Téma: Az õslakó

10/10
Necros 2008 nov. 28. - 14:38:56 10/10 Előzmény elfling
(2/322)
Egyetértek, kiváló film! Valóban igazi sci-fi, nem csak effekt pufogtatás, mint azt az utóbbi években megszokhattuk. Minden a helyén van, de mivel az egész lényegében egy szobában játszódik, leginkább a forgatókönyvön és a színeszeken múlik, mennyire jó a film. És ez a két alkotóelem tökéletes, a szereplõk mindannyian kiváló teljesítményt nyújtanak, a történet pedig, bár egyszerû alapötleten alapul, zseniális párbeszédeken át kerül bemutatásra. Az elején szépen lassan elindul a film, aztán jön az elsõ meglepetés, utána egy érzelmi és szellemi hullámvasút, majd két csattanó is a végére. Én is csak ajánlani tudom, aki kedveli a sci-fi mûfajt, a szereplõket, a kiváló színészi játékot vagy csak egyszerûen jó filmet akar látni, annak kötelezõ.
10/10
elfling 2008 okt. 25. - 14:20:38 10/10
(1/322)
Alap film, bár h mitõl filmdráma, lövésem sincs... Sci-fi és kész, már ami engem illet. Jerome Bixby írásából hozták át, és szerintem teljesen jó lett az adaptáció. Látszik ugyan a 200k dolláros büdzsé, de minden benne van, ami ahhoz kell, hogy egy jó történetet élvezhetõvé tegyünk. Ami engem illet, a legjobb sci-fi, amit az utóbbi 10 évben forgattak; méghozzá úgy, hogy nincsenek benne nyálas szörnyek, ûrhajók, meg a többi kacat.Egy szó mint száz: nézzétek meg, érdemes!