user11 2014 jan. 11. - 23:43:36
(438/518)
Kiszámítható, logikátlan, erõltetett film, utáltam a hülye ruhákat, sminkeket és hajakat. A színészek jók, és maga az alapötlet, de el lett szúrva.
tobywong 2013 dec. 28. - 16:57:37
(437/518)
Én is pont erre gondoltam. Mielõtt megnéztem, elég sokan fényezték a filmet, gondoltam, akkor én se maradok ki.
A trailer alapján egész jónak tûnt. A történetet olvasva is elég jó filmre számítottam...

***SPOILER***
...de miután megláttam, hogy a helyszín, ahol valójában küzdenek egymás ellen, nem más, mint egy ultramodern hightech sportcsarnok, onnantól kezdve egyáltalán nem élveztem a filmet. A 2 kattintással gyártott mutáns bulldogokról ne is beszéljünk...
***Spoiler vége***

Szóval belegondoltam, ha neki állnék egy ilyen könyv írásának (amit kb. egy hét alatt megírnék és valószínûleg egy ütõsebb történetet hoznék össze) ahol semmi határ nincs, valószínûsíthetõ, hogy bestseller lesz. Csak ez sajna lehetetlen, mert ki vagyok én, hogy egy ilyen remekmûvet megkérdõjelezzek?
Nekem ez sok volt...a következõket tutira nem fogom megnézni!
5/10
mariejoel 2013 dec. 27. - 20:50:34
(436/518)
Mi a franc ez??? Valaki elmagyarázza nekem mi ez a film? Eddig csak egy Dancsó Péter által készített videót láttam róla, gondoltam rákeresek már porton és a tartalmát elolvasva épp a hányinger kerülget. Ez komolyan arról szól, h perverz felnõttek gyerekek halálán örömködnek?!?!?! Tényleg semmit nem tudok a filmrõl ezen az összefoglalón kívül, senki önérzetét nem akartam megsérteni ezzel a kommenttel....
9/10
Dr. Apafej 2013 dec. 11. - 11:39:25 9/10
(435/518)
OFF

Amúgy ajánlom figyelmetekbe a könyve(ke)t! Nagyon jó! Bár az igaz, hogy a filmben voltak bizonyos dolgok amik nem voltak elmagyarázva, hát a könyvben minden le van írva, rendesen. :)


ON
9/10
Dr. Apafej 2013 dec. 08. - 07:52:21 9/10
(434/518)
OFF

Én azért élnék ilyen világban.. persze amiben a jómódúak laknak. Jó, lehet hogy diktatúra van, vagy valami egészen hasonló, de annyi filmet láttam már, amiben a jövõt szinte mindig valami világvégével ábrázolják. Vagy valahogy hanyatlott módon, értitek. Itt meg komolyan örültem neki, hogy minden frankó. Jó persze.. demokráciának a nyomát se láttam, de legalább rend van! Itt most bele nyugodtan bele lehet kötni, de szerintem valahol igazam van.

ON
Ottofan1 2013 dec. 07. - 19:33:01
(433/518)
Görögök????
Tudtommal a Rómaiak szórakoztak gladiátorviadalokon.
Nem baj, még sok zsíroskenyeret kell enned.
:D
9/10
medwyn 2013 nov. 26. - 00:43:23 9/10 Előzmény Mara60
(432/518)
Ecce homo...
Mara60 2013 nov. 25. - 23:16:07
(431/518)
Egek! Ettõl jót derültem.
Ezt ugye most nem gondoltad komolyan? Visszafejlõdni az ókori emberek szintjére? Kinek a szintjére? Platonéra? Szeretnék én olyan fejletlen lenni, mint Arisztotelész! :)
Mi a kórságtól lettek volna fejletlenebbek? Mert nem facebookoltak, vagy nem nézték a Barátok köztet?
merkel 2013 nov. 25. - 22:16:19 Előzmény Nanuq
(430/518)
Komolyan gondolom, hogy nem hiszem el, hogy egy zsemle vagy pékáru, vagy mit dobott oda a csajnak, soha nem látott luxuscikk legyen bárhol a világon. Kenyérféleséget általában csak eszik az ember.
Mara60 2013 nov. 25. - 06:22:10
(429/518)
Úgy látszik mégsem sarkítja le eléggé, ha még mindig nem érted.
Itt nem a gyilkos viadal a lényeg, hanem az elv. Az oszd meg és uralkodj elve. Hogy vedd rá az éhezõket, hogy egymással hadakozzanak, mert addig nem jut eszükbe kritizálni a rendszert. Ami lassan ellepi a mindennapjainkat, az egész világot. Ezért van hogy minden földrészen magukra ismernek benne az emberek.
Mert bizony most is folyik az éhezõk viadala, minden nap és minden szinten, csak éppen nem veszünk róla tudomást. Nem nyilakkal és aknákkal, de legalább ilyen hathatós fegyverekkel nyírják ki egymást az emberek, a túlélés reményében.
Miközben a média egyre vadabb dolgokra biztatja õket. Az uralkodó elit pedig kacagva tapsol hozzá.
Querie 2013 nov. 25. - 00:41:17
(428/518)
Láttuk a második részt is. Igaz, kicsit kiszámítható volt benne egy bizonyos jó fiú-rossz fiú fordulat, és kísértetiesen hasonlít a tagolása, a helyszínek egymásutánja az elsõ részhez. Ezeket leszámítva vannak nagy pillanatai, és a fõszereplõ teljesen hitelesen hozza a megformált karaktert. Sokan felróják neki, hogy egészségesen telt, de nem értem, mi ebben a hiba. A történet szerint ügyes vadász, aki még eladásra is tud vadat ejteni, nem éhezik tehát a szó szoros értelmében. Örülök, hogy ismét nem fröccsen a kamerára a kiontott vér, aki ezt hiányolja, az az átlagnál máris egy lépéssel közelebb jár PanAm világához. :) Apropó világkép! Tudom, hogy Hitler meg a fasiszta hatalom van a világ leggonoszabbjának kikiáltva, de nem tudok párhuzamot vonni azzal a korral.Én nem keverném õket ide. Nagyon divat mostanában nácizni, de talán ha párhuzamokat keresünk, akkor érdemes visszább tekinteni az idõben. Bizony a mûvelt ókori Róma népének kedvenc szórakozása volt élõ embereket harcra kényszeríteni, az oroszlánok elé vetni, vagy éppen elevenen megégetni matiné jelleggel. Snow, a mindenható sértõdött isten inkább Néró császárra hajaz, semmint Hitlerre. A nácik nem nézték volna szívesen az általuk megvetett zsidók és egyéb népcsoportok küzdelmét, nem szurkoltak volna nekik, ezzel szemben a római gladiátorok igazi celebek voltak a maguk idejében. Elkanyarodtam az eredeti témától, de az a lényeg, hogy minden hibája ellenére végig lekötött a film, várom a folytatást. :)
Nanuq 2013 nov. 24. - 19:29:39 Előzmény merkel
(427/518)
"Annyira senki sem lehet szegény, hogy sose lásson normális ételt."

Ezt ugye nem gondolod komolyan? :D
Nanuq 2013 nov. 24. - 19:14:02
(426/518)
Az alapötletet, a disztópikus jövöképet jónak találom, a film kivitelezését már kevésbé.
Rue haláláig türhetö volt, azután csöpögös-nyálas lovestory kerekedett belöle. :( (Az amcsik pelepusztulnának, ha nem látnának romantikát a vásznon. Szánalom...)
A harc és a haldoklás is "kozmetikázva" lett, ezáltal kevésbé realisztikus; ez végül is érthetö (a korhatáros besorolás miatt).
Katniss üde, telt arca érdekes ellentétet mutat a 12-es szektor nyomorúságos lakóiéval szemben. De hát persze: a föszereplö(k)nek szépnek kell lenni(ük)... :/
Számomra felejthetö, egyszernézös film.
sanderson 2013 nov. 24. - 16:52:31
(425/518)
Iróniának jó, amit írtál...egyetértek veled.
filoszemitabéla 2013 nov. 24. - 15:32:12
(424/518)
"Akik a hazájukat védik, azok persze könnyebb helyzetben vannak, mert nincs választásuk, és nekik van igazuk, nem lehetnek erkölcsi aggályaik. "

Hát Te nem tudtad, hogy az USA határos Koreával, Vietnammal, Irakkal és Afganisztánnal? Ezek az országok állandóan átlépik a közös határt és megtámadják szegény amerikaiakat.
sanderson 2013 nov. 24. - 15:02:22
(423/518)
Az a kérdés, hogy az emberek mit képesek megtenni azért, hogy életben maradjanak. Vannak elvek, erkölcsi normák, de vannak ösztönök is. Amikor amerikai civilek, fiatal férfiak, szinte gyerekek behívót kaptak, hogy elküldjék õket Vietnamba, akkor a többségük a parancsot engedelmesen végrehajtotta, de voltak olyan bátor emberek, akik a behívót széttépték, tûzre dobták. Lehet, hogy a többség gyávának tartotta õket, de az éremnek két oldala van. Aki harcolni megy, annak nemcsak azzal a dilemmával kell foglalkoznia, hogy életben marad-e, hanem azzal is, hogyha ép bõrrel megússza, akkor együtt tud-e élni azzal, hogy embereket ölt. Általában minden háborúban vannak agresszorok és honvédõk. Akik a hazájukat védik, azok persze könnyebb helyzetben vannak, mert nincs választásuk, és nekik van igazuk, nem lehetnek erkölcsi aggályaik. Az emberek nem születnek katonának, és az nagyon nem normális, hogy mégis számtalanszor elõfordul, hogy a hatalom azt várja el, menjenek embert ölni. De az emberek nem egyformák. Vannak akiknek olyan megölni egy embert, mintha egy legyet ütnének agyon, mások pedig nem tudnák feldolgozni, nem tudnának együtt élni azzal, hogy vér tapadt a kezükhöz, még ha parancsra is tették. Vannak olyan szélsõséges helyzetek, amikor dönteni kell, hogy életben akarsz-e maradni úgy, olyan áron, hogy mások halnak meg helyetted. Van úgy, hogy gondolkodni sincs idõ, a bennünk lévõ életösztön dönt. Amikor 1944-ben Varsó német megszállás alatt volt, sok ellenálló élt a város alatti szennyvízhálózatban. Amikor a németek harci gázt juttattak a csatornába, akkor a sok ember egymást taposva próbált a felszínre jutni. Minden szélsõséges helyzetben a gyerekek a legkiszolgáltatottabbak. A régi idõkben néhol még gyerekeket is feláldoztak, és azokban a társadalmakban a nagy többség ezt elfogadta, természetesnek vette. A gyerekek azt teszik, amit a felnõttek mondanak nekik, mert még nem kiforrott egyéniségek. Ha fegyvert adnak a kezükbe, akkor ölni is képesek. Két filmet ajánlok: War Witch és Ötödik pecsét. Az elsõ történet Afrikában játszódik, gyerekeket hurcolnak magukkal a lázadók, hogy katonákat neveljenek belõlük. A másik filmnek az a mondanivalója, hogy kényszerhelyzetben képesek vagyunk-e tartani magunkat az elveinkhez, vagy gyõz az életösztön, és erkölcsi vesztesként életben maradunk. Timóceuszkatatiki vagy Gyugyu akarunk lenni? Az éhezõk viadala tetszett, várom a folytatást.
9/10
Dr. Apafej 2013 nov. 23. - 15:03:28 9/10
(422/518)
Áldom a neved! :) Nézd.. vannak olyanok akik ezeket észre sem veszik. "Topmodellne néznek ki,l ez baromság, hülyeség? Fuuuuuj" 1/10. Ennyi!
Mara60 2013 nov. 23. - 08:50:21 Előzmény Dr. Apafej
(421/518)
Az sem véletlen, hogy szinte szó szerint ugyanazokat az instrukciókat adta a fiatalok mentora, mint a Gladiátor edzõje. Ha életben akarsz maradni, akkor nyerd meg a közönséget!

A manapság oly divatos Survivort is ugyanezen az elven játsszák. Igaz, ott a kiesõk nem halnak meg fizikailag (...egyenlõre) viszont a résztvevõket ugyanolyan szemét szituációkba kényszerítik bele, mint a filmen.

S akkor, amikor a különbözõ ValóVilágokhoz ezrével állnak sorban a jelentkezõk, hogy tíz perc hírnévért lemenjenek akár kutyába, vagy disznóba is, különösen fontos a film üzenete. Légy hû önmagadhoz, ne engedd, hogy olyanra kényszerítsenek, amirõl tudod, hogy rossz!

És lehet fanyalogni a film technikai megvalósításán, de amíg a mondanivaló megérinti a célközönséget (márpedig a pontozásából az látszik, hogy az üzenet célba ért) addig nem készült hiába.
theobell 2013 nov. 23. - 00:54:41 Előzmény Mara60
(420/518)
Jó a Gladiátoros példa. Kicsit hasonló talán a Forma-1 is. Habár mostanában szerencsére nem nagyon vannak halálesetek, de más kategóriákról ez nem mondható el sajnos (idén is volt haláleset a Le Mans-i 24 óráson...). Illetve az 50-es és 60-as években még F1-ben is teljesen normális volt, hogy meghal 1-2 pilóta egy szezon során. A wikipedián ezt találtam: "Összesen 45 versenyzõ vesztette életét Formula–1-es versenyhétvégén vagy teszten." Mégis rengetegen nézik, persze nem elsõsorban a halálesetek miatt, de sokan vannak akik egyenesen a baleseteket várják...
9/10
Dr. Apafej 2013 nov. 21. - 23:35:22 9/10
(419/518)
Köszönöm! :) Pont ezt akartam írni én is, szó szerint! Egyetértek veled. "Cirkuszt és kenyeret a népnek" ezt sem egy hülye szopta ki a kisujjából. :)
OFF
És igaz az is, ha csak egy 10 percet is, de nézed a Retek Klub Xarfaktorját, láthatod hogy az egész egy hatásvadász "dráma" show. Ahogy leírtad, ugyanaz van ott is, mint anno, csak modernebb hangulatban, és sajnos egyre haladunk tényleg efelé. :) Bár... ha ennek az az ára, hogy ez van, de a világban már ugyanúgy béke van, jó lehet hogy diktatúra, fasizmus meg minden, de akkor is... szerintem ez így barátságosabb jövõkép, mint az, hogy az emberiség gombafelhõk közepette pusztul ki, és olyan lesz minden mint a Mad Max-ban vagy egyéb poszt apokaliptikus filmben. :)