10/10
norton15 2007 aug. 06. - 11:46:30 10/10
(44/564)
Nem eltöri az állkapcsát! Hanem a nyakcsigolyáját törte el...
Bov 2007 aug. 06. - 10:22:36
(43/564)
Még azt sajna nem láttam, deh olvastam a hozzászólásokat, az biztos jobb lehet.. deh nekem ez is megrázó volt, még másodjára is..
Bov 2007 aug. 06. - 10:20:44
(42/564)
igen, bruti :) pl. amikor szétzúzza az álkapcsát, vagy mijét, pff.. az nekem elég bruti volt :P meg ami a börtönben volt..
10/10
norton15 2007 aug. 05. - 23:02:14 10/10
(41/564)
Láttam a másik befejezést, ha ez "bruti":), akkor az iszonyatos... Ráadásul olyan 3-4 éve, elég nagy sokk volt nekem.
Bov 2007 aug. 05. - 11:38:47
(40/564)
Hát, a másik befejezés is jó lett volna, bár én csak a 'nyálas dolgozatost' láttam... Nem rossz film, van benne jó pár bruti rész, de az kell bele.
hangyás 2007 júl. 31. - 22:44:25
(39/564)
az hogy Dany meghal a végén, abszolút jó befejezés, ez valahogy kell oda, és ha nyálasnak tartjátok a dolgozatát, akkor is tökéletes, hiszen alapvetõ iagzságot fogalmaz meg ami bármennyire nyálasnak is hangzik attól még igaz hogy "végsõsoron nem elllenségek vagyunk hanem barátok"...
MatteX 2007 júl. 31. - 22:09:16
(38/564)
Egyetértek azokkal, akik az eredeti befejezést hiányolják. Túl hollywoodias ugyan szerintem igy sem lett, de hatásosabb és kerekebb lett volna tõle a film.
10/10
norton15 2007 jún. 25. - 11:22:25 10/10
(37/564)
nem õrá gondoltam, hanem Jim Nortonra. Én sem vagyok rasszista, de az nagon felidegesít, mikor a roma gyerek azért panaszkodik, hogy leb*****k az iskolában mert õ roma, pedig egyszerûen nem hajlandó beilleszkedni a társadalomba. Ráadásul ahol én lakok, a "kisebbség" 8-10 fõs bandákban vadásznak a kisebbekre.

Szerinem így is jó lett a film vége.
Furlong volt a T2-ben a kisfiú?
demeter 2007 jún. 23. - 03:56:27 Előzmény norton15
(36/564)
Edward Furlong-asszem így írják, a terminátor 2 ben is õ játszott, igen bírtam a csávót. a filmnek a vágatlan vég adott volna egy jó löketet, nem hinném h elrontotta volna a filmet.
Egy dolog h a rasszizmusról szól, de itt mindkét oldalról láthatunk ellenpéldákat, hisz ha jól emlékszem Derek apja is nég...izé afroamerikaiak miatt hal meg, meghát a kocsiját is meg akarták fújni+ aki az occsét kinyírta se mondható mintadiáknak. de viszont ott volt az igazgató, aki szerintem a legpozitívabb alak volt a filmben. mit mondjak, ha ilyen szerepben látom a feketéket, komolyan tisztelem õket, de amikor pisztollyal hadonászva, tróger cuccokban meg bikinis cicababákkal látom õket f*szságokat beszélni.....hát nekem is ezembe jut egykét Derek Vinyardos beszólás......
10/10
norton15 2007 jún. 16. - 08:46:30 10/10 Előzmény huba1
(35/564)
Én láttam (azt hiszem) ! Nem az a vége, hogy leborotválja a haját és a tükörbõl lehet látni? Szerintem Norton k***a jó benne. A végén láttam az öccse nevét a stáblistán, valami Rusty a neve. Valaki tud errõl valamit?
Redfield 2007 jan. 29. - 19:17:16 Előzmény huba1
(34/564)
Hm. jó film. Jó kis dráma.
Én nem vagyok rasszista, többen a legjobb barátaim közül: fehérek. :)
huba1 2007 jan. 12. - 10:06:43
(33/564)
Én csak azt a verziót láttam ami a moziban volt.
Eddig nem tudtam a rendezõi változatról, nyirbálásokról, ezek mind új informésön.
A film rátapintott egy olyan dologra, amelyet itt, nálunk annyira nem is tudhattunk addig, míg ez a film meg nem született.
Persze volt tudomásunk a fajgyülöletrõl, de így, ebben a formában nem.
Én legalább is elsiklottam a téma felett.
Nincsenek rasszista nézeteim, a cigányokkal sincs alapjába véve semmi bajom, míg békén hagynak.
De meg kell mondjam, hogy visszaolvasom a hozzászólásokat, meglep egy-egy dolog.
Helios 2007 jan. 07. - 16:26:14 Előzmény Zsófijja
(32/564)
Szerintem sem ilyen egyszerû. A film is megmutatja hogy sokkal összetettebb téma ez ennél. Edward Norton fajgyûlölõ volt aztán mégis megváltozott sokminden mikor a kis fekával van egy ketrecben. Elítélem pl skinheadeket de ez sztem ez egy ugyanolyan folyamat vége mint pl hogy egy cigányból az lesz aki lesz, csak a másik oldalon. Magyarul egy fehér srác bele születik egy családba és a nevelése + a tapasztalatai az élete során + a környezetétõl kapott információ hozzak ki belõle azt hogy azt godnolja hogy a feketéknek benne van a vérében a bûnözést. És mondjuk ez a három alaptényezõ hozza ki egy feketébõl / cigányból hogy ellopja a telefonod. Persze nem ilyen egyszerû biztos van még sok más is csak példának hoztam fel hogy ez egy összetett téma, és egy olyan probléma ami talán megoldhatatlan. Szerintem amúgy nem volt Hollywoody a befejezés ... és nem tudtam volna elkézelni hogy leborotválja a fejét újra... azok után hogy az az afro amerikai mennyit segített neki a börtönben. Szerintem az lett volna Hollywoody ha elköltöznek és boldogan élnek amíg meg nem hallnak és a skinheadeket felszámolják... na az egy szokásos amerikai Happy End lett volna.
8/10
Newcastle United 2007 jan. 04. - 11:56:13 8/10
(31/564)
A film végére és az eredeti befejezésre gondoltam.
8/10
Newcastle United 2007 jan. 03. - 19:30:04 8/10
(30/564)
A forgatás közbeni allürjeirõl nem hallottam, elég bosszantó lehet egy viszonylag kezdõ rendezõtõl, de a cenzúra miatti felháborodását azért megértem.
Egyébként ennél durvább vagy legalábbis hasonlóan durva cenzúrával csak a Szárnyas fejvadásznál találkoztam.
8/10
Newcastle United 2007 jan. 03. - 19:27:03 8/10
(29/564)
Attól még nem lett volna fajgyûlölõ a film, ha a végén E. Norton leborotválja a haját, csak sokkal ütõsebb és hatátosabb. Bár így is nagyon tetszett, mert egész korrekten adja vissza korunk egyik legnagyobb problémáját és próbál összetett lenni, ahol csak teheti, de a végét azért mégiscsak sajnálom.
Zsófijja 2007 jan. 03. - 13:30:18
(28/564)
Nem tudom mi ezen olyan összetett.Valaki fajgyûlölõ valaki nem.Én is felháborítónak tartom hogy a betelepülõk és a kisebbség elveszik a lehetõséget elõlünk és az állam pedig orrba szájba támogatja õket de ettõl még nem bántom õket addig amíg õk sem bántottak engem.Nem lehet általánosítani,nem lehet mindegyiket kiírtani mert nem mindegyik élõsködõ.Nem futószalagról jöttek,ugyanolyanok mint bármelyikõnk.Persze a film esetében azért nem lett volna ok nélküli csak értelmetlen a gyilkolás.
8/10
Newcastle United 2007 jan. 03. - 08:28:48 8/10
(27/564)
"Valószínû nem lett volna olyan megható hogyha Edward Norton a csapatával legyilkolta volna az összes feketét a városban..."
Nem ez lett volna az eredeti befejezés. Tony Kaye verziója sem egy skinheadfilm lett volna, hanem rámutatott volna a dolog összetettségére. A cenzúrázott befejezés nagyon hollywoodias, nagyon szájbarágó.
Zsófijja 2007 jan. 02. - 20:50:43 Előzmény mollo888
(26/564)
Ha az eredeti befejezést hagyták volna meg(amit én nem láttam de már többet leírták mi az)akkor az egész film nem arról szólna hogy éljünk békességben és egyenlõségben és hogy a vérengzés sehova sem vezet.És lehet hogy pár befolyásolható vagy ilyen nézetekkel rendelkezõ ember a film után mégnagyobb meggyõzödéssel hinne benne.Szóval szerintem ez így volt jó ahogy volt.Valószínû nem lett volna olyan megható hogyha Edward Norton a csapatával legyilkolta volna az összes feketét a városban...
8/10
Newcastle United 2006 okt. 27. - 14:26:49 8/10
(25/564)
Állítólag Tony Kaye annyira fel volt háborodva az összevágáson, hogy a nevét se nagyon akarta a filmhez adni.