Téma: Avatar

spermophilus lateralis 2010 márc. 15. - 22:41:26 Előzmény valamit
(3399/4319)
hát igen kedves valamit, kösz a bókot magamra ismertem a példádban, meg közötte és a frontok + BIG izééé. bár szerintem mindenki magára ismerne (ki nem ellenálló a mai világban csak összeszarjuk magunkat, ha késik a villamos és a fõnök ordít az irodában, dühösek vagyunk a kajafutá által hozott kis adagok miatt ,meg mit tudom én milyen problémái vannak még a nagyátlagnak). tehát én igazából mégsem, aztán lehet hogy igen?! ebbõl most kanyarítottunk egy jó kis filozófiai kérdést. szal azt hiszem, az engem köpködõk számából ítélve (nem itt a fórumon -talán csak még, bár én remélem, hogy szeretni fognak-, in the realworld), hogy egy hõs vagyok, vagy egy se*g (valójában biztos kinek angyala, kinek ördöge). azt most mégis megint ott vagyunk ahonnan kiindultunk, a kályhánál, azaz az én példámnál, mert ha mindenki akkor ugye senki. your welcome in the club. ;-D

semperini: hány éves vagy?! ne haragudj a kérdésért 15?! igen, a fõgonoszra gondoltam aáaáaáááátttvvvvieieieiiiiííííttt aaeeeéérteaeleémbeaeuen (átvitt értelemben - in slow motion). érteni tetszik engem kérem szépen. te figyu nem akarlak magamraharagítani, megbántani, vagy feldühíteni csak ilyen butaságot, hogy kérdezhetsz. ne erõlködj, mert bármit mondasz nem megyek bele egy sehová nem vezetõ vitába arról, hogy mekkora se*g is vagyok én valójában és fogalmam sincs... ezeket én is tudom (viszont ha gondolod mondhatsz valami újat), tehát kár az idõdért. egyébként meg a 15 -re legyél büszke és boldog elõtted az élet, ha meg mégis több vagy hát jól tartod magad, szellemileg legalábbis. 60 -al is 20 -nak fogsz még tûnni és ez klassz, letagadhatsz vagy 40 évet majd a korodból mindenki elhiszi majd neked. most mond el nekem gyorsan néhány szóban az obligatórikus imát (te roha*t bu*i bun*o se*gfej - értem én!), essünk túl rajta azt legyünk ismét pacsipacsi ;-D

csak hülyéskedek veled, ereszd el a gõzt ;-D
10/10
Semprini 2010 márc. 15. - 15:20:18 10/10
(3398/4319)
"egyetlen szimpatikus figura a fehér törzsfõnök volt a filmben"
Komolyan nem értem, semmiféle fehér törzsfõnök nem volt, vagy netán te most a fõgonoszra gondolsz vagy kire? Ki volt az "egyetlen szimpatikus" figura? Nem kevered véletlenül az egyetlen negatív figurával? Vagy te egy másik filmet néztél? .-P
9/10
valamit 2010 márc. 15. - 14:18:21 9/10
(3397/4319)
Abból lehet tudni, hogy jó oldalon állsz, hogy te szívsz, mer akkor ugye te vagy az elnyomott. És ha ügyes vagy, mindkét oldal által elnyomott vagy, és nagyon szívsz. De jó vagy ;)
Bateman 2010 márc. 15. - 13:49:48 Előzmény d00
(3396/4319)
Hosszú valóban, a történet nagyon gyengus, itt a látvány az, ami mindent visz.


**moderálva**
spermophilus lateralis 2010 márc. 15. - 12:53:14
(3395/4319)
rész(l)eges OFF
kedves valamit!

minden bizonnyal igazad van, amíg van ember, vannak elnyomottak és elnyomók.
amíg ember van addig van szemétség is a földön. az általad felvetett téma minden kérdést kizáróan elvetemült, gyomorforgató és bestiális. ebben egyetértünk. mi nem voltunk ott és nem tudjuk az egészet. valahol, mint mindig itt is fél úton lehet az igazság, ezt szerettem volna mondani és az avatar is ezt a témát boncolgatja valahol. de valamikor, amikor megláttad, hogy rossz oldalon állsz (és meglátod, mert két oldal közül mindkettõ csak rossz lehet, hiszen két oldal esetében mindenképpen mindkettõ a külsõszéleket jelenti - aztán ott vannak még a középvonalat jelképezõ liberálisok/na bakker - hát azokkal sem vagy igazábol kisegítve és valahol megtalálod mindenképpen magadat is). tehát, ha rá jössz, hogy a rossz oldalon állsz átálló leszel és valamikor, amikor látod, hogy mindkét oldal egykutya, akkor elõbb szkeptikusá válsz, majd elhiszed, hogy nincs megoldás, végül tanácstalan önmarcangolásba fordul az egész. amikor ezen a ponton megérkeztél, akkor itt szépen megrekedsz és rájössz, hogy neked már csak a nihil maradt. nézzetek zombilandot!

sigourney weaver -tõl elkezdtem kopaszodni, olyan szinten rettenetes, olyan mint valami nyálzó aliens...brrrrr... egyetlen szimpatikus figura a fehér törzsfõnök volt a filmben, de hát végül azt is kicsinálták egy fél óra csihipuhi után. a szomorúszûznek, akarom mondani fûznek viszont valszeg baltával mentem volna neki... manipula...manipula... könycsatorna szárazra présel... hát nekem az ilyen magasztos jelentektõl csak hányingerem lesz max., azért hogy valami meghasson, ahhoz szükségem van egy bizonyos rejtett (suttogó) érzelmekre és reálisabb alapokra, mint egy durr a kalapáccsal a homlokod közepére egy jó nagyot. mondjuk kakukk száll a fészkére (j.nicholsonnal) már sokkal inkább megható, de a kifulladásig is jobb ennél (én r. gere -t szeretem jobban a záróképsort) akkor sem adom meg magam de közben jerry lee lewis and rock and roll baby (persze erkölcsi szempontból utóbbit ki lehet kezdeni belátom, ennyire viszont nem vagyok szõrszálhasogató)

csók a cs.!
9/10
valamit 2010 márc. 15. - 03:28:45 9/10
(3394/4319)
A sírdogáló szüzek kapcsán nekem az jut eszembe, hogy kellõ erõszakkal szappant is tudtak csinálni emberekbõl, nem csak sírdogáló szüzeket, tehát nem feltétlen ezekben van a hiba. Bár spec nem ismerek egyetlen sírdogáló szüzet se.
d00 2010 márc. 14. - 21:14:49
(3393/4319)
jó hosszú film, de egyszer se néztem az órámra, hogy mikor lesz már vége, izgalmas, nagyon szép a látványvilág. a történet lecsupaszítva gondolom mindenkinek ismerõs, de így, hogy feldobták sok plusszal jó kis film lett.
Angel20 2010 márc. 14. - 21:00:27
(3392/4319)
Minden idõk egyik legelkápráztatóbb, és legvarázslatosabb filmje. Van mondanivalója, megvan benne minden ami egy tökéletes alkotáshoz kell.
Egyértelmûen ennek kellett volna lenni, a legjobb filmnek az Oscaron. És persze a legjobb rendezõnek.
Egyszerûen fel sem lehet fogni, hogy egy ilyen remekmû, miért nem kaphatta meg. Csak sajnálni tudom, akik ott a filmakadámiába vannak...
9/10
charlena08 2010 márc. 14. - 19:30:20 9/10
(3391/4319)
Nekem poz. csalódás volt. :)
A látványban tényleg nem lehet csalódni. Én mindig vevõ vagyok az ilyesmire, mûfajtól függetlenül. Fõleg ha mondanivaló is szorult belé. Maga a film (történet), lehet hogy nem a legeredetibb, de bejött. Spirituális mese, sci-fi és kalandfilm keverékének éreztem. Nem is annyira gyerekeknek való (most nem is tudom, milyen korhatáros) nekik inkább a látvány miatt, hanem élénk fantáziájú - fiatal lelkû - felnõtteknek ajánlanám. Én kellemesen elábrándoztam rajta, együttéreztem a fõhõssel, szimpatikus volt a fõsz. srác. :) Szerintem a szinkron is találó volt.
Egyedül a hosszával volt bajom, lehetett volna azért rövidebb. Mindezek ellenére, azért többx is meg lehet nézni.

9/10
spermophilus lateralis 2010 márc. 14. - 15:00:37 Előzmény dr66
(3390/4319)
bizony...bizony...

igazad van jól látod (naphinel detto), de ha a 66 a születési évszámod jelenti nem is csoda, hogy így értékeled (gondolom a szül évszámod).

a winnetou példád fején találja a szöget!

na akkor a sírdogáló szüzekre, akarom mondani hajóra fel indul az avatar körhinta

A inglourous bastards fényévekkel megelõzi ezt, bár nagyon jewish segnyalósra sikerült az eleje. és utálom, hogy a fritzeket állandóan egy dávidcsillag alakú, homirózsaszín szemüvegen keresztül totál torzan mutatja be. de hát ez van, nincs mit tenni a mindig a nyertesek írják a történelmet.


OFF
nem tagadok semmit, mielõtt újfennt bekaszliznának a gúzsbakötött gondolataim idõszakos elszabadulásáért. sólyom szabad madár. csak nagyon óvatosan gondolkodni merek és ezennel nyomatékosan kifejezésre juttatom, hogy az uralkodó elnyomó randikalizmus hatására (az állam erõszakszervezet?! vagy valahogy így tanultuk) rám kényszerítve elhatárolódok mindenféle, egyéb más formájú radikalizmustól. csak elõzõt ismerem jogosnak és velem szemben is jogosan alkalmazottnak el, amely jelen pillanatban is teljes demokratikus formájának megfelelõen és a mi érdekünket szolgálva teljes radikalista hatásával uralkod felettünk. most viccet félre téve, nem vagyok hungarista ultrajobbos (tudom, hogy nem hiszed de tök mindegy nem?!), csak kiráz a hideg az egyoldaliságtól, elnyomástól, tabuktól és álszentségeskedésektõl, amirõl még csak nem is beszélhetünk és teljesen tabuizálva van az egész. nem is értem, hogy kaptak engedélyt tarantinoék a film elkészítéséhez. hát szerintem csak úgy... hahahahöööhöö zsidók írtják a dzsörmeneket, hát ez witzig...witzig... ha...haha+ha csinyájátok... csinyájátok!

waltz kiváló karikatúra, imádni való a filmben megérdemelte, ez csak azért jutott eszembe mert felhoztátok az inglouriousokat. klasz film egyébként, mindent egybe vetve.
10/10
offtopic
Semprini 2010 márc. 14. - 12:42:53 10/10 Előzmény dr66
(3389/4319)
Jelölték, tehát VOLT esélye, pontosan ugyanannyi mint a többi jelöltnek. Értem, hogy azt akarod kifejezni, hogy nagyon örülsz, hogy nem kapta meg (én is nagyon örülök, hogy a Brigantyk csak egyet kapott, nem érdemelt volna többet), de ha egyszer valamit jelölnek, az egyenlõ az eséllyel. Ha ez nem világos, sajnálom.
10/10
Naphinel 2010 márc. 14. - 08:49:15 10/10
(3388/4319)
Sajnos a digitális technika nélkül valóban B kategos a film. Annak pedig örülök, hogy nem kapta meg az összes Oscart, hiszen a történet is lerágott csont.

Nekem is csak a látványeffektek miatt 10/10, mert történetben kb. a felét éri.
10/10
vedder 2010 márc. 14. - 07:54:26 10/10
(3387/4319)
Az esélyekrõl annyit, hogy idén a nemcsak egyszerûen jelölték a filmeket, de sorrendet is állítottak. Az Avatar ahol nem nyert ott második lett. Tudom, hogy itt az ezüstérem nem csillog annyira de hogy B kategóriás lenne meg "esélye sem volt" az túlzás.
dr66 2010 márc. 14. - 00:17:24
(3386/4319)
Akkor is azt mondom,hogy nem volt esélye a fõbb díjakra.Szégyen is lett volna,ha egy ilyen egyszerû sablontörténet viszi el a pálmát.Ezerszer megírták már a hõsies õslakók és a gonosz telepesek történetét csak most éppen egy másik bolygóra képzelték.Most komolyan,ki nem látott még ilyenekrõl szóló filmeket?A félreértések elkerülése végett jelzem,hogy jól szórakoztam a látványon-amit csakis 3D-s változatban szabad megnézni,hiszen erre hegyezték ki.Fel is lettem volna háborodva ha nem az Avatar kapja a látványhoz kapcsolódó Oscarokat.Azokat igen,de a többit nem.A film,a korszakalkotó látványért bevonul az emlékezetes filmek közé,de a története nem hiszen az csak egy sci-fi környezetbe áthelyezett Winnetou történet.
spermophilus lateralis 2010 márc. 13. - 19:15:07
(3385/4319)
úgy hogy jó alaposan felfújták, telenyomták "ilyetmégtisohanemláttatok" reklámokkal meg "ezalegjobbésdögöljönmegaszomszédkutyája" pr -ekkel. de egy bizonyos koron túl az avatar nyimnyam, már csak egy klissékkel jól megtömött gumilufi (condom), ami ha hozzáérünk (lásd elemezzük)rögtön szétdurran és kiömlik belõle az egész trutyi, majd szétfolyik és nem marad belõle a napon más csak egy jó nagy semmi. si compre mente mi amigo?

természetesen, ha valaki most tölti a 12 -õt akkor annak nem szeretném elrontani az örömét és neki teli lesz ez a hülyeség dicshimnusza is új dolgokkal, meg nagy érzelmekkel, de mindenekelõtt nem fog neki föltünni annyira az "akkorisszádbarágomalegkézenfekvõbbképletetishabeledöglesz" effektusok amitõl hemzseg a film. így gyomor és fejfájást sem kap a végére a sok szín orgiától kavargó "rajzolt" képtõl. böff!
10/10
Arkagyin 2010 márc. 13. - 18:25:19 10/10
(3384/4319)
Akkor egy B-kategóriás film hogy kereshet 2.6 milliárd dollárt?
10/10
jakesully88 2010 márc. 13. - 16:08:57 10/10
(3383/4319)
Nem a francot. Ez a film kellett volna hogy kapja a legjobb film Oscarját , de a hülye Akadémia nem értékeli a scifi filmeket , lásd Star Wars 1977-ben.

Avatar volt 2009 legjobb alkotása, meg kellett volna nyernie legalább 7 Oscart.
10/10
Semprini 2010 márc. 13. - 14:31:20 10/10
(3382/4319)
"a fontosabbaknál esélye sem volt."
Mi az, hogy esélye sem volt? Jelölték a legjobb film és a rendezõ kategóriában is, tehát VOLT esélye, más kérdés, hogy nem kapta meg a díjat, de a jelölés egyenlõ az eséllyel. Egész pontosan egy a tízhez volt az esélye, mivel a jelölt filmek számát megduplázták.
nanirod 2010 márc. 13. - 14:29:09 Előzmény Luigi87
(3381/4319)
a titanicos 11 oscarból is csak 2 van nála...a legjobb film díjat a producer veszi át
dr66 2010 márc. 13. - 14:08:18 Előzmény Naphinel
(3380/4319)
Pontosan!Ha a látvány nem olyan lenne,amilyen, akkor az Avatar egy egy erõsen "B" mozi lenne.Valahol ezt jelzi az Oscar díjai is.A látványkategóriákban nyert de a fontosabbaknál esélye sem volt.Ez így korrekt.