Téma: Az õslakó

pupacs 2011 jan. 15. - 20:40:12
(128/328)
Jézust eredetileg Johnnak hívták.
5/10
Ronaldo 2011 jan. 12. - 15:15:02 5/10
(127/328)
A stílusa olyan-amilyen, de van némi igazságtartalma. Mindenkit elszédít ez a hatásvadász filozofálgatás és az évszázad filmjének kiáltják ki, miközben, ha az elgondolkodtató filozófiától elvonatkoztatunk, akkor semmi, de semmi kiemelkedõt nem találunk a filmben. Se színészi teljesítmény, se rendezés, semmi... Biztos vagyok benne, hogy többen valójában nem is a FILMET, hanem az érdekes témát értékelik. Ha a Mátrix filozófiát vagy akár a "járt-e amerikai a Holdon" összeesküvés elméletet ugyanígy egy szobában adták volna elõ, dzs kategóriás színészekkel, akkor is mindenki sírt volna a gyönyörûségtõl.
Judgement 2011 jan. 12. - 13:42:50 Előzmény Metalherceg
(126/328)
Nos te nem vagy túl okos igaz?
10/10
Enger 2011 jan. 02. - 22:45:51 10/10
(125/328)
Egyébként a film attól is zseniális, hogy annak ellenére, hogy végigbeszélik, és teljesen történet orientált, egyetlen hiba sem esik a történetben, ezt sok egyszerûbb történettel bíró film nem képes teljesíteni. 11/10

Az elsõ oldalra írt kedves hitvak kollégáról, - ha egy mélyen vallásos ember így reagál rá, annyira rossz azért nem lehet - nekem a The Mist címû filmbõl az-az õrült skizofrén nõszemély jutott eszembe.

Üzenet neki: Egyébként a te egyházad az amelyik miatt ezer éven keresztül nem tudott elõre lépni a tudomány, a népességrobbanást keresztesháborúval oldotta meg és a skizofréniát máglyahalállal kezelte? Vagy valamelyik még újabb? Esetleg amelyik a tagjait zsarolja? Az egyházak nagyon viccesek, én is szeretnék egyszer egyet, nagyon jól meg lehet belõle élni, ízlés szerint minden fiút/nõt megszerezni és még a neved is fennmarad, ha igazán ász vagy! Kell ennél több? :) Amit a zsidó biológus mond a filmben a családjáról, meg az élni és élni hagyniról az nagyon igaz. Az egész film valahol mélyen keresztényi, annak ellenére, hogy egyszerre ateista szemléletû is. Az erkölcshöz nem kell vallás, csak némi jóérzés, ezt nem képesek sokan felfogni.
Egyébként tényleg jót tenne, ha megnézetnéd magad egy orvossal, az alapján a komment alapján valami komoly gond lehet nálad.
10/10
Enger 2011 jan. 02. - 22:23:58 10/10
(124/328)
Ez a film egy tökéletes mestermû, életem legnagyobb filmje, ledkedvencebb kedvenc, eddig csak eredeti nyelven láttam, de azt az utóbbi két hónapban négyszer. Ha valamikor adják a TV-ben biztos megnézem, csak azért, hogy növeljem a nézettségét. Zseniális...!
7/10
tyrichie 2010 dec. 21. - 17:16:16 7/10
(123/328)
Az ötlet nagyon jó, a kivitelezés már nem annyira, de azért szódával elmegy.
7/10
Energy52 2010 dec. 10. - 10:43:49 7/10
(122/328)
Ez a film vagy megérint valakit vagy nem.Aki hívõ az elgondolkodik rajta,aki nem azt nem fogja megérinteni.Mindenesetre aki azt állítja hogy ez a film arról szól hogy egy köcsög végigbeszél 80 percet arról hogy õ Jézus az szerintem nézzen inkább akciófilmeket mert a gondolkodós filmek azok nem errõl szólnak.Egyszerûen arról szól a film hogy mennyire törékeny az emberek hite,legyen az keresztény,zsidó,buddhista vagy bármi más.1 ilyen film még a legnagyobb hívõket is megrengetheti hitükben.ÉN nem tartozom ezek közé,egyszerûen csak megnéztem,levontam a konzekvenciákat és pont.Másfél órát megér.
10bõl 6,5öt kap nálam.
offtopic
Segítõ Béka 2010 dec. 03. - 15:59:29 Előzmény palasonic
(121/328)
nem értem mit kéne beszélgetni róla
offtopic
Segítõ Béka 2010 dec. 03. - 09:47:43 Előzmény ichtys-g
(120/328)
hûha
Segítõ Béka 2010 dec. 03. - 09:35:58
(119/328)
ez egy jó film volt.

noname színészek, de nem baj
Metalherceg 2010 nov. 28. - 17:36:42 Előzmény csengõ_zoli
(118/328)
Hát még most sem tértem magamhoz... Ez a legnagyobb együgyû ostobaság a texasi filmesektõl megszokott unalmas csóróságszagú, színészi tehetségtõl mentes tálalásában.
Mindössze két helyszínen játszódik: a faházon belül és a faházon kívül. Marha sok marhaságot végigszenvedtem már, ez csak egy a sok közül, amiért kár kalóriát égetni a dvd lemez lejátszóba helyezésével... De ami a legjobban felháborított, az az, hogy minden hozzászólásban istenítik, magasztalják ezt a nagy nullát. 10-bõl 10 pont!!!
Mi a faszom??? Szerintem nem fognak a hallmark-on kívül más csatornát. És az igazán jó filmeket szídja a sok köcsög. A történet: egy õsember túlél mindent és mindenkit, és véletlenül pont ott volt minden híres történelmi ill. vallási személy mellet a világ külömbözõ helyszínén - valószínûleg egyszerre több helyen is - és mellesleg õ volt Jézus Krisztus is. Aztán elmondja halál unalmasan az ostobaságot tükrözõ texasi fejével néhány agybeteg seggfejnek - az egyik megkérdezi, hogy ha 14000 éves, akkor volt saját dínója is??? - hogy õ halhatatlan. Persze olyan stílusban, mintha arról beszélne, hogy múlt héten vett kenyeret a boltban... és ennyi. 87 perc tömény izgalom és mélységesen megható párbeszédek tönkelege. És a film végén véletlenül elmondja az öreg varangyfejû észlénynek, hogy õ (Jézus Krisztus) valójában a faterja (???) Õ meg erre sír, röhög, szívrohamot kap, - mindezt egyszerre - és a filmnek vége is lesz. Szerencsére. Egy rakás szar, sõt, még kevesebb. Csõ.
csengõ_zoli 2010 nov. 23. - 13:13:50 Előzmény Charles Foster Kane
(117/328)
Teljesen egyetértek azzal amit leírtál.
Amit hiányoltam még belõle az az indíték,amiért ezt most megosztja a többiekkel.
Az kevés,hogy csak...,mert most megunta a dolgot.
Végig úgy beszélt,mint aki ezt most elmondja,de úgyis elköltözik...
Lehetett volna ok a szerelem (ami fel is tûnik),de az is csak olyan kis mellékzöngeként,hogy igen hát érzek valamit,de mindezt kb. dobozolás közben...
Kattrin 2010 nov. 23. - 13:01:21 Előzmény Charles Foster Kane
(116/328)
A hozzászólások közül ezzel tudok a leginkább egyetérteni. Jó lett volna a film... de nem lett jó.
cherry11 2010 nov. 14. - 23:48:46
(115/328)
Imádom ezt a filmet. Ugyan elég rég láttam, kábé egy éve, de még mindig sokszor eszembe jut a film hangulata, párbeszédek, már amikre emlékszem. :-)
Szerintem igen különleges témájú, és tetszett, hogy alacsony költségvetésû film, mégis nézhetõ kategória. Ajánlom mindenkinek, aki kicsit szeret elgondolkozni... de azoknak is akik nem, hátha...
7/10
indienemesh 2010 okt. 01. - 15:01:58 7/10
(114/328)
érdekes, de tényleg TV-film szerû. el lehet rajata gondolkodni, ezért a többi hibát elnézem. 10/7
10/10
total2005 2010 szept. 27. - 19:08:32 10/10 Előzmény Folgore
(113/328)
Örülök, hogy van aki még értékeli, érti az ilyen filmeket. Sajnos a mai rohanó, profitorientált világunkban nagyon ritka az ilyen alkotás.
9/10
Folgore 2010 szept. 22. - 00:49:46 9/10
(112/328)
Örülök, hogy egyetértünk. Mindazonáltal én a "hihetetlenül gagyi" ellen lázadtam a riposztommal. Arra akartam csak rámutatni, hogy ez a film nem véletlenül lett ilyen, hanem direkt ilyennek készült: egy alacsony költségvetésû tévés színdarabnak, ahol minden a szavaké, mimikáké, gesztusoké, és, igen, másodvonalbeli színészekkel, akik talán minden este egy kamara színházban nyomják tizedannyiért, mint egy birodalmi rohamosztagos a Csillagok háborújában.... :)
dr66 2010 szept. 22. - 00:11:02 Előzmény Folgore
(111/328)
Lényegében egyetértünk,hiszen ugyanazt írtad csak egy kicsit bõvebben.Amúgy én élveztem,bár tényleg úgy ültem le elé,hogy egy film lévén azért mozgalmasabb lesz.Nem sok idõ kellett hozzá,hogy lássam,itt nem nagyon fognak a kandalló elõl elmozdulni.De bánja,kánya!Tetszett,de én szeretem a színházat is és ez segített benne biztos.Aki lövéseket meg akciót remélt az csalódott.De annyi olyan film van!
9/10
Folgore 2010 szept. 21. - 00:20:49 9/10 Előzmény dr66
(110/328)
Igen, ez egy színdarab, filmvásznon. Van ilyen. Szinte nulla cselekmény, sok duma. Van ilyen. Ezt így kell nézni. A színészek és másodvonalbeliek. Ez egy ilyen film. Bizonyára sok halivúdi mozin felajzott agyú ember nem tud élvezni efféle lassan folydogáló éppen-csak-film jellegû valamit. De aki rászánja ezt a kis idõt, és hajlandó ott lenni velük a szobában, egy kicsit ellazulva figyelni, annak nyújt valamit ez a film. Az ember legszívesebben közbeszólna, felvenné a beszélgetés fonalát, vitatkozna, bosszankodna. Tényleg, ezt akár bárki elõadhatná a haveri körében. Egy teljesen hétköznapi helyzet egyszer csak döbbenetes fordulatot vesz. "Ez most valami vicc?". Errõl, a film után akár órákig lehet beszélgetni, vitatkozni, kritizálni, továbbgondolni. Nem ez lenne a lényeg?
dr66 2010 szept. 19. - 16:50:32
(109/328)
Az ötlet,a téma csillagos ötös,de a megvalósítás hihetetlenül gagyi.Ez így tökéletesen színpadra termett,de nem vászonra.