7/10
nick név 2025 szept. 20. - 17:29:32 7/10
(5/5)
Na ez. Ez valami más. Ez itt végre az, ami már nagyon régóta hiányzott. Valami igazán jó az USA-ból. És mindezt úgy, hogy a helyszínt tekintve nem bírom az angolokat.
Felettébb unom már a rengeteg közepes és pocsék, felszínesen túlértékelt, receptszerű sorozatot, meglepő módon ez a darab a mai korban, aktuális szériaként szinte minden újfilmes külsőséget levetkőzik. Nem igazán értem a polkorrekt ömlésével kapcsolatos kritikát (bizonyos mértékben még szembe is megy ezekkel a jóemberkedő sztereotípiákkal), az első évad alatt maximum két-három ilyen pillanatot fel tudok idézni, amibe bele lehet magyarázni, és ezek közül egyik sem kultúrharcosan abszurd és irritáló. Egy komplett évadról beszélünk a mai időkben, azt gondolom hogy ez a sorozat alapvetően mentes az erőltetett világhamisítástól, más szériákban epizódonként ennek a százszorosa történik.
Több kémsorozatot szerek (kettőt), de ilyen a realizmushoz egész közel álló, jól működő darabbal még soha nem találkoztam. Összességében ez a harmadik a sorban, nem az első és nem a második, de az erényei azt gondolom így is világosak. Ez a világ úgy képes önértékén releváns lenni, hogy közben képes kilépni a dramaturgiával dúsított, meseszerű történetmesélésből (amely meseszerű történetmeséléssel persze nincsen baj, mert a mozgókép színpadias műfaj, de ez a sorozat alapvetően mégsem ezt a mintát követi). Nem gondoltam volna, hogy egy kémsorozat töri meg a túl hosszú ideje tartó alkotói válságot a filmes és sorozatos világban az USA-n belül, erre tessék. Kíváncsi leszek a második évadra. Kicsit persze tartok tőle, hogy a jó felütés után a történet megszokott manírokat ölt magára, de nem akarom az ördögöt a falra festeni, majd kiderül mit hoznak ki belőle.

Az eredeti francia darabot nem láttam, de ezek után biztosan vetek rá egy pillantást, vagy többet. Illetve, Richard Gere még soha nem volt ilyen jó.

7.5
9/10
Szíriusz 2025 jún. 04. - 12:29:14 9/10
(4/5)
A kémfilmek műfajának legújabb gyöngyszeme, „Az ügynökség” (The Agency), a 2015-ös „A legendák hivatala” (Le Bureau des Legendes) francia sorozat amerikai változata. Az ügynökség fő konfliktusát tekintve követi a francia sorozatot, de természetesen aktualizálták és a tengerentúli közönség számára jobban befogadhatóvá tették a forgatókönyvet.
A szereplőgárda komoly nevekből áll, a főszerepben a Martian fedőnevű ügynök, akit Michael Fassbender alakít. Nála talán nem is lehetett volna alkalmasabbat választani, hiszen gond nélkül bele tudjuk látni a már kissé megfáradt, fedett ügynököt, és nem csak azért, mert kiváló színész, hanem mert ez az alkat.
A történet lassan építkezik, bemutatva az ügynöki lét negatív árnyoldalait, lelki terheit is. Jó sorozat, várjuk a történet folytatását!

2/10
amaro mela 2025 márc. 31. - 20:05:38 2/10
(3/5)
Dögunalom...
Az amik csak szétcseszni tudják a remake-eket? 🙄
3/10
Tiberio 2025 márc. 28. - 13:29:09 3/10
(2/5)
Szakmailag mélyen alatta van a Legendák hivatalának (ugyanabból az irodalmi alapanyagból készült). Felejthető alakítás egy kiöregedett sztártól, nyögvenyelősen - igaz, profin - letudott szerep egy aktív, nagy névtől. Ám nagyobb baj, hogy úgy ömlik a polkorrektség a képkockákból, hogy két rész után feladni kényszerültem. A filmsorozat nem hagy szemernyi kétséget sem: a Gonosz létezik, s egyik főhadiszállása Londonban van. A legnagyobb baj, hogy e tétel bizonyítását a gyártóstúdió előre megfontolt koncepciója szállítja le akaratlanul a nézőnek: "megmondjuk, mit kell gondolnod, mostantól tudod". Nem nézem tovább: nem akarom tudni, hogy mit kell gondolnom.
3/10
Abdulah 2025 febr. 16. - 10:58:34 3/10
(1/5)
Egy az egyben lemásolták a Francia legendák hivatala sorozatot. Nem rakták bele túl sok akciót.