9/10
Damill ápr. 14. 03:44:26 9/10
(17/17)
Én azok kevesek közé tartozom talán, akik nem értették, miről szól, mégis nagyon bejött nekik. Lehetett volna ez a film óriási bukta, mégis azt kell mondjam rendkívül bátor film, és ez átjön a vásznon. Az abszurdot a szürreálissal még soha nem láttam ilyen jól keveredni. Az egész valahogy a feltétel nélküli szeretetről szól. Nem tudtam logikusan megfejteni, de végig ezt éreztem.
8/10
zsuzsipozsi 2018 máj. 23. - 00:21:13 8/10
(16/17)
ok. Nagyon hiányzott már egy ilyen összetett és bátor mozi.
1/10
nikato 2017 ápr. 06. - 16:08:19 1/10
(15/17)
Fúúúúh, szerintem borzalom!!!!
10/10
Gollam247 2017 jan. 07. - 11:37:34 10/10
(14/17)
Nagyon különleges, egyedi film. Látszik rajta, hogy gondosan, pontosan megszerkesztett mû, hogy minden részletnek, párbeszédnek mögöttes üzenete van.
Voltaképpen az élet ünneplése, magasztalása a film, annyi mindenért lehet élni, miért kéne mindezt eldobni magunktól csak azért, mert úgy érezzük senki sem szeret minket, vagy mert nem kapjuk meg álmaink nõjét, vagy mert nem vagyunk jó viszonyban szeretteinkkel stb. Ahogy Hank is mondta: "Mindig volt valami gondolat, ami elég szép volt ahhoz, hogy tovább hajtson. Lehet, hogy ez a valami az, amit az agyunk talál ki a túlélés érdekében." Nagyon minimalista, de így is nagyot üt.

Akiknek csak egy "nekrofil buziskosdásnak" tûnik az egész azok inkább ne nézzenek ART-filmeket, mert úgyse értik a zömüket, kvázi fölösleges idõtöltés számukra, illetve másoktól is elveszik a kedvet, hogy megtekintsék ezt a különleges filmet.

10/10.
10/10
easton12 2016 nov. 29. - 18:04:01 10/10
(13/17)
Igen, mert ha valaki nem ért egy filmet az egybõl szar lesz és mások számára is nyilvánossá kell tenni hogy ez egy szar film. És másokat fog lebeszélni róla. Miközben pont ezeket a filmeket kéne népszerûsíteni hogy a mainstream ne butítsa tovább az embereket.
babszimano 2016 okt. 29. - 23:58:29 Előzmény BUG01
(12/17)
Köszönöm a kommentedet, a film után valahogy nem találtam a kulcsot a megértéshez, hiába olvastam a kritikákat. Mindenhol csak egy õrült fekete komédiának titulálták, pedig szerintem - ha más nem is - az azért egyértelmû, hogy ez nem csak ennyi. A véleményed elgondolkodtatott, és nekem is úgy tûnik, hogy a vígjáték jelleg ellenére inkább arról szól, hogy Hank hogyan cipeli magával a halált, mint jó barátot, akihez menekülni lehet. Talán csak egy hajszálon múlott, hogy ez végül mégsem esett le az emberek többségének (tulajdonképpen nekem sem magamtól).
10/10
szabihun20 2016 okt. 23. - 17:39:41 10/10
(11/17)
Attól tartok pont azért nem kedvelik sokan ezt a filmet, amiért Hanket se kedvelték. Túl furcsa. De szerintem pont ezért zseniális. 10/10
Redfield 2016 okt. 18. - 10:54:27
(10/17)
Imádom a filmet. Már 2x megnéztem. Az, hogy sokak szerint "nekrofil buziskodás" meg a filmfesztiválról is kijárkáltak róla csak növeli a szememben az értékét. Valóban nem olyan film, amit mindenki képes megérteni / értékelni. Ugyanakkor egy igazán szívmelengetõ, emberi történet arról, hogy egy reményvesztett ember hogyan találja meg újra önmagát és hogy bár a társadalom sosem fog minket úgy elfogadni, ahogy vagyunk, azért nekünk még fontos, hogy szeressünk a bõrünkben lenni. Annak ellenére, hogy szinte teljes egészében fingós és maszturbálós poénokból áll a humora, sírvaröhögõs több helyen, és mellette kreatív, szép és megható dráma is, meg hát amolyan coming-of-age kaland. Nagyon összetett film, sok szimbolikával. Például nem nehéz rájönni, hogy Manny valahol Hank lelkét is jelképezi, belül tele élettel, de barátja segítsége nélkül (aki kívül él, és belül életképtelen) hasznavehetetlen. Külön öröm, hogy szinte mindent raktak bele, ami zavarba ejtõ lehet, így azzal is kísérleteztek, hogy Hank saját feminin oldalát közelítve meg ábrázolja a hõn áhított nõt és valahol már ez is nagyon sokat elárul a szerelemrõl. A zenék is csodásak, az egész film egyfajta ünneplése az ember belsõ gazdagságának, Gondry szokott ilyesmit, csak õ nem mer kockáztatni, és így sokszor az üzenetei is elsikkadnak, kivétel talán az Egy makulátlan elme örök ragyogása, de az sem lett épp provokatív. Radcliffe játéka is nagyon erõs ebben a filmben. Mindenkinek tiszta szívbõl ajánlom, aki pozitívan szeretne csalódni az alpári humorban, és egy jól megrendezett, sokrétû filmben nevetni rajta.
10/10
Irgum76 2016 okt. 06. - 18:04:06 10/10
(9/17)
fekete komédiára számítottam én is
hát nem az de nem csalódtam csodálatos egy film!
csak egy kérdés maradt: WTF? :)
10/10
10/10
easton12 2016 szept. 30. - 20:48:21 10/10 Előzmény satan.adam00@gmail.com
(8/17)
Ha csak ekkora baromságot tudsz hozzá böfögni minek írsz ide egyáltalán? Szerintem maradj a Sandler vagy a Stallone filmeknél az való neked.
eIemes 2016 szept. 30. - 09:18:23
(7/17)
Na, valahogy így.

Egyébként Hank szerintem csak elképzelte, még Mannyt is, a megjelenésétõl a távozásáig.
6/10
beo71 2016 szept. 29. - 23:55:24 6/10
(6/17)
Könnyû lenne leírni, hogy bizarr, beteges film, ami nem az én világom, de akkor elhallgatnám, hogy érdekes hangulatú és jó pillanatai is vannak, a végén pedig egyértelmûen átértékelõdik az egész hülyéskedésnek tûnõ dolog.
Nem valószínû, hogy még egyszer megnézem , de elgondolkodtatott egy darabig és már ezért érdemel egy kisebb dicséretet.6/10.
BUG01 2016 szept. 29. - 21:01:10
(5/17)
Hát elég szomorú hogy egy ilyen film ekkora értékelést kapott itt a port-on. Az a baj hogy ezt a filmet elég kevés ember tudja csak felfogni hogy mi is a lényege, hogy mirõl is szól valójában, pedig ha jobban odafigyelnétek, akkor már a film elején kiderül az egésznek az alapkoncepciója, nem más mint az öngyilkosság és az abból való kilábalás, hogy egy olyan ember aki öngyilkosságot akar elkövetni és mégsem teszi milyen gondolatok futnak végig az agyában.
A film egyes részeit nem úgy kell értelmezni ahogyan mutatják mögé kell látni a dolgoknak.

***SPOILER***

Kezdjük a szigettel a film elején, eleve senkinek nem gyanús hogy egy gyerek egyedül szenved hajótörést és egyes egyedül csak õt sodorja partra a víz egy nyúlfarknyi szigetre amirõl semmit sem tudunk? és öngyilkos akar lenni? Az a helyzet hogy valójában nem volt sziget, nem volt hajótörés csupán bement az erdõbe hogy öngyilkosságot kövessen el amivel már többször is megpróbálkozott. A sziget csak egy szimbólum amivel kifejezi hogy egyedül van. idézem mikor a medve rángatja a lábát "Isten tudja mit meg nem próbáltam, de mindig volt valami gondolat, ami elég szép volt ahhoz, hogy tovább hajtson" Mellesleg a film végén derül ki hogy a hely ahol kitudja meddig volt és ahol felépítette a bábukat, a kocsit meg a többi dolgot valójában nincs is olyan messze a várostól....
A másik amikor a mentõsök készülnek elvinni Manny-t a rendõr ezt mondja: "Az sérülései a halál beállta után keletkeztek, és az elszínezõdések alapján, arra következtetek, hogy leugrott a hídról.Folyton kimossa a testüket a víz a partra." Vagyis volt egy híd ahonnan már többször öngyilkosságot követtek el.
Több mint valószínû hogy Hank mikor végezni akart magával összefutott Mannyval a vízparton (azt nem lehet tudni hogy meghalt e a zuhanásban, vagy túlélte és csak nemsokára halt meg és valójában tényleg kialakult-e közöttük barátság). Innentõl kezdve Hank csak képzelõdik és saját magát vetíti ki Mannyre, a saját érzéseit és gondolatait, hogy mi történt vele, hogy mi töntént volna ha tényleg öngyilkosságot követett volna el, arról gondolkodik hogy vajon hogyan viszonyulnának ehhez a tettéhez az emberek, tudat alatt az agya megpróbálja rendbe hozni, meggyógyítani.
Nekem a film vége tetszett a legjobban, egyszerre kötõdik ahhoz a halott emberhez, akirõl mindenfélét mondanak, hogy senkinek nem fog hiányozni, senki nem megy el a temetésére, belegondol mi lett volna ha õ is elköveti, akkor õ róla is így beszélnének? Ezért nem is egyszer a védelmébe is veszi Manny-t a köcsög zsaruval sõt az apjával szemben is aki csak annyit mond rá hogy egy "holtest". Másrészt a legutolsó percek, sokan ezt se értették hogy miért fingott a végén mikor megbilincselte a zsaru, egy okból hogy már nem fog szégyenkezni, túl tette magát azon hogy mások mit mondanak, gondolnak róla, a filmnek az a jelenete mikor a maszturbációról beszélnek az estében, a legsokatmondóbb gondolatok ezzel kapcsolatban Mannytól:
"Hank anyukája meghalt mikor nagyon nagyon kicsi volt és felzaklatja ha rá gondol. És még ha a maszturbálás boldoggá is tenné, nem fogja csinálni. Nem tudom pontosan mi az a maszturbálás, vagy hogyan mûködik,de valami olyan lehet, mint amikor a szél belekap a hajadba, vagy száguldozol egy autoval, vagy beleharapnál a kedvenc kajádba, vagy táncolnál a barátaiddal, vagy a kedvenc számodat énekelnéd, vagy buszoznál, vagy kinéznél az ablakon. Miért is mondanál nemet erre? Szerintem az anyukája azt szeretné hogy boldog legyen. "
A másik mikor a csaj kislánya megszólal "hogy õ itt Manny, halott volt. Eltévedt az erdõben. Segítségre van szüksége" Ez is egy érdekes jelenet. A nõ és a kislánya is Hank-re néznek mintha Manny ott se lenne. Sõt a nõ még rá is kérdez hogy ez igaz-e?....

A legutolsó képsorokkal kapcsolatban, az elválás is érdekes, tulajdonképpen Hank szakít, egyrészt a barátjával (akivel nem tudni hogy beszélte még vele életében), másrészt önmaga azon részével hogy öngyilkos legyen, elengedi a halál gondolatát, azt meg hogy más is ott van vele és látja ezeket az érdekes dolgokat hogy Manny teste elmegy :D, az betudható egy Eredet film féle rendezõi trükknek, csupán a nézõ megzavarása hogy most ez valóság volt-e hogy tényleg volt-e egy ilyen mindentudó hulla, vagy ahogyan próbáltam levezetni csak egy ember öngyilkosság elöli megmenekülése.
1/10
Nico71 2016 szept. 28. - 19:10:25 1/10
(4/17)
Ennél nagyobb elmebeteg baromság nagy valószínûséggel még nem készült a filmes világban. :-(
(mûvészfilmnek, diplomafilmnek is beteges)
Nem szeretek véleményt alkotni ismeretlen mûrõl, így megnéztem, végigszenvedtem.
Paul Dano nem volt soha a kedvencem, de néhány film alapján állítható, hogy van benne színészi tehetség. Sajnos nem sikerül ezt megfelelõen hasznosítania a filmekben.
Daniel Radcliffe a Potter filmek után elég jól haladt, eddig. Nem tudom felfogni, miért vállalta ezt a filmet? :-o Mivel tudták meggyõzni, hogy ebbõl bármiféle értelmes alkotás születik, amely nem töri ketté felívelõ karrierjét? Egy generáció nõtt fel a Potter filmeken, akik ezután teljesen kifognak ábrándulni Radcliffe-bõl. Talán épp azért vállalta, mert ilyen módon szeretett volna kilépni a Potter imázsból. Egyfajta lázadásnak tudható be?
Nagyot zuhant szemembe Daniel Radcliffe megítélése! :-( Kedveltem a Potter filmekben, kifejezetten nagyra tartottam a Fiúk a parton és az Édes fiam, Jack c. alkotásokban, nagyon jól alakított a A fekete ruhás nõben, izgalmas volt a Szarvakban, majd hanyatlott színészi képessége a Victor Frankenstein-ben. Most pedig a Szemfényvesztõk 2 és ezen film teljesen összezúzta a róla felépített képet. :-( Talán azért, mert nem túl jó párhuzamosan forgatni 2-4 filmet. :-(
eIemes 2016 szept. 26. - 07:35:33
(3/17)
hm, szerintem meg kell néznem aztán gondolkodom.
k11zoltan 2016 szept. 25. - 22:14:41
(2/17)
Érdekes film. Egyáltalán nem rossz, de persze nem is túl jó.
Nem írják vígjátéknak (itt a porton) de ez inkább az akar lenni.

Amúgy a "gépfegyveres" jelenetek kívül nem sok poént találtam benne.

Ettõl függetlenül érdekes elgondolás.
2/10
satan.adam00@gmail.com 2016 szept. 25. - 09:59:19 2/10
(1/17)
Az év egyik legnagyobb csalódása számomra. Vicces kalandfilmet vártam az elõzetes alapján, és mit kaptam:
kb 2 perc gyenge poénkodás
nekrofil buziskodást
szánalomra méltó karaktereket
Borzalmas volt az egész, de a vége [spoilers] tökömtudja hány napig, hétig próbálnak visszamenni a civilizációba, majd a végén 2 perc alatt medverágta lábbal visszafut a partra