SzEszti 2009 máj. 17. - 18:28:55 Előzmény Tomifinn
(160/440)
Szia! A kút nevére lehet, hgoy nem emlékszem, de vissza fogom olvasni a könyvben, mert olvastam, és ott trevi kút volt... plusz a bíboros nem csak akar, hanem öngyilkos is lesz, mert úgy dönt, hogy nem várja meg, amíg Langdon vagy megmenti, vagy nem, hanem kinyitja a száját, és hagyja, hogy a víz megfolytsa... Már bocs, de én olvastam a könyvet, és a 4. bíboros is meghal! És lehet, hgoy a Patrik nem amerikai név, de a camerlengo olasz származású, a pápa és egy apáca fia, és carlo Carlo Ventresca az eredeti neve a regényben! És nem értem, hogy miért kellett megváltoztatni attól, hogy az õt alakító színész ír származású? Mióta veszik a kabáthoz a gombot???
terdreflex 2009 máj. 17. - 16:28:12
(159/440)
én csak azt nem értem, hogy az ötödik bigyót miért kell ráégetni? tökéletes lett volna a film, ha nem bonyolitják ezzel túl. és miért mutatja meg h hol a bomba? a könyvet nem olvastam, de viszont elég jo volt a film, meg izgalmas, csak ha komolyan átgondolom akkor sok résznek nincs értelme. egyébként az elsõ 10 perc után tudni lehet h ki a gonosz.
7/10
kamisama 2009 máj. 17. - 15:15:43 7/10
(158/440)
A Da Vinci kód nagyon tetszett, szóval megnéztem ezt is. Azt kell hogy mondjam, összességében nagyon jó film volt, de azért mint a legtöbb "többrészes" filmnél, ez azért már gyengébb volt egy kicsit.

Kezdve azzal, hogy nem értettem hogy a nõnek milyen szerepe volt a filmben, mert nem csinált benne semmit. Aztán persze leesett: minden amerikai filmben kell hogy legyen egy szívdöglesztõ csajszi a fõszereplõ mellett.

A másik idegesítõ momentum az volt számomra, hogy Langdon báttyó évszázados rejtélyeket old meg tizedmásodpercek alatt...és néha az okfejtése is logikátlan.

***SPOILER***
A vége felé mikor a bérgyilkossal taliznak, az nemhogy gondolkodás nélkül lelõné õket - mint ahogy azt eddig tette -, nem: mondván nem kapott rá megbízást.... micsoda?? Miért, a templomban legyilkolt féltucat ember és a két járõr megölésére kapott megbízást?? Szánalom volt ez a rész, jobbat is kitalálhattak volna.

A Camerlengo mikor beleégeti a saját mellébe a jelet, - ami kb hamadfokú égésnek felel meg - feláll és fut is sõt helikoptert vezet és ejtõernyõzik is még. Nem mondom
nem semmi ember, ez már bírja a fájdalamat.
***SPOILER VÉGE***

Szóval ezek miatt 10/7.
10/10
KF 2009 máj. 17. - 15:08:01 10/10
(157/440)
Eszméletlen jó film, végig pörgött az egész, nem voltak benne lapos részek. Tom Hanks elképesztõ volt...:D
Kár, hogy már olvastam a könyvet és tudtam mi lesz a vége, ettõl függetlenül mindenkinek ajánlom, nagyon jó film lett. Szerintem jobb, mint a Da Vinci! ;)
10/10
10/10
moviEszter 2009 máj. 17. - 14:44:22 10/10
(156/440)
Engem végig magával ragadott a történet..Egyszerûen élveztem minden percét. Izgalmas, fordulatos és nagyon lekötött! Szeretem az ilyen filmeket, és azt hiszem, amint lesz egy kis szabadidõm elolvasom a könyvet, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Pláne, hogy alapjaiban más, mint a film!..
8/10
Imre_ 2009 máj. 17. - 10:53:04 8/10
(155/440)
Ez épp nincs benne a filmben mint mondtam :D
Naphinel 2009 máj. 17. - 09:30:20
(154/440)
Na, köszi, ez aranyos volt!
Basszus, ezért van a spoiler!!!!!!!
8/10
Imre_ 2009 máj. 17. - 08:45:43 8/10 Előzmény abbeybaby
(153/440)
Itt most -ellentétben a Da Vinci kóddal- véleményem szerint (kéretik nem lefikázni, legfejjebb elfogadni) meg vagyok elégedve azokkal a részekkel, amik kimaradtak. Nem a leglényegesebb tûnt el, hanem az, ami nélkül még tökéletesen érthetõ volt annak is, aki csak a filmre ül be.
Nálam 8/10, mert -1 a csaj nemelrablásáért, -0,5 langdon nem repülõs jelenetéért és -0,5 mert a végén nincs szex :)
abbeybaby 2009 máj. 16. - 23:19:13
(152/440)
Szörnyen csapnivaló volt a film. A lényeg kimaradt. A Cern igazgatója, az egész történet ELEJE!!!!! Hogy hogy jön képbe az illuminátusok. A vége tragédia. Hol maradt a hamvak összeszedése, a pápa mellé való behelyezése, stb. Szóval, sztem pocsékul sikerült.
offtopic
hirvi 2009 máj. 16. - 23:04:11
(151/440)
Neked is. :)
offtopic
hirvi 2009 máj. 16. - 23:01:52
(150/440)
Na, örülök. Nem a tökéletességre törekvést gondoltam közös pontnak, hanem azt hogy te sem vagy tökéletes meg én sem. :) Na, jó. Befogtam. :)
Peace. És köszönöm, hogy nem küldted el személyeskedõ írásodat. Mégis csak jobb a béke. :)
offtopic
hirvi 2009 máj. 16. - 22:33:36
(149/440)
"A hülyeséget hinteni, a népet butítani, azt tilos." Én mást tartok "hülyeségnek", meg "népbutításnak", mint te. De ez már gondolom mindenki számára egyértelmû lett. Úgyhogy még ebben is egyetértünk. Látod, látod.. mennyi közös nevezõ. :) BÉKE, de tényleg. :)
offtopic
hirvi 2009 máj. 16. - 22:28:20
(148/440)
No, de kedves barátom, sárkányzsíroskenyér, így az interneten keresztül. Úgy döntöttem, hogy békejobbot nyújtok neked itt a fórumon. Egyezünk meg abban, hogy én nem tudlak meggyõzni téged, te meg nem tudsz meggyõzni engem. Arra meg nem szeretnék vetemedni, hogy más topicban való hozzászólásaidban turkáljak, és abból vesézgessem, hogy milyen ember is vagy, aztán meg jól megmondjam, hogy nem vagy tökéletes, és szemedre vessem, hogy miért "nincs jogod" támadni az egyházat, mert ilyen meg olyan vagy. Én sem vagyok tökéletes. Beletörõdtem. De fejlõdõ képes vagyok, s ez jó. :) Hah! Máris van egy közös pontunk, na milyen jó. ;) De fátylat rá. Szóval itt a békejobb: BÉKEJOBB.
10/10
Kitti0905 2009 máj. 16. - 22:21:51 10/10
(147/440)
SPOILER!!!!!
Csak az elõttem szólót javítva: a Camerlengo volt a Pápa fia, nem fordítva!

Amúgy sztem jól sikerült a film, bár télleg olyan dolgokat változtattak meg és hagytak ki, amik eléggé fontosak lettek volna!
Zsanyecz 2009 máj. 16. - 22:19:36
(146/440)
Igaz, hogy a vége, meg az igazgató hiányzott, de az benne van, hogy a pápa a camerlengo apja.
Prutti 2009 máj. 16. - 22:07:07
(145/440)
Nemrég jöttem ki a moziból, elégé vegyes érzésekkel.
Azt hittem, hogy az elõzõ filmbõl okulva színvonalasabb filmet kapok.
Szerintem aki nem olvasta nyugodtan nézze meg a moziban, szerintem tetszeni is fog neki, bár lehet nem fog mindent megérteni.
Aki olvasta, szerintem kerülje, vagy ha van kidobni való pénze és ideje és nincs jobb, akkor.
SPOILER:
Felháborítónak tartom, hogy valamilyen szinten hülyének nézik az embert, és csak fél munkát végeztek. Nincs benne a Cern igazgatója. Kihagyják a csattanót mégpedig azt, hogy a Pápa volt a Camerlengo fia, a végét úgy ahogy és sorolhatnám. Összecsapták és ráadásul jobban mint a A Da Vinci-kód-ot.

Pozitívum, hogy azt amit a könyv szerint csináltak azt jól megcsinálták, bár a végén nagyon látszott, hogy már be akarták fejezni.
7/10
CsengoZoli 2009 máj. 16. - 21:44:49 7/10
(144/440)
Szerintem jó kis izgalmas film,egyszer mindenképpen nézhetõ!
Mondjuk a végét szerintem összecsapták...
Attrax 2009 máj. 16. - 20:44:29
(143/440)
Mondjuk tényleg nem a legnagyobb szerepe ez Tom Hanksnek de,hogy lejátszotta õt Ewan McGregor az kicsit túlzás.Jóformán ez a gyerek semmitsem alakított nulla arcmimika, szürke senki volt, rossz választás.Bár az egész filmben nem láttam jó szerepet.Jól összecsapott kis átlagos movie.A vehemens sztori és pörgõs cselekmény felõrölte a szinészi játékot.Aki olvasta ne nézze meg!
10/10
Tomifinn 2009 máj. 16. - 19:18:09 10/10
(142/440)
szerintem Te nem tudsz olvasni,és filmet értelmezni...ennyi hülyeséget összehordani,már bocs :D milyen bíboros akar öngyilkos lenni? :D mióta amerikai név a Petric? :D:D stbstb...jajj...
10/10
offtopic
Gabriella54 2009 máj. 16. - 19:17:59 10/10
(141/440)
Apró ellenvetéseim lennének, de íme:
1./ nem a Trevi kút, hanem a Piazza Navona-n a Négy folyó kútja (ahol nem mellesleg a Dunát is ábrázolják)
2./ nem Petrik, hanem Patrick McKenna (aki, nevének megfelelõen, ír származású, tehát nagy valószínûséggel ezért maradt ki belõle az általad említett szál)