Téma: Anyám orra

5/10
stockholm jan. 17. 11:00:58 5/10 Előzmény joekker
(6/6)
Teljesen egyetértek. "Folyon azt várod, hogy ez most mire megy ki, hol lesz a nagy ámulat, mit akar mondani." Pontosan ezt éreztük mi is.
5/10
stockholm jan. 17. 10:59:14 5/10
(5/6)
Csalódás. Thuróczy miatt megérte megnézni, őt mindig élmény látni. De maga a darab egy nagy katyvasz, semmiről nem szól. Úgy jöttünk ki, hogy egymást kérdezgettük, hogy ez mi akart lenni. A zene jó, a színészek is kivétel nélkül. De történet, mondanivaló nincs. A Parasztoperában érthető, hogy énekelve beszélnek, itt nem. A többi Pintér Béla, amit láttam, elgondolkodtató, van valami súlyos mondanivalója, ez sajnos egy céltalan ripacskodás.
joekker jan. 17. 10:31:18
(4/6)
Pintér, úgy tűnik, Tarantino útját járja. Megcsinált két rendkívüli művet (a Titkainkat és a Marshalt) és innen illik mindent vastapssal jutalmazni. Hát ez a darab egy katyvasz, színvonal alatti, arra jó, hogy ellássa munkával a társulatot. Folyon azt várod, hogy ez most mire megy ki, hol lesz a nagy ámulat, mit akar mondani. Láttam rosszabbat, természetesen, de sajnos, nem vagyok hajlandó csak azért elájulni a színháztól, mert színház, és az egyébként zseniális és utánozhatatlan Pintértől sem, mert Pintér, ha méltatan darabot tesz le elénk. Nyugodtan meg lehetne hallgatni rádiójátékként, annyira minimalista. A folyosón azért már többen merték vállalni a véleményüket.
10/10
TiborVrg 2023 jún. 20. - 23:41:53 10/10
(3/6)
A 8.2-es értékelés méltatlan. Nekem a Titkaink után ez a legjobb Pintér Béla darab. Fordulatos, szórakoztató, magával ragadó, vicces, és lehet azért utána gondolkodni is. Olyan, mint valami hatalmas hullám, ami felkap és visz magával. Nem szeretem ezt a kifejezést használni, de egy fantasztikus élmény, de nem pejoratív értelemben, és nem csak élmény, annál sokkal több. Elképesztő színvonal és tehetségek. Nem sok darabot játszanak 18 év után is ilyen sikerrel. Imádom az olyan előadásokat, mint a Titkaink vagy a Sütemények Királynője, de az Anyám Orrára életem végéig emlékezni fogok.
Nekem függőséget okozott :)

Aki mélyre akar menni az nézze meg a Titkainkat, aki úgy akar kijönni a színházból, hogy fültől fülig ér a szája, az nézze meg az Anyám Orrát. (Meg persze az összes többit)
Edmond Dantes 2018 ápr. 24. - 10:28:15
(2/6)
Nekem számos Pintér Béla-produkció után is ez már sok volt, más szempontból pedig kevés. Egy idő után elvesztettem a fonalat, nem tudtam követni. A végén a csavar fordult egyet, ami visszamenőlegesen mindent megmagyaráz, a követhetetlenséget is, de egyrészt akkor már "késő" másrészt a csavar pl filmekben -és máshol- elég szokványos
csakreálisan 2015 jún. 15. - 23:22:14
(1/6)
Zseniális, 10 év után is friss, sodró, szórakoztató, még gondolkoztató is, igazi Pintér Béla!