Téma: Asteroid City

3/10
Ferenc Nith 2023 jún. 18. - 21:35:53 3/10
(2/42)
Se nem romantikus, se nem vígjáték (én egy db. gyengécske poénra emlékszem csak . Ezt csak azért írom, mert a leírás ezzel kezdődik, és hasonszőrű naivak szórakoztatást várnak a menő színészgárda és a vígjáték szó olvastán. Ritka, hogy film közben elalszok, ez itt kb. megtörtént a moziban. Egyébként nem nagy melóval lehetett volna tényleg szórakoztató, vagy látványos, vagy egyedi filmet is csinálni, de itt valahogy az volt a cél, hogy ne legyen se értelmezhető történet, se tanulság, csak az öncélú eltartott ujjas művészkedés. Komolyan felmerült bennem, hogy ez csak egy drogos álom kritika és józanság mentes adaptációja. Totál idiótaság jele pl. hogy még egy megnyitó beszédet mondó tábornok is úgy beszél, mintha forgatókönyvet írna. Ez egy rendező klubban elmegy poénnak, de szerintem ez így rettentően fárasztó, céltalan, és átverés is.
5/10
Böhöm 2023 jún. 18. - 00:30:09 5/10
(1/42)
Általában tudom értékelni az egészen elvont filmeket is, de ebbe most beletört a bicskám. Ez most mi volt??? Egy groteszk szatíra? Abszurd humorral tűzdelt vígjáték szerű dráma? Egyáltalán, miről szólt? Valamiért mégis sok olyan részlete volt, ami éles nyomot hagyott a gondolataim között. Csak azt nem tudom, hogy miért, mert egyszerűen nem áll össze a kép.
Az biztos, hogy a szereplőgárda nagyon erős, ritka az a film, amiben ilyen számban tobzódnak az élvonalba tartozó színészek. De ennek ellenére még azt sem tudom eldönteni, hogy akkor ez most egy nagyon egyedi stílusú jó film volt, vagy egyszerűn csak egy botrányosan gyenge katyvasz. Teljes bizonytalanság —> középre lőtt pont. Remélem valaki majd megírja a megfejtést. Az biztos, hogy szélszőséges vélemények lesznek szerintem.