hirvi 2009 máj. 12. - 10:57:17 Előzmény Dantes
(60/440)
Ez szomorú, hogy minden egyházat egy kalap alá veszel. Mindegy. Te dolgod. Én sem gondolom, hogy egyház = Isten, de ezt már mondtam. Remélem neked is van vallásod. Azért mert nem vagy semmilyen egyház tagja, még lehet.
offtopic
Dantes 2009 máj. 11. - 16:30:04
(59/440)
Márpedig én akkor is egyház ellenes vagyok akár divat akár nem! Ki nem állhatom azt ha van egy szervezet ami az emberek megnyomorításából él, ezt tûzi ki célul, hogy uralkodjon minél nagyobb tömegek felett!

Igen ez az egyház, mindig mindenütt és mindegyik!

Ja, és jó lenne felfogni Isten nem egyenlõ az egyházzal! Persze aki egy birka annak egyenlõ. Mert minek gondolkozni, a lényeg a nyáj...hogy abban legyünk. Meg hallgassuk valami álszent hazudozó prédikációját...
JunkieLeia 2009 máj. 11. - 15:44:40
(58/440)
Tökeletesen egyetértek! Nincs is mit hozzáfûzni...
hirvi 2009 máj. 11. - 15:03:28
(57/440)
"Vallás ellenesnek" lenni nagy divat mostanában. Azt mondani, hogy le a konzervatív egyházakkal, éljen a liberalizmus, meg a multikulti! közben ezek az emberek nem veszik észre, hogy õk is hisznek valamiben, és lehet, hogy sokkal jobban teszi tönkre õket, mint egy keresztény egyház. Pl. a katolikus egyházban szabályok vannak, tisztán érthetõen, mindenki tudja mi az a rend, amihez tarthatja magát, ugyanakkor, ha ezt nem teszi, akkor sem utálják ki vagy vetik máglyára (ma már nem). Mivel az egyház is emberekbõl áll, vannak hibái, de ez nem jelenti, hogy az egész intézmény rossz.
Viszont, akik vallás ellenesek, vagy ateisták vajon miben hisznek? Horoszkópban: amikor minden napjukat beszabályozza egy újságcikk vagy egyéb iromány? Szépségben vagy a hiperegészséges életmódban, amire minden nap vagyonokat költenek, hogy szépek és fiatalok, no meg egészségesek maradjanak, és görcsösen küzdjenek a halál ellen? Milyen hit van még manapság? ááá.. van a jóslásos, ezoterikus.. hát ez nemhogy pozitív, hanem egyenesen romboló.. amikor stresszben élek, mert a jósnõ azt mondta, hogy holnap jön a nagy õ, és még nem vagyok elég szép... erre is sok sok pénzt, idõt és energiát lehet áldozni... és mi lesz belõle.. rettegek a jövõtõl, mert már "tudom mi lesz", meg a mindenféle gyanús erõktõl, mert azt mondták hogy... Vagy ennek szolidabb változata a szimpla babonásosság.. "nem szólom el magam, mert akkor nem úgy lesz", "lekopogom háromszor, fán fölfelé", "nem megyek vissza,mert nem lesz szerencsém", vagy gondoljunk a fekete macskára, stb. Esetleg egoizmus? Megvalósítom önmagamat! Mert én ezt megérdemlem és egyszer élek! Ez mind valamilyen vallásosság, amire rohadt sok energiát fordít mindenki, úgyhogy aki azt mondja, hogy vallás ellenes, annak is van egy vallása, miszerint mindent módszeresen tagad. Szánalmas az ilyen ember, mert semmi sem érdekli, semmiben nem hisz, semmi nem tölti ki az életét, valószínûleg nincs fix pont az életében, lehet, hogy azt mondja erre valaki, hogy a társam/gyerekem/szüleim/barátom/macskám a fix pontom... ki biztosít arról, hogy nem fog lelépni vagy meghalni egy hét múlva? Akkor mi lesz?
"én ateista vagyok, én nem hiszek." kedves ateista, be tudod bizonyítani, hogy Isten nem létezik? Mert amíg ez természettudományosan nem megy, addig az ateizmus is csak egyfajta hit marad, mert te csak azt hiszed, hogy nincs isten, de nem tudod.
Az elõbbi hozzászólásra reagálva:
Egyébként nem valószínû, hogy Jézusnak barátnõje lett volna, mert az akkori zsidó hagyományok ezt nem engedték. Ez társadalomtudomány és nem hit. A keresztények nem kifejezetten emberként tekintenek Jézusra, hanem Isten fiaként, ami azért több, mert így õ tökéletes volt, emberi hibáktól mentes. Persze sok mindenre nincs konkrét bizonyíték, de te elhiszed a szüleidnek, hogy õk a szüleid és nem mások, anélkül is, hogy ezt genetikai vizsgálattal bizonyítanák? Remélem.
A Da Vinci kód is csak egy kitalált történet és ez is. Az író elõszeretettel használ hatásvadász elemeket, mert azzal, hogy "igaznak" vagy "megalapozottnak" mutatok be valamit rögtön nagyobb lesz az érdeklõdés. Az emberek szeretnek leplet rántani, sötét titkokra bukkanni aztán azon csámcsogni, arra mutogatni, hogy a másik milyen rossz, mert addig is el lehet felejteni, hogy mi milyen szánalmasan bénák vagyunk, és éljük a kis hétköznapi életünket, küzdünk a saját kis gyengeségeink ellen. Ez a történet sem igazabb vagy megalapozottabb, mint más film. Nyilván a valóságból merít, de a nagy része azért fikció.
Dantes 2009 máj. 10. - 19:26:21
(56/440)
Na és akkor mi van ha vallásellenes? Nem tilos. Én is vallás ellenes vagyok.
harisnyáspippi 2009 máj. 10. - 18:58:29 Előzmény viaszpingvin
(55/440)
a keresztény vallás fõ alapja Jézus Krisztus,mint Isten fia.. ezek után te minek neveznéd a Da Vinci kódot, ha nem vallásellenesnek?! - igen,sajnos a katolikus egyházhoz sok szörnyûség köthetõ a múltban, de ez miért lenne ok arra,hogy támadja/uk õket a jelenben?!amúgy meg az a rossz, hogy az emberek hajlamosak az általánosításra, erre csak egy iszonyat béna példa jutott eszembe:ez olyan, mintha az arabokat azonosítanánk a terroristákkal, pedig csak egy részük terrorista... szerintem ezzel is így van!
harisnyáspippi 2009 máj. 10. - 18:56:48 Előzmény viaszpingvin
(54/440)
a keresztény vallás fõ alapja Jézus Krisztus,mint Isten fia.. ezek után te minek neveznéd a Da Vinci kódot, ha nem vallásellenesnek?! - igen,sajnos a katolikus egyházhoz sok szörnyûség köthetõ a múltban, de ez miért lenne ok arra,hogy támadja/uk õket a jelenben?!amúgy meg az a rossz, hogy az emberek hajlamosak az általánosításra, erre csak egy iszonyat béna példa jutott eszembe:ez olyan, mintha az arabokat azonosítanánk a terroristákkal, pedig csak egy részük terrorista... szerintem ezzel is így van!
8/10
Imre_ 2009 máj. 10. - 17:25:01 8/10
(53/440)
Olvasd angolul :) Úgy érdemes :)
Most jelenik meg a 3. Robert Langdonos mûve is, a The Lost Symbol, ajánlom mindenki figyelmébe!
ybso 2009 máj. 10. - 11:35:52 Előzmény Imre_
(52/440)
akkor valami baj lehet a kötetemmel, mert egy szó sem esik arról, hogy figyelmeztetne rá, ellenben arra felhivja a figyelmet, hogy "a mûalkotásokra, síremlékekre, alagutakra és más római épületekre tett utalás teljességgel hiteles ( ahogy a helyszínek megjelölése is)..." amugy meg szóra sem érdemes :D
8/10
Imre_ 2009 máj. 09. - 21:20:16 8/10
(51/440)
Dan Brown minden regénye elején felhívja a figyelmet, hogy ez egy KITALÁLT TÖRTÉNET, amelynek izgalmassá tétele miatt helyezte a sztorit abba a környezetbe, ahol van.
A Da Vinci kódra és erre is igaz!!!
ybso 2009 máj. 09. - 20:32:41
(50/440)
a könyv jó volt és tetszett is, azt hogy valami valóság alapja is, azt csak remélem. a legjobban attól tartok már az elõzetes alapján is, hogy nagy lesz a csalódás... pedig ezt a filmet jobban vártam mint a da vinci kódot...
Hannibal Lecter 2009 máj. 08. - 23:54:15
(49/440)
De ki adja az izraeli pénzt? Õ a szabadkõmûvesek kiszivárogtatója?

Ezzel a storyval csak egy baj van, hogy az illuminátusokat Adam Weishaupt, egy zsidó férfi alapította Bajorországban a XVIII században, azzal a céllal, hogy világhatalmat szerezzenk ami álláspontom szerint mára nagyjából meg is valósult, ezt úgy érték el, hogy a szabadkõmûvesek közé beszivárogtak. A Da Vinci nagyon tetszett de ezzel az angyalokkal csak ez az egy bajom volt, hogy az illuminátusok nem voltak régi zsenik, pláne nem tartozott közéjük Galilei, de Rotschild báró már igen.
Attrax 2009 máj. 08. - 20:46:52
(48/440)
Én nem vettem észre semmi állásfoglalást bármely vallás tekintetében.Sosem lenne ilyen népszerû világszerte ha valakit megbántana.A többi regénye is zseniális és változatosak a témái.Nagyon jó a /Megtévesztés foka,Digitális Erõd/ is.
Soha nem olvastam részletesebb ,inteligensebb regényt.Bánom is én milyen pénzbõl ír.Sokan összeszarhatnák magukat, degeszre tömött zsebekkel akkor se tudnának ilyet írni.
marky 2009 máj. 08. - 18:33:27
(47/440)
Dan Brown csak egy bértollnok aki izreali pénzbõl írja a könyveit és ezekben keres fogást a katolicizmuson.
viaszpingvin 2009 máj. 08. - 18:02:38
(46/440)
A legkevésbé sem vallásellenes, legfeljebb az katolikus egyházat illeti kritikával. Én személy szerint nagy hirtelen aligha tudnék említeni még egy szerzevetet, ami erre ennyire rászolgálna.
strado 2009 máj. 08. - 15:52:55
(45/440)
Más témába is írt könyvet, bár azok is elég szenzációhajhászak
harisnyáspippi 2009 máj. 08. - 13:16:09
(44/440)
csak egy kérdés: ez a Dan Brown vagy ki, miért ennyire vallásellenes?? Szerintem, ha igazán jó író lenne, egy kevésbé hatáshajhász témából is tudna jó könyvet írni!!vagy ebben a mai világban az embereket csak az érdekli ami a kereszténység valamely részét támadja?! lehet, hogy naív vagyok, de nem értem, hogy ez miért jó..
P$ycho 2009 máj. 07. - 19:41:07
(43/440)
A könyvet én is olvastam, és nagyon tetszett. Mivel jó része a Vatikánban játszódik érdekelne, hogy hogyan forgatták...
Attrax 2009 máj. 02. - 20:16:38
(42/440)
Végiglúdbõröztem a trailert!!!
Attrax 2009 máj. 02. - 20:05:56
(41/440)
Én is olvastam a könyvet és mondhatom nem lehetett letenni.
Alig várom a mozit de mikor játsszák Pesten a mozik???