Ettike6 2014 márc. 17. - 09:33:30
(455/515)
Mindenkinek! Olvassátok el a könyvet! Fényévekre van a filmtõl, és sokmindenre ad választ, ami a filmben értelmetlennek tûnik.
JPinkman 2014 febr. 23. - 12:29:37
(454/515)
Biztos a legtöbb filmben megtalálhatók a hibák, alapvetõen nekem nem célom ezeket keresni, sokszor biztos elkerüli a figyelmem, de itt valamiért kapásból kiszúrtam (számomra nem volt túlzottan izgalmas, biztos ezért tudtam ezeket észrevenni, míg más filmnél a feszültség miatt nem tudok ilyenekre figyelni)
offtopic
Sz Peter 2014 febr. 23. - 07:35:19
(453/515)
Mondj egyetlen filmet amiben nem találhatóak logikátlanságok. ;)
JPinkman 2014 febr. 23. - 01:51:32
(452/515)
SPOILER-t tartalmaz!!
A könyvet nem olvastam, így csak a filmrõl nyilatkozom. Az alapsztori jó, bár nekem (is) rögtön a Battle Royale jutott eszembe róla. A legnagyobb bajom a logika hiánya a filmben, ebbõl néhányat kiemelve:
- a vörös hajú lány, akit okosnak mondtak, ahhoz nem volt esze, hogy a kirakott 4 csomag közül mindet elvigye
- a srác, miután megsérül, valahogy talál megfelelõ eszközöket a kisminkeléséhez, hogy sziklának álcázza magát(ami tökéletesre sikerül, annak ellenére, hogy tükör sem volt nála valószínûleg), de így sem értettem különösebb értelmét, ha közben elvérzik a sebe miatt
- a fekete kislány halála elõtt visítozik a háló alatt, majd a fõszereplõ még ott marad vele vagy fél órát, hátha meghallotta valaki a sikoltozást és így megtalálja õt is (+ 1 kis hiba: ennél a résznél nem szólalt meg az ágyú a kislány és a gyilkosa halála után sem)
- amikor a késõbb kirakott csomagokhoz odaér a fõszereplõ, akit legyûrnek, természetesen még kell egy 2 perces szöveget mondani,mielõtt beleszúrnák a kést hátha azalatt megmenti valaki, ami persze be is következik (értem, hogy a feszültséget akarták növelni, de nekem valahogy nem jött át).

Lehet, hogy kicsit szõrszálhasogatónak tûnnek ezek az észrevételek, de engem nagyon zavartak, így sajnos elég negatív élményként maradt meg a film az emlékezetemben.
Kaliff 2014 febr. 21. - 15:52:21
(451/515)
Sziasztok!
Bevallom én nem olvastam a könyvet, és nem is vagyok célcsoport, már elmúltam 30 is. De sokkolt ez a film. Pedig Alien Legacyn, Kaptáron és egyéb futurisztikus jövõkép (Looper, Eqilibrium, Terminátor, Lopott idõ stb) filmen edzõdött emberke vagyok. Sõt még a Kör 1-2 és a többi hasonló horrorfilm sem áll távol tõlem.
De az éhezõk viadala engem sokkolt. Talán az a kegyetlenség ami a gyerekszereplõkbõl és a történetbõl jön, nem tudom megfogalmazni, de még sosem fordult elõ, hogy elborzasztott volna egy film.

A fura az egészben az hogy Gary Ross rendezõ, szerintem jó rendezõ a Vágta címû film például nekem nagyon tetszett. Az éhezõk viadala story azonban számomra, nagyon hideg, kegyetlen, öncélú és borzalmas.
12-18 éves gyerekek élet-halál harca egy arénában és ez egy valóságshow. Kezdjük ott, hogy miért épp 12-18 évesek? Akit 12 éves korában húznak ki, és nincs egy Katniss kaliberû öngyilkos jelölt nõvére vagy bátyja, annak nincs esélye. Egy szál se. Túl nagy a korból adódó külöbség. Miért nem 18-25 évesek között "aratnak"?!
A filmben True halálakor én másodszor is sírva fakadtam, pedig nem vagyok egy szívbajos ember. Elõször pedig akkor amikor a "Bõségszaru"-hoz rohannak és megkezdõdik egymás mészárlása. Pedig nem is mutatják a zúzósabb jeleneteket, csak a fröccsenõ vért.
Az elején pedig arról volt szó, hogy kiválasztanak és nincsenek önként jelentkezõk. Erre a film II. felében kiderül, hogy az 1-2-es körzetben csak erre tréningezik a fiatalokat akik önként jelentkeznek és õk a gyilkológépek. Azért vannak benne logikátlanságok is.

Komolyan úgy gondolom, hogy aki ezt a sztorit kitalálta, annak valami komoly pszichológiai problémája van. 12-18 éves gyerekek halálra kaszabolják egymást és ennek a történetnek a mostani tinik jelentõséget tulajdonítanak, tetszik nekik, ez a film kasszasiker lett!
Csak remélni tudom, hogy ezt a filmet éljenzõ tinisereg nem ennyire "szociopata". Vagy "pszichopata". Vagy tudom is én mit lehet erre mondani.

Néztem a Harry Pottert, de csak az elsõ 3 rész tetszett, a többi már az értelmetlen gyilkolászásról szólt. Néztem az Alkonyatot is, de a két fõszereplõt nagyon egysíkúnak és unalmasnak találtam, ráadásul ugye mese az egész, vámpírok, vérfarkasok, Volturik hát igen, mese habbal, nem hatott meg, de nem is szórakoztatott. Csak remélni tudom, hogy a fiatalokban nem így képezõdik le a szerelem és a szeretet a másik ember iránt.

Néztem ezt a filmet és valahol gyomor tájékán undort éreztem. Tényleg ez a menõ a fiatalok körében?!
Nem akarom elhinni, hogy ez így van. Az még borzalmasabb lenne mint ez a film.
Querie 2014 febr. 17. - 00:40:10 Előzmény Ivy66
(450/515)
De az elsõ rész elsõ 15 percében kiderül, hogy miért tartják a viadalt, és utalnak arra is, hogy mi történt a fellázadt 13. körzettel. Nem folytattam én sem elõtanulmányokat, de szerintem érthetõ a sztori.
Ivy66 2014 febr. 06. - 09:18:08 Előzmény Arnybiro19
(449/515)
Kedves Arnybiro19!
Nem értem felháborodásodat.
Vegyünk egy "egyszerû mozinézõt" (pl. én). Leül megnézni egy filmet, aminek az elõzetese felkeltette az érdeklõdését, esetleg hallott róla korábban egy s mást. Szóval végignézi a filmet, és aztán véleményt alkot, hogy tetszett, vagy nem tetszett, s hogy miért. Nem hinném, hogy elõtanulmányokat, vagy utólagos kutatást kéne végeznie ehhez. Sõt, még arra sincs szükség, hogy esetleg tudomása legyen várható, vagy már elkészült folytatásokról (hogy majd azokban megmagyarázzák, amit az elsõ filmben nem tettek?). Egy jó mozinak meg kell állnia a lábán önállóan is. Nem a regényt értékeltem, hanem a filmet, s ezért fenntartom a véleményemet.
1/10
invader007 2014 jan. 29. - 22:44:27 1/10
(448/515)
Ez a film borzalmas. Egyszerûen semmi nem sikerül neki. Ha valaki nem ismeri elõre a történetet, akkor kb. minden második dolog teljesen érthetetlen lesz a számára. Ha valaki ismeri a történetet, akkor azon fog bosszankodni, hogy mit rontottak el. :P
Arnybiro19 2014 jan. 27. - 19:47:06 Előzmény Ivy66
(447/515)
Kedves Ivy66!
Mielõtt ezt a terjedelmes szöveget leírtad, utánanéztél egyáltalán az egész Éhezõk viadala világának? Nekem az jön le, hogy NEM! És miért? Mert amiket leírtál annak nagy részére az utánajárás után rájöttél volna!
Panem lakói nem véletlenül nem mernek föllázadni a Kapitólium ellen. Ha tudnád, hogy miért tartják meg minden évben a Viadalt, azt is megtudnád, hogy mi az egész rendezvénynek az alapja. És utána rájönnél, hogy ilyen esélyekkel te se szívesen szállnál szembe a hatalommal. Ezen kívül ez a trilógia ELSÕ, azaz ELSÕ része! Egy trilógiától ne várd el, hogy már az elsõ részben az orrod alá dörgöl mindent!
Szerinted Kattnis miért jár ki minden nap az erdõbe? És az anyja nem véletlenül olyan amilyen!
Ivy66 2014 jan. 27. - 11:33:32
(446/515)
Talán túl nagy várakozással ültem le megnézni. Gyakorlatilag szinte semmi olyat (kivéve néhány béna jelmezt) nem láttam ebben a filmben, amit korábban már ne láttam, olvastam volna. Még csak a feldolgozás módja sem volt olyan ütõs, hogy megbocsáthatóvá tette volna az összelopkodást.
Ráadásul egyszerûen képtelen voltam elhinni, hogy uralni lehet a népet egy ilyen viadal megrendezésével. Hiszen állandóan retteghet mindenki, hogy legközelebb vajon az én lányom/fiam/gyermekem/testvérem kerül-e be a "show"-ba? Ahol csupán pár nap jólétet nyerhet, utána vissza a nyomorba (vagy nem jól vettem le?). Tehát még csak a felemelkedés esélye sem kecsegtet. Inkább lehet a hatalom elleni lázadás táptalaja ez az egész, mint olyan cirkusz, amivel lekötöm/elkábítom a jónépet. Ebben a formában tehát értelmetlen.
A fõhõsnõ oly üde, és viruló, hogy valahogy nehezen hittem, hogy éhezne - ellentétben az anyjával és a húgával (talán bizony elette elõlük azt a kevés kaját is?). Ennek ellenére szimpatikus a karakter, csak valahogy az egész történet soványka nekem, és ezen nem segít némi akció és tinilamúr.
Na, talán majd a könyv, ha lesz kedvem ezek után még elolvasni.
creativehun 2014 jan. 27. - 10:11:07
(445/515)
Hihetetlenül nagyot csalódtam,bár nem tudom mit vártam egy ilyen többszörösen "lerágott csont" témájú filmtõl!Szánalmas produkció!
miriam2028 2014 jan. 26. - 14:19:02
(444/515)
Arra nem gondoltok, hogy a világvégérõl azért szól minden, mert már egy ideje lefele megyünk? S biztos, hogy egyszer le is érünk. Ezt sok tudós alátámasztja. Csak szoktatnak hozzá,hogy van "lent" is. Ezt garantálja nekünk az ember önzõ természete. S ha mi, a tömeg hagyjuk, elég messze elmennek, akik felül vannak.
abisztriczky 2014 jan. 26. - 11:52:53
(443/515)
Ma este leadja a COOL TV, ha valaki meg akarná nézni.........
10/10
Tauriel.23 2014 jan. 26. - 10:57:59 10/10
(442/515)
A himnuszt itt találhatod meg: http://www.youtube.com/watch?v=dYY2r1O3bzQ Remélem segítettem:) Amúgy a film nagyon tetszik, ajánlom minden korosztálynak! :)
Aggiep007 2014 jan. 25. - 23:00:48
(441/515)
Tudna valaki segíteni?
Szeretném megszerezni valahonnan Panem himnuszát, de sehol sem találom.
Konkrétan a zene kellene csak.
Elõre is köszi!
user11 2014 jan. 11. - 23:43:36
(440/515)
Kiszámítható, logikátlan, erõltetett film, utáltam a hülye ruhákat, sminkeket és hajakat. A színészek jók, és maga az alapötlet, de el lett szúrva.
tobywong 2013 dec. 28. - 16:57:37
(439/515)
Én is pont erre gondoltam. Mielõtt megnéztem, elég sokan fényezték a filmet, gondoltam, akkor én se maradok ki.
A trailer alapján egész jónak tûnt. A történetet olvasva is elég jó filmre számítottam...

***SPOILER***
...de miután megláttam, hogy a helyszín, ahol valójában küzdenek egymás ellen, nem más, mint egy ultramodern hightech sportcsarnok, onnantól kezdve egyáltalán nem élveztem a filmet. A 2 kattintással gyártott mutáns bulldogokról ne is beszéljünk...
***Spoiler vége***

Szóval belegondoltam, ha neki állnék egy ilyen könyv írásának (amit kb. egy hét alatt megírnék és valószínûleg egy ütõsebb történetet hoznék össze) ahol semmi határ nincs, valószínûsíthetõ, hogy bestseller lesz. Csak ez sajna lehetetlen, mert ki vagyok én, hogy egy ilyen remekmûvet megkérdõjelezzek?
Nekem ez sok volt...a következõket tutira nem fogom megnézni!
5/10
mariejoel 2013 dec. 27. - 20:50:34
(438/515)
Mi a franc ez??? Valaki elmagyarázza nekem mi ez a film? Eddig csak egy Dancsó Péter által készített videót láttam róla, gondoltam rákeresek már porton és a tartalmát elolvasva épp a hányinger kerülget. Ez komolyan arról szól, h perverz felnõttek gyerekek halálán örömködnek?!?!?! Tényleg semmit nem tudok a filmrõl ezen az összefoglalón kívül, senki önérzetét nem akartam megsérteni ezzel a kommenttel....
9/10
Dr. Apafej 2013 dec. 11. - 11:39:25 9/10
(437/515)
OFF

Amúgy ajánlom figyelmetekbe a könyve(ke)t! Nagyon jó! Bár az igaz, hogy a filmben voltak bizonyos dolgok amik nem voltak elmagyarázva, hát a könyvben minden le van írva, rendesen. :)


ON
9/10
Dr. Apafej 2013 dec. 08. - 07:52:21 9/10
(436/515)
OFF

Én azért élnék ilyen világban.. persze amiben a jómódúak laknak. Jó, lehet hogy diktatúra van, vagy valami egészen hasonló, de annyi filmet láttam már, amiben a jövõt szinte mindig valami világvégével ábrázolják. Vagy valahogy hanyatlott módon, értitek. Itt meg komolyan örültem neki, hogy minden frankó. Jó persze.. demokráciának a nyomát se láttam, de legalább rend van! Itt most bele nyugodtan bele lehet kötni, de szerintem valahol igazam van.

ON