Téma: Átjáróház

offtopic
guess.who 2023 ápr. 12. - 20:42:36
(7/27)
Egy picit ambivalens érzéseim vannak, mert egyrészt Bárnai Péter meglepően jó volt (a Bátrak földjében is az volt, aztán hallottam szinkronizálni, ott meg teljesen ledobta a hangját az eredeti színész), másrészt Rujder Vivien is remek, még a Kulka-féle boncmester is az elején - viszont valamikor a fele-kétharmada tájékán mintha az író(k) túl sokat ittak volna a bogyóra és elmentek teljesen debilbe: a három próba már olyan szinten gagyi hülyeség, hogy azt hittem, nem is nézem végig. Pedig akkor még hátra volt a záró harci jelenet, aminél kiégett az agyam. Így viszont nem is értem, hogy a vége tulajdonképpen mi is akart lenni.
Pedig a morbid téma ellenére jó lett volna ez a film: a két főszereplő is jól működik együtt, a házinéni hétköznapi varázslásai nagyon jók, a megrajzolt világ is valószerűnek tűnik... Aztán elbaltázzák a végére.
10/10
ligetiz51 2023 ápr. 12. - 06:47:58 10/10
(6/27)
Ötletes, szórakoztató, nagyon jó film. Kitűnően ötvözi a fantasy, fekete humor, krimi, vígjáték elemeket. Ebben a kategóriában ritkán készül jó magyar film..., ez az lett.
jerome86 2023 jan. 14. - 20:35:47
(5/27)
Szerintem jó kis film. Egyedi az egész, nem nagyon láttam még ilyen történetet.
Viszont ez nem romantikus vígjáték hanem inkább akciófilm amiben van romantikus szál. :)
2/10
Richárd Havasi 2023 jan. 07. - 02:46:17 2/10
(4/27)
Mintha egy 5 éves rendezte volna a filmet: gyerekes az egész és se eleje se vége. Azért nem 1 csillag mert a látványvilága viszont nem volt rossz, de több pozitívumot sajnos nem tudok felhozni....
8/10
villain_ 2022 dec. 29. - 11:37:16 8/10
(3/27)
hat ez tokre aranyos lett, nezzetek meg MOZIBAN!
tok jo az alapotlet, es szeretheto film lett belole. 7.5-8
9/10
Ittiz 2022 dec. 11. - 07:48:19 9/10
(2/27)
Még nem ülepedett le teljese, de összességében ez egy baromi jó film. Mindenképpen érdemes még moziban megnézni.

Ez a film szerintem jobban működik akkor, ha csak felszínesen vagy egyáltalán nem tudunk semmit róla. Ezért a véleményem, bár nem spoileres, de mértékkel ajánlanám az elolvasását.

Negatívumok:
- effekt: a végén egy-két láng effekt nem annyira működött. A kevesebb talán néha több, egy kicsit visszafogottabb használata az effekteknek az szerintem jobban működött volna.
- homályzóna: a történetben vannak azért szürke foltok, amik kérdéseket vetnek fel. Ezek egy részére a filmben van magyarázat és ha elfogadjuk a film "játékszabályait", akkor ez nem is probléma, viszont vannak olyan kérdések, amiket egyáltalán nem vet fel és így magyarázat sincsen rá.

*** spoilerecske kezdete ***
- legvégi párbeszéd: a legvégén van egy párbeszéd, ami a magányról és az egyedüllét érzéséről szól. Ott szerintem sokkal jobban működött volna, ha inkább az űr, vagy a hiány kerül megfogalmazásra. A történet szempontjából a karakter részéről furcsának hangzott a felvetés azok után, ami történt
*** spoilerecske vége ***

A fenti negatívumok közül a film élvezhetőségén semmit sem ront, talán csak az a plusz egy csillagnyi negatívum.

Pozitívumok:
- főszereplők: a két főszereplő között nagyon jól működik a kémia és jól is alakítanak. Az egymásra találásuk vélhetően a legaranyosabb jelenet, amit valaha láttam (több ezer filmet néztem már meg). Ebből fakadóan a későbbi egymás közötti interakciók nagyon erős alapokon nyugszanak, emiatt pedig végig hitelesek maradnak. A bemutatott történetük egy nagyon szép ívet ír le, és jól van keretezve. A végére kifejezetten megkedvelteti film a két karaktert.
- izgalom: baromi izgalmas a film, amikor eljut a történet egy bizonyos pontra. A történet és az események egyébként vannak annyira érdekesek, hogy végig lekössék az ember figyelmét. A film vége felé pedig a feszültség fokozódik és azon kaptam magamat, hogy már percek óta izgulok és szorítok a karaktereknek.
-történet: maga az alapsztori egyedi és a bemutatott világ a maga keretein belül jól működik. Aki hagyja magát bevonni és elfogadja a nem hétköznapi dolgokat, akkor szerinem a történettel nem lesz gondja.
- humor: a film humorára nem igazán lehet panasz. Vannak olyan poénok, amik annyira magyarok, hogy talán csak nekünk és esetleg a környező országok egy részének nyújtanak magyarázat nélküli garantált nevetést - annál a bizonyos poénnál egy emberként nevetett fel hangosan a közönség. Ezen felül van még egy-kettő, ami kicsit reflektál a modern korra is. Nyilván szubjektív (ahogy az egész értékelés is), de a film szórakoztató volt, amikor annak kellett lennie és a humor is rendben volt.
- vizualitás és hangok: általában egy panasz sem lehet sem a fényképezésre sem a hangokra, amit viszont kiemelnék az a zsenialitás. Van egy pont, ami annyira kiemelkedően jól került a filmvászonra, amit magyar filmben még nem láttam, nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy miként készülhetett. A hangok terén pedig minden apró zörej, mozzatan tökéletesen hallható. A láncok csörgése, lángok, stb. remek munka.
tlala 2022 nov. 28. - 01:28:02
(1/27)
Nagyon várós.