindig rohanni kell valahová. De az utolsó nap csak ezekre koncentrálnék. Este elmennék anyámékhoz, odacsõdíteném a rokonságot és a barátaimat, mindenkit, akit szeretek. Ennénk, buliznánk, dumcsiznánk, elbúcsõznánk aztán ágyba bújnék a drágámmal (ha lenne, mert most nincs :( ) aztán elaludnék örökre.
Ja és a temetésem végén a Toploader-tõl a Dancing in the moonlight szólna (belinkelem, imádom) és mindenkinek kötelezõ lenne rá táncolni!!!
http://www.youtube.com/watch?v=DHkmLEhFq44

Ez egyébként az életindulóm, ha lesz idõm, eygszer elmesélem a történetét. Nektek van életindulótok? Csak úgy, Ally-sen? :)
10/10
jocsill 2007 okt. 02. - 13:39:48 10/10
(1957/2983)
Van a TV2-n egy mûsorsorozat, hogy ilyenek voltunk...

Ti milyenek voltatok, hol voltatok 10 évvel ezelõtt (tudom, még nagyon kicsik/fiatalok, de kíváncsi lennék, akkor mi volt veletek)

Most sajna megint mennem kell, mert nemsokára megyünk ki Emmával, addig nem ártana tanulnom még kicsit...

Biztos uncsi, hogy mindig erer hivatkozom, de sok lesz a vizsga, és remélem egyszer majd hajrázom is, és elfogynak a félévek...

Üdv Nektek!!!!

jocsilla
10/10
jocsill 2007 okt. 02. - 13:36:33 10/10
(1956/2983)
Helló!!!!

ha jól sejtem, ez következik: csak mert maga egy BUNKÓ!!!!!!

Nagyon fain, igazán jöhetne ötletelni David E. Kelly...

Emma egyébként a szemei nagyságát és kerekségét elméletileg tõlem örökölte, annyi különbséggel, hogy az enyém zöldes-szürkés-kékes... (mikor milyennek látszik, ha sírok szép zöld...)

Szóval igen érdekes kérdést indítottam el azzal, hogy mit tennénk ha... Nekem van olyan érzésem, hogy néha szeretnék másképp csinálni dolgokat, de valóban gyökerestül felforgatná, megváltoztatná az eddigi életemet, és azt nem szeretném... Szóval egyet kell értenem Veled Meli, hogy maradjanak ezek a dolgok...

Érdekes dolog, ami Laci Te írtál... A szerelem nagyon fájdalmas, ugyanakkor gyönyörû, épp ezért nem szabad vele parkoló pályára állni... Ami a másik felem illeti... El kell szomortsalak, szeretem a férjemet, de Õ aztán nem a másik felem... Sajnos néha túl bonyolult vagyok neki... Én merõ túlérzékenység vagyok, és szinte soha nem tudja hogyan tudná ezeket a dolgaimat jól kezelni... Ezzel szemben Õ nem sokat cicózik az érzelmekkel, azonban emellet rengeteg imádni való tulajdonsága van... Tudom, hogy Õt számomra rendelték a boldog és szomorú pillanatainkkal együtt, de a lelki társam bizonyosan nem Õ, hanem anyukám és a barátnõm...

Valaki egyszer azt mondta nincs egy Nagy Õ, hanem sok kicsi van, akire az ember rámondja, hogy Õ az... Nem hiszem, hogy így lenne, de ki tudja... Egyelõre fiatalok vagyunk, próbálunk egymásnak maximálisan társai lenni, majd kiderül, hogyan is lesz... Pár kivételtõl eltekintve magam körül csak alig mûködõ kapcsolatokat, házasságokat látok... Nem tudom, velünk mi lesz, egyelõre jó kis páros vagyunk, úgymond megvan a bizalom köre, hogy Robert de Nirosan szóljak... :-)

nektek mi a véleményetek a mai kapcsolatokról, és egyáltalán a házasságról? Valóban válságban van a házasság intézménye? Szükséges, vagy csak egy felesleges papír? nagyon kíváncsi vagyok...
10/10
Meli 2007 okt. 01. - 20:46:20 10/10 Előzmény Meli
(1955/2983)
Sziasztok!! :-)
Ha még nem tetted, olvasd el az Elõzményt és a következõ bejegyzést...

...Ally és Georgia vásárolni mennek.
Egy idõs nõ elég sok idejüket elvette, miközben próbált kiállni a parkolóból. Azt gondolták, sosem fog már eltûnni onnan. Végül beindította a kocsit, és csiga lassan kigördült a parkolóhelyrõl. Kicsit hátratolatott Georgia, hogy legyen elég helye kikanyarodni. Nagyszerû, gondolták a csajok. Végre elmegy. Amikor hirtelen a semmibõl feltûnt egy fekete Camaro és beállt az õ parkolóhelyükre! Dudáltak és ordítoztak, hogy nem teheti ezt velük, mert õk voltam ott elõbb. De a nõ csak kiszállt a kocsiból, tudomást sem véve minderrõl és besétált a bevásárlóközpontba.
Ez a nõcske egy hülye bunkó, gondolta Ally, ahogy nagyon sok hülye bunkó létezik a világban. Amikoris észrevett egy cetlit a kocsi ablakán: "Eladó" és alatta a telefonszám.
Felírta a számot! :-))

Sziasztok!
Ezerszer ezerrel húzok tanulni!!!:-))))
10/10
Meli 2007 okt. 01. - 20:32:25 10/10
(1954/2983)
Kitõl örökölte Emma a nagy kerek szemeit??
10/10
Meli 2007 okt. 01. - 20:31:20 10/10
(1953/2983)
Ez a kép nem megy..
Másik! :-)
10/10
Meli 2007 okt. 01. - 20:30:20 10/10
(1952/2983)
...
10/10
Meli 2007 okt. 01. - 20:29:26 10/10
(1951/2983)
Helló Jocsill! Sziasztok!
Üdvözöllek, örülök a soraidnak! :-)

Ha visszamehetnék életem idejében a múltban némi változtatásért, elsõ gondolatbaól persze, hogy változtatnék sok apróságon. Viszont, ha mindaz megváltoztatná a jelenemet, akkor semmiképpen sem.
Egyébként is a múlt már múlt, teljesen mindegy már.

Az elkövetett hibáinkból gyûjtött tapasztalat, bölcsesség elvével nem értek egyet! Nem szükségszerû megtapasztalnunk helyzeteket, ahhoz, hogy tanuljunk belõle. Hiszen okos ember más kárán tanul, mondják!
Én pedig azt szoktam mondani, hogy nem szükséges megvakulnom ahhoz, hogy tudjam, mennyire rossz lehet látás nélkül élni.
Persze, ami már megtörtént, tanulhattunk belõle.

Vasárnap nem néztem ezt a filmet. Késõn értünk már haza, és nem is igazán tévézek, akkor inkább a netet bújom.
Jókat írnak róla, szórakoztató film lehetett. Szerelmesként valóban sok õrületes dolgokat tudunk elkövetni. Szerintem igyekezni kell az eszünkre hallgatni olyankor, mérlegelni, hogy mindaz bolondság, vagy már osobaság amie készülünk szerelmesként. :-))

Üdv!
10/10
hozzászóló 2007 okt. 01. - 18:06:21 10/10
(1950/2983)
A szerelem nagyon zûrös dolog!
Ezért is döntöttem úgy, hogy az nem nagyon való nekem.
Ez most durván hangzik, de a szerelem teljesen meg tudja bolondítani az embert...

Jocsill, az a lényeg, hogy megtaláltad életed párját, akivel tényleg kiegészítitek egymást!
Sokaknak nincs ilyen szerencséje.
Azt hallottam egyszer, hogy Minden embernek van egy párja.
A legtöbben egész életükben keresik a másik felüket, de mégse találják meg...


...


Köszi, hogy írtál..... Még annyi mindent szeretnék leírni, de most rohannom kell tanulni tovább ezerrel!
Így is le vagyok maradva, de szinte mindig ez van:-(((((

Szép hetet! És nagyon örülök, hogy írtál.....írj máskor is! Igyekszek gyakran benézni!
10/10
hozzászóló 2007 okt. 01. - 18:00:56 10/10
(1949/2983)
Sok-sok mindent megváltoztatnék , ha tehetném...
Vagyis sokáig így hittem, így tettem volna.

Aztán a HIRTELEN 30 c. filmben feltette ezt a kérdést a fõszereplõ az édesanyjának, aki azt válaszolta, hogy nem változtatana meg semmit, mert el kell követnünk hibákat ahhoz, hogy tanuljunk belõlük, hogy bölcsebbek legyünk.
Tehát a hibáinkból tanulunk.

Így belegondolva: én is sokat tanultam az eddigi hülyességeimbõl.
:-)

Jó kérdés ez...
10/10
hozzászóló 2007 okt. 01. - 17:57:56 10/10
(1948/2983)
Ez a kép nagyon bájos! :-))))

Puszi nektek!
:-)
10/10
hozzászóló 2007 okt. 01. - 17:56:37 10/10
(1947/2983)
Melivel igyekeztünk!!!

Ötletek azok aztán vannak!
:-)
Köszi Jocsill a kiegészítéseket!
Így hárman tényleg összehoztuk a folytatás sztoriját!
:-))))))
10/10
hozzászóló 2007 okt. 01. - 17:54:43 10/10
(1946/2983)
Sziasztok! Szia Jocsill!

De jó , hogy írtál! Csak fél percem van, de megérte , hogy benéztem! :-)

Az Igazából szerelem tényleg nagyon "klassz" film, nekem is nagyon tetszet! :-)))
Talán az tetszett benne, hogy tényleg jó volt a témaválasztás és az idõpont is, vagyis a Karácsony!
A szerelem egy olyan dolog, ami mindenkit megérint, kit így, kit úgy! :-)
Tehát szerintem a téma mindenkinek bejön. És itt van a Karácsony...
Ez a szeretet ünnepe, ekkor együtt töltjük a napot, napokat azokkal, akiket nagyon szeretünk. Ez is egy nagyon érzelmes ünnep.

Szóval nagyon eltalálták a filmet, és a színészek is jók voltak.
Tetszett, hogy több szálon futottak az események ...szeretek szurkolni a fõszereplõknek és imádom azt az érzést, ami akkor tölt el, amikor az Õ történetük boldogan ér véget. :-))))
10/10
jocsill 2007 okt. 01. - 13:40:58 10/10
(1945/2983)
Szóval üdv Nektek, és szép hetet, mert a héten még lehet kicsit élvezkedni a napon...

Minden szépet kívánok nektek Emma egyik csúcsképével...


üdv: jocsilla
10/10
jocsill 2007 okt. 01. - 13:38:40 10/10
(1944/2983)
A Port.hu csapatának Õszinte hálám, hogy ennyire kedves gesztust tettek felénk... valszeg egyéb esetben éltünk volna vele, de így hogy a vetítés napján kerültem géphez, ezt semmiképp nem tudtuk volna megoldani, pedig nagyon jó lett volna... bevallom az egyik oka, hogy nem járunk már moziba az, hogy irreálisak a mozi árak, azon pénzen (ugyan kicsit késõbb), de inkább kölcsönözhetünk több filmet... Tovább lelkifurdalásom van, ha Emma nélkül megyünk valahova, de ezt most megoldottuk volna...

Szóval HÁLÁS KÖSZÖNET A PORT.HU csapatának...

Most mennem kell, mert a leányka ezerrel rombolgat, és tanulnom is kellene százezerrel...

Apropó: mit szóltok az Igazából szerelem címû filmhez... Imádom Imádom benne az összes karakter, stb... Mi a legjobb benne nektek, ha szeretitek...