offtopic
hirvi 2009 máj. 16. - 18:41:35
(140/440)
Vannak olyan ismerõseim, akik meggyõzõdése, hogy nem fikció a film. Lehet, hogy hihetetlen ez számodra, de így van. És ha nekem vannak ilyen ismerõseim, az azt jelenti, hogy léteznek ilyen emberek. Tehát lehet, hogy itt a fórumot is olvassák. Ezért írtam. Nem rád gondoltam, nyilvánvalóan.
A film kezdte a piszkálódást részt, azért írtam, mert volt aki azt kereste (lehet, hogy te lehet, hogy más), hogy hogyan kezdõdött ez a vita. Mivel nem akartam azt mondani, hogy ez vagy az kezdte, mert úgy gondolom ez egy fórum, ahol mindenki a saját véleményét írja le, így én is, ezért egy vitát tkp. mindenki kezd és senki sem. Úgy gondoltam egyértelmû, hogy ezt kicsit szatirikusan mondom. (lehet, hogy nem raktam szmájlit pedig kellett volna? Hát íme: :))) )
Ugye milyen jó fej vagyok, hogy megengedem, hogy a rózsaszín egyszarvúban higgy? :))) (csak viccelek, nehogy ezt is komolyan vedd! :) ) A mindenki abban hisz, amiben nem "engedély" volt, csak egy lezáró mondat, de ha neked ez ennyire fontos. :)))
"szeresd felebarátodat, mint önmagadat" Igen ez így van. Ügyes vagy. :) De látod milyen jó az egyházunk? Engem még ezért sem rekesztenek ki, ha nem szeretem P. Hiltont... :)))) most mondd meg! :))))))
Mondtam, hogy senki sem tökéletes. Én sem. Attól még törekedhetek rá, de nyilván még sokat kell fejlõdnöm. Majd ha tökéletes leszek, neked szólok elõször, csak azért mert szeretlek. És kedves, hogy ilyen hûségesen olvasod és reagálsz a hozzászólásaimra. :)))
SzEszti 2009 máj. 16. - 16:04:27
(139/440)
Sziasztok!

Én tegnapelõtt láttam a moziban a filmet! Természetesen olvastam a könyvet, és nagyon nagy csalódás volt a történet! Tulajdonképpen, csak az elejét, a közepét, meg a végét változtatták meg! És ezzel mindent el is mondtam!

------------------SPOILER----------------------------------

Pozitívum: A zene és az operatõr fantasztikus volt! És a camerlengot megformáló színész is,Ewan McGregor ! Szerintem lejátszotta Tom Hankst a vászonról, mintha Tom Hankssel csak eladni akarták volna a filmet, Ewan McGregorral meg jó filmet csináltak!

Negatívum: Kihagyták a tolószékes öregurat, de legalább a szerepét eljátszotta más! A Camerlengo megtudja, hogy a pápának gyereke volt, ezért megöli, de miután megtudja, hogy mesterséges megtermékenyítés volt, és õ a gyermeke öngyilkos lesz story-ból csak azt tették bele, hogy öngyilkos lett!
És ez Hollywood-mániája, hogy mindnennek happy end-nek kell lennie? Komolyan mondom, amikor Tom Hanks megmentette a 4. bíboros életét (aki önként belélegzia a vizet, és megkötözve lesz öngyilkos a Trevi kútban) akkor majdnem elröhögtem magam, komolyan mondom! És a végén õ lett a pápa... röhely...az amerikai emberek nem kaphatnak egy szomorúbb valóságot?
Alapjában maga a film úgy állítja be magát, mintha a Da Vinci kód folytatása lenne, pedig egyértelmûen az elõzménye!
És azt meg sem említem, hogy a Vittoriát játszó színésznõt nem rabolják el!!!!! És a Hassasin nevû arab terroristát egy orosz-amerikai hidegvérû cingár bérgyilkos játszik, aki merénylet áldozata lesz, és az egész megmenekítõs jelenet kimaradt...

És felfoghatatlan, hogy Carlo Vertasca(ha jól emlékszem az egy évvel ezelõtt olvasott könyvbõl a névre)Camerlengot hogy hívhatják Petric-nek? Amerikai név egy olasz papnak???

Összegezve tehét: Rengeteg minden kimaradt, végül is aki olvasta, annak kicsit csalódás, mint majdnem minden megfilmesített könyv...(Pedig már alig vártam, hogy láthassam:( )
Viszont aki nem olvasta, annak egy nagyon jó film van kilátásban, esetleg néha nem tejlesen ért majd 1-2 dolgot, de azért megoldották!

Nekem kicsit olyan volt ez a film, mintha a rendezõt megsürgették volna, és közölnék vele, hogy kb 3 hónappal elõre kell hozni a premiert,mert jön a Harry Potter 6,(vagy valami más, teljesen mindegy) és ez lett belõle...
10/10
meleron 2009 máj. 16. - 15:43:23 10/10
(138/440)
Most jövök a moziból és nagyon tetszett az egész film :)
Az operatõri munka nekem is remek.
6/10
damienisback 2009 máj. 16. - 13:34:40 6/10
(137/440)
nem rossz film, de teljesen felesleges volt ennyire elnyújtani...
Reeca 2009 máj. 16. - 13:05:10
(136/440)
Egyszer már leírtam, de akkor...
Spoiler

A cam. a pápa édesfia volt! A camerlengó rájött, h a pápának gyereke született, amiért elítélte õt, hiszen megszegte a cölibátust. De elmesélik neki, h bár volt egy fia a pápának, mégsem szegte meg a cölibátust: beleszeretett egy apácába és a tudomány segítségével közös gyerekük születhetett. Ezért támogatta a tudományt a pápa!!! A kisfiú az apácával maradt, de egy balesetben meghalt az anyuka. Ezután a pápa örökbefogadta és a kisfiúból is pap lett. És...eárulják a camerlengónak, h ez a fiú nem volt más, mint õ.
Jázmin29 2009 máj. 16. - 12:05:07
(135/440)
A könyvben amúgy a camerlengo a pápa édes fia volt, vagy csak fogadott?? Mert itt a filmben azt mondta, hogy 9 éves kora óta a pápa nevelte (akkor még nem volt pápa:), kvázi örökbefogadta.
offtopic
hirvi 2009 máj. 16. - 10:58:48 Előzmény twillight
(134/440)
Igen, sajnos vannak olyan vallások/egyházak amikbõl nem lehet kilépni, mert csúnya bûntetés a vége. (legyilkolnak, elfordulnak tõled, stb.) de azért ez nem igaz minden egyházra. Még szerencse. :)
offtopic
hirvi 2009 máj. 16. - 10:36:33 Előzmény robinnyo
(133/440)
Igen, ezért mondtam, hogy kéne használni az offtopic gombot, mármint hogy nem neked, hanem a többieknek, akik "off" hozzászólásokat írnak.
Szóval, aki OFF dolgot küldd, az úgy is küldje! :) Hogy ne romboljuk itt a filmes kritikákat olvasni vágyók igényeit... :))))
10/10
dreenn 2009 máj. 16. - 02:40:48 10/10
(132/440)
Elõször is, amit a könyvrõl írtál, teljesen igazad van, ezekkel a jelzõkkel tudnám én is jellemezni, egyszerûen nem tudtam letenni. Viszont szerintem az már jogos, hogy kihagyták azt, hogy a camerlengo a pápa fia, meg h összejön a csajjal, egyszerûen már nem lett volna rá már idõ, h azt is kifejtsék..., természetesen mi is barátnõmmel (akik ugye olvastuk a könyvet) egész végig arról dumáltunk, hogy "hú, itt hogy kihagyták... de megváltoztatták... stb.", viszont a film végére úgy éreztük, hogy egész jól megoldották, az amúgy nem is rövid filmben, és nem volt akkora a hiányérzetünk. Szóval összességében, aki nem olvasta, annak tetszeni fog a film, aki olvasta a könyvet, kicsit csalódást érezhet, de egészében egy jó kis "egészestés" mozit hoztak össze az amúgy elég hosszú könyvbõl.
10/10
Gabriella54 2009 máj. 16. - 00:15:17 10/10
(131/440)
Ez a 21. századi Magyarország? Ahol az a legnagyobb probléma, hogy egy könyv szerzõje zsidó, vagy nem zsidó? Nem lesz...om? Ha a könyv jó, akkor írhatta akár egy hottentotta törzsfõnök is, ha pedig ócska, akkor írhatta akár egy Nobel-díjas zseni is! Vegyük már észre magunkat és ébredjünk fel: ez itt, akár tetszik, akár nem, a 21. század! Az ízléseken lehet vitatkozni, de a korból, amelyben élünk, nem igazán lehet kilépni!
Szerintem (hangsúlyozom: szerintem!) remek film, teljesen el tudtam vonatkoztatni a filmtõl (na jó, egyetlen dolog zavart: hogy megváltoztatták a camerlengo nevét, de tényleg semmi több). Elvarázsolva ültem a moziban és csak azért nem rágtam tövig a körmömet, mert sajnáltam a friss manikûrt :)
ybso 2009 máj. 15. - 22:51:17 Előzmény Roggies
(130/440)
csakhogy a harry potter nem egy könyv, hanem 7 :D
10/10
Tomifinn 2009 máj. 15. - 22:49:05 10/10
(129/440)
a filmben annyi utalás van,hogy 9 éves kora óta a pápa nevelte fel a camerlengot.
7/10
Gaba-baba 2009 máj. 15. - 22:26:52 7/10
(128/440)
Most jöttem a moziból,és azon gondolkodtam,hogy miért van hiányérzetem?Igaz,hogy a könyv nem egy Quo Vadis,de mégis maradandó élményt nyújtott,mert izgalmas,pörgõs,logikus,cseles,furfangos,elgondolkodtató,néhol humoros,abszolút nem vontatott,összefüggõ....stb,egy szóval szórakoztató!!!.De ez a film túl rövid és hiányos volt.Kimaradtak belõle nagyon fontos részek.Hogy lehet elsiklani afölött,hogy a camerlengo a pápa fia volt?Félre ne értse senki,a film a könyvtõl elvonatkoztatva nem rossz,de csak azoknak ajánlom tiszta szívbõl,akik vagy nem olvasták a könyvet,vagy nagyon-nagyon régen!Úgy emlékszem Langdon és Vittoria a könyv végén összejönnek,ezt még mindenki képzelje a végére.Sokszor megfogadtam,hogy nem kapcsolok össze könyvet filmmel,mert csak csalódás a vége.Szerintem a negatív kritikák is emiatt születtek.Akik nem olvasták mindenképp nézzék meg,ne vegyük kedvüket,lehet mi is jobban szórakoztunk volna,ha már a képzeletünk nem rendezte volna meg a filmet. :-)))
twillight 2009 máj. 15. - 22:13:23
(127/440)
A legutóbbi hozzászólásodban idézett szöveget már csak késõbb írtad, elõtte csaka zárójeles részt.
Attrax 2009 máj. 15. - 22:06:56
(126/440)
Hát tényleg annyira vicces:Valakinek tetszett van akinek nem.Én nem vágom miért kell szét offtopicolni ezt a filmet szánalmas ,hogy egyesek a vallás köré építik pedig ez csak az alaptémája a filmnek ,nagyja pedig a szórakoztatás.Vallási témában menjetek máshová.
Egyet szûrtem le de az 90%-ban be is jön:Aki olvasta a könyvet annak csalódás aki nem annak bejön ennyi.
Sok film van ami jobbban átjön mint amibõl írták:
Hirtelen:Ragyogás,Nem vénnek való vidék.Minden azon múlik ki rendezi.Ez meggyõzõdésem.Ron Howard most nem gyõzött meg.
Kattrin 2009 máj. 15. - 21:43:16
(125/440)
Ez tényleg egy jó kis film volt. Kifejezetten izgalmas. És a fordulat a végén... az is jól el van találva.

Amúgy nem tudja valaki, hogy mi a különbség a digitális és nem digitális vetítések között??
Reeca 2009 máj. 15. - 20:05:17
(124/440)
Hiszel Istenben? - Vittoria kérdezi Robert Langdont.

És még mindig azt sajnálom, h kihagyták azt a részt: Spoiler: hogy a camerlengo a pápa fia volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vadas.geza 2009 máj. 15. - 19:56:37
(123/440)
A két filmben és könyvben egyértelmûen látszik, hogy zsidó a szerzõje, a könyvben gyakorlatilag megtagadják Jézus születését, és ez mások vallási nézeteit erõsen sértik, nem hiszem hogy jó ötlet volt, ennek a könyvnek a filmesítése, arról nem is beszélve, hogy a film gyakorlatilag élvezhetetlenül vontatott, pedig Tom Hanks-t az egyik legjobb színésznek tartom de nagyon csalódtam az itteni játékától benne
offtopic
robinnyo 2009 máj. 15. - 18:58:29 Előzmény ribizliszörp
(122/440)
Természetesen az nem probléma mikor a film témáját bõvebben tárgyalják, csak mikor túlzásba esnek egyesek. Abból nem derül ki milyen a film.
hirvi: igazad van az offtopic gombról megfeledkeztem :), de miután megnyomtam sem változott sokat az összkép.
offtopic
hirvi 2009 máj. 15. - 16:34:47
(121/440)
Azért mert valaminek történelme van még nem biztos, hogy intézmény.. nem igazán értem az összefüggést a csillagokból jósoltató királyok és az egyház mint szervezet között, de biztos igazad van.
Nem vagyok sem Dan Brown, sem film meg nem tudom én micsoda ellenes. Dan Brown írt egy jó krimit, adott esetben kettõt. Ezért mért lennék ellene?
Ja, meg a másik... hát ne is haragudj, de én azt sosem mondtam, hogy aki vallásos az nem lehet szánalmas... bizonyos szempontból én is az vagyok.. :)))) és büszke vagyok rá! :))))
Én csak sajnálom õket, mert van nem egy ilyen ismerõsöm és látom, hogy mibõl áll az élete, ami szerintem lehetne jobb. Ez már csak nem tilos? Szomorúnak lennem, mert másnak lehetne jobb az élete? Csak tán ezt nem megtiltod nekem és lehurrogsz és felháborodsz? Most én is háborodjak föl, hogy te fölháborodtál? Szánalmas. :))))
Na, kicsit túloztam itt a végén (onnan, hogy ez már csak nem tilos), de azért remélem, hogy érthetõ mit akarok ezzel mondani.