Téma: Az emlékmás

1/10
offtopic
cellasto 2012 aug. 24. - 22:28:40 1/10
(81/241)
nem csak szerinted...de igen,hazavágják azt is..legalábbis tervben van

http://cinestar.hu/cikk/remake-keszul-a-csillagkozi-invaziobol
9/10
offtopic
_Freddy_ 2012 aug. 24. - 16:23:50 9/10 Előzmény asso
(80/241)
Ezért adtam csak rá 9 pontot, más baj nem volt ezzel a filmmel, csak vannak akik már sima dacból lehúzzák a filmet, így tisztelegve a régi eredeti film elött.
5/10
offtopic
Bigpapa 2012 aug. 24. - 06:48:00 5/10 Előzmény cellasto
(79/241)
Off
Neeee,ugye nem vagjak haza a csillagkozit? Pedig az elso resze szerintem atomjo volt.
8/10
NagyD.991 2012 aug. 24. - 05:01:27 8/10
(78/241)
Én egybõl azzal kezdeném, hogy aki filmnézés közben a realitást mindig elõtérbe helyezi, az ne üljön be egyetlen sci-fire se.

Ez a film az eredetire csak vázlatszinten hasonlít, ami szerintem nem is baj. Nekem nem hiányzott se a mars, se a sárgarépa, se Schwarzenegger, de akkor se kaptam volna szívrohamot, ha a háromcsöcsû nõ is kimarad. A film nem mutatott sok újdonságot, de manapság kevés kivétel akad ilyen téren. Igen, a sok szájhúzó ilyenkor jön az összelopkodott elemekkel. Hogy kellene kinéznie egy robotnak? Hogy kellene kinéznie egy jövõbeli városnak és a jármûveknek? Várom a formabontó ötleteiteket. Volt benne 1-2 rész, ami kérdéseket vet fel, viszont akadt néhány ötlet is, ami kifejezetten tetszett. Colin Farrell és Kate Beckinsale szerintem egész jól végezte a dolgát, de a többi színész nem volt valami emlékezetes. Összességében szerintem ez egy jó sci-fi. Nem bántam meg, hogy megnéztem.

8/10
1/10
cellasto 2012 aug. 23. - 22:12:34 1/10
(77/241)
Ezt a filmet sehol nem kéne megnézni...sõt-meg sem lett volna szabad csinálni.
Elég a rimékekbõl hállivúd! :P
asso 2012 aug. 23. - 13:56:14
(76/241)
Nem volt rossz.

Azt a jelenetet azért végig röhögtem, amikor a végén verekedett a robottal azán rugdosták egymást.
Ha valakit így meg rúg egy ilyen tipusú robot az azért gyakorlatilag meghal és darabokra szakad.
Néha azért a film készítõk elgondolkodhatnának a realitásokon.
9/10
_Freddy_ 2012 aug. 23. - 13:17:35 9/10
(75/241)
Tegnap megnéztem és nekem nagyon tetszett. Jobban tetszik mint a Schwarzeneggeres, pedig az is remek. Jó lett a szereplõválasztás, jó a történet, minden oké. Nem csalódtam benne. De ezt a filmet mindenképp moziban kell látni, nem pedig a letöltött kamerás verziót. xD
Pszichoapu 2012 aug. 23. - 04:53:02 Előzmény Kovács kolléga
(74/241)
Maximálisan egyetértek! Ezek valóban Nemere akció sci-fi-s írói korszakának legkiemelkedõbb darabjai, amelyek megfilmesítésért kiáltanak. Anno többször is újraolvastam õket és mindannyiszor magával ragadott a sztorijuk, pedig már jól ismertem a végkifejletet.
A sort mindenképp kiegészíteném még a "Kalózok az ûrben" c. regényével, amit ha valaki korrektül mozivászonra adaptálna, akkor egy hihetetlenül sodró lendületû, a szó mindenféle értelmében vett fantasztikus filmélményben lehetne részünk. Tinédzser koromban mindig azon imádkoztam, hogy bárcsak eljutna a könyv egy Peter Hyamsbõl, Ridley Scottból és Paul Verhoevenbõl "összeollózott" rendezõfickó kezébe. De azóta sem jutott sajnos... vagy talán szerencsémre?

A filmrõl talán annyit, hogy - noha nem vagyok egy fizikazseni - engem spec. kifejezetten zavart, hogy a Föld magja felé utazva a gravitáció mindig hirtelen szûnt meg és ugyanolyan hirtelen is tért vissza. Könyörgöm: amint a Föld legkülsõ rétegét elhagyjuk, a gravitáció a lábunk alatt azonnal és ami a legfontosabb, folyamatosan csökkenni kezd a fejünk fölé kerülõ anyagmennyiség által keltett gravitációs erõk eredõje miatt, aztán ahogy távolodunk a magtól, úgy tér vissza fokozatosan a felszínen tapasztalható vonzás és nem pedig egycsapásra.
1/10
offtopic
cellasto 2012 aug. 22. - 23:19:08 1/10 Előzmény Kovács kolléga
(73/241)
azért az idõtöréshez nem sok köze van az idõzsarunak..az idõutazáson kívül semmi...
a másik kettõvel egyetértek.
1/10
cellasto 2012 aug. 22. - 23:15:11 1/10 Előzmény Kovács kolléga
(72/241)
ott a pont!!!!

a neutron akció a szívem csücske..
én pl lõrinc l.lászló üvöltõ bikáját is el tudnám képzelni filmen...

más:

lesz rimék a csillagközi invázióból is...
újabb verhoeven mû lesz megbecstelenítve..
grat hallywood!
bittermoon1992 2012 aug. 22. - 20:34:16
(71/241)
Szerintem jó kis film, remake ide vagy oda.
9/10
ARFY bácsi 2012 aug. 22. - 17:30:56 9/10
(70/241)
Osztom!
9/10
kkruppa 2012 aug. 22. - 17:22:51 9/10
(69/241)
Nekem bejött a film!Jól összerakott scifi, a mostani pocsék filmek mellett igazán megérdemel tõlem egy 9-est.Végig izgi,lekötötte a figyelmem.
10/10
fferlen 2012 aug. 22. - 15:49:25 10/10
(68/241)
Én imádtam a régi emlékmást Arnold-al, de nekem ez jobban tetszett. Természetesen a technika sokkal jobb volt, ezáltal látványosabb is a film. Az alaptörténet, hogy miben kulcsember a mostani Hauser az is jobban tetszett, valamint nekem Colin Farrell jobban illett a filmbe, mint anno Arnold.

Olvasva itt a véleményeket, hogy milyen bakik vannak ... na most melyik sci-fi-ben nincs, ha valaki úgy akar megnézni egy sci-fi-t, hogy a buktatókat keresi, majd utána az alapján akarja megítélni azt, akkor annak nem ajánlom, aki a látvány miatt, vagy mert szereti az ilyen típusú filmeket, azoknak nyugodt szívvel.
lacee83 2012 aug. 22. - 00:38:46 Előzmény öregem
(67/241)
Én inkább megnézem Svarci gyurmakobakját mégegyszer. Azért ebben a filmben is voltak... érdekes dolgok: Egy robot fejét puszta kézzel üti a fõhõs,majd beletolja az elektromos áram kábelbe a robot megsül õt meg nem rázza meg.

Számomra filmet csupán a valóban jól sikerült látványa menti meg attól hogy ne nevezzem nézhetetlennek. De igy is feledhetõ kategória.
Nem csalódtam ezt vártam hiszen egy remake.
Kovács kolléga 2012 aug. 21. - 22:18:08
(66/241)
Szerintem meg egyáltalán nem fogytak el a jó könyvek, csak a producerek nem mernek kockáztatni.

Mindenesetre ajánlanék Hollywoodnak néhány kimondottan ötletes és jó Nemere István-könyvet a nyolcvanas évekbõl (amikor a Mester még tudott írni):

A Triton-gyilkosságok
Skorpió
Ébredés elõtt
A Neutron-akció
Élni életveszélyes
Acélcápa

Bármelyikbõl remek sci-fit vagy akciófilmet lehetne forgatni. Már csak azért is, mert az álomgyár már nem egyszer koppintott ebbõl a forrásból, és ezek a filmek be is jöttek):
Holtak harca - A Pusztító
Játszma tízmilliárdért - Deep Impact, Armageddon
Idõtörés - Az idõzsaru
Csodakapitány 2012 aug. 21. - 21:44:28
(65/241)
A végén nagyon nem tetszett, hogy a dudás hangot War of the worlds ból betették, az eredetiben is rossz volt, de ott az egész pocsékságához passzolt. Nem tudom, hogy a fenébe jött össze. De annyira rossz volt, amikor felismertem, nekem a többi copyrozás, meg rájátszás még elment. Ami az elején rosszul esett, mutatták a városképet, benne az óriás kibújó hernyóval. Egy rossz érzésem támadt, csak nehogy akörül játszódjon a film. Hát jutott belõle. Másfelõl számomra valahogy nem nyújtott kikapcsolódást, hogy lift volt a föld túloldalára, a földmagon keresztül. Erõltetett megoldás, legalább a gravitáció mentes jelenet jó lett volna. Egyszer egész jó film, de nem fogom 5x megnézni, mint az eredetit. Én nem vártam sokat a filmtõl, de bíztam benne, hogy lesz benne 3 jó akció jelenet. Ezek szerint 121 perc mozi akció filmbe ez még nem garantált. Miközben a két lány verekszik, a férfi lenyomja a robotot, ez is hagyta a film élményt. Mire kezdene a nézõ kikapcsolódni, mindig jön valami. Kicsit kevesebb lett volna, jobb lett volna.
5 dolgot simán kihagyhattak volna. Igaz volt egy ami rossz volt, de még is tetszett. Az hogy amit felrobbantottak, a következõ jelenetben ép, ez milyen megoldás...
AvatáR Gil Maerth 2012 aug. 21. - 18:45:18
(64/241)
hmmmmmmmm- ez talán jó alapanyag lehetne egy jó kis sci-fi filmhez !

http://moly.hu/konyvek/luigi-menghini-a-felhobirodalom

Szuperszónikus !
AvatáR Gil Maerth 2012 aug. 21. - 18:33:09
(63/241)
igen. azok hangulatosak voltak még ! mind ! :( (Excalibur, Indiana,stb)
sajnos a képiség felé mentek el. Lásd: Avengers.
(Bár az Avengershez passzol a shoot em up folyamatossága (elvégre egy harcoló alakulatról van szó)

ám MÁS filmekre is ráhúzták az új trendet.

azon filózom: mi lesz ezentúl, 20-30 évente újrázzák a régi nagyokat? Kikkel?
a régi nagy színészgeneráció is kezd kikopni.
:(
A Hegylakónak csak egy baja volt, hogy igazán koncepcionálisan nem tudták megmondani hogy lesz valakibõl halhatatlan :)
Amúgy minden dícséretet megérdemel.
:D
5/10
Bigpapa 2012 aug. 21. - 16:12:20 5/10 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(62/241)
Ez az emlékmás csupa lopott ötlettel operál. Különvéleményes autópálya, Én,a robot Robotok, Szárnyas fejvadász feeling és esõs,nyomornegyed, a sok kínai felirattal...,csak ami ütött a Szárnyas fejvadászban,az itt nagyon hamis volt.

OFF

Tudod,az a baj, hogy szép lassan elfogynak az igazán jó könyvek,amikbõl forgatókönyveket lehet készíteni,s ezzel együtt kihalnak a jó forgatókönyvírók. Vannak olyan srácok,akik megnéztek 200 filmet,meg videó játékoztak egy sort,aztán úgy gondolja a kis Mike,hogy õ bizony qrva jó forgatókönyvet írt.100% akció,lövés,pörgõs,ehhez a stúdió állat CGI-t készített egy hasonlóan videójátékbuzi gyerekkel,és ezekbõl lesznek ezek a filmek. Nulla sztori,nulla logika,de 90 perc lövés,ugrás,robbanás..

Már elõre félek a Robotzsaru miatt,ahogy a hamarosan a mozikban landoló Dredd bíró miatt is. Stallone ferde pofáját a sisak alatt nem lehet pótolni,ahogy mondta I'm the LAW!Peter Weller is nagyon jó Alex Murphy volt,ráadásul az elsõ film olyan ütõs volt a 80-as években,hogy mindenki hanyatt esett tõle.
Emlékezetes jelenet amikor már Robocop és a lõtéren a hatalmas stukkerrel lövi szét a céltáblát.A rendõrök meg szép lassan köré sereglenek és nézik. Aztán pisztolypörgetés és sutty,be a lábba a stuki :)))
Ha tényleg újra forgatják a hegylakót...én a kardomba dõlök,mert annak minden pillanata etalon.Zene,látvány, a csodás skót felfölddel,a qrva jó átváltásokkal, a remek gonosszal, Conneryvel és természetesen Lambert is zseniális benne. There can be only one!