Téma: Anora

8/10
Adriamus márc. 13. 21:53:40 8/10
(54/54)
Én jókat nevetgéltem rajta, de semmi több. A vágások és a rendezés valóban jó :) a történet klisès, ahogy a szereplők is, azonban ez nem zavaró.
Bár figyelni kell a szimbólumokra.
9/10
offtopic
Ahoj poplacsek márc. 13. 08:16:11 9/10 Előzmény The Cortez
(53/54)
konkrétan nem írtad, csak ez volt a benyomásom, de akkor biztos tévesen
5/10
The Cortez márc. 12. 22:12:25 5/10 Előzmény Ahoj poplacsek
(52/54)
Nem feltétlen visz félre. De én nem is így értékeltem, nem is így pontoztam. Hol írtam, hogy emiatt szar film?
9/10
offtopic
Ahoj poplacsek márc. 12. 19:57:01 9/10 Előzmény The Cortez
(51/54)
Nem tudom, említették-e már, de filmet nem úgy érdemes értékelni, hogy erkölcsi ideálomtól távol eső szereplők egyenlő szar film, erkölcsileg hozzám közel álló szereplők egyenlő kiváló film. Az kicsit félrevisz a lényegtől.
5/10
The Cortez márc. 12. 18:43:17 5/10 Előzmény Ledina
(50/54)
A női főszereplő még éretlenebb. Semmi köze a kiszolgáltatottsághoz, legfeljebb a saját hülyeségének áldozata.
5/10
The Cortez márc. 12. 18:41:13 5/10 Előzmény gmanarts
(49/54)
Azért hülyeségeket ne hányjunk már össze. Aki főállásban autót szerel az sem autószerelő?
Kurva volt ez tény, emellett csak primitív és baszittul idegesítő. Semmi érdekes nem volt benne.
8/10
Ledina márc. 11. 19:21:58 8/10
(48/54)
Magával ragadó sztori, nagyon jó alakításokkal, húsbavágóan ábrázolja a kiszolgáltatottságot, amiből az érzelem lehetne megoldás, de sajnos a férfi főszereplő erre éretlen.
gmanarts márc. 10. 23:15:06 Előzmény The Cortez
(47/54)
Dehát tényleg igazságtalanul kurvázták le. Attól mert nem utasítja vissza a pénzt és a jólétet, még nem lesz prostituált, legfeljebb opportunista. (Az vesse rá az első követ…) A sráccal való összejövetele nem egy kitervelt dolog volt., főleg nem azért, hogy lehúzhassa. Persze az intimitás terén kétségtelenül súlyos elmaradásai vannak a lánynak, de nem azért mert kurva, inkább mert belül még gyerek, tehát pont hogy nem számításból hentereg. Egyszerűen csak élvezte a srác társaságát, jól érezte vele magát, valószínűleg mert rokonlelkek. Az, hogy az illető kőgazdag a kapcsolatukra nézve inkább teher, mintsem előny . Anora érdekesebb karakter annál, mint hogy pár jelzővel letudjuk.
9/10
Ahoj poplacsek márc. 10. 20:40:15 9/10
(46/54)
Most nézem újra, kicseszett jó, jobb, mint elsőre. Már szénné röhögtem magam, pedig a fele hátravan.

Tipp: úgy érdemes nézni, mint a Pulp fiction-t.
5/10
The Cortez márc. 09. 00:19:44 5/10
(45/54)
Arany Pálmát és valamiért Oscart nyert erotikus dramedy. A film címszereplője egy sztripper- egyben hivatásos kurva, aki primitív, mint a szar, lepukkant környéken lakik, ráadásul még agyhalott is, mivel neki áll feljebb, ha lekurvázzák (tehát nagyjából tipikus simon bakeri figura). Vele szemben ”élete szerelme” egy elkényeztetett, rengeteg pénzzel kitömött, züllött idióta, ki orosz oligarchák hülye gyereke. Mindketten mocskosul irritálóak az agyoniskolázott haverjaikkal együtt, viszont a később belépő idősebb karakterek legalább szórakoztatóak. A cselekmény középpontjában a 2 főszereplő szánalmas érdekházassága áll.
A játékidő cinderella-sztoris első fele pörgéssel, őrült hangulattal, baszásokkal, valamint elképesztő luxussal, rongyrázással, stekszszórással operál, míg a második orosz gengszterekkel, sok feszkóval, óbégatással, harsánysággal + még nagyobb őrülettel. Utóbbi szakaszban válik értelmesebbé a történet, illetve a normális néző számára izgalmasabbá is, mivel innentől kezdve drukkolhat a gyökér páros bukásának. Láthatunk több túltolt jelenetet + fergeteges helyzetpoént. A tempó meg a rendezés egyébként csak a végére nyugszik le.
Az alkotás legnagyobb érdeme, hogy kurvás mozi létére épeszű végkifejlettel rendelkezik. Hiába hasonlítgatták az ócska Pretty Womanhez, ez kifordítja a romkomok kliséit, ráadásként drámai, lehangoló, de szerencsére reális lezárást kap. Akadnak átgondoltabb forgatókönyvi megoldások, a szövegkörnyezet végigkáromkodós, a képsorok pedig igényesen, művészien, kreatívan vannak felsnittelve. A színészi alakítások jók, ám az ezelőttig leginkább csak a Volt egyszer egy... Hollywoodból és a Sikoly 5-ből ismert Mikey Madison nem érdemelte meg az Oscart.
k11zoltan márc. 08. 15:12:04
(44/54)
Az Oscar előtt nem is hallottam erről.
Most megnéztem, és nem tetszett.
Már az alapfelállás sem jó (gazdag gyerek + pénzéhes "ká")
Egyik karakter sem volt kedvelhető, és a történet sem jó.
1,5 órába elfért vona.

A brutalista sem tetszett, a többi jelöltet meg sem néztem (még?), mert gyenge a felhozatal.

8/10
vargama márc. 07. 17:38:07 8/10
(43/54)
A cselekmény szimpla, néhány mondatban összefoglalható. De remekül megírt a forgatókönyv, hol nevetünk, hol döbbenten nézzük a vásznat, végig feszültségben tart ez a mozi. Szerintem bemutatja az érzelmi fejlődést, amin a főszereplő átmegy és Aniből Anora lesz. Rádöbben az élete sivárságára, szembesül önmagával. (az utolsó jelenetre gondolok). Szerintem az élete nem folytatódhat úgy, mint eddig, és erre megvan az esélye. (én nézőként neki szurkolok)
3/10
E-gon márc. 06. 23:19:27 3/10
(42/54)
Az oszkárt ma már mindenki kaphatja. Nincsenek már nagy, feldolgozandó témák, forgatókönyvek, történetek.
3/10
Gaddemon márc. 06. 14:09:32 3/10
(41/54)
El se hiszem, hogy közel 2,5 órát pazaroltam el az életemből erre a vacakra. A Micsoda nő ócskásított változata, még konkrét jeleneteket is lemásoltak. Megtüzdelve sztereotipikus orosz karakterekkel, rengeteg káromkodással, és Mónika showt idéző verekedésekkel. A nagy "csattanó", hogy a lotyónak is van lelke! Brühühü. Megsértődik, mikor lek*rvázzák, holott pénzért bárkivel bárhol. :D Oké, hogy a stripperek nem az eszükről híresek, de tényleg elhinni, hogy majd az orosz oligarcha család őt tárt karokkal fogadja... Hagyjuk már. Az meg röhej, hogy ez a film Oscar közelébe kerülhetett egyáltalán, de hogy nyert is bármit, az meg már csak a díj komolytalanságát mutatja.
9/10
Ahoj poplacsek márc. 05. 20:45:43 9/10
(40/54)
A történet egyszerűsége ellenére nagyon szórakoztató és jó tempójú, eredeti film.
10/10
steelprophet márc. 05. 08:08:00 10/10
(39/54)
Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák. Nálam ez a film 10/10.
offtopic
artad márc. 04. 13:58:15 Előzmény Edmond Dantes
(38/54)
Bármelyikre...
Edmond Dantes márc. 04. 13:54:38 Előzmény artad
(37/54)
Ez ugye pl. az általam idézett Elfújta a szélre is érvényes, nemde? Sőt, duplán érvényes, mivel kétszer annyi Oscart nyert, mint az Anora.
Cseh Matyi márc. 04. 10:56:41
(36/54)
Ha valami, akkor a normális vitakultúra IS hiányzik kis hazánkból. Van, aki a filmet nem is látva osztja az észt. Amúgy 10/10.
3/10
itsme1 márc. 04. 08:21:48 3/10
(35/54)
Gratulálok Mikey Madisonnak az Oszkárhoz. Nem kérdés, hogy nem volt nála jobb színésznő 2024-ben. A film is szenzációs, joggal vitte el a fődíjat. Azért egy egy mondatban elmesélhető történetből kétórás produkciót forgatni nem kis teljesítmény. És akkor a vágásról még nem is beszéltem. Elállt a lélegzetem a vágó eredetiségétől. Nekem is be kell szereznem egy ilyen ollót.
Az öt oszkáros filmhez kapcsolódóan én még egy hatodikat is kiosztanék...
Magamnak, mint legjobb néző, hogy végig bírtam nézni ezt a fergeteges vígjátékot olyan fanyar pofával, mint aki két órán át folyamatosan azt kérdezi magában: What the fuck?