10/10
icetommagic@hotmail.com 2019 júl. 17. - 23:06:47 10/10
(2/42)
Nos, nem rég jöttünk ki a filmről, hát kicsit csalódott voltam. Igazából nem volt annyira rossz, szép volt meg minden, de tényleg hiányzott a varázs a lélek és ez nem sablon duma, mert nagyon is fontos tényező. Ahol kellett ott nagyon rövid volt a jelenet, ahol meg nem volt indok, ott meg elnyújtott. Sokkal rövidebbek voltak a nagy bölcsességek, másképp hatott, kevesebb átéléssel (magyar szinkron) és csak gyors végig adagolták a fontosabb jeleneteket. A modern beszólások se tetszettek. A hangok, ha már megváltoztatták őket, annyira végül nem voltak rosszak, de azért voltak itt is hibák, vagy épp maga a szinkron hangban, pl felnőtt Simba aki engem idegesített. Amikor először meghallottam hát fogtam a fejem is . Egyébként Hiányoztak az érzelmek, és sokszor úgy oldották meg egyes jeleneteket hogy inkább háttal mutatták őket, mintsem lássuk az arc kifejezésüket, ami igazából volt, de csak nagyon minimális, épp hogy megmaradjon a reális alapon, de azért mégis legyen ez az rajtuk. Simba meg Nala első találkozása nagy korukban is fura volt, meg úgy minden , vége fele kellemetlenül éreztem már magam, hogy mikor lesz vége, pedig kedvenc mesémről van szó, amit legalább 150x láttam és tudom kívülről az egész filmet és kivétel nélkül mindig elsírom magam bizonyos jeleneteknél., bármennyiszer nézem újra és újra, még felőtt fejjel is. Itt sok helyen rontottak, meg voltak felesleges jelenetek is. A szép burkolat se volt annyira nagy dolog mert az első 30 percben ellőttek mindent, később már nem hozott lázba, mert addigra már elmúlt a csodás látvány kinézete. Annyit mozogtak az oroszlánok, illetve a többi állat is jobbra-balra, hogy szinte már szédültem. A dalok rövidebbek voltak, a zenéknél ugyanazt a témát használták mindenhol, ugyanaz csendült fel, hol ott adott jeleneteknél a mesében más volt vagy épp sokkal epikusebb és persze hosszabb. Azért én talán 7-esre értékelem, mert tényleg kedvenc klasszikusomról van szó. Annyiban örülök, hogy ha a mai gyerekeket megkérdezzik ,hogy ismerik e ezt a filmet, már mondani fogják hogy igen, ismerik, mert tuti megfogják nézni. (még ha nem is az eredetit ami sokkal jobb, de legalább már ismerik). ???? 1x mindenképp ajánlom a megnézését mindenkinek, még ha tudjuk is, hogy ugyanazt fogjuk látni, csak más köntösben és kicsit gyengébb teljesítményben, de a látvány kárpótol itt-ott.
Csevegés vége
Írj be üzenetet...
8/10
kisma 2019 júl. 17. - 21:13:03 8/10
(1/42)
Néhány szóban azt kell mondanom, hogy én nem csalódtam a filmben, hiszen pontosan azt adja, amit ígér. Azaz újra megnézhetjük szinte jelenetről jelenetre a mesét (néhány új és kimaradt jelenet, egy új dal) fotó-realisztikus állatokkal és hátterekkel. Szóval előre lehet tudni mi a következő jelenet, vagy mondat. Mondjuk szerintem inkább ez, minthogy teljesen megváltoztatták volna az amúgy remek történetet.

A film tehát teljes mértékben épít a nosztalgiára, ami tagadhatatlan előnye az az új típusú animáció, fantasztikusan néz ki a film (aki teheti nézze meg IMAX-ban), az állatok minden szőrszála él és mozog, ahogy a hátterek is olyanok, mintha a NatGeo-t nézné az ember. Viszont ebből jön a film legnagyobb hátránya is, ezek az állatok csak állat módjára adnak át érzelmeket, szóval fel sem érhet a korábbi változat elnagyolt mimikáihoz. Arról nem is beszélve, hogy az ócska szinkron ezen csak ront. Ami segít az az emlékek, a zene és a nosztalgia.

Összességében, aki tudja, hogy mire ül be, szerintem nem fog csalódni. Én elfogult vagyok így nekem 8/10.