9/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 12. - 13:28:24 9/10
(288/528)
Hát igen, most majdnem mindenkinél így van a sorrend, hogy Avengers,Captain America 2 és Iron Man 1. Nálam is így állnak most, meg több helyen is olvastam hogy mások is így rangsorolták õket. :D
KurtWagner 2014 ápr. 12. - 13:18:38
(287/528)
1. Nézd meg az elsõ részt, a szerkezet elpusztult, a tudós meghalt, nem tudták újból reprodukálni a kisérletet, a projectet ezért hivatalosan leállították. Röviden ennyi. Persze nem teljesen, a Hulkban Tim Roth, abból a szérumból kap,és ha bejön a sejtésem, hogy a kövi részben Grand director lesz az egyik ellenség, meg a film alapján SPOILER az a kommandós, aki a végén megégett (belõle lesz valószínû Crossbones) SPOILER VÉGE akkor kiderül, hog azért nem így van.

2. Szintén az 1 film, mert ki keresett volna kit. Bár a második részbõl is kiderül, mert mondják a múzeumban, hogy Bucky volt az alakulat egyetlen tagja, aki meghalt, vagyis a kap halottnak hitte. Halottat meg nem keresünk. Bucky-t meg agymosták...

3. Néha figyelni kéne a filmekre, és nem másokon számon kérni a gondolkodás hiányát. Pierce a telefonjával aktiválta a kitûzõket, amit egy óvatlan pillanatban, gondolom biztonságban érezte magát, letett az asztalra. Mutatják is, el is idõzik rajta a kamera. Gondolom fejének szegezett fegyverrel picit nehezen és túl késõn fért hozzá.

4. Hát egy filmen számon kérni ezt...

5. Megint csak figyelni kellett volna. Azok a vezetõk ott a tanácsteremben, nem amerikai vezetõk voltak, hanem a világ kormányait képviselték (az arab kinézetû többször utalt is rá, hogy például az a hajó az õ országának közelében cirkált), vagyis a terv a világ kormányai beleegyezésével történt, még ha nem is tudták, mi is a valódi cél. Ezekben a kormányokban és ezen kormányok hadseregeiben valószínû szintúgy megtalálhatóak a Hydra ügynökei (miért feltételezzük, hogy csak egy amerikai szenátor lehet Hydra ügynök). Szóval tûrték volna. Ráadásul, ha az a három hajó ott fenn cirkál, egy gombnyomásra kiírt több millió embert (azok közül sok olyat, akik potenciálisan árthatnak nekik), de ezek után is ott fenn fog cirkálni, melyik kormány vagy újság fog merni ugrálni, fejéhez szegezett fegyverekkel. Úgy kussoltak volna, hogy csak na...
9/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 12. - 13:01:13 9/10
(286/528)
Nekem se ártott volna újranéznem az elsõ részt, 2 és fél éve láttam utoljára. Szóval együttmûködött a SHIELD-el és elengedték. De itt a 2. részben is szövetségese volt a SHIELD-nek ha úgy vesszük. SPOILER Pierce még panaszkodott is, hogy kiiktatták Zolát.
Vasti 2014 ápr. 12. - 12:04:31
(285/528)
Nézd meg az 1. részt, abból kapsz válaszokat. Nem jó film, de megtudod, mi a Hydra, miért nincs szérum, és miért nem kereste a barátját. A gonoszok motivációján meg nem értem, mit nem lehet érteni. Ezt fejtsd ki bõvebben, vagy nem tudom. Túlzások voltak, de melyik filmben nincsenek?

Amúgy meg über király film volt. Pörgõs, fordulatos, látványos, az akciók pedig beleszögeztek a székbe. A karakterek szuperek, nemcsak töltelékként funkciónáltak. Eddig is bírtam Amerika Kapitányt, de most már végképp a rajongója vagyok. :) Nálam a Bosszúállok van a top-on, de a Tél katonája szorosan ott van a nyomában, akárcsak a Vasember 1.
10/10
offtopic
Tebby21 2014 ápr. 12. - 11:35:28 10/10
(284/528)
Azért köszi. :D
9/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 12. - 11:25:45 9/10
(283/528)
Jó kérdés, az biztos, hogy csak az õ képességével-tehetségével-segítségével tudták létrehozni. Ugye már régebben is ment ez a gonoszkodás és öncélúzkodás a SHIELD-en belül, szerintem ebben is Alexander Pierce játszott közre. De valaki talán meg tudja ezt válaszolni normálisan. :D
7/10
Kolókapitány 2014 ápr. 12. - 11:06:04 7/10
(282/528)
Sajnos bedõltem pár kritikának és elmentünk rá. Azért mondom , hogy sajnos mert alapból a Marvel univerzum legegyszerûbb és legunalmasabb karaktere számomra Amerika kapitánya, de mégis úgy ültem be, hogy ez most más lesz. Lehet az a gond , hogy nem ismerem annyira a háttértörténetet mint kéne. Lennének kérdéseim:

1. Mi a motivációja a "gonoszoknak"?
2. Mi az a hydra?

Amik zavaróan logikátlan, életszerütlen dolgok szerintem:(spoilereket tartalmaz)
1. Oké van ez a kapitány, aki valamilyen szteroidféléknek köszönhetõen lett "szuperember". Nem tudom mikor , de kb. a 30-40-es években , azt hiszem. Azóta eltelt 70-80 év. Gondolom fejlõdött a technika. Miért nem csinálnak még ilyen szuperkatonákat?

2.Van ez a fõgonosz , aki mint kiderült valami jóbarátja volt a kapitánynak. Volt. Kb. 70 éve. Azóta nem látta, nem kereste , majd hirtelen azt mondja az élet-halál küzdelemben, hogy nyugodtan ölj meg nem küzdök ellened. Végtelenül giccses és szerintem életszerütlen.

3. A shield vezetõje, miért csak akkor aktiválta a kitûzõkön azokat a cuccokat zsarolásként , amikor az anyahajóikat már egymás ellen hangolták és nem sikerült a terve??

4. Azt mondták , hogy 3000 láb magasan voltak a hajókkal. Felértek x idõ alatt. Majd mikor beütött a krach, hirtelen nagyon lassan szépen belefúródott az egyik a shield épületbe , ami mondjuk legyen max 120 méter magas. Hogyan tudott, (filmben eltelt idõ alapján) kb. 3 perc alatt süllyedni azzal a 4-5 km/h-val amivel "zuhant" 800-900 métert??

5. A kiválasztott nem tudom mennyi célpontnak , akiket ki akartak nyírni , hogy "megmentsék a világot" egy titkos/féltitkos szervezet tényleg úgy intézné, hogy baszomnagy ágyúkkal a levegõbõl elkezdi szétbombázni a világot?? És ezt az amerikai , orosz stb. kormány tétlenül végignézné, amíg hetek/hónapok alatt likvidálnák azt a 20 millio embert? Mit mondanának a sajtónak? Á izé semmi gond ez csak a shield és mindenki nyugodjon meg , értünk ölik halomra az embereket.

Sajnálom , hogy ez a történet nem tudott felnõni a Thor 2 komolyabb, drámaibb minõségére. Nagyon , nagyon sok volt a bugyuta párbeszéd még mindig. Az akciójelenetek viszont kurvajók voltak és ezért is haragszok erre a filmre, lehetett volna ez egy jó mozi.

Egy 7-est azért adok rá az akció miatt, de sajnos ez a film megragadt a tízéveseknek szánt "úgyse gondolkozik el rajta mi miért történik, csak legyenek robbanások meg verekedés" szinten.

Ja és , aki ráér az légyszíves tényleg írja már le nekem a történetet, mert nem értem.
10/10
Tebby21 2014 ápr. 12. - 10:48:08 10/10
(281/528)
SPOILER!!!

Freddy figyi már :D
Amerika Kapitány elsõ részében a vonatról leesik Bucky utána pedig elkapják Dr. Zola-t. Phillips Ezredesék nem engedték soha szabadon Zola-t, ha jól tudom, de akkor hogy lehet az, hogy Dr. Zola ott volt a tél katonája megalkotásánál? :D

SPOILER VÉGE!!!
9/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 12. - 10:21:49 9/10
(280/528)
*nem csak a jelenben
9/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 12. - 10:21:01 9/10
(279/528)
Meg ott van az is, hogy kb 50 éven keresztül írtotta az embereket, nem is tudok más gonoszról aki hasonló tettet csinál volna. Szóval igen, elég könyörtelen volt nem csak a filmben, hanem a múltja is. :D
9/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 12. - 10:05:34 9/10
(278/528)
Hát nekik nem igazán tetszhetett akkor ez a film. De ha nem tudják Bucky miért WINTER soldier, akkor az elsõ részt valószínüleg nem látták, meg itt a 2.ban sem figyeltek oda, vagy csak egyszerûen ostobák. Meg szerintem ez pont jó volt így, hogy minimális poénkodást vittek bele. Ezt vártam, hogy mikor lépik meg végre, és abszolút nem ment a film kárára. Így sokkal élvezhetõbb volt.
9/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 12. - 10:02:10 9/10
(277/528)
Ezt amúgy én is remélem, hogy az Avengers 2-ben ott lesz Falcon meg Bucky is, Bucky-nak ki kell használni azt a 9 filmes szerzõdését. Nekem most õ az abszolút kedvenc. :D
9/10
offtopic
_Freddy_ 2014 ápr. 11. - 23:11:31 9/10
(276/528)
Ja és még valami: sosem céloztak a kapitány lábára, mindig csak a pajzsára lõttek. xD
9/10
_Freddy_ 2014 ápr. 11. - 23:08:03 9/10
(275/528)
Hûha, most néztem meg a filmet. Nekem nagyon bejött, az Avengers óta nem láttam olyan Marvel filmet ami úgy kifejezetten tetszett volna, ez ilyen volt. Abszolút nem csalódtam.

Olyan jó volt amire számítottam, talán még jobb is. Tiszta akció orgia volt az egész film, emellett fordulatos, és tetszett,hogy csak nagyon minimális poénkodást vittek bele, de tényleg nagyon minimálisat. :D
Amerika kapitány karaktere mindenképp fejlõdött, Falcon-t is bírtam, ugye a társát. Akkor Scarlet Johannson azaz Fekete Özvegy elképesztõen badass és dögös volt. Nick Fury sokkal barátságosabb volt, kedvelhetõbb volt a karaktere mint eddig.
Fordulatokból sem volt hiány, meg a zenék is tökéletesen passzoltak.

SPOILEREK (enyhén):

A gonoszokról annyit, hogy a fickó aki a hajón volt az elsõ jelenetnél, a kigyúrt csávó, szépet bunyózott a kapitánnyal, meg azon csodálkoztam, hogy nem törik el a karja mikor izomból megütötte kapitány pajzsát, "jó" karakter volt. Akkor Zolán meglepõdtem, elég frusztráló volt mikor ott elkezdett magyarázni a gépbõl, tiszta Transzcendens volt az egész (a film ami szintén a hónapban jön). És akkor a kedvenc az abszolút Bucky volt azaz The Winter Soldier. Egy bajom volt vele, hogy keveset szerepelt, de gonosz létére kedvelhetõ volt, ugye vívódott saját magával, hogy ki is õ valójában, a kapitánnyal kegyetlen jó harcokat lenyomott, meg a végén az az elsétálás...epic.
Peggy Carter karakterének örültem, nagyon szívszorító volt, mikor a kapitánnyal beszélt. :(
Agent 13 azaz Emily VanCamp-ért is odavoltam. Nála nem tudtam eldönteni egy darabig, hogy most jó e vagy rossz, de hála istennek a jó oldalon állt. Kegyetlen jók voltak a jelenetek is, fõleg mikor a 3 hellcarrier-el volt az az eset. Nagyon jók voltak a visszaemlékezõs jelenetek is.
Fuh ami még nagy volt, hogy mutatták a Bosszúállók felújított fõhadiszállását is amit szintén célba vettek.

SPOILER VÉGE

Még annyit, hogy megvártuk haverokkal a 2 db (!) stáblistás jelenetet is. Ezeket mindenki várja meg mert mindkettõt érdemes megnézni. Az egyikben a testvérpár van, akik majd az Avengers 2-ben csatlakoznak. Másodikban meg Bucky-nak lesz egy jelenete, amit tényleg érdemes megvárni, ez a legvégén lesz.

Na szóval...remek filmet hoztak össze, abszolút jó kedvvel és nagy élménnyel jöttem ki.
Az írásom alapján 10-est várnátok, de én csak 9-est adok, Winter Soldierbõl többet ki lehetett volna hozni még ebben a filmben.

10/9 :)
domo.robi 2014 ápr. 11. - 20:54:47
(274/528)
--- SPOILER ---

És az ugye többeknek leesett, hogy az öreg Fjúriusz Miklós sírjára mi van írva?
Segítek, egy álbibliai idézet, amely egy másik filmben híressé tette Jacksont…

Aki ilyet meg mer tenni (a más filmekre kikacsingató utalásokat elõszeretettel használó Tarantinot saját fegyverével támadja vissza), az külön plusz pontot kap.
domo.robi 2014 ápr. 11. - 20:30:44
(273/528)
--- SPOILER ---

Megnéztem, jó volt. Nem csak a látvány miatt, hanem a mondanivaló miatt is. A fõ üzenete - szerintem - az, hogy a szabadságot veszélyeztetõ diktátorok és az ellenük megelõzõ csapásokat bevetõ vezetõk egy hajóban eveznek: építik a totális diktatúra építményét. Egy kis terror az egyik oldalon, a másik oldalon egy kis megelõzõ megfigyelés, és az átlegember máris elvesztette a szabadságát.

Ezzel szemben lép fel Amerika kapitány, aki a hõsi múltat szimbolizálja (elég szájbarágós módon), és azt üzeni a nézõknek, hogy jobb volt amikor Amerika (USA) csak válaszolt az agresszióra, és nem próbált "megelõzõ" csapásokat mérni a vélt vagy valós ellenségre. Hiszen aki megelõzõ csapást akar mérni, arra, aki majd esetleg elkövethet valamit a jövõben, az valójában a világ ura akar lenni, és erre nem biztos, hogy bármely titkosszolgálatnak nagyobb az erkölcsi felhatalmazása, mint az õrült diktátoroknak.

Megoldás? Hát a valóságban sem egyszerû. Ha tényleg mindenkit ennyire megfigyelnek (márpedig igen), és drónok repkednek az ember feje felett, hogy kilõjék a "rossz" fiúkat, akkor csak belülrõl lehet hatékonyan bomlasztani a rendszert. A filmben is van éppen ezért Nickileaks, és Winter Soldier (Snow-den :))), akik az adott pillanatban megteszik azt, amit megkövetel az egyedül Amerika kapitány által képviselt, hajdan még tiszta erkölcsû haza.
ercypici 2014 ápr. 11. - 09:57:52
(272/528)
Hááát én pozitívan csalódtam:)
Mármint, nagyon vártam már régóta, mint a Marvelnek ebbe az univerzumába játszódó összeset, a Vasember 1 óta!:):):)( a Galaxis õrzõi is nézõs lesz:))
Azt hittem haladunk tovább a "Vasemberes vonalon" , gonosz világuralomra akar törni+ látvány+ poénok. Nem nagy sztori, nem is ez a lényeg... de úgy tûnk, Amerika kapitánynál, valaki írt forgatókönyvet:) Kellemes csalódás volt, hogy egy igazán jó történettel álltak elõ, és ehhez megmaradt a jó látványvilág, és helyenként jó poénok, de azért ez komolyabb hangvételû film lett mint a többi Marveles produkció. Én nagyon jót szórakoztam, lekötött, élveztem minden pillanatát:)
Nem rajongok Amerika kapitányért, de itt õ is egész elviselhetõ volt. Fekete özvegyet viszont imádom, igazi "badd-ass" karakter!!! Fury pedig ahogy, Vasember mondta, maradt a Titkok titkára:):P
Kíváncsi vagyok mi lesz a S.H.I.E.L.D sorsa, na meg a sorozaté is:) Remekül megkoreografált verekedések voltak benne ,imádom az ilyeneket:) Én kicsit hiányoltam sólyom szemet, és azt hittem Culson is felfog tûnni:)
Szóval, tegnap este megint megkaptam amit megszoktam a Marveltõl + egy kicsit többet is! 10/10:):):)
10/10
Tebby21 2014 ápr. 11. - 06:52:35 10/10
(271/528)
Tegnap este néztem meg nagyon ott van a szeren ez a film! :D Minden van benne, ami kell és egy percig se lehetett rajta unatkozni. :D :D

SPOILER!

Amikor meghallottam, hogy Fury azt mondja a Kapitánynak, hogy vízió program egybõl a Bosszúállók 2 jutott az eszembe. Dr. Arnim Zola megjelenése pedig elég érdekes volt tiszta Mátrix. xD
A Hydráról pedig annyit hogy már azon se lepõdnék meg, ha õk alkotnák meg Ultront. :D

SPOILER VÉGE!

10/10
10/10
Bigpapa 2014 ápr. 11. - 00:59:29 10/10
(270/528)
Na ez qrva jó volt! :) 10 pontos. Próbálok egy spoilermentes élménybeszámolót írni, hogy azért kedvet kapjon az is, aki nem egy szuperhõs fan!

A film tényleg nem egy agyatlan szuperhõsös film, hanem ha úgy nézed, hogy a nem túl távoli jövõben....akkor elgondolkozol, hogy basszus, épp most döntenek mások a fejed fölött arról, hogyan él, vagy egyáltalán élj-e? De szerintem ez inkább a 30-as korosztálynak fordul meg a fejében, az alatt inkább egy jó akciófilmnek gondolják talán. Remélem, azért vannak a 30 alatti korosztályban is kivételek, akiknek ez többet mondott.
A szereplõk rendben vannak, senkit sem nyomnak túl, minden karakter lélegzethez jut és tud játszani. Nick kocsiját egybõl elfogadnám :D de gondolom itt mindenki. A film szinte 90%-ban pörög és nem ül le. a 10% pedig az akciókat kitöltõ cseppet sem unalmas történetvezetés. Bevallom, az elsõ részre egyáltalán nem emlékszem. Na nem azért,mert rossz a memóriám, csupán nem hagyott mély nyomokat. Amcsi kapitány amúgy sem a kedvenc karakterem Marveltõl, de itt ez most pozitív irányba változott. Most meg fogom nézni újra az elsõ részt. Nagyon jó a technika benne, az akciók látványosak, a poénok (rengeteg van benne, de nem lett vígjáték) ülnek, ütnek és nagyon jókor vannak elhelyezve.
Az a félelmetes, hogy van a filmben egy pillanat, amikor a rosszak érveit is el lehet fogadni, hogy mit miért csinálnak, és leszámítva az oda vezetõ utat, érthetõ, õk hogy gondolják a dolgokat. Persze ettõl még nem szimpi, de végre nem egy agyatlan "világ anarchiára törõ fõ gonosz" , vagy " leigázom a földet és engem szolgál mindenki" sztorival szúrták ki a szemünket. Jobb úgy filmet nézni, hogy tudom a rossz/rosszak motivációját és adott helyzetben még igazat is adnék nekik.

Érdekes, hogy a hasonló filmek végén mindig van bónusz jelenet, ami felvezeti a következõ Marvel filmet, mégis sokan, ahogy jön az elsõ sor a feliratból nekiindulnak. Aztán rájönnek, hogy: jaaa, a többiek nem mennek ki, várjunk már mi is" és megáll a vászon alatt, vagy a vászon elõtt 2 méterre és ott várja a jelenetet.
Kérdem én, a suttyó onnan mit lát? :D :D Na mindegy ...

Eddig a Bosszúállók vitte nálam a prímet, de ez most megrezgette azt a bizonyos lécet.

10/10
Acélember 2014 ápr. 10. - 22:06:59
(269/528)
Jó, hogy hozta xd Kár is ilyet beszélni. :)