vajandi_ ápr. 04. 13:32:43
(6/6)
Gyönyörű és tanulságos volt, hálás köszönet a készítőknek! ♥
7/10
-Vídia- ápr. 04. 12:47:46 7/10 Előzmény eaposztrof
(5/6)
Gyönyörű képek, közepes vágás, gagyi hangtechnika, bárgyú dramaturgia, vérszegény túlartikulált narráció

osztom
ez a narráció kiverte a biztit, nézhetetlen a film
offtopic
guess.who ápr. 03. 21:11:21
(4/6)
Für Anikó hangja szerintem telitalálat, ráadásul többször is kifejezetten hallani, hogy elmosolyodik vagy megrendül egy-egy mondat közben.

Az elmondottakkal szakmai szempontból sincs különösebb gond (bár nekem a "zuzmó" elég furcsán hatott egyes számban, hiszen több tízezer különböző zuzmófaj van a világon, és ebből a hazai bükkerdőkben sem csak egyetlen faj egyetlen példánya él), azt hiszem, hogy egy átlag városlakó laikus számára is sikerült érdekesen, élvezhetően megmutatni legalább néhány villanást abból, hogy mennyivel összetettebb és bonyolultabb egy valódi erdő ökoszisztémája a városi parkok vagy a monokultúrás ültetett haszonfa-sivatagok sivárságánál.

Mivel a technika (a drónoktól kezdve a kameratechnikáig) már elért olyan szintet, hogy viszonylag olcsón lehet hasonló filmeket készíteni, talán időszerű lenne, ha közszolgálati szinten (akár állami segítséggel is) elkezdenének végre ilyesmikkel foglalkozni, hiszen a téma kimeríthetetlen, jó botanikus, mikológus vagy zoológus is akad az országban néhány, filmeseink is vannak (még) - egyszóval minden feltétel adott lenne.

Kivéve az akaratot, hiszen a fapusztítók rendszerében a hatalom nem szereti felhívni a figyelmet arra, hogy egy erdőben nem csak tízezer köbméternyi tűzi- és ötezer köbméternyi kitermelhető bútorfa van.


10/10
FilmElemzõ jan. 10. 13:14:47 10/10
(3/6)
10 pontos alkotás. Tudományosság, és érthető, jól felépített magyarázat. Kifejezetten kellemes narrációs hang. A szerencsére kevés "hálivúd" effekteket mellőzhették volna. Nagyon jól össze vannak illesztve a drón és a hagyományos kamera felvételek. Az esetenként hallható zene is illik a film hangulatához.
7/10
eaposztrof jan. 08. 03:23:44 7/10
(2/6)
Gyönyörű képek, közepes vágás, gagyi hangtechnika, bárgyú dramaturgia, vérszegény túlartikulált narráció
7/10
eaposztrof jan. 08. 03:17:07 7/10
(1/6)
Gyönyörű képek, közepes vágás, gagyi hangtechnika, bárgyú dramaturgia, vérszegény túlartikulált narráció