aa194545 2010 dec. 11. - 17:28:52 Előzmény speedygonsales
(4/4)
KLÓNOZÁS: A klónozás genetikailag azonos egyedek másolatát jelenti. Az utódok egyetlen genetikailag azonos szülõ leszárma­zottjai. A sejtklónozás egyik módszere, amikor a petesejt eltávo­lított sejtmagja helyébe egy másik egyed sejtmagját (amit bárhonnan vehetnek), azzal új genetikai állo­mányt ültetnek.
LOMBIKBÉBI: Ez egy mesterséges megtermékenyítõ eljárás. A terhesség természetes úton úgy jön létre, hogy a menstruációs ciklus közepén a petesejt kiszabadul a petefészekbõl és a petevezetõbe ér, ahol találkozik a hímivarsejtekkel, és megtörténik a megtermékenyülés. Amennyiben a terhesség nem jön létre természetes módon, a petesejt megtermékenyítése laboratóriumi körülmények között lombikbébi módszerrel történik.
Lásd itt:
http://www.enc.hu/1enciklopedia/mindennapi/klonozas.htm
http://kaali.hu/lombikbebi-kezeles-menete/

-----------------------------------------------------

Utóirat: Ha valamit nem tudsz, nézz utána mielõtt meggondolatlanságokat (ez nagyon enyhe jelzõ volt) beszélsz!
delorisz 2010 júl. 18. - 12:56:45 Előzmény speedygonsales
(3/4)
Úgy látom fogalmad sincs ,mi a lombik, közel sem ugyan az mint a klónozás. A lombik ua. mint ha valaki természetesen esne teherbe . sorolhatnám az indokokat mert sajnos benne vagyok,de nagyon felháborodtam amit írtál.
speedygonsales 2009 szept. 11. - 19:57:10
(2/4)
Újra felfedezték a hideg vizet! Az emberi klónozás már régóta folyik, mióta a lombikbébi program mûködik. Ilyenkor általában kettõ vagy több csecsemõ születik, egypetéjû ikrek. Ez tehát mesterséges klónozás nem?
7szünyü 2009 jún. 22. - 17:50:18
(1/4)
Nos. Nem volna ez rossz film, ha a készítõk tisztában lennének néhány olyan fogalommal, mint pl. "mutáns". Ennek sajnálatos hiányában az ismeretterjesztõ jelleg erõs torzulást szenved. Már így is túlságosan sok zavaros és teljesen képtelen hülyeség kering a köztudatlanságban a mutációról, mutánsokról, klónozásról, stb.