8/10
Kakukk76 2010 jan. 30. - 18:45:48 8/10 Előzmény Alocasia
(11/31)
Én nem szeretem a "drogos" filmeket, de ez jó. Tényleg ki tudott lépni a bõrébõl Tupac is. Tim Roth pedig mindig tuti.
MiaLarge 2010 jan. 30. - 16:45:46
(10/31)
Régebben láttam ezt a filmet és úgy emlékszem tetszett.

Tim Roth-ról a "Hazudj,ha tudsz" címû sorozat jut az eszembe.
10/10
zetorka 2009 okt. 16. - 14:25:45 10/10
(9/31)
ja és ha nem derült volna ki, imádom ezt a filmet, pont amiatt a vékony határ miatt, ahogy komoly mondanivalója van, közben pedig mégis vígjáték, valós problémákat mutat be, miközben a gengszterekkel való szerencsétlenkedés egyáltalán nem valószerû stb. Ráadásul mindkét szereplõ nagyon jó, valahogy olyan érzésem van velük kapcsolatban, hogy tényleg fontos nekik ez a film. Azon kívül az elõítéletekrõl is szól, és a zenei betétek is nagyszerûek.
10/10
zetorka 2009 okt. 16. - 14:22:30 10/10 Előzmény tombi
(8/31)
ezzel a véleménnyel tudok a leginkább egyetérteni. Fel lett róva a film hibájának, hogy dráma is meg vígjáték is, és nem pontosan körülhatárolható hova lehetne sorolni, de könyörgöm az élet is ilyen. Szép is lenne, ha mondjuk például az én életem dráma lenne, és soha nem történne semmi jó, még egy jót sem röhöghetnék, akár kínomban sem.
10/10
durci 2009 aug. 09. - 21:31:20 10/10
(7/31)
Döbbenetesen jó film!! (abszolút nem gyenge) Tim Roth egyszerûen zseniális!!! Egyik legjobb alakítása... szerintem! Láttam vele pár filmet, és egyáltalán nincs szégyenkezni valója. Aki szereti õt, pont láthatja, mennyire illett hozzá ez a karakter. Szegény Tupac is szenzációs volt, nagy kár, érte!
10/10
tombi 2009 aug. 09. - 00:28:06 10/10
(6/31)
Egyet értek veled, nagyon jó film és éppen attól, hogy nem drámázik. Mégis drámai, hiszen ez nem rózsaszínre festett díszletvilág, még ha nem is dokumentalista. Nem is akar az lenni. Ez a fanyar humor kell, hisz az élet is ilyen. Hiszen hányszor vagyunk úgy, hogy már kínunkban röhögünk. Jó a film ritmusa, ebben nagyon írigylésre méltóak az amerikai filmesek (sok jó vágó dolgozik ott), jó a színvilága és persze jók a szereplõk is. Tetszik. :-)
10/10
Alocasia 2008 okt. 03. - 22:01:20 10/10
(5/31)
Ez egy nagyon tréfás film! Ajánlom azoknak, akik utálják a bürokráciát... és ne rettenjünk el, ha nem szeretjük 2pacot (én szeretem!), mert nagyon jól játszik rapper mivoltához képest.
7/10
Mákostonhal 2008 febr. 23. - 14:12:55 7/10
(4/31)
Vondie Curtis-Hall ugyanolyan tõsgyökeres feka filmes, mint Spike Lee, vagy John Singleton. Ebben a rendezésében ugyanúgy az archetípikus gettósztori elevenedik meg, ezúttal drogosokkal a középpontban. A bemutatás azonban eltérõ, az egész visszafogottabban közvetíti ezt az atmoszférát, nem pedig a pofánkba dörgölve, mint a legtöbb gettófilmnél, ahol már az elsõ pillanatban meg van mondva, hogy mit kell gondolni. Érdekes, hogy az események bemutatása nem lineáris, a közelmúlt eseményeit álomszerûen, vagy flashbck-ként közvetíti. Így ismerjük meg szép lassan az amúgy nem túl kidolgozott, mégis ötletesen kitalált fõszereplõket. Azért az is igaz, hogy késõbb sem nagyon tartogatnak meglepetést személyiségükkel, a jellemfejlõdés pedig kicsit meggondolatlanul kúszik be a képbe. Ennek ellenére én már egybõl megkedveltem a két fõszereplõt. Ebben közrejátszik, hogy Tim Roth szokásosan remek, érdekes allûrökkel játszik, nem hiszem, hogy láthattunk tõle korábban hasonló figurát. Elragadóan lepusztult. Méltó partnere az akkortájt elhúnyt Tupac Shakur,(Szeretem a zenéjét)aki itt, mint a duó életképesebb, több akaraterõvel rendelkezõ tagja, egészen jó, a sztoriban õ húzza maga után Tim Roth-ot, a valóságban pedig fordítva történhetett. Alapvetõ, hogy hivatásos színészként Roth mégiscsak jobb. Tupac azért is dicséretet érdemel, mert nem az az idegesítõen nagy arc feka karaktereket láthatjuk tõle viszont, hanem vannak saját jellemvonásai is, amiket karakterére ruház. A duó, ami eredetileg trió, rendelkezik egy harmadik taggal, õ Thandie Newton, a teljesítményérõl nem tudok sokat mondani, mert inkább foglalt le a szépségében való gyönyörködés, mint hogy ilyesmikre figyeltem volna. :) A szatirikus cselekménnyel megáldott történet sok mûfajban kirándulást tesz, körítést illetõen gettófilmnek nevezhetõ. Az összetétel szerintem nem sikerült túl jól. Alapvetõen jobb lett volna drámaként a film, ez a vonal azonban cérnavékony, és átmegy az egész vígjátékba, ami nem feltétlenül jó, sõt, abszolút kiegyensúlyozatlanná teszi az egészet. Amikor bemutatják az ügyintézés nemtörõdömségét, és a társadalomba való visszailleszkedés nehézségeit, az még jó, egy komplett módon összetett társadalomkritika. Itt még tetszett az egész. A film, habár jó, olyan mintha nem tudná eldönteni, hogy most mi is akar lenni. Egyébként sem rengette volna meg a film-világot, hibája azonban tényleg csak ez az egy. De ezt akkor sem tudom teljesen megbocsátani. 70%
lorand007 2007 aug. 29. - 13:50:41
(3/31)
Peace!ez egy nagyon nagy alakitasa volt Tupacnak!aki nem erti a szemelyet az a filmet se!R.I.P TUPAC AMARU SHAKUR
zsoccca 2007 aug. 27. - 00:12:17
(2/31)
hát pedig ez nagyon nagy film, és szerintem nem is tim a lényeg:D sztem zsir
5/10
Newcastle United 2007 márc. 06. - 12:03:35 5/10
(1/31)
Pedig milyen felkapott volt annakidején kis hazánkban. Gondolom csak azért, mert addig nem túl sok drogos témájú filmet lehetett látni. Amúgy tényleg nagyon halovány produkció.