Téma: Apatigris

6/10
zazee 2021 ápr. 04. - 20:36:32 6/10
(315/595)
Nagyon szeretem Scherer Pétert, de ezt a " latinos amorózó" karaktert nem rá kellett volna osztani, vagy nem ilyenre kellett volna formálnia a készítőknek, mert vele tök hiteltelen. Vele egy vicces, kicsit lúzer apa, nagypapa karakter a hihető és nem egy mindenkit meghódító és röptiben megdugó macsó. Amúgy a mai epizód nem volt rossz!
janderka 2021 ápr. 04. - 20:21:47 Előzmény napraforgó
(314/595)
Producer/műsorigazgató egy képzeletbeli kereskedelmi tévétársaságnál? :)))
6/10
napraforgó 2021 ápr. 04. - 20:12:36 6/10 Előzmény guess.who
(313/595)
Mivel foglalkozik ez az Artúr, hogy olyan menő háza, kocsija van, meg egy évig csak úgy ellébecolt Nepálban?
janderka 2021 ápr. 04. - 19:54:14
(312/595)
Jópofa kis sorozat. Rövidrészes. Szórakoztató.
offtopic
guess.who 2021 ápr. 04. - 18:33:26
(311/595)

Maradjunk annyiban, hogy meglepő volt, hogy végül mégsem az autó tört össze. Bár irtó nagy mínusz pont a készítőknek, hogy elkezdték ők is a szándékosan, gusztustalanul kamura vágott előzeteseket, amikkel eddig csak a DÖ-istálló és a Mintaapák/Balla-Tóth élt. Elég baj, ha már csak ezzel a trükközéssel tudják fenntartani az érdeklődést a sorozat iránt.
Ugyanakkor viszont kissé nevetséges húzás volt, hogy a liba egy traffipaxos büntetést játszott meg hatalmas bosszúként - amit Artúró vélhetően csikkzsebből kifizet, nem rázza meg különösebben a dolog.
Ráadásul ez a semmiből előráncigált epilepszia is gyenge nagyon, a többi meg kiszámítható klisé - a Walters Lili-"Gábor", illetve az Ónodi-Scherer páros esetében is. Utóbbi ráadásul különösebben nem zavartatja magát, hogy éjszaka összefekszik exanyuval, majd másnap délelőtt már az úszóedzővel is. Azért ennyire nem nagy kan. :)
"Kristófunk" szereper valószínűleg lezárult ennyivel, pedig szerintem zseniális, én legalábbis nagyon bírnám, ha flegmázna még párszor. Ha meg tényleg csak két rész van már hátra, akkor Vivinek már sok ideje nincs, hogy Kornél lököttségén elmosolyogja végre magát... :)


offtopic
guess.who 2021 ápr. 03. - 09:20:12 Előzmény napraforgó
(310/595)
"igazából senki sem tudja, hogy miért."
Éppen azok miatt, amit elsoroltál: gyökértelen, jórészt kötődések nélküli zombivá tették az anyja döntései, és most be akarja bizonyítani, hogy a korábbi "anyurabszolgája" mégis felnőtt és most már azt teheti, amit akar. Igaz, hogy pénze nincs (elég), így megpróbál szerezni, ahogy tud.

Különben hiába jött haza anyu Mockbából, most sem lehet azt mondani, hogy nagyon törődne a lányaival. Jó, oké, Laurának vett egy lakást (azt is önzőségből, hogy ne kelljen a volt férjéhez menni az onokát meglátogatni, hanem bármikor ott legyen kéznél a szomszédban), de sem tőle, sem Vivitől, sem Szandrától meg nem kérdezi, hogy mi van velük, nem beszélgetnek stb.
6/10
napraforgó 2021 ápr. 03. - 05:36:31 6/10 Előzmény guess.who
(309/595)
Ezt a Szandit kétszer is kiszakitották a megszokott környezetéből. A szülei elváltak és ő csak 12 éves volt, amikor az anyja elvitte magával Brüsszelbe. Nyilván legalább egy évig szenvedett, amig annyira megtanult franciául, hogy be tudott illeszkedni az iskolába. Aztán valahogy megszokta, majd kicsit lázadozott, úgy, ahogy a korosztálya.
Aztán az anyu gondolt egyet és hirtelen elvállalt egy állást Moszkvában és Szandrának nem volt kedve ismét változtatni és egy újabb vadidegen országba átköltözni. Inkább hazament az apjához és ott lázadt tovább. Most valahogy folytatja a lázadást az érettségi után egyetemistaként, bár igazából senki sem tudja, hogy miért.
És az anyja 2 év Moszkva után hazajött, de kétlem, hogy a lányai után vágyott annyira, pláne nem az exférje után. habár, ki tudja, igy 50-en felül, lehet, hogy mégiscsak család után vágyik egy nő.
offtopic
guess.who 2021 ápr. 02. - 18:11:17
(308/595)
"Szandi a fene nagy jólétben "lázadt fel" - mi ellen is?"
Azért ezt gondold át picit. Növögetsz békésen felfelé, már éppen tini vagy, alakulgatna a személyiséged is, aztán anyu egy hirtelen mozdulattal, kizárólag a saját érdekét nézve kiszakít a tizenéve megszokott miliőből, barátok, iskolatársak, testvérek közül, az otthonodból-családodból, elráncigál a világ túlsó végére - és ahelyett, hogy (ha már ott kell laknod vele) legalább támaszt nyújtana ebben a katasztrofális helyzetben, nagyjából az sem érdekli, ha egy ködös novemberi délután felakasztod magad a fogasra, nyakadban egy táblával, hogy "te tetted ezt, király".
Te nem lázadnál a sors és ennyire szerető anyukád igazságtalansága és zsarnoksága ellen?
offtopic
guess.who 2021 ápr. 02. - 14:42:04 Előzmény napraforgó
(307/595)
Nem is Scherer, ő nyilván csak rákontrázott Vivire. De Vivi morgott, hogy az érettségijével nem veszik fel oda, ahová szeretné. De gondold végig logikusan: ő a legidősebb, tehát ő volt az ELSŐ, aki egyetemre mehetett volna - az apja mégsem taníttatta, hagyta, hogy megelégedjen az érettségivel. A két kisebb, később egyetemista korú lányát tovább küldte tanulni, Vivit nem. Miért? És ha Vivi is érzi, hogy ez kevés, akkor miért nem tanult tovább? Kétlem, hogy az apja (és a pénzesebb anyja) nagyon ágáltak volna ellene...
offtopic
guess.who 2021 ápr. 02. - 14:39:32
(306/595)
Für az első évadban egy utálatos, kibírhatatlan, jéghidegen számító, végletekig önző és kifejezetten bunkó figurát alakított, akit fikarcnyit sem érdekelnek a lányai és a volt férje, minden fontosabb számára - és akit ennek megfelelően Scherer utált is rendesen, látni sem bírta. Ehhez képest most masszírozantyúzat foganatosítását indítványozta illuminált állapotban. Ez a Für nem az a Für, aki volt. :)
Szandi egy apakomplexusos, lázadó tini volt, aki polgárpukkasztási céllal orrkarikát és lila hajat hordott, illetve beleült Artúró... hát izé... gépjárművébe - most meg egy rozzant negyvenesnek kinéző banyát alakít, aki mindenáron be akarja bizonyítani, hogy ő valójában belül még egy kötöttségek nélküli tinike, ezért állandóan bulizik, piál és hapsizik. Ez a Szandi nem az a Szandi, aki volt. :)
Vivi... Vivit nem akarom ostorozni, mert nagyon bírom, de nincs igazad: ő nem mártírkodott. Megkérdezte Kakaógengsztert, hogy mi a cél, és mivel a fickó úgy gondolta, hogy a következő húsz évben jó lesz az úgy, hogy ő játszogat a trollos játékkal, Vivi meg főz neki kakaót, így utóbbi inkább otthagyta. Kornéllal most ugyanez volt: nem mártírkodott, de nem is maradt ott, beleragadva egy gyermektelen, kiszolgálói-kiszolgáltatotti helyzetbe. Nyilván szingliként nem könnyű neki, de szerintem igaza van: még mindig jobb így, mint egy zsákutca-kapcsolatban. Ez viszont nem mártírkodás, sőt: az ellenkezője. Vagy láttál olyan jelenetet, hogy telisírta a fél várost azzal, hogy a másik fél város mindigcsakőtetbáncsa? :)
6/10
napraforgó 2021 ápr. 02. - 14:11:51 6/10 Előzmény guess.who
(305/595)
Ugyan, melyik apa mondja azt a lányának, aki meg van győződve arról, hogy okos, hogy nem lányom, te buta vagy, vagy legalábbis csak átlagos. Hát persze, hogy megerősiti, hogy okos és többre hivatott.
offtopic
guess.who 2021 ápr. 02. - 09:56:39
(304/595)
Nem éppen. Vivi végzettségét vagy "okosságát" nem forszírozták az első évadban, egyszerűen volt, ami volt: kávéfőzős macsek, aki egy másik kávéfőzős fickóért otthagyta Kakaógengsztert - de nem vágyott másra, többre, jól elvolt a saját kis életével.
Most meg kitalálják, hogy ő valójában okos, és legalábbis diplomás állásokat szeretne betölteni érettségivel... Mondhatjuk úgy is: EZ a Vivi már nem AZ a Vivi, bármennyire is hasonlít rá. De ugyanez a helyzet Szandival, Für Anikóval, sőt: Artúrral is - utóbbi ráadásul még nem is hasonlít önmagára. :)
offtopic
guess.who 2021 ápr. 01. - 20:11:10
(303/595)
Egy kicsit túl sok az ilyen "fogjuk rá, hogy"... Újra csak azt mondom: az első évad még egy kerek egész volt, normálisan megokolt történésekkel - most meg csak úgy odakennek dolgokat és eseményeket, a hézagokat meg feltöltik éjszakai klubos és lerészegedős jelenetekkel és kész, a karaktereket nem dolgozzák ki rendesen, nem kapunk normális információkat róluk stb.
offtopic
guess.who 2021 ápr. 01. - 20:09:17 Előzmény napraforgó
(302/595)
Gondolj vissza arra a jelenetre, amikor Vivi apuval azon lamentált, hogy azokra a melókra nem veszik fel, ami neki tetszene, mert CSAK érettségije van... És egyébként is mindig azon megy a morgás, hogy nem akar kávét főzni, ő ennél sokkal többre hivatott, meg okos stb. - és ezt apu is megerősíti. Szóval nem passzol össze a két dolog.
Az előző pasi szerintem 1-2 évnél nem volt több ideig, ráadásul Vivi még egyáltalán nem túlkoros az egyetemhez, legalább estin csinálhatta volna kávéfőzés közben is, ha ki akarna törni ebből a segéddolgozói munkakörből.
6/10
napraforgó 2021 ápr. 01. - 12:39:37 6/10
(301/595)
És mi van, ha Vivi eleve nem is akart tovább tanulni? A szülei nyilván nem eröltették. Meglehet, hogy akkoriban jött össze az előző pasijával és gondot viselt rá évekig.
offtopic
guess.who 2021 márc. 31. - 18:56:30 Előzmény napraforgó
(300/595)
Bezzeg az én időmben!... :)

Az író kartársak nem ilyen szakokra jártak (vélhetően), csak hallották, hogy a jogász és a közgázos csajokkal örökké lehet bulizni menni, úgyhogy beleírták a sztoriba.
(A jogász és közgázos csajok meg azon morgolódnak, hogy inkább mentek volna bölcsésznek vagy színművészetisnek, mert azok örökké buliznak, csak nekik kell ennyit tanulni...)
6/10
napraforgó 2021 márc. 31. - 18:32:14 6/10 Előzmény guess.who
(299/595)
Laura elvileg jogra jár, Szandi meg talán közgázra. Azért ezek nem büfészakok.
6/10
napraforgó 2021 márc. 31. - 18:29:21 6/10 Előzmény guess.who
(298/595)
:) :) :)
offtopic
guess.who 2021 márc. 31. - 18:10:34 Előzmény napraforgó
(297/595)
Egyébként az is fura, hogy Péterünk Szandimandit és Laurát is kitaníttatja egyetemen - Vivi meg a múltkor elszontyolodva közölte, hogy csak egy érettségije van, pedig az apjával közösen megállapították, hogy okos.
Vajon miért nem tanult tovább? Ha 18 évesen gyereket szült volna, megérteném. Ha az anyja Szandimandihoz hasonlóan hurcolgatta volna magával 18 éves korától, vadidegen országokba, akkor is megérteném. Ha nem lennének szülei, és neki kellett volna a két húgát eltartania 18 éves kora után, szintén megérteném. De így mi lehet az oka?

Ha jobban meggondolom, lakást is inkább neki kellett volna kapnia, nem csak azért, mert ő a legidősebb, hanem azért is, mert a két hugi taníttatásának árát kompenzálhatták volna felé. De semmi: ha bepasizik, akkor költözzön el és kész. Mintha nem is édeslánya lenne Für és Scherer karaktereinek, csak valami befogadott szegényleány.
offtopic
guess.who 2021 márc. 31. - 18:03:52 Előzmény napraforgó
(296/595)
...no de nem is ruhatáros- és büfészakra jártál!

(Bocsi! :) )