twillight 2011 jan. 22. - 20:42:56
(27/27)
Azért amit környezetszennyezésnek hívunk, az komolyan tud érinteni minket. A másik része a "környezetvédelemnek" meg nem is a környezet védelme, hanem az anyag- és energiafelhasználás csökkentése (lévén legnagyobbrészt "nem megújuló" erõforrásokkal dolgozunk).

Mihelyst képesek leszünk csillagközi utazásra és új bolygók benépesítésére a probléma sokkal kisebb lesz, de addig ...!
Apacsek_ 2011 jan. 22. - 19:54:55
(26/27)
Az csak kamu hogy mi okozzuk a környezetszennyezést. A föld önmaga sokkal többet tud produkálni ha akarja. pl. a Pinatubo vulkán 1991-es kitörésekor, az akkori ipari termelésnek megfelelõen kb 30 évnyi kéndioxid került a légkörbe. Na és mivan ha véletlenül 2-3 évente kitörne egy ilyen vulkán? Ehhez képest mi kismiskák vagyunk. Persze a környezetvédõknek is kell a fizetés...
Ez mellett mindenki mondja a magáét otthonról a civilizált körülmények között, karosszékbõl hogy így meg úgy elpusztítjuk a földet. De EMBER te ugyanúgy részese vagy ennek. Ha lekéne mondani v.mirõl a természet javára ez a típusú ember hõzöngne legelõször.
Nyugi a mi kis civilizációs beavatkozásunk a föld életében olyan mint nekünk egy kisebb megfázás. Ki fogja heverni, de mi nem biztos (mármint a civilizációnk), és akkor mi van? Elõbb utóbb bekövetkezik eddig is mázlink volt hogy idáig eljutottunk...
10/10
M4RT!N! 2010 szept. 28. - 15:32:28 10/10
(25/27)
Há nem értem de mind1 hagyjuk.
xshampster 2010 szept. 28. - 14:11:21
(24/27)
elég messze lakok a dúnától, és hát...érted
10/10
M4RT!N! 2010 szept. 28. - 14:10:35 10/10 Előzmény borkasztik
(23/27)
Há kibírja simán.Mit aggódnak????WTF????
10/10
M4RT!N! 2010 szept. 28. - 14:09:20 10/10
(22/27)
Milyen vonatot?
xshampster 2010 szept. 28. - 13:57:02 Előzmény M4RT!N!
(21/27)
én beválalom, fizeted nekem a vonatot?
borkasztik 2010 szept. 28. - 13:51:21 Előzmény Finneas33
(20/27)
Errõl van szó!
Finneas33 2010 szept. 24. - 16:21:15
(19/27)
na megint töröltek egy pár hozzászólást... :(

Szerintem, aki legelõször aggódott a Földért, az valójában az emberiségért aggódott, ill. a biodiverzitásért.... A Föld mint bolygó még nagyon sok mindent ki fog bírni. persze a bioszféra ennél azért sokkal sérülékenyebb, de majd túlteszi magát a katasztrófákon (kisbolygó, globális felmelegedés, atomháború, UFO invázió, stb...), mint ahogy eddig is.

A baj nem a bolygó vagy földtani léptékû változásokkal van (vulkánok CO2, SO2, H2S kibocsátása, felmelegedések, jégkorszakok, pólusátfordulások, vagy amit csak akartok), mert ezek eredményeként vagyunk most itt, mint uralkodó faj. (persze idõvel majd el is takarítják az embert, ha megérjük!!!???)

A baj azzal van, hogy sokkal gyorsabban erodáljuk természeti környezetünket, erõforrásainkat, genetikai állományunkat, mint amennyi idõre az ember kölcsönkapta a Földet... Mire gondolok?

Hát arra, hogy az ember nyilván addig lehet uralkodó faj a Földön, míg a legközelebbi globális földtani v. ûrbéli eredetû katasztrófa be nem következik... hogy mikor??? Ki tudja. De az biztos, hogy periodikusak a Földön a nagy kihalások, ami a fajok 99%-át elsöpri!!! Lesz még ilyen ez tuti. A baj az, hogy addig sem fogja kihúzni az ember, ha ugyanazt teszi, ami eddig is... :( A Földnek persze édes mindegy, õ majd kering továbbra is a Nap körül, de nélkülünk!!!
borkasztik 2010 szept. 23. - 22:00:44
(18/27)
Biztos megnézem mert szeretem az ilyen természetfilmeket!
Tetszik a leveled érdekes látásmód is igaz is egyet is értek! :D
De az egész majdnem úgy hangzott hogy szennyezhetjük és rongálhatjuk nyugodtan a Földet ahogyan csak jól esik úgy is kibírja! XD A Föld lehet de az emberiség már nem biztos!

Szerintem azért oda kell figyelni rá!
10/10
M4RT!N! 2010 szept. 23. - 17:50:47 10/10
(17/27)
Nah most így összefoglalva ezt azoknak írom akik utálják:A jóistent,magukat,a Mcdonalds-t,az emberiséget,stb.
----A NAGY LEVÉL---------
De titeket nem értelek...Régebben egyéb természeti katasztrófák voltak,(a dinoszauruszok korában pl.)És ott a szén-monoxid (CO2) tartalom a levegõben akkora volt,mintha egyfolytában éjjel-nappal járatták volna a kocsik motorjait úgy 1000-évig.Ez,a yellowstone vulkántól és egyéb nagyobb vulkánoktól lett,ami elpusztította a dinócskákat.Szóval a föld 100x-nagyobb gondokat,bajokat élt meg mint az ember"pusztítása".
És ez a sok "világvége"-nah attól is frászt kapok.(De a 2012-film az baromi jó volt nézzétek meg!)Mert 2000-ben i azt ondták hogy világvége huuuu meg minden most meg erre a 2012-re vannak rászállva mint a legyek a sz*rra.
A technológia és a természet,gyakorlati elven nagyon sokban különbözik de ha megnézzük egy kicsit közelebbrõl akkor láthatjuk hogy nem nagyon különbözik.Mert a föld adta ezeket a gépeket is,az internetet,a Big Mack Menu-t is.
Szóval csak egy kis ész kell hozzá és már az ember a tudatánál is van hogy,mi merre hány méter.És elég érdekes hogy azóta léteznek az UFO-k amióta az Amerika hadsereg feltalálta a lopakodót.Az emberek ezeket nézték UFOk-nak.(De persze nem azt mondom hogy máshol nincs is civilizáció,mert NAGYON nagy az univerzum,és ott szinte minden 3.naprendszerben van élet.Mert a mi mostani távcsöveink a felhõ alá nem tudnak belesni ugyebár...
De lehet hogy pár millió év múlva,amikor az emberek feltételezhetõen már nem is léteznek,Új élet kezdõdhet.Mert egy nagyon régen becsapódott meteoritnak köszönhetjük az életünket,ami erre a bolygóra hozta a víz molekuláit.
Szóval aki azt hirdeti hogy a föld huuu de veszélyben van meg minden az(ahogy az egyik felhasználó is megjegyezte)ugorjon a Dunába!
Köszönöm ennyi voltam.

M4RT!N!

------------------A NAGY LEVÉL----------------------
Finneas33 2010 szept. 14. - 16:16:31
(16/27)
igen ez az élelmiszer ipari tömegtermelése, a vegyszerezés miatt van. sajnos, a hagyományos termelési módokon nem lehet ellátni az emberiséget kajával... :(
egyre silányabb minõségû a kajánk, és ahhoz is egyre több mesterséges anyagot kell felhasználni. Túlszaporodtunk!!!!
én nem, mert még nincs gyerekem, de csinálok vagy tízet!!!
Állam bácsi "eltarcsa". :(
xshampster 2010 szept. 14. - 15:22:38 Előzmény Finneas33
(15/27)
nem is volt annyi betegség mint ma, a természetben való éléstõl elszoktak és aztán ez olyan hatással járult hogy minden hülyeségre allergiás lett és az ember lett az aki márra a legtöbb betegséget el kapja
megfázás, influenza ez az új korban tört ki
xshampster 2010 szept. 14. - 15:17:59 Előzmény makailaci25
(14/27)
hjajj, tüntessük ki mert õszínte!
most legszívesebben egy géppisztollyal valamelyik politikusnak szétloccsantanám a fejét. most én is õszinte voltam, dícsérj már meg
Finneas33 2010 szept. 13. - 16:52:48
(13/27)
nem is éltek addig, mint ma!!! :D
Finneas33 2010 szept. 13. - 16:50:34
(12/27)
be kell valljam, hogy a padlógázas sztori nem igaz, és a többi sem....sajnos!!! (jaj, de mégis, a metáneregetés az valós!) :D még autóm sincs, mindenhova bringával járok (kompenzálok!!!) :D. és szoktam összeszedni ez eldobott szemetet az utcán... szóval tedd meg ami tõled telik, mert más nem teszi meg helyetted, aztán ha elég sokan megtesszük, akkor jobb lesz. minden csak nevelés, és hozzáállás kérdése.

de a chilis hagymás babról még a ti kedvetekért sem mondok le!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
twillight 2010 szept. 08. - 09:16:01 Előzmény Ungarus
(11/27)
Megmondom én mi a probléma: az emberiség kb. 90%-a a tökéletes kipusztulásunkért imádkozik. Nem csoda ha nem jutunk elõbbre. Mert mit tegyünk ha legális azt a mentalitást terjeszteni, hogy "tedd csak tönkre a Földet, úgyis mindünket kiírt Óz a nagy Varázsló és ad helyette másikat!"
makailaci25 2010 szept. 08. - 08:52:02 Előzmény Finneas33
(10/27)
Végre egy igazi környezeti terrorista, de legalább õszinte.
Finneas33 2010 szept. 05. - 15:58:56 Előzmény Ungarus
(9/27)
de én szeretek egyedül száguldozni padlógázzal a nagy jeep-emmel, csak úgy céltalanul, irány a horizont!!! és szeretem, ha az asszony örül a bundáinak, és a véres gyémántjainak!!! és imádom a mûanyagba csomagolt, konyhakész mikrós kajákat! azt akarod, hogy mondjak le róluk??? SOHA!!!!!!!!!!! :D és szeretem a fényárt, ha folyton ég a villany ha kell, ha nem, és a víz is folyjon, és még a hõszigetelést is leszedtem a házról, szeretem, ha pörög a gázóra!!!!! :D

és rengeteg metánt is termelek!!!! ;)
makailaci25 2010 júl. 10. - 15:29:24 Előzmény Ungarus
(8/27)
Sajnálom, de nem tudok egyetérteni.Hiába buzdítod a hozzászólókat,hogy higgyenek,a hittel nem megyünk elõrébb.A hithez elkéstünk néhány évtizedet. Maradjunk a realitásoknál!Már néhány mûsor kapcsán leírtam, hogy amíg az ember ilyen tempóban szaporodik,Addig hiába minden erõfeszítés,bolygónk védelme érdekében.Túlzottan optimista vagy az emberek környezettudatosságát illetõen.23 éve számolok , kérdezek és feldolgozom a válaszokat. Meg fogsz lepõdni:a találomra megkérdezettek közül 3,8% bizonyult igazán környezettudatosnak.Jó arány?Most képzeld el,hogy ez a szám milyen arányokat ölt a bolygó össznépességére nézve.Max 60 év múlva 2x ennyi lesz a létszám és a tékozló ember aránya nem fog nagyon változni.Amíg az emberek java része így gondolkodik,hogy: egyszer élünk, nem érdekel a jövõ, a kombidobozok, a petpalackok,az elektronikai hulladékok az elemek még ma is 86%-ban a kommunális hulladékba kerülnek, addig felesleges minden szájtépés.