Téma: Az örökség

5/10
napraforgó 2014 ápr. 23. - 07:26:34 5/10
(229/329)
Most megint láttam egy részt. Gabrielát, mint egyedüli bányásznõt (!) piszkálják a férfiak: a bordélyházban üresedés van! meg: oda nem elég jó, mert nem elég bársonyos a bõre.
Tényleg rejtély, hogy mi a fenét keres ez a törékeny nõ egyedüli nõi bányászként egy bányában? Még ha lenne egy nõi csapat.... Ha engem ennyit piszkáltak volna, biztos kerestem volna más munkát, ahol nem vagyok ennyire kiszolgáltatva. Vagy tartsa el apuci, ha nincs más lehetõség.
Egy kicsit túlzás, hogy egy vacak vidéki kisvárosban, egy kis bányászfaluban ilyen indulatok dúlnak.... Szerintem ennél azért sokkal unalmasabb lehet ott az élet.
malvinkicska 2014 ápr. 16. - 12:02:33
(228/329)
Ildikó köszönöm a válaszod most egy kicsit le van maradva a felrakás csak 35-ig van sajnálom, hajnalban , vagy éjjel szokták ismételni Az utolsó vérig. Az örökségbe szívesebben belenézek, mint a A szerelem zálogba az nekem egyáltalán nem jött be, pár rész után abba hagytam.
5/10
napraforgó 2014 ápr. 15. - 19:24:34 5/10
(227/329)
Találtam róla egy bajusz-szakáll nélküli képet, azen egész helyes. nem lehetett volna elkívánni, hogy legalább a sorozat elején nézzen így ki?
10/10
suxel 2014 ápr. 15. - 19:09:14 10/10
(226/329)
Manuel Balbi azaz Fernando 1978-as születésû az internetes források szerint. David tudtommal 10 éves a sorozat kezdetén.

Guerra, igen. Antonia Guerra, ez a leánykori neve az úrnõnek. Ezzel a tiszteletlenséget fejezik ki az irányába, s sokat fogod még hallani, ha maradsz a nézõk táborába. Szerintem mi is elég sokat Guerraként emlegettük csak a fórumon. :)
5/10
napraforgó 2014 ápr. 15. - 18:34:12 5/10
(225/329)
Néztem a mai részt, ebben mondja el Fernando az anyjának, hogy megerõszakolta Gabriellát, de sötét volt és õ eltakarta az arcát, ezért a lány nem ismerthette fel. Mindez pár éve, kamaszkorában történt !!!
Hát, ahogy én elnézem ezt a férfit, legalább 20 éve elmúlt már, amikor õ kamasz volt! Nem tudom, hány éves az a színész, de inkább 40, mint 35. (vagy több)
A kis David életkorára nem emlékszem, mármint, hogy említették volna, õt 8-9 évesnek tippelem.
Szóval már megint megy a bûvészkedés az életkorokkal, 40-es színészekkel játszatnak 20 éves szerepeket és még csak nem is próbálják imitálni a koruknál fiatalabb életkort (pl. ha az a pasi hajlandó lett volna levágni a szakállát, kicsit fiatalosabb frizurát csinálnak neki, egy jó smink, amely takarja a ráncokat, stb.)

A másik: miért szólítja Alejandro Guerrának az anyját? És ez a Guerra vajon a nõ vezetékneve? mármint a lánykori, mert az asszonyneve nyilván Beltran.
offtopic
ildimix 2014 ápr. 15. - 16:39:17
(224/329)
Malvin nézem még az utolsó vérig sorozatot csak az a baj, hogy lassan teszik fel az oldalra a feltöltõk. Korai az idõpont így levagyok maradva pár résszel.

Érdekes nekem a szerelem zálogba tetszik fõleg most lesz érdekes a film amikor Monszét elvitte a férje a birtokra.
10/10
suxel 2014 ápr. 11. - 16:29:48 10/10
(223/329)
Antonia Guerra abban a bõrszerkóban veszedelmesen néz ki. Szerintem nem nagyon méltó a nagyságához. :D
malvinkicska 2014 ápr. 11. - 14:00:01
(222/329)
Ildimix nézed még Az utolsó vérig sorozatot, hogy tetszik, nekem jobban bejött, mint Szerelem zálogba azt már nem is nézem.
5/10
napraforgó 2014 ápr. 11. - 04:19:35 5/10
(221/329)
Nyilván más is így van ezzel. Én se nagyon nézem, ami nagyon nem tetszik. Ezzel egyelõre csak annyi bajom volt, hogy nagyon föl van aprózva, így nem tud a cselekmény kibontakozni.
Amúgy meg van, aki csak csendben kikapcsolja a tévéjét, vagy átkapcsolja más csatornára, ha valami nem tetszik, és van, aki meg is írja, hogy mi nem tetszik és miért nem.
Én ez utóbbit szoktam tenni, mert én is úgy vagyok, hogy megnézem a film/sorozat fórumát, másoknak hogy tetszik. Ha pocsék az általános vélamény, az azért jelent valamit. Ha nagyon megosztó, az is. És az is, ha valaki kritika nélkül rajongani tud bármilyen szamárságért...., de ez mondjuk róla nyújt véleményt, nem a filmrõl.
offtopic
ildimix 2014 ápr. 10. - 22:32:19
(220/329)
Én ezzel úgy vagyok ha nem tetszik 1 sorozat akkor be sem kapcsolom hanem nézek mást. Senkinek nem kötelezõ ezt a sorozatot nézni mi leírtuk nekünk miért tetszett, de nem kell annak nézni akit nem érdekel. Szerintem az elsõ benyomás sokat számít ha az alapján nem jó akkor ne nézd többet úgysem fog megtetszeni.
10/10
suxel 2014 ápr. 09. - 19:47:31 10/10
(219/329)
Sajnos ez így fog menni május közepéig. :( Amúgy egy részben sok minden történne, de ez a felezéses módszer szerintem még a legjobb sorozatokat is képes kisiklasztani.
5/10
napraforgó 2014 ápr. 09. - 19:16:03 5/10
(218/329)
Borzasztó, hogy ilyen negyedórás részletekben adják, teljesen élvezhetetlen. '6.10 és 16.50 közé épp befért volna a 40 perces teljes rész, bár az igaz, hogy akkor le kellett volna mondanunk a 2 X10 perces reklámblokkokról.... :((((
5/10
napraforgó 2014 ápr. 08. - 14:37:58 5/10
(217/329)
No igen. És látod, hogy Francisca és Tigre fia legalább 5-6 évvel idõsebb Gabriela fiánál, így lehet látni, hogy õk már jóval régebben együtt vannak, minthogy Gaby fia megszületett volna. Szóval Gaby és az apja kapcsolata nem Francesca miatt romolhatott meg, már ha egyáltalán megromlott. Szerintem mindig is ilyen lehetett...
10/10
suxel 2014 ápr. 08. - 10:55:40 10/10
(216/329)
Igen, ezen módosítanom kell, hogy rossz viszony. Mert nem olyan rossz ez, hogy nem állnak szóba egymással, csak Gabriela nem tudta lenyelni azt a békát, hogy az apja egy volt bordélyházból származó nõt vitt a családba be. És ebbõl adódnak a konfliktusok köztük. Miatta volt az is az elsõ részekben, hogy az apját okolta, hogy a fiát magára hagyta egész éjszakára egyedül. Nagyobb elfogadást is tanúsíthatna egyébként a nõ irányába, elhiszem nem a legkönnyebb, de ha már ennyi évet lehúzott az apjával Francisca, és szépen éltek együtt, akkor nem lehet õ olyan rossz.

Tudom az álarcot, s ezzel most nem is vagyok teljesen képben, mert valahogy nem emlékszek rá, lehet csak késõbb jön rá, hogy ki is volt az a gaztevõ ténylegesen.
Hogy egy ilyen erõszakot ki, hogy reagál le, az bizony sokféle lehet.
5/10
napraforgó 2014 ápr. 08. - 05:40:36 5/10
(215/329)
Én nem látom, hogy Gabriella nagyon rossz viszonyban lenne az apjával, hiszen ha gond van, hozzá szalad. És az apja is mindent megtett a bányaomláskor a lányáért, látszott, hogy nagyon fontos neki. Az, hogy összeállt valakivel - nyilván pár évvel a felesége halála után - érthetõ. Az talán már kevésbé, hogy miért pont egy prostival... Bár itt az új asszony, Francisca utal rá, hogy Gaby nem tudja, mi vitte erre az útra. Most is, Tigre azt akarja, hogy Gabynak és a mostani családjának is jó legyen a bánya által.
A lényeg: én nem látom azokat a fene nagy családi ellentéteket. Ennyi mindenhol van, általában sem az érdekek, sem a vélemények nem egyeznek annyira, hogy mindig, mindenben egyetértsenek. De azért család a család, hogy egyeztessék az érdekeket és dûlõre jussanak.

Azt meg, hogy ki erõszakolta meg, nem tudom, hogy a lány mennyire tudja (inkább csak sejti), mivel - a tartalomismertetõ szerint (!) - az illetõ álarcot viselt az erõszakoláskor.
Gondolom, hogy ez a lánynak a fizikai és lelki trauma elszenvedése mellett eléggé megalázó, megszégyenítõ is lehet, egy olyan közösségben, ahol az erõszaktevést még mindig a nõ hibájáául róják fel. Minek cicázott a férfival, miért izgatta fel, miért utasította vissza, stb, stb. Szóval a nõ szinte "nem mondhat nemet" csak úgy. Vagyis akármit tesz, így is, úgy is õ a hibás.
Ezért megértem, ha nem teszi közhírré, sõt feljelentést sem tesz (megalapozott gyanú nélkül), de hogy még az apjának sem mondta el, hogy nem õ tehet róla... Vagy lehet, hogy attól félt, hogy az apja olyan természetû, hogy utánajárt volna, ki tette és megöli a fickót????.....
Ha anno nem is tudta volna bizonyítani ki volt a tettes, a gyerek DNS-ével való összevetés azért már elégséges bizonyíték lenne a férfi ellen...
10/10
suxel 2014 ápr. 08. - 00:28:57 10/10 Előzmény napraforgó
(214/329)
Valószínûleg azért titkolhatta el, mert már nem volt jó viszonyban az apjával. Sohasem nézte jó szemmel, hogy az anyja helyére egy volt kotnyeles prostituáltat vitt.
Továbbá egy nõnek/még lánynak, (nem tudjuk hány éves a karakter) nem biztos, hogy egy férfival a legkönnyebb megbeszélnie egy ilyen esetet.
És tudja õ azt, hogy ki is az apja a gyereknek. Velük szemben ebben a korrupt kisvárosban labdába sem rúghatott volna.

Hogy Tigre is miért beszél inkább egy idegennek, szerintem szintén a nem jó családi viszonyok okolhatóak érte. Ilyen viszonyok közepette simán elképzelhetõ, hogy inkább beszél valaki egy barátnak, mint a saját vérének. Nálam is elõfordult már, hogy jóval hamarabb beszéltem meg számomra fontos dolgot egy baráttal, mint a saját édesanyámmal, és nálunk rossz viszony nincs is, csak a nagy bensõségesség hiányzik, hogy mindent megosztanánk egymással. És Tigre persze látja azt is, hogy a lánya sem a legegyszerûbb jellem, nem biztos, hogy közös nevezõre jutna vele.
5/10
napraforgó 2014 ápr. 07. - 19:05:11 5/10
(213/329)
Ez a Gabriela nem árulta el az apjának sem, hogy annak idején megerõszakolták, azért lett terhes? Mi oka van eltitkolni? Az tán kevésbé kínos, ha tiniként lefekszik egy, vagy több fiúval és úgy esik teherbe? Most valószínûleg azt hiszik az emberek, hogy õ maga sem tudja, ki a fia apja, annyi fiúval volt.
Mondjuk az is érthetetlen, hogy az apja miért titkolja a családtagjai elõl, hogy aranyat talált, egy idegennek meg elmeséli???!
Úgy tûnik itt is lesznek logikátlanságok...
malvinkicska 2014 ápr. 07. - 16:52:48
(212/329)
Belenéztem ma egy pár percre igazán kár, hogy így aprózva adják, elején a történet.
10/10
suxel 2014 ápr. 05. - 19:04:55 10/10
(211/329)
Szerintem ebbol a rtl2 ilyenkor kora delutan semmit nem hagy meg, ki lesz vagva.
malvinkicska 2014 ápr. 05. - 18:23:56
(210/329)
Bogarásztam a neten és a Yutube láttam azt a részt amit említesz Suxel, biztosan nem kis dolog lesz mikor oda ér a sorozat, így már elõre felkészítem magam lelkiekben.