Téma: Az Este

1/10
drabál 2011 jan. 05. - 21:22:29 1/10
(783/1683)
Na látod ,máris mûködik az öncenzúra:)
Roland86 2011 jan. 05. - 21:20:06
(782/1683)
Elolvastam, amiket írtatok, és nekem az a véleményem, hogy a politikus olyan, amilyen - nem írom le, mert ki leszek rúgva a Port-ról -, de az biztos, hogy már azt gondolom: mindegy, ki van kormányon, csak a saját zsebüket tömik, csak a saját hatalmukat növelik, a pórnép (azaz mi) meg szép lassan éhen döglik, megfagy, stb... Õk mind nagyon jól élnek, az összes, aki a parlamentben pöffeszkedik, mi meg egyre rongyosabbak leszünk...
1/10
drabál 2011 jan. 05. - 20:29:15 1/10 Előzmény Johann
(781/1683)
Kedves Johan ,tegnap leszúrtál ,hogy minõsíteni mertem az Este c. mûsort,állítólag elfogult voltam ,mert meg sem néztem.
Akkor egy kis kiegészítés:

"Demokrácia és közszolgálatiasság by Fidesz :

"A Magyar Televízió hírmûsoraiban a Fidesz-KDNP rendkívüli túlsúlya érvényesül, az ellenzéki megszólalások szinte teljesen eltûntek - olvasható a Republikon Intézet szerdán nyilvánosságra hozott vizsgálatában. A televízió egyelõre nem kommentálta az elemzést

A Híradó politikai híreinek 83 százalékában a Fidesz-KDNP jut szóhoz; Orbán Viktor egymaga négyszer annyit szerepel, mint az ellenzéki politikusok összesen - állapította meg az intézet összegzése.

A Republikon Intézet azt vizsgálta, hogyan változott a Magyar Televízióban a politikai hírek kezelése a választásokat követõen. Az MTV este fél nyolckor kezdõdõ híradóit követték figyelemmel egy héten keresztül, a költségvetési szavazást megelõzõen, és az összehasonlítás érdekében a 2009-es év költségvetési szavazását megelõzõ héten sugárzott híradókat is áttekintették.

Tapasztalatuk szerint drámai jobbratolódás történt, ami érinti a tárgyalt hírek jellegét, a megszólalók személyét, a pártok megszólalási lehetõségeit és a megszólalásokhoz fûzött kommentárokat is. Míg 2009-ben az általuk vizsgált híradókban a legtöbbet szereplõ 20 politikusnak a fele, tíz volt MSZP-s vagy kormánytag, addig a 2010-es listán a 20 szereplõbõl 16 kötõdik a Fidesz-KDNP szövetséghez. Két parlamenti ellenzéki párt mindössze egy-egy képviselõvel tudott a legtöbbet szereplõ politikusok listájára felkerülni: a hatodik helyen Szanyi Tibor (MSZP), a tizenötödiken Schiffer András (LMP) szerepel, jobbikos politikus pedig egyáltalán nincs a legtöbbet szereplõk között.

Az összes politikai szereplést vizsgálva a Fidesz-KDNP tízszer annyit szerepelt, mint az MSZP, és több mint negyvenszer annyit, mint az LMP. Az ellenzéki kommentárok is elmaradtak: az Európai Unió soros elnökségének átvételérõl szóló december 21-i riportban négy kormánytag és Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke szólalt meg. Ellenzéki álláspont nem jelent meg - írták.

A Híradó az ellenzéket jellemzõen kedvezõtlen, míg a kormánypárt politikusait pozitív környezetben, kontextusban mutatja be, a mûsorvezetõk tényként közölnek olyan állításokat, amelyeket tényekkel nem támasztanak alá, vagy késõbb kiderül róluk, hogy a kormány álláspontját jelentik - írta elemzésében a Republikon Intézet. Összegzésük szerint a híradások nem adtak helyet az ellenzéki véleményeknek, a kontextus variálásával, a hírek szelekciójával és a "bújtatott" üzenetekkel is csak a kormányoldalnak kedvezõ értelmezéseket mutatták be.

Biztos neked volt igazad:)
1/10
drabál 2011 jan. 05. - 20:26:54 1/10 Előzmény Thousand Lakes
(780/1683)
Ebben igazad van ,hogy bár az elképzelés és az út ,amin akartak haladni helyes volt ,de nem tudták megvalósítani nagyrészét.azért azt is figyelembe kell ám venni,hogy nem akármilyen fúrásban kellett dolgozniuk.Még 300Ft-ért is népszavazás tett keresztbe pl.
Ezzel együtt történtek látható eredmények(autópályák ,hidak,reálbérnövekedés,nyugdíjrendszer rendbetétele stb)Most pedig egy teljes felhatalmazású kormány mit tud felmutatni,és majd mit fog?Fontos akommunikáció is erre megy ki amédiatörvény is,mert hiába csinálnak jókat ha azt folyton szarozzák és fordítva.
Én egyébként arra értettem a gazdaságilag jobban hozzáértést ,hogy elméletileg az irány már jó volt ,most pedig zsákutca.
1/10
drabál 2011 jan. 05. - 20:14:03 1/10
(779/1683)
"Hiányos a médiatörvény Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján elérhetõ angol fordítása.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) honlapján található szerdai közlemény szerint az angolra lefordított médiatörvényt "a kormány továbbította a Budapesten mûködõ külképviseleteknek és Magyarország külföldi nagykövetségeinek", illetve elküldi az Európai Bizottságnak is.
...Csakhogy a KIM honlapjáról elérhetõ angol nyelvû szöveg nem a parlament áltál december 21-én elfogadott, január 1-én hatályba lépett - a bírságokat is tartalmazó, sokat bírált - médiatörvény, hanem a november elején megszavazott, a sajtó alapvetõ jogait és kötelezettségeit rögzítõ "médiaalkotmány".
fn

basszus itt már mindenki hazudik, az igazság bajnokai is?!

Ilyen primko kormánya még nem volt Magyarországnak soha.
Johann 2011 jan. 05. - 00:57:13
(778/1683)
"a szocik nem akarták és nem is tettek kísérletet a demokrácia felszámolására". Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Neked tényleg az a demokrácia, amikor békés ünneplõkre támadnak az azonosítószám nélküli rendõrök (vagy rendõrruhába bújtatott nem csak rendõrök) és megvernek papot, olimpiai bajnokot, sérült (vak) embert, és mindenkit, aki az útjukba kerül, gumilövedékeznek, maradandó sérüléseket okoznak, emberek szemét is kilövik és utána mindezért a fõpolgármester kitünteti a rendõrvezetõt? Hát, szerintem ezzel a "demokráciával" volt inkább gond.
Szerintem nem az az igazi demokrácia, amikor politikai célokra használják fel a rendõrséget nyolc éven keresztül. (Mert már 2002-ben elkezdõdtek ezek a diktatórikus módszerek, a rendõrségi visszaélések, emlékezhetünk rá.)

"gazdaságilag is jobban értettek hozzá mint az szerény képességû Matolcsy"
Ez megint vicces, hogy ilyet akarsz bárkinek bemesélni. Tényleg abban bízol, hogy az emberek már nem emlékeznek rá, hogy a tönk szélére jutott az ország a nagy szakértelmükben, államcsõd réme sejlett fel, és csak hatalmas IMF-hitel mentette meg hazánkat tõle? Tényleg azt gondolod, hogy az emberek már nem emlékeznek Balatonöszödre? A 2006-os választás éppen errõl szólt, hogy habár nem volt rendben a gazdaság, kozmetikázott adatokkal ("trükkök százaival") becsapták Gyurcsányék a magyar népet is, meg az EU-t is. ("hazudtunk reggel, éjjel meg este")
Ez a demokrácia? A hatalmon maradás minden áron, akár ilyen ócska választási csalással is? Hát, szerintem nem.
Ja, és van egy méltatlanul elfeledett része is ennek az öszödi beszédnek: „…fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetõit és vezetõ publicistáit..” Tehát egész nyugodtak lehetünk, hogy a Gyurcsány-bagázs jól be van ágyazva a honi médiába, ha igazi elfogultságot akarunk keresni, hát ez lényegében bizonyíték rá, hogy hol kell keresnünk, ez egy beismerõ vallomás volt Gyurcsány részérõl, hogy média-csapatai harcban állnak. Hát ennyit is ér a szavuk.
Thousand Lakes 2011 jan. 05. - 00:46:13
(777/1683)
Ja, és Európa? Összeomlóban a nyugdíjrendszer, erre pedig nem biztos, hogy az a jó megoldás, hogy az egekbe emeljük a nyugdíjkorhatárt csak azért, mert mások is azt csinálják. Ha nagyon akarnák, nem emelnék a nyugdíjkorhatárt, megoldanák máshogy. (Mindjárt alapítok egy pártot, amelyiknek ez lesz az elsõ célkitûzése.)
Thousand Lakes 2011 jan. 05. - 00:40:02
(776/1683)
Nem baj, ha nem értesz egyet. Én a leglényegesebb dolgokra utaltam.
Azt írod: "gazdaságilag is jobban értettek hozzá", de ez sajnos nem nagyon derült ki. Sõt, ha olyan cefetül jól végezték volna a dolgukat - és pl. nem lettek volna a pártjukon belül is jelentõs nézetkülönbségek, nem "teszetoszáskodtak" volna -, akkor nem lettek volna leváltva a hülye nép által. Nem a "hozzáértés" számít, hanem a tevékenységük eredménye.
Johann 2011 jan. 05. - 00:26:50
(775/1683)
A személyeskedéseidre nem is reagálok. (Hanem kíváncsian figyelem a moderátori éberség kiterjed-e rájuk.)
Arra viszont szeretném felhívni a figyelmed, hogy aki kicsit is érez valamiféle sorsközösséget a nemzetével, az pontosan tudja, hogy demográfiailag nagyon nagy bajban vagyunk, szinte minden erõnkkel a családokat, a gyermekvállalást kell segíteni. (Amellett, hogy a gazdaság is romokban hevert, és fõleg végletekig kiszolgáltatva, nyakig eladósítva, tehát annak a beindítása is fontos feladat.) Az új adórendszer a családokat (is) segíti, ezért üdvözlendõ. A gyermekvállalást (végre) elismeri, mint támogatandó értéket. Jó tudni, hogy a háromgyermekes családok 98%-a most már egyáltalán nem fizet szja-t. Tehát Orbán a családokat segíti az új adórendszerrel, amit csak dicsérni kellene. Azt pedig, hogy jó példával jár elõl, és neki magának is van öt gyermeke, végképp. Félelmetes, hogy ebbõl is elmarasztaló ítéletet tudsz fabrikálni, mintha neki szégyellnie kellene a gyermekei miatt. Ez finoman fogalmazva is abszurd.
1/10
drabál 2011 jan. 05. - 00:16:53 1/10
(774/1683)
A lényeget majdnem elfelejtettem,mert apudding próbája az evés:feltárta a valódi okát a svájci frank és euró magas árfolyamának amûsor? netán tett egyetlen bíráló szót akormányra?
naugye:)
1/10
drabál 2011 jan. 05. - 00:14:01 1/10
(773/1683)
veled ellentétben én kizárólag amûsorról beszéltem mindaddig ,amíg Te meg nem szólítottál . Hogy milyen szinvonalú volt a megszólítás, azt inkább hagyjuk:P
1/10
drabál 2011 jan. 05. - 00:11:23 1/10
(772/1683)
Ja mert Járai 12.5%-os kamatemelése a prosperitás idején az természetesen nem volt indokolatlan,csak most a remek kormány infláció gerjesztõ ténykedése miatti 0.5 százalék hát az naná:)
1/10
drabál 2011 jan. 05. - 00:06:31 1/10
(771/1683)
Ezzel nem értek egyet ,mert a szocik nem akarták és nem is tettek kísérletet a demokrácia felszámolására.gazdaságilag is jobban értettek hozzá mint az szerény képességû Matolcsy ,minden ellenkezõ híresztelés dacára.Ja és nem tették az országot Európa botránykövévé,szégyenévé.
1/10
drabál 2011 jan. 04. - 23:30:38 1/10
(770/1683)
Hát igen ,mert könnyû annak ,aki az új adórendszerrel annyival többet visz haza netto mint 4 átlagember teljes jövedelme.(Orbán és társai)Az ha el is kúrja másoknak a helyzetét ,õ mégiscsak felül marad.
totbandi 2011 jan. 04. - 21:47:46
(769/1683)
http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20101229-orban-viktor-szerint-versenykepesebbek-leszunk-mint-kina.html

Nem lett itt elszúrva semmi szerintem. Elõre megkoreografált forgatókönyv szerint történik minden. Csak azt nem veszik észre, hogy ebbe belerokkanunk. Valószínû tesztelik a Magyart, mennyit bír birka módjára.....
Thousand Lakes 2011 jan. 04. - 21:34:51 Előzmény Bobby1
(768/1683)
És mi a véleményed a nyugdíjkorhatár emelésérõl, az vajon nem valódi szoci módra történik?
Lényeges dolgokban mi a különbség az MSZP és a Fidesz között? Szerintem egyik kutya, másik eb.
1/10
drabál 2011 jan. 04. - 20:56:20 1/10
(767/1683)
A svájci frank árfolyamelemzése lesz ma.Gondolom a kormány baromkodása nem lesz megemlítve,amivel nemcsak a frank árfolyamát szúrta el, de az euro is az egekben áll.Nomeg a benzin is ,meg aztán látjuk ,hogy a különadót sem hárították a lakosságra .Biztos azért emelkedett minden banki szolgáltatás és egyebek ára ,mert nem hárították.Na szóval biztos objektív lesz a mûsor és nem propaganda nyalás.
Bobby1 2011 jan. 03. - 21:21:37
(766/1683)
Pedig mennyire vonzó, például, a román, vagy az ír példa, hogy a már unalomig ismert görög sikersztorit ne is említsük! Ott bezzeg meg tudták emelni az áfát, jó alaposan, ahogy az egy demokráciában kell! És a románok meg egyenesen élen járnak elõttünk a demokrácia oktatásában! Micsoda lelkesítõ lehetett az ottani elvtársaknak látni, hogy a gaz közalkalmazottaknak 25% (!!)-al csökkentik a keresetét.
Bobby1 2011 jan. 03. - 21:20:53
(765/1683)
Szörnyû, egyszerûen antidemokratikus és kibírhatatlan, hogy nem lett semmi a Bajnai által a tavasszal már bejelentett 30% körüli gázáremelésbõl! Egyenesen felháborító: hogyan mer a Fidesz erõsen baloldali, a kiskeresetûeknek, sõt a családoknak kedvezõbb politikát folytatni ahelyett, hogy valódi demokrata és szoci módra továbbra is a bankok és az áruházláncok extraprofit termelését segítené elõ!
1/10
drabál 2011 jan. 03. - 18:27:30 1/10
(764/1683)
Neked is és BUÉK,valamint ,hogy próbálj meg néha a hozzászólás tartalmára is koncentrálni,necsak érzelmi alapon mond rá ,hogy jó volt vagy nem volt jó.