Téma: Avatar

opposing force 2012 márc. 31. - 17:56:24
(3939/4319)
Már megint Sigorney Weaver és az idegenek? Azt vártam mikor tör elõ a mellkasából egy navi.
Amúgy jó film, bár kicsit túlértékelt. Én biztos nem nézem meg mégegyszer...
10/10
Kallair1997 2012 márc. 15. - 12:34:44 10/10
(3938/4319)
Én úgy már úgy ültem le ezt a filmet nézni, hogy nagyon sok barátom dicsérte és ajánlotta is.
Sokat vártam ettõl a filmtõl és ezt meg is kaptam.
A moziban teljesen magával ragadott a történet, a szereplõk, a cselekmény, szóval az egész film.
Amíg bent ültem teljesen megfeledkeztem a saját dolgaimról és csak a filmre tudott irányulni a figyelmem.
Én ezt várom egy jó filmtõl.
Fantasztikus volt az animáció, nagyon jó volt a történet és a színészek.
Mindenkinek ajánlom ezt a filmet. Saját szempontomból nem is tudok róla semmi rosszat mondani.
Már csak attól félek, hogy ha lesz második rész az csak a pénzért csinálják és elrontják.
Nekem az Avatar 10/10
4/10
veroni 2012 márc. 08. - 17:58:02 4/10
(3937/4319)
Én azoknak a táborát erõsítem, akiknek nem tetszett a film. Ez azért is érdekes,mert imádom a csillagászatot kiskorom óta és alapból vonzódom az ilyen filmekhez és alig vártam,hogy végre beüljek a moziba, ami meg is történt, de úgy éreztem,mintha a hupikék törpikék és elfek törvénytelen házasságából született mesefigurák repdestek volna a Heroes Might and Magic számítógépes játékból elszabadult sárkányokkal. Az még hagyján, hogy a fizikát sok esetben sértették, de hogy annyi egyediség sem volt benne,hogy a Pandóráról gyakorlatilag a Jupitert látni,csak kicsit más színben és még a nagy vörös foltja is ott van, ami a Jupiter egyik jellegzetessége. Tudom,hogy ezek nem lényeges dolgok sokaknak,de ahogy a "nagyon értelmes" Pély Barna mondaná, ez nem jött át.
Ettõl függetlenül szép volt a látványvilág, bár én nem szeretem az animációk és a való világ szerepeltetését egy ugyanazon filmben, de szerintem egy igazán jó filmhez nem elég, hogy csupán a számítógépes trükkökkel elvigye a hátán az egész filmet. A készítõk túl magabiztosak is voltak, az Oscar-gálán is tûkön ülve várták, hogy megkapják szinte az összes díjat a filmjükért. Aztán James Cameron ex-neje szépen elhúzott 6 Oscarral a Bombák földjéért (mondjuk szerintem azt is inkább azért kapta, hogy végre legyen nõi Oscar-díjas rendezõ is). Emlékszem Sigourney Weaver nyilatkozta a díjátadás után,hogy mennyire méltatlan a helyzet és,hogy nem hiszi el,hogy csak ennyit kapott a film. Szerintem pont annyit kapott, amennyit megérdemelt, az igazán méltatlan mellõzést annak idején a Remény Rabjai szenvedte el, ami a véleményem szerint és sokak szerint is a valaha készült legnagyszerûbb film és még mindig elsõ helyen van az IMD listán mindjárt a Keresztapa elõtt, de a jelölölésébõl egyet sem váltott Oscarra, na azt valóban igazságtalannak nevezem, bár igaz a Forrest Gump mellett nem volt könnyû versenyezni.
Azt gondolom, hogy nem olyan rossz film ez, de az inkább a vizuális effekteknek köszönhetõ, ami nem elég egy jó filmhez, mert a történet és egyediség sci-fi létére nagyon gyengécske.
makailaci25 2012 febr. 22. - 15:27:34
(3936/4319)
Néhányszor már elhatároztam, hogy megnézem. Meg is néztem, hogy 166 perces...Ez nem az én hólyagom kapacitásához van méretezve...
9/10
baaani 2012 febr. 22. - 14:04:15 9/10
(3935/4319)
Nem akarok pszichologizálni de ahogy olvastam amit írtál, az jött le,
hogy te már úgy ültél le, hogy meg fogod mondani a világnak hogy ez a film
márpedig nagyon rossz. Szerintem az a baj a hozzád hasonló gondolkodású
emberekkel, hogy nem tudjátok megkülönböztetni a népfilmet és a mûvészfilmet.
Pedig szerintem igazán fontos elõbb megvizsgálni azt, hogy milyen rétegnek
szánták a filmet, és ahhoz viszonyítva mennyi mondanivalóval töltik meg.
Az Avatar egy népfilm, és mint egy másik kommentelõ írta, igenis van
mondanivalója a hagyományokról, a föld védelmérõl, a pénzvilág kegyetlenségérõl,
a természet-ember kapcsolat fontosságáról,stb. Ezt a mondanivalót úgy csomagolta,
hogy a kikapcsolódásra és nem a mélymûvészeti kultúrára kíváncsi emberekhez is
úgy eljuttassa, hogy ebben az igen széles rétegben is megmozdítson valamit.
Emellett szerintem csakis egy elõre elhatározott negatív hozzáállással lehet
az embernek nem beleélni magát ebbe a csodálatos világba amit csináltak
a ,,látványdömpinggel". Senki nem mondta,hogy ez a film egy 12 dühös ember,
stb. értékû mû;de 1-est adni arra ami nagyon nem 1-es...az faszság, barátom.
8/10
babo410 2012 febr. 18. - 17:40:07 8/10
(3934/4319)
Amúgy valami mágneses baromsággal magyarázza a sziklák lebegését. De még akkor is elég nagy baromság! Pláne, hogy odaböki, hogy valami mágnesesség, mert az unoptánium szupravezetõ. De nem fejti ki, mert akkora nagy handabanda az egész. Aki kicsit ért a fizikához nevet rajta :D
8/10
babo410 2012 febr. 18. - 17:35:21 8/10
(3933/4319)
Ja és a lebegõ sziklák benne! A fizika létezõ összes törvényét sértik meg vele egyszerre! És ez még egy másik bolygón sem lehetséges. Mert 1. Vagy nincs gravitáció a bolygón, akkor õk hogy járnak rajta, vagy nem lebegnek a sziklák. Max túl kicsi a gravitáció. Ami lehetetlen, mert ha a sziklák lebegnek, akkor õk? Na ezt a paradoxont sehogy se tudnák az alkotók kimagyarázni!
8/10
babo410 2012 febr. 18. - 15:56:15 8/10
(3932/4319)
Hát igen! Sem a technológia, amit már a Polar Expressznél kilõttek, sem az alapötlet nem új. Elmennek egy másik bolygóra, csak azért dollármilliárdokat õlnek bele az utazásba, hogy a még több pénzt kiaknázzák. És ezért meghódítanak egy fajt, sõt ha kell meg is ölik õket. Asszem az emberiség nem változik! Ebben a filmben talán a látványvilág lehetne zseniális. Csak azt nem értem most egy másik bolygóra mentek, vagy idõutaztak? Miért dinoszauruszok vannak egy másik bolygón? Érdekes a film. Am a film tetszett, de nincs benne életem legjobb filmjei között 10/6-7. Am a látványvilág lenne az egyetlen ami megfogna, ha ezt nem láttuk volna már több tucat számítógépes játékban. És nekem végig az volt az érzésem a természettel kapcsolatban, mintha az csak egy nagyobb teremben lett volna! Igaziból igen, de mintha a filmben is ott lettek volna, és nem egy bolygón. Mintha csak egy számítógépes szimuláció lenne. Am az bennem is felmerült. Akkor ez a világ csak a képzeletükben létezik? Am az egész ötletet a Mátrixból meg a csillagok háborújából, a Colombusból, Pocahontasból, meg egyébb indiánleigázós filmekbõl szedték össze. Újat nem mutat a film. Nem rossz, de nem kell újdonságot várni tõle. Aki így ül neki, csalódni fog benne!
8/10
offtopic
_Freddy_ 2012 jan. 30. - 05:26:33 8/10
(3931/4319)
amugy ha már 5 év kell a második résznek, vagy több, akkor azt már csinálják meg normálisan...:D
7/10
moksa 2012 jan. 30. - 05:08:37 7/10 Előzmény OneTreeHill
(3930/4319)
***SPOILER Igen :)) szembeszáll az "övéivel", megvédi a navikat, és a soros fõvezér halála után õ lesz a navik vezére ***SOPILER VÉGE***
OneTreeHill 2012 jan. 28. - 11:32:39 Előzmény Járulékos veszteség
(3929/4319)
Jack Sully a film végére igazi Navivá válik és már vissza sem tér az emberekhez vagy mi lett a vége? Köszi.
Járulékos veszteség 2012 jan. 15. - 10:28:55
(3928/4319)
Gyönyörû, gyönyörû, de ez nem film.
Ez egy 3d-s animáció, egy egészestés erõdemonstráció. Ebben a tekintetben korszakalkotó, de mûfaját tekintve ez a számítógépes játékok átvezetõ videóival rokonítható, semmi köze a filmmûvészethez.
Azt sem mondanám, hogy új dimenziót nyitott, megújította volna mûfaji határokat áttörve, mert az újítás kimerül a 3d technológia hiperaktív használatában. Azt meg azóta már láthattuk jó pár esetben, hogy kifejezetten filmes eszközként,nem pedig csak CGI-t megtámogató segédletként is lehet használni, így csupán a 3d újraértelmezése nem teszi filmmé az Avatart.

Története hervasztóan kevés, végtelenül egyszerû, és már ezerszer elsütött sablonokra épül.
Utolsó ilyen gigantikus filmes vállalkozás (és az valóban film lett végül) a Gyûrûk ura mozivászonra kerülése volt, az bizony nagyságrendileg jobban sikerült. Egyrészt Tolkien jó író volt, az õ sztorija sokkal vérbõbb, szövevényesebb, érdekesebb, mint az Avatar primitív történetvezetése, másrészt képes volt egy épkézláb univerzumot, eseménykörnyezetet megteremteni, amibõl a mai napig sokan építkeznek. Az Avatar univerzuma ugyan rejt magában számos lehetõséget, van potenciál benne bõven, de furcsamód a készítõk ezen számos lehetõség közül csak kevéssel éltek. A Star Wars filmekhez hasonlóan, ahol egyébként Lucasék talán tudatában sem voltak az opcióknak, de ez most egy másik büfé...
Itt feláldoztak mindent a látványorgia oltárán, illetve a könnyû és nem megterhelõ fogyasztást tartották szem elõtt. Valószínûleg ennek köszönhetõ, hogy szájbarágósan kapjuk meg a nagy tanulságokat, nagyon egyszerû és unalmas formában, már majdhogynem propagandaszerûen.
Kár, mert ez a bizonyos James Cameron nagyjából két évtizeddel ezelõtt még képes volt egy akciófilm kulisszái és kellékei közül is kilátni, a T2 puskaropogásának zaján is áttörõ szavakat (pl. "A véretekben van az önpusztítás.") megfogalmazni. Azóta persze volt egy Titanic is, szintén kommersz selejt kategóriába nevezve tõle, úgyhogy az Avatar minimalista fogyasztói igényén talán már meg sem kell lepõdnünk.
Mondjuk az a nyálas végzene pontosan el is helyezi a Cameron-életmû csillogóbb, ámde értéktelenebb, haszontalanabb mûveit tartalmazó polcán.
8/10
technokrata 2012 jan. 15. - 09:19:21 8/10
(3927/4319)
3D-be sajnos nem volt alkalmam megnézni ezt a filmet, pedig a látványvilág az, ami a legnagyobb. Ettõl függetlenül tetszett még akkor is, ha a történet egy újracsomagolt lerágott csont. (Jönnek a gonosz törekvõ emberek és mindenre képesek a vagyont jelentõ valamiért. Persze ez igaz is.) Az ötlet sem teljesen egyedi, mert a "Hasonmás" is a "más személyt irányítok egy gépbe fekve" dologra épül. (Az vitatárgyát képezi, hogy melyik készült el elöbb.) Nekem talán az animáció volt túl sok. Mintha egy Playstation játékot néztem volna.
1/10
tuske216 2011 dec. 24. - 12:38:52 1/10 Előzmény Tamás22
(3926/4319)
Nagy képûség lenne aszt írnom,hogy egy 0 a film habár én így érzem DE aszt le kell szögezni,hogy újabb mérföldkõ a film gyártásban a /technologia/ a film pedig Matrix,Jurassic park egyveleg star wars kép világal
1/10
tuske216 2011 dec. 24. - 12:38:25 1/10 Előzmény Tamás22
(3925/4319)
Nagy képûség lenne aszt írnom,hogy egy 0 a film habár én így érzem DE aszt le kell szögezni,hogy újabb mérföldkõ a film gyártásban a /technologia/ a film pedig Matrix,Jurassic park egyveleg star wars kép világal
9/10
Tamás22 2011 dec. 17. - 11:50:17 9/10
(3924/4319)
10/9 Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó.
8/10
offtopic
_Freddy_ 2011 nov. 11. - 11:46:15 8/10
(3923/4319)
hát mivel lenne kibõvítve? jelenetekkel amik nem voltak benne a rendes filmben
algi 2011 nov. 11. - 11:35:36 Előzmény _Freddy_
(3922/4319)
Van bõvített változat? Mivel van kibõvítve?
joe2000 2011 nov. 10. - 19:02:42
(3921/4319)
a filmben a látvány 3D-ben tényleg szép, de ha a történet nem lenne ütõs a film kinézete sz@rt se érne! Szerencsére a szó szoros értelmében a film fantasztikus! :)
8/10
_Freddy_ 2011 okt. 26. - 17:57:41 8/10
(3920/4319)
egyszer láttam ezt a filmet, 1 hónapja a bõvített változatot, a látvány oké, azzal nincs bajom, de a történettel igen..meg elég unalmas is volt