9/10
-greghouse- 2013 okt. 06. - 23:42:18 9/10
(28/128)
Vera Farmiga (ukrán-amerikai, idén volt 40 éves, talán átmegy a kép:)
9/10
-greghouse- 2013 okt. 06. - 23:24:51 9/10
(27/128)
Az egyik írója (valamint exec. producer) az a Carlton Cuse, aki a "Lost" író-producere is volt. Én a Lost-ból semmit nem láttam, de sokan dicsérik itthon és külföldön. (Azért nem láttam, mert úgy tudom, az is "serial" és nem "series", tehát összefüggenek az epizódok, egymásra épülnek, és a huszadik rész körül már nem láttam értelmét belépni és kapkodni a fejem, hogy ki kicsoda és mit akar. Ez a folytatásosság itt is megvan, és áldom a szerencsémet, hogy belevágtam az elsõbe, és most megesz a fene, hogy mi történik. És nem, nem vagyok hajlandó letölteni és elõre megnézni, szeretem sorjában kivárni...bár nagy a kísértés, de nem... Nem is vagyok biztos benne, hogy lehet, még vadi új, és Amerikában is az ott is fizetõs Art & Entertainment csatornának csinálták, ami a HBO jobb változata, tehát nem lehet olcsó mulatság.)
...Még annyit, hogy a csajt (tanuljuk meg a nevét, Vera Farmiga) már az elsõ évben jelölték Emmyre (meg még valamire). Jól húz a sorozat.
9/10
-greghouse- 2013 okt. 06. - 23:01:22 9/10
(26/128)
Az 1. és 2. rész (pilot) nagyon magasan kezdte, a tegnapi 3. és 4. picit halványabb volt (persze még mindig messze az átlag fölött), ma megint a szék szélén ültem néha... nagyon jó.
....Azért én azt a (forgatókönyvi) poént nem hagytam volna ki, hogy a 6. részt úgy zárjam, hogy a nõ ül a kocsiban Normannal, villanások és lövések a házból, és csend, és várják, ki fog kijönni... arcok közelrõl, rémülten, snitt, fõcím. (El lehetett volna húzni eddig, és a nõ múltmesélésével kezdeni. Kár hogy nem én írom a forgatókönyvet... :-) )
....Egyébként csak nekem tûnik úgy, hogy a nõ megfelelõ szögben, megvilágításban tiszta Patricia Arquette (Médium)? (Csak a lábai szebbek....:-)
Kilenc és fél.
atticusworld 2013 okt. 06. - 21:37:32
(25/128)
Nem hittem volna, hogy tetszeni fog. És tévedtem, tetszik.
olahmiki1959 2013 okt. 06. - 21:11:47
(24/128)
"Csak kicsit tudod furán jött ki, hogy az elején ócsárolod a sorozatot, utána meg isteníted. Ezt hívják pálfordulásnak."

Nem, ezt mikifordulásnak hívják...:)))
olahmiki1959 2013 okt. 06. - 19:10:04
(23/128)
Örülök, hogy ennyire számon tartod az írásaimat, és figyelsz rám. Ez jól esik, szívet melengetõ dolog ebben a mai, rideg világban...:)))
Viszont akkor azt is észrevehetted volna, hogy amikor - a te szóhasználatoddal élve - "szidtam a sorozatot", AKKOR MÉG NEM LÁTTAM BELÕLE EGY PERCET SEM!
Sokaktól eltérõen, én nem szoktam látatlanban véleményt mondani dolgokról, filmekrõl, könyvekrõl, maximum a fenntartásaimat fogalmazom meg.
Tehát nem szidtam, nem is szidhattam, csak az alapszituációt kifogásoltam, hogy miért nem az ötvenes években játszódik a "nagy film", az 1960-ban forgatott Psycho elõzménye, - ahogyan az egyébként teljesen logikus lett volna...

"Persze, azért megnézem a sorozatot, de nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy megbocsássam a forgatókönyvíróknak ezt az õrületes baklövést..." - idézet saját magamtól.

Hát, a sorozat nagyon jó, úgyhogy ezennel ünnepélyesen bejelentem, hogy megbocsájtom a forgatókönyvíróknak ezt az õrületes baklövést...
balazs456 2013 okt. 06. - 13:58:40
(22/128)
Csak a valóságban a jó nõk nem a lúzerekkel jönnek össze...
adorjanir 2013 okt. 06. - 12:26:13
(21/128)
Igen jól sikerült TV-sorozat!Igényes!kár hogy nem ismétlik az egyes részeket:(
olahmiki1959 2013 okt. 06. - 02:01:08
(20/128)
Nagyon jó a sorozat, eddig gyakorlatilag hibátlan, - én legalábbis nem nagyon vettem benne észre durva hibát, dramaturgiai, vagy logikai ellentmondást, - a színészi játék, különösen az anyát játszó Vera Farmiga alakítása nagyon jó, de a többiek is jól hozzák a karaktereket.
Izgalmas, fordulatos, és eléggé tömör is így, hogy több részt adnak le egyszerre.
Szerintem 8-9 pontot simán megér.
balazs456 2013 okt. 05. - 11:50:47
(19/128)
Hûû ez a szinkron mekkora egy szar... 17 gyereknek mért adtak 30 éves hangot?!
9/10
-greghouse- 2013 okt. 05. - 11:28:52 9/10
(18/128)
Igen, lehetséges, én is olvastam, hogy a svéd tulajdonú (kisebb részben angol) MTG (viasat tulaj) terjeszkedni akar (tehát van elképzelése ÉS tõkéje), mivel "kinõtték" az eredeti skandináv-baltikum piacot, és most próbálnak közép-kelet európában erõsebbek lenni, a 3. helyet megszilárdítani. (Nekünk szerintem jó, mert valószínûleg kicsit más mint a két nagy, fõleg német és benelux tulajdonú társaság, de ki tudja, az oligopolista verseny a "benchmarking"-hoz vezet, tehát "csináld azt amit egy már sikeres csinál, csak hitesd el, hogy a tiéd picit más mint a többi" (cola, farmernadrágok,stb.))
...A tv2 szerintem árulja magát (pontosabban a német cég a magyarországi tv2-t), mert már a magyar MTVA-tól is kaptak ajánlatot (nyilván a skandinávok tõkeerõsebbek lesznek). Érdekesen alakul a piac.
9/10
d112 2013 okt. 05. - 10:53:55 9/10
(17/128)
Kicsit fura volt, az elején hogy áthelyezték a jelenbe a cselekményt, és a rendezés is össze hasonlíthatatlan az eredetihez képest.Tehát azt a következtetést kell le vonni hogy vettek egy jó öltetett és megvalósították a látható módon. A szereplõk közül nagyon erõs és jó színészi teljesítményt nyújt az "anyát" megformáló színésznõ. Különös csavar a város lakosaira vonatkozó szál. Összességében jó kis sorozat, jó színészekkel, jó történettel.
9/10
d112 2013 okt. 05. - 10:39:38 9/10
(16/128)
A sorozat jó nézettsége miatt, jövõre be rendelték a második évadadót, tehát nem hiszem hogy olcsó lett volna . (off)Megjegyezném hogy tudomásom szerint, a Viasatnak többek között azért van ilyen sorozatok megvásárlására pénze mivel egy elég nagy hálózattal rendelkezik, valamint a csatorna bevétele stabil. Egyébként a Viasat3-at üzemeltetõ MTG cég tervezi megvásárolni a TV2-t mivel eladó,csekély 20 milliárdért.(tehát van itt pénz, azaz csak a nézetettséghez igazodik a kiadások terén a Viasat,mint bármely kereskedelmi tv.)Az biztos hogy, jobban járnánk ha õk, vennék meg a csatornát.
olahmiki1959 2013 okt. 05. - 06:20:43
(15/128)
A lejjebb írott hsz.-emben kifogásoltam, hogy miért a jelenben játszódik a Psycho elõzménye, mert engem jobban érdekelt volna az 50-es évek háttere, zenékkel, ruhákkal, viselkedéssel, életérzéssel.
Hát, meg kell mondanom õszintén, nagyon kellemesen csalódtam, ez a sorozat teljesen jó, értelmes, izgalmas, fordulatos a sztori, nagyon jók a karakterek, kitûnõ a színészi játék, és az egészen töretlenül végighúzódik a feszültség, a rejtély, a sejtelem, úgyhogy eddig le a kalappal, ha ezt a színvonalat sikerül fenntartani, akkor ez a sorozat az egyik legjobb lesz, amit mostanában láttam. (Sorozatokat egyébként nem nagyon szoktam nézni, sok a közepes színvonalú köztük...)
Talán még az is jó, hogy nem kell egy hetet várni a következõ részre, mert az azért elég hosszú idõ ahhoz, hogy az ember kizökkenjen a történetbõl.
Úgyhogy érdeklõdve várom a folytatást.
9/10
-greghouse- 2013 okt. 04. - 23:44:56 9/10
(14/128)
...teljesen véletlenül említettem a (szerintem rosszabb) Bura alatt-ot, most látom, itt a sheriff helyettest az játsza, aki Barbit a Burában....
9/10
-greghouse- 2013 okt. 04. - 23:25:14 9/10
(13/128)
Kövezzen meg aki akar, nekem ez a nyitány NAGYON bejött.
Féltem tõle, hogy "hozzányúlni a klasszikushoz" stb., meg ott van a Hannibal - szerintem - rossz tapasztalata, de ez számomra is meglepõen jó.
...Tudom, a "pilot" epizód mindig magasan kezd, tehát várjuk ki.
Minden esetre engem végig lekötött, és - noha nagy sci-fi rajongó vagyok - sokkal jobban leköt, mint a nagyon reklámozott (így Stephen King meg úgy Spielberg stb.) Bura alatt.
...A hangulat is nagyon jól elkapta a hitchcock-i hangulatot, a barnás régies színek, ósdi bútorok, a kocsik és a ruhák is néha idõtlenek, a sötét fényképezés, és nagyon jó választás a srác, aki tényleg szinte fiatal Perkins.
...Sõt, az anya is, néha félelmetesebb, mint a fia. (Csak egy jelenet, mikor a CF-es beteg lánytól lazán megkérdezi ismerkedéskor : "És hány évet jósoltak neked?" Szerintem hátborzongató társaság.)
...És ez NEM egy Psycho remake (szerencsére), mert a megfiatalított fõszereplõn, az alap karakterén, és a ház/motel díszleten (ahol szintén idõtlen, 50es 60as évekbeli lemezjátszó, rádió, bútor van), ezeken kívül semmit nem vesz át, hanem köréjük építi a filmet.
...Szeretem azokat a filmeket, ahol fontos a forgatókönyv, a színészi játék, a párbeszéd. És nem szeretem azokat, melyeket az akciókkal, a látványossággal, a CGI trükkökkel akarnak eladni. Ez a film az elõzõ, jobbik tipus.
...Csak arra vagyok kíváncsi, meddig tudják ezt a (két karakterre épülõ) feszültséget fenntartani a forgatókönyvírók.
...Kicsit szarkasztikusan, ha minden epizódban meghal valaki, hamar megtelik az a kis tó..
De mondom, kellemes meglepetés volt, sokkal jobb mint a Bura alatt, és teljesen leköt. Drukkolok neki. (Még nem pontozok, de most adnék egy kilencest biztos a pilot-ra.)
9/10
-greghouse- 2013 okt. 04. - 21:23:18 9/10
(12/128)
Nagyon reménykedem, hogy jó lesz (bár bennem is motoszkál a kisördög, hogy vajon milyen sorozat lehet, amit az amerikaival egy idõben meg tudunk venni azonnal, mármint egy nem túl tõkeerõs csatorna is...). Remélem nem ráadásnak kaptuk egy másik mellé... oké, kivárom.
8/10
oncogito 2013 okt. 04. - 20:51:11 8/10
(11/128)
Azon ritka alkalmak közé tartozik ez a sorozat, amit nem rontottak el, nem sikkadt el.
Izgalmas, méltó folytatása (illetve elõzménye) a klasszikus Pszichó sorozatnak.
Érdemes megnézni, akik kedvelték az elõzõeket, illetve akik kedvelik a thrillert.
10/10
_Freddy_ 2013 okt. 04. - 20:43:33 10/10
(10/128)
Nem rontották el, sõt...
A tavalyi év egyik legjobb újonc sorozata, ez 1000%. :)
lotto 2013 okt. 04. - 20:13:26
(9/128)
Én már az egész évadot megnéztem angolul pár hónapja.
Nem rossz! Kifejezetten jó sorozat a többihez képest amit nyomnak!! Kb. majdnem a Dexter szintjét hozza..fordulatos és elég izgalmas is.