8/10
NaftalARizsaIrto 2015 szept. 22. - 19:52:31 8/10
(10/70)
Helo mindenkinek!

Nos ma sikerült haverommal megnéznem a filmet... és jó volt! Voltak benne valóban lopott jelenetek ( pl jurassic park 2), logikai bakik... gondolok ilyenekre
SPOILER
amikor elkezdenek menekülni az intézetbõl és egyikük még vissza megy egy barátjáért, majd õk nyitják ki Thomaséknak (amikor Thomasék csapdába esenek) az ajtót... nem szoltak volna hogy "van egy jobb út... "
SPOILER VÉGE
de igazábol eltekintve ezektõl jo kis film volt 8/10
2/10
MissFifus 2015 szept. 20. - 22:27:16 2/10
(9/70)
A trilógia olvasása és az elsõ film után nagy várakozással ültem be a második részre. Hatalmas csalódás és pénzkidobás volt. Egy könyv feldolgozása során nyilván tudja az ember, hogy nem fog egyezni néhány rész, viszont itt a TELJES történet más volt. Nem értem miért dolgozzák fel a könyvet, ha mindent megváltoztatnak. Biztos, hogy nem fogom megnézni a 3. filmet, viszont a könyveket Mindenkinek ajánlom!
8/10
beo71 2015 szept. 18. - 09:03:03 8/10
(8/70)
Tegnap elrángattak a gyerekeim a moziba. ( Azért, ha magam választhatok- hogy, õszinte legyek - nem ezt választottam volna.) Nem olvastam a regényeket - ahogy hallom jobb is, inkább késõbb,...és akkor nem lesz csalódás a film, mások szerint - így csak az elsõ részhez tudok viszonyítani. Az Útvesztõ 7/10, nem volt rossz film ( Az éhezõk viadala az etalon, ezután be lehet sorolni az Útvesztõ-t,a fájdalmasan rossz Burok és Lázadó sorozat elé, jócskán )nem lettem függõ, nézhetõ volt és már ennek is örülni kell a mai YA hullám jó-rossz-elviselhetetlen Bermuda-háromszögében.
Az Útvesztõ 2. nekem jobban tetszett.8/10.
Látszik a több pénz ( Még Pados Gyulára is futotta nekik. )Bár a legjobb jelenetek lopott pillanatok a méltatlanul elfelejtett Legenda vagyok filmbõl, itt is vannak néha üres járatok és "érdekes" logikai történések, összességében szórakoztató, néha még feszült is, volt kis para, meg a most már elfogadható Dylan O'Brien.
Nem vártam sokat, így igazából elégedetten álltam fel ( a lányommal egyetemben ), de a fiam csalódott volt, neki az elsõ rész jobban tetszett és annyira várta ezt, hogy kisebb nyavalygás lett a vége, ami akár érthetõ is lehet azoknak, akik fanok. Nekem viszont ez egy ízletes limonádé volt, oszt annyi!
indingo 2015 szept. 18. - 08:13:16
(7/70)
Én még mindig magam alatt vagyok..........
Ha nem olvastam volna a könyvet, talán tetszett volna, de így? Az egész filmet felhúzott szemöldökkel ültem végig és csak pislogtam, hogy ez mi? Mindössze néhny percnyi rész volt csak, ami egyezett a könyvvel a többi, mintha egy teljesen más könyv lett volna. Szereplõket se értem, a könyvben mellékszerepet betöltõ, de a történet szempontjából jelentõs karakter egyszerûen kimarad........ Mindezektõl függetlenül, ha kijön DVD-n még egyszer biztos megnézem.
ztani 2015 szept. 17. - 21:39:41
(6/70)
Volt szerencsém aznap megnézni a filmet, amikor kijött moziban, mert iszonyatosan vártam ezt a filmet.
Mivel én olvastam a könyvet is más lesz a véleményem, mint aki nem olvasta. A könyv az nagyon jól fel volt építve, izgalmas volt, és nagyon tetszett.
A film, viszont teljesen más volt, mint a könyv. De tényleg, nagyon kevés hasonlóság volt bennük. Ezt azért sem értem, mert James Dashner, aki a könyvet írta, õ írta a forgatókönyvet is..na mindegy.
Mivel nagy útvesztõ rajongó vagyok, tetszett a film, mert nagyon nagy rajongója vagyok, de ez, hogy alig hasonlított a könyvre, ez sajna nagyon nem tetszett. A könyv 1000x jobb volt. Aki teheti, olvassa el szerintem az útvesztõ trilogiát, mert nem fogja megbánni.
De hogy a filmrõl is beszéljek, izgalmas volt, a karakterek szerintem jók voltak, de többre számítottam. Nem értékelek még, csak pár nap múlva, mert akkor jön majd át a hatása igazán.
Tetszett a film összességében, szóval mindenképp nézzétek meg, de ha a könyvet olvastátok, akkor ne várjatok hasonlóságot, mert nagyon kevés van, és úgy talán élvezni is fogjátok a filmet. Én is élveztem, de ááá...:D
Ha nem olvastad, és tetszett az elsõ rész, akkor ez is tetszeni fog.
És reménykedjünk egy jó folytatásban, ugyanis lesz 3. része is :)
10/10
balint_zombori 2015 szept. 17. - 19:56:10 10/10
(5/70)
Izgalmas volt, várom a következõ részt!
5/10
denton85 2015 jún. 30. - 16:03:54 5/10 Előzmény ztani
(4/70)
Én most olvasom a 3. részt, és igen, pontosan ugyanez jutott eszembe, hogy a trailer alapján összegyúrták a 2-3. részt. Persze lehet, hogy csak az eleje lesz ugyanaz, nem tudom, de engem is zavar ugyanígy.
ztani 2015 jún. 23. - 12:36:51
(3/70)
Csak én vettem észre, hogy ez a trailer a kettes, és a hármas könyv komboja? Ami nekem nem igazán tetszik így:/
filmimádóó 2015 máj. 07. - 12:11:55
(2/70)
Már nagyon várom ezt a második részt :D
somersby 2015 márc. 19. - 12:00:49
(1/70)
A amerikai és a hazai mozikba egyaránt a bevételi listák élén nyitott a James Dashner regénye és forgatókönyve alapján készült Az útvesztõ ifjúsági kalandfilm, így nem meglepõ, hogy a 20th Century Fox azonnal be is jelentette, hogy elkezdtek dolgozni a folytatáson. A második, The Scorch Trials címû regény októberben már nálunk is kapható lesz Tûzpróba címen.

A The Scorch Trials története onnan veszi fel a szálakat, ahol az elsõ rész véget ért.
Itt viszont már nincsenek szabályok. Nincs segítség. Csupán két dolog történhet: túléled vagy meghalsz. A csapatnak hét hete van arra, hogy kiszabaduljon a tüzes pokolból, de minden ellenük fordul. Kalandos útjuk során még nyomtalanul eltûnik egyetlen nõi csapattársuk Teresa is. A fiúk így elhatározzák, hogy megkeresik a lányt még akkor is ha ez az életükbe kerül. Komoly próbát kell kiállni barátságuknak és hûségüknek egyaránt, hogy túléljenek. Még fogalmuk sincs arról milyen veszélyekkel kell szembenézniük. Egy esély van csak arra, hogy a halálos próbákat kiállják: ha közösen összefognak és nagyon elszántak.

Bemutató dátuma: 2015. szeptember 17.

Amennyiben a második rész is sikeres lesz, még két további könyv vár megfilmesítésre: a “The Death Cure” és a “The Kill Order”.