Téma: Az új pápa

10/10
bogdandy febr. 15. 11:36:20 10/10
(6/6)
Zseniális, mint az előző sorozat. Ez persze más jellegű, de így másképp is zseniális. Nyilván a képi világ rendkívül meghatározó. Szinte minden 20 másodpercben van egy festői kép, mert a beállítások, a megvilágítás annyira ikonikussá teszi a látványt, hogy olyan lesz, mint egy festmény. Ehhez jön a mindent átölelő a klasszkus instrumentális zenétől kezdve a modern elektronikus scifi zenén át a zenei háttér. A szövegek életszerű, egyházban realisztikusnak ható problémafelvetései, emberi cinizmussal, szarkazmussal megspékelve. A szimbólikus jelenetek, történések, képváltások, helyszínek elképesztő burjánzása. A pazar gazdagság, a nyomor, a szorongás, magány, hatalomvágy, szeretetvágy, útkeresés; hit, ego, ember, Isten, gyarlóság, szentség, föld, ég: mint egy rokokó freskó. A színészek természetesen egy ilyen igényű filmben mind profik. Hatalmas vizuális és szellemi élvezet.
10/10
Nemes Anita febr. 04. 12:47:09 10/10 Előzmény eastherke
(5/6)
Hasonlóképp gondolom, nekem is a Twin Peaks után a kedvenc sorozatom, sőt! :)
10/10
eastherke jan. 31. 19:57:01 10/10
(4/6)
Azt hittem, hogy nem lehet überelni a Young Pope-ot, féltem is, hogy ez is a tipikus “kár volt folytatni” érzést kelti majd, de hatalmasat tévedtem. Az előző évadnál is letaglózóbb, elvontabb. Én a “pörgősséget” sem hiányolom, azt hiszem, ez nem az a műfaj, majd minden párbeszéd elgondolkodtat.
Malkovich is szuper választás volt, Silvio Orlando pedig ismét hozza a remek Voiello alakítást és a többiek is szuperek, nem tudok belekötni egyik karakterbe sem.
A zenék, a helyszínek, a párbeszédek is mind remekül el vannak találva.
Nálam hozza a Twin Peaks-es elvontságot, őrületet, de mégis ”hétköznapibb” módon.
Elszomorít, hogy alig 3 rész maradt csak hátra...
Sorrentino egy zseni, és pont.
9/10
SzaViki jan. 29. 05:11:09 9/10
(3/6)
Az új évad valóban kissé vontatottan indul, de a 4-5. résznél már megkapjuk azt, amit az első évadban szerettük. Sőt talán erőteljesebben is.
2/10
kiskiss jan. 25. 11:19:54 2/10
(2/6)
Óriási csalódás! ???????????? Amennyire izgalmas, pörgős, ropogós, figyelmet megragadó és fenntartó volt az első széria, ez a második annyira unalmas, vontatott, idegesítő. A zenék is bénák benne, és az új szereplőket se bírtam megszeretni, meg Malkovichot sem. Két részt láttam eddig, az elsőt még megbocsátottam de a másodikat már nem tudtam.... Meg fogom nézni a többit is mert most már érdekel, h mi lesz, lesz-e jobb esetleg, de egyáltalán nincs bennem sürgető várakozás.
Edmond Dantes jan. 20. 08:40:25
(1/6)
Az ifjú pápa-széria folytatása, a 2. évad a fenti címen fut. Első rész ölég gyengére sikerült. Olyan mintha Az ifjú pápa és/vagy A két pápa (rossz) paródiája lenne. Az új konklávé jelenete(i) kínosan elnyújtva, a frissen választott pápa egy idétlen szerencsétlenkedő, akinek a film készítői nem túl ízlésesen a II. Ferenc nevet adták. Személyében, sorsában, bár csak nyomokban, nem nehéz felismerni a néhai, rövid ideig regnáló I. János Pált, de ez sem menti a készítőket. Legyünk nagylelkűek és vegyük úgy, hogy az új évad "nulladik" epizódját láttuk, a sorszámnak megfelelő színvonalon. Úgyhogy jöhet a kezdés-folytatás Malkovich-csal...