8/10
grosz_i 2023 aug. 04. - 08:39:31 8/10
(2/2)
A stáb kiegészítéséül:

Hedi Honert - Alice (Honert *1989 - főszereplő a »Bőröndök a világ körül« c. Pilcher filmben is.)
Liliane Zillner - Jacky
Jochen Nickel - Ronald
Maximilian Hildebrandt - Matt
Orestes Fiedler - Thomas
Benjamin Weygand - Freddy
Anke Sevenich - Eleonore
Benedict Martin - Merton felügyelő
Carsten Hayes - Mr. Marigo
Laura Frances-Martin - Carla
Emma Spurgin Hussey - Daisy
Tanveer Ghani - Mr. Kumar
Rory Wilton - Saunders tiszteletes

Rendezte: Marc Prill
Forgatókönyv: Marc Hillefeld
Gyártásvezető: Elvira Bolz
8/10
grosz_i 2023 aug. 04. - 08:27:49 8/10
(1/2)

Pilcher - Kísért a múlt (2021)
Rosamunde Pilcher: A „High Tide” - Dagály című novellája nyomán

Jacky Davies számára a gin-lepárlás a hagyományos családi szeszfőzdében többet jelent, mint egy egyszerű kézműves vállalkozás. Ez a fiatal nő számára szenvedély és megszállottság egyidejűleg. Jacky anyja évekkel ezelőtt a lepárlóban keletkezett tűz során életét vesztette, és azóta a nő kötelességének érzi, hogy anyja örökségét továbbvigye. Az apja, Ronald, viszont aggódik Jackyért, akinek az élete csak a Szeszfőzde körül forog.

Amikor Jacky nővére, Alice meglepetésszerűen felbukkan St. Agnes-ben, a két nővér között rekordidő alatt heves veszekedés tör ki. Ronald, az apjuk mégis - vagy talán éppen emiatt -, egész különös meglepetéssel rukkol elő a 60. születésnapján. A gin-főzdét még a saját életében átíratja közös tulajdonban a két lányára. Ezzel a nyughatatlan lányát, Alice-t, aki éppen felmondta a szakács állását - szeretné végre egy igazi otthonhoz kötni, ugyanakkor megakadályozni, hogy Jacky életét teljesen felőrölje a szeszfőzde. Sajnos az apa jó szándékú kísérlete csak tovább fokozza a két nővér konfliktusát.

A két nővért azonban mégis szorosan összeköti a gyerekkori emlék: a tűzvész a szeszfőzdében, ahol édesanyjuk életét vesztette. Jackyt állandó rémálmok gyötrik, nem úgy mint Alice-t, aki egyszerűen nem akar emlékezni erre a napra. St. Agnesben találkozik Alice a régi iskolatársával, Thomas-szal. Hamarosan ráébred a nő, hogy mély érzelmeket váltott ki benne a fiatal orvos. Mégis, amint lehet, szeretné elhagyni a szülőhelyét és már kapott is egy ajánlatot, egy vendéglőt vehetne át a Karib-szigeteken. Csupán a tulajdonost kell meggyőznie St. Agnes-ben, egy bemutatkozó főzéssel.

Ronald tanácsot és vigaszt a régi jó barátnőjénél, Eleonore Brixbynél keres, közben pedig Jacky véletlenül találkozik egy elbűvölő szörfössel, Matt Christian-nel. Persze Mattről kiderül egy nagy múltú szeszfőző dinasztia ifjú sarja, és történetesen fel akarják vásárolni a Davies szeszfőzdéjét. Nem akarta ugyan, de Jacky mégis csak beleszeret Mattbe. Jacky egy apja és a férfi közötti véletlen kihallgatott beszélgetés során úgy érzi, az apja elárulta őt, és soha többé nem akarja a nő Mattet viszontlátni.

Mattnek végül sikerül Jackyt meggyőznie, hogy őszintén szereti. Már-már a levegőben lóg a kibékülés, amikor Matt mutat neki egy gyermek-nyakláncot. A láncot Matt a szeszfőzde raktárának kitakarításakor találta. És ez, Jacky nyaklánca, amely azonnal feloldja a régi emlékek korlátait… Vajon hogyan kerülhetett a lánc a helyiségbe, mikor Alice állandóan azt állította ő idézte elő a tűzesetet?

Alice bemutatkozó főzésekor szembesíti Jacky a nővérét az igazsággal. Vajon sikerül-e a két nővérnek a múlt hazugságaitól megszabadulniuk? Ugyanis nem csupán a családi béke forog kockán, hanem a családi szeszfőzde jövője is.