7/10
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 11:56:08 7/10
(180/440)
Az nem az izzó hibája volt!
Illuminátusok törtek be a Mammutba! :P
liaboo2 2009 máj. 18. - 11:54:59
(179/440)
én tuti,hogy nem fogom megnézni...láttam az elsõ részt de nem nyûgözött le...és a vélemények alapján ez sem nagyon fog.... :(
7/10
offtopic
gomzol 2009 máj. 18. - 11:30:27 7/10 Előzmény Kattrin
(178/440)
Nem rossz film, bár nem is estem tõle hanyatt, de én most inkább a technikai dolgokról írnék:

Pénteken este a Mammutban néztük meg a digitális változatot, ami nagyjából olyan, mitnha DVD-t néznél nagyban.
Azaz a hagyományos verzióhoz képest végig élesebb a kép, és nincsenek azok a karcok, ugrások vagy egyéb hibák, amik a szalagok esetében a tekercsek cseréje illetve az elhasználódás miatt megfigyelhetõk.

A mi esetünkben viszont volt egy kis baki, mivel a film utolsó 5 percében (szerencsére már a végkifejlet után) nem volt kép... :-)
Valószínûleg az izzó mehetett ki a vetítõben, vagy valami ilyesmi, mert már az elõtte lévõ 2-3 percben elkezdett ingadozni egy kissé a fényerõ a vásznon.
Egy jó negyedórás technikai szünet után aztán leadták a végét még egyszer, ezúttel már képpel együtt. :-)
7/10
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 11:09:28 7/10
(177/440)
SPOILER!
Ok,hát köszi,nagyjából összeáll logikailag,bár ha mondjuk 2p-el elõbb találják meg az antianyagot,akkor kicserélik benne az elemet és még csak nem is tudják meg a hívõk,hogy valaha bármi veszély volt...
Nyamindegy nem akarok szörszállhasogató lenni :)
7/10
Majcsi 2009 máj. 18. - 10:51:52 7/10
(176/440)
Most az változott (és a filmbõl nem derült igazán ki) hogy az emberek elkezdtek újra hinni Istenben, és az egészet egy csodaként fogták fel, hogy a camarlengo megmentette õket. kár hogy kihagyták a filmbõl hogy úgy lett öngyilkos, hogy fehér ruhában volt, és kint az erkélyen a több ezer ember elõtt égett el, és olyan volt mint egy angyal. Meg volt egy nagyon szép beszéde az egész világnak a hitrõl,Istenrõl, amit minden tv közvetített.
ajánlom olvasd el a könyvet mert biztos nagyon tetszeni fog :)
7/10
Majcsi 2009 máj. 18. - 10:47:10 7/10
(175/440)
Nem akart pápa lenni.
az illuminátusokkal az volt a célja hogy megfélemlítse az embereket, és utalt a könyvben rá hogy az a 4 bíboros nem is volt alkalmas pápának. semmiképpen sem robbant volna fel az egyház, ezt nem engedte, direkt úgy tervezte hogy az utolsó pillanatokban találják meg az anyagot, hogy még inkább csodának tûnjön hogy Isten súgott neki.
7/10
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 10:36:49 7/10
(174/440)
Elözõ hozzászólásom SPOILER!!!! :) Bocs!
7/10
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 10:36:10 7/10
(173/440)
***SPOILER***
DeOké,de mi volt azzal a célja,hogy elhiteti az emberekel,hogy visszatértek az illuminátusok?
Pápa akart lenni? Ez nem logikus,hisz õ sehogysem került volna képbe.
Honnan tudhatta,hogy rájönnek hol az antianyag?
Erre nagyonkevés esély volt és ha nem valósul meg,akkor az gész Vatikán a levegõbe repül vele együtt!
Õszinténszólva nem értem a Camerlengo célját.
Írták ötletként,hogy a cél az volt,hogy harcoljon a tudomány ellen,ami most megtámadta az egyházat.
De tulajdonképpen ha minden jól alakul számára,akkor mivan?
Mi változk egyház és tudomány kapcsolatában?
Nem tiszta a kép.
7/10
Majcsi 2009 máj. 18. - 10:31:32 7/10
(172/440)
Úgy akarta feltüntetni, hogy a titkos társaság az illuminátusok újra visszatérnek és elakarják pusztítani a vatikánt, közben meg nem tértek vissza mert megsemmisültek.

a bíborosok elrablásával és meggyilkolásával az volt a célja szerintem, hogy az emberek elhiggyék hogy tényleg visszatértek az illuminátusok. hiszen elraboltak 4 szigurúan örzött pápa jelöltet, meggyilkolták a pápát...
7/10
Majcsi 2009 máj. 18. - 10:26:51 7/10
(171/440)
A camarlengot megválasztották pápának mert az összes választó az õ nevét mondogatta, csak kb 10 percig volt pápa mert öngyilkos lett, majd õt is a pápa mellé temették. Csak ez a könyvbe benne volt...

Célja tényleg annyi volt hogy a modern korban az emberek elveszítik Istenben a hitüket, pl ha meggyógyulnak azt is a tudománynak köszönik meg nem Istennek. És õ azt szerette volna elérni, hogy az emberek újra higgyenek, és csoda történjen. a csoda meg volt, és az emberek a szent péter téren soha nem tudják meg hogy ez csak átverés volt. nem akart pápa lenni, csak egy hõs, szent stb. Könyvbe benne volt hogy õ onnan tudta hogy hol az antianyag hogy Isten súgta neki, és így találta meg majd mentette meg a vatikánt és azt a sok ezer embert a robbanástól. (természetes hogy nem Isten súgta neki, hisz õ rakta oda a bombát)
7/10
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 10:23:45 7/10
(170/440)
Hát maradtak bennem kérdések,lásd elözõ hozzászólásaim :)
7/10
Majcsi 2009 máj. 18. - 10:16:44 7/10
(169/440)
Kedvenc könyvem az Angyalok és démonok. Nagyon vártam hogy megfilmesítsék, bár sejtettem hogy más lesz mint a könyv, de ennyire???????!!!!!!!! Nagyot csalódtam benne.

Az elsõ 5 percben azon gondolkodtam, hogy kiszaladok a moziból, mert nem kicsit más volt a kezdet. sokkal egyszerûbben és hûen a könyvhöz kellett volna megcsinálni. nem lett volna egyszerûbb úgy mint ahogy a könyvben kezdõdik (és az összes Dan Brown könyv kezdõdik) , hogy találnak egy hullát megbélyegezve (a filmben nem is volt megbélyegezve!) és hívják a Langdont, hogy ellemezze a jelet??? sokkal érthetõbb lett volna. ráadásul a cern bemutátására is szánhattak volna legalább 1 percet, hogy a nézõ megismerje kicsit, mert a Cern valóban létezik. de nem... :(

Tom Hanks az egyik kedvenc színészem, és a Da-Vinci kódban nagyot alakított, de egyetértek az elõttem szólókkal hogy a camarlengot játszó színész, tényleg nagyon jól eljátszotta a szerepét, csak kár hogy más volt a neve... Úgy vettem észre, mintha az idõ hiány miatt Langdont alig hagyták nyomozni.

Az arab bérgyilkos helyett miért kellett egy vékonyka, szemûveges srácot berakni akitõl szerintem még az öreg bíborosok se ijedtek volna meg! Ha nem találtak arabot, akkor legalább valami kemény legényt raktak volna be!

Az Angyalvár és a Vatikán között a Passetto a föld alatt van (pont az a lényege hogy az illuminátusok a föld alatt férköztek be mindenhová...) erre Langdon és a nõ az erkélyen fut végig majd neki állnak dörömbölni a Vatikánba hogy engedjék ki õket... VICC!

mikor lementek Szent Péter sírjához és még volt 10 percük az antianyag robbanásáig komolyan kinéztem a filmbõl hogy a nõ kicseréli az elemeket és minden happy még szerencse hogy kivitték az anyagot, mert nem bírtam volna végig nézni.

és a könyv legnagyobb csattanója, hogy a camarlengo a pápa fia azt nem értem miért kellett kihagyni! pont az volt a lényeg hogy a néhai pápa azért szerette a tudományt mert mesterségesen lehetett fia és így az esküt se szegte meg. ez volt a lényeg a könyvben nem hiszem hogy nem volt egy percük a rendezõknek hogy ezt a pár sor monológot belerakják???!!!

Könyvben sokkal jobban tetszett mint a Da-Vinci kód, de filben a kód jobb,ott is hagytak ki részleteket, de az eleje és a vége legalább egyezett. Angyalok és démonok mellett álljon, hogy itt szebb volt a helyszín, a zene és a gyilkoságokat nagyon nagyon jól megcsinálták. csak a 4 bíborosból miért csak 3 halt meg???!

én arra lennék kiváncsi hogy aki megnézte a filmet, de nem olvasta az vajon értette???
7/10
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 10:11:08 7/10
(168/440)
Köszi!
Mondjuk felmerül a kérdés,hogy ezzel ami történt mennyiben törte volna le a haladó nézeteket illetve,hogy SPOILER!!! végülis nem tudhatta,hogy az antianyag végülis hol robban fel,nem?
Hisz arranem számíthatott,hogy rájönnek a rejtekhelyre!
Akkor meg konkrétan az gész Vatikán megsemmisült volna.
7/10
dodszy 2009 máj. 18. - 10:03:39 7/10 Előzmény CsengoZoli
(167/440)
Most látom, hogy az elõzõ hozzászóló is válaszolt erre, nem vettem észre. Úgy tûnik, eléggé eltér a véleményünk... :)
7/10
dodszy 2009 máj. 18. - 09:58:54 7/10 Előzmény CsengoZoli
(166/440)
Megpróbálok válaszolni, bár amik a kérdéseid kapcsán eszembe jutnak, azokra nem a filmbõl (tegnap láttam), hanem a könyvbõl (kb. 2 éve olvastam) emlékszem.... :)) A filmben valszleg tényleg nem nagyon jönnek át olyan apróságok, mint a motiváció... :)
***SPOILER***
Szóval szerintem alapvetõen õ az egyházat és az egyházba vetett hitet/bizalmat akarta megerõsíteni egy olyan korban, ahol az emberek már nem tudnak/akarnak hinni. Amikor leugrik a repülõbõl a végén, akkor azt akarja bizonyítani, hogy Isten segített neki vagy csoda történt vagy valami ilyesmi, és a rengeteg ember, aki látja élõben/tévén, abban ez meg fogja erõsíteni a hitet. Szerintem azt akarja bizonyítani, hogy akármilyen nagy fenyegetést is kap az egyház, azt le fogják gyõzni.
Neki nagyon nem tetszett ez az antianyag-dolog, mert õ nem hitt abban, hogy a tudományt és a vallást össze lehet kapcsolni, meg alapvetõen "Istent játszunk" dolognak látta, és gondolom, azért választotta az antianyagot, hogy megmutassa, hogy ezt a hitet (vallás-tudomány együtt létezhet) elpusztítsa.
A pápa megölésével pedig azt akarta bizonyítani (és ezért mutatja meg), hogy az egyháznak belül is vannak ellenségei. Szerintem õ nem akart pápa lenni, csak a haladó nézeteket akarta letörni.
***SPOILER VÉGE***
Valószínûleg egy csomó mindenre nem emlékszem, majd valaki itt biztos megmondja a tutit, nekem ezek rémlettek.
Egyébként ha érdekel a sztori, olvasd el a könyvet, és rögtön megvilágosodik minden (feltételezhetõen)... :))
7/10
kamisama 2009 máj. 18. - 07:13:06 7/10 Előzmény Gabriella54
(165/440)
Nagy valószínûséggel, - bár ez csak az én véleményem - amiket te elmondtál ahhoz kellettek hogy ne legyen kit megválasztani akit a nép is szívesen elfogadott volna (bár ebbe nekik nincs beleszólásuk), éppen ezért miután kiiktatta õket kellett vmi nagy dolog amivel a nép elõtt villanthat vmit, hogy majd azok követeljék a pápává választását. Szóval, mivel tudta hol a bomba, az uccsó pillanatban lement volna mindenképpen a kriptába, hogy a már elõre bekészített helikopterrel felrobbantsa. Majd ejtõernyõvel leugorhasson. Bár nemtom mikor volt ideje felvenni a hátára, fõleg hogy a pilótaszékbe ült be, sztem ha van is benne külön, akkor nem elõl van az biztos...

Hát jó nagy kavalkád lett a végére...

Wolfmarimba: nem mondtam hogy a folytatása, csak azt hogy ez egy "többrészes" film, mivel ugyanúgy Robert Langdon benne a fõszereplõ. Pls olvass már vissza.
10/10
Gabriella54 2009 máj. 17. - 23:55:31 10/10
(164/440)
Elõször az Angyalok és démonok (ahol megismerjük Langdon professzort) és utána a Da Vinci kód. Az, hogy a filmek nem a könyvek szerinti idõrendet követték? Hát, van ilyen...
7/10
CsengoZoli 2009 máj. 17. - 23:52:09 7/10
(163/440)
SPOILER!!!!
Hát én valahol elvesztettem a fonalt,ha valaki tud segitsen! :)
Tulajdonképpen,mi volt a célja ezzel az egésszel a Camerlengonak???
Odáig értem,hogy új pápát szeretett volna,DE ha õ volt a gyilkos miért vitte le a nõt és segitett neki kideríteni,hogy a pápát valójában megölték és nem csak simán meghalt?
Ha ezzel is a hisztériakeltés volt a célja,meg a biborosok elrablásával is,akkor az a kérdés,hogy ezzel mi volt az õ személyes célja?
Ha meghal mind a 4 preferált bíboros,akkor sem õt választották volna pápának.
Nemértem az egészet,bevallom õszintén.
Please,valaki...
Zsótti ecsém 2009 máj. 17. - 23:28:53
(162/440)
Harmatgyenge lett ez is, akárcsak a Da Vinci. Sikerült teljesen kiirtani az összes feszültséget egy iszonyatosan izgalmas alapanyagból. (könyv) Rohangálnak szanaszét következetlenül és sablonosan. Szinészek sulytalanok, rendezés is dögunalmas, sikerült semmi egyénit belevinni. Akik nem ismerik a könyvet azoknak lehet ez akár egy jó közepes kis film is, de akik valaha olvasták, pontosan tudják, hogy ebbõl mi mindent ki lehetett volna hozni a vásznon. Kár érte, de nagyon! 3/10
10/10
wolfmarimba 2009 máj. 17. - 21:32:06 10/10
(161/440)
Az Angyalok és démonok könyv a Da Vinci kód elõtt jelent meg, úgyhogy ez elvileg nem a folytatása. Még nem láttam, de remélem, hogy jobb, mint az elõzõ.