Téma: Áradás

9/10
Istvan010 márc. 04. 13:47:52 9/10
(10/10)
Szépen megalkotott, művészi alkotás.
10/10
kareshu@citromail.hu febr. 26. 23:20:22 10/10
(9/10)
Olyan volt, mint egy gyönyörű szürreális álom. Végre fantasztikusan egyesült a szép rajz, a jó zene, és a kedves történet. Akik rajzolták, azoknak tényleg van macskájuk. :) Ezt a látványvilágot nem szabad kihagyni!! Két perc után tudtam, hogy hű beleszaladtam valami klasszisba. A földi Avatarba - bár itt egy másik Föld dimenzióban jártunk...
8/10
frambuesa febr. 23. 11:42:09 8/10
(8/10)
Elgondolkodtató animációs film. Az állatok viselkedése, mozgása élethű.
Tetszett, hogy az állatok nem beszélnek, hanem mindenki a saját hangján szólal meg.

Azon gondolkozom, vajon hol játszódhat a történet és mikor? Az egyes állatfajok különböző kontinensekről származnak: a kapibara D-Amerikából, a maki Madagaszkárról, és az itt szereplő madár Afrikából. A Földet eddig is özönvizek sújtották, ami a fajok nagyszabású vándorlásához vezetett? A történet végén, amikor elvonult az özönvíz, ismét a szarvasok menekülését látjuk. Ezek szerint újabb özönvíz jön? A végén látjuk a bálnát úszni, aki addig a szárazulaton haldoklott. És csak vizet látunk.... Ez azt jelenti, hogy nem maradt életben szárazföldi állat?

10/10
Kovács B. febr. 21. 15:33:52 10/10
(7/10)
Nagyon szép ,,rajzfilm", direkt nem részletezték le az állatokat, mint mondjuk az Oroszlánkirályban élőszereplősre. Ezek rajzfigurák, igazi állatok, akik nem beszélnek emberi hangon és nincsenek emberi tulajdonságaik. Pont ez az egyik különlegesség benne. Magával ragadó animáció, a képi világ különleges, a hangok, az egész film kivitele, az üzenete, felnőtteknek, gyerekeknek is ajánlott.
8/10
butabeka febr. 15. 21:36:12 8/10
(6/10)
Nagyon szép, elgondolkodtató film. A képi világa magával ragadó, a történet látszólag egyszerű, de mégis van mélysége. 9/10 lenne, de a vízben túlságosan élethűen mozgó kamera miatt a család egy része tengeribeteg lett.
10/10
agnes.kulcsar febr. 15. 20:01:06 10/10
(5/10)
Nagyon különleges történet ez, magával ragadóan szép animációval. Egyáltalán nem hiányzott a párbeszéd, mivel a karakterek rendkívül kidolgozottak voltak. A vége sajnos keserédes volt, de az élet is sokszor ilyen.
10/10
hpapline febr. 08. 16:52:43 10/10
(4/10)
Hihetetlenül jó. 10 pontból 11 pont.
10/10
taros-9302 jan. 27. 11:34:09 10/10
(3/10)
A címéhez híven engem teljesen magával sodort, szerintem évek óta az egyik legjobb animációs filmélményem amit láttam.

Fantasztikus a látványvilága és a zenéje, a dialógusok hiánya és a “földhözragadt” megközelítés miatt pedig csak méginkább izgalmas volt a film, állandóan nyitva hagyva a lehetőséget, hogy a történet esetleg nem lesz kegyes a karakterekhez.

Az üzenete hasonló a szintén tavalyi és szintén animációs A vad robot c. filméhez, az Áradás viszont szerintem sokkal hatásosabban, kevésbé “hollywoodi” eszközökkel adja át.
FilmExpert jan. 13. 23:22:58
(2/10)
Én is többre számítottam, vagy inkább másra. Jobb lett volna, ha spirituálisabb irányba ment volna el a story (erre számos esély kínálkozott volna), így a földhöz ragadva kevésbé lett lenyűgöző.
5/10
IamTwo jan. 02. 14:22:51 5/10
(1/10)
Nekem némi csalódás volt a várakozásokhoz képest.

Örültem, hogy nem beszélnek az állatok, de nem is kellett. Közben pedig pont ezért zavart az olyan szintű antropomorfizálás, hogy vitorlást kormányoznak.
Az már csak hab a tortán, hogy az áradás tempója teljes képtelenség volt (az egész Föld felületén métereket, tízmétereket emelkedett vízszint percek alatt).... és most tekintsünk el attól hogy honnan jött a víz és hova lett a végén...
Ez egy Blender szoftver demó volt, de filmnek kevés.