Meklód fia 2013 okt. 16. - 14:40:58
(18/18)
nem tudom ki voltál, de nem véletlenül törölhettek ilyen hozzászólások után. Nektek kb. egy napi internetes munkátok, hogy eljussatok oda, hogy ilyet kijelentsetek. Összeolvassátok a Blikk.hu-n a hülyeségeket, abból meg levonjátok a következtetéseket.
Addig már nem sikerült eljutnotok, hogy az 1988-as radiokarbon meghatározás egy összeesküvés volt az egyház ellen, és olyan részt vizsgáltattak szándékosan ami a középkorban megsérült. Máig semmi bizonyítvány nincs arra, hogy hamis lenne a lepel.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 30. - 15:48:21 Előzmény fredi60
(17/18)
Kéne egy gondolat buborék a feje fölé.. tudod mint képregényekben. Ez állna benne: Sajnálom! Elfogyott!
fredi60 2011 szept. 29. - 15:37:25 Előzmény _Enzooka_
(16/18)
Lehetnél azért naprakészebb!! :D
Seven7Crown 2011 szept. 29. - 15:29:21
(15/18)
És mi van Leonardóval?
A mûsor csak az egyházi magyarázatokat közvetítette,és nem hagyott lehetõséget a valódi tudomány számára!

-Bár az is igaz, hogy a zsenit köztudottan elítélte, és még a mai napig sem ismeri el, fõleg a tudása miatt! -Munkásságát nem fogadják el, és a lepel miatt egyszerûen csalónak, tartják, sõt volt már a nevét fel nem vállaló egyházi személyiség, aki addig is elment, hogy: Gyilkos Csalónak kiáltotta ki!

-De én azért megkérdezném, hogy miért gyûlölnek valakit, mert a lepel vélt hamisítójának tartják?
-Vagy õk sem biztosak a hitelesség verzióban?
-Tehát nem véletlen a szólás, miszerint nem zörög a haraszt, ha nem lép rá a paraszt!!:))

-És most lássuk, hogy ki is volt Leonárdó:

Nagy mûvész, nagy gyerek, és imádott játszani az emberekkel. Sikerének titkát elhíresült szólásának tudhatjuk be, vagyis "Mindent csak akkor hiszek el, ha már saját szememmel láttam." Nem a Biblia volt a tankönyve, hanem tapasztalatai szolgáltak alapul páratlan tudásának, melyeket festményeivel, és technikai tudományával fejezett ki. Tudósok, és teológusok hadának fantáziáját mozgatta már meg képeinek misztikus hatása, belemagyaráztak mindent, amit látni akartak, alkotásait hasonlítottuk össze, és mindig vártuk, várjuk a megfejtéseket! Pl.MonaLiza rejtélyes mosolyát egy bibliai titokra való rálátásának vélik a teológusok, és miközben próbálják elõvarázsolni a hölgy hangját, addig nézünk a misztikus jövõbe, és várjuk a nagy megoldásokat! Az Utolsó Vacsora erre a legjobb példa, ami teljesen kicsapta a biztosítékot! A vallásos tudósok Júdás, és az Apostolok elhelyezkedésével magyarázzák a kép titokzatosságát, pedig csak arról van szó, hogy a figurák elhelyezése egy dia sorozatot ad ki. Vagyis egy kezdetleges filmrõl beszélhetünk.
Arról van szó, hogy az a tudomány, aminek Leonardo birtokában volt, azt festményeinél is felhasználta, mellyel az egyház kétségbeesetten próbált hitelt szerezni a Biblia történeteinek. A nagy Leonardo pedig kihúzta alóluk a talajt!:))
Tudományos felfedezései szerintem mindenki elõtt ismertek, a geometriai ábrák, állítható körzõ, óraszerkezet, a fénysugarak viselkedése, tanulmányozása….stb.
És végül, de nem utolsó sorban, ott van az anatómia, ami még a modern orvostudománynak is alapja. 30hulla felboncolásának eredményeit rajzokban örökítette meg, bal kézzel, és tükörírással, miközben váratlan idézetével rávilágított egész élete munkásságának lényegére:
"Te, aki azt mondod, hogy jobb az anatómiát gyakorolni, mint ezeket a rajzokat nézegetni, igazad lenne akkor, ha egy emberben látni lehetne egyszerre mindazt, amit ezek a rajzok mutatnak, így minden leleményességed ellenére nem fogsz látni semmit, mint néhány vénát, és nem lesz másról tudomásod, mint néhány vénáról.
Mivel egyetlen test nem volt elegendõ, így több testre volt szükség, hogy tudásom tökéletesítsem, és ezt kétszer is megcselekedtem, hogy lássam a különbséget.Vagyis mindent csak akkor hiszek el, ha már saját szememmel láttam, és a Biblia is csak akkor lenne elfogadható, ha a meséinek alapja is bizonyított lenne!"

A film pedig tudomást sem vett errõl a verzióról,de ha már így van, akkor legalább a végére annyit odabüföghettek volna a tisztelt vallásos tudósok, hogy a lepel, mindenkinek az elképzelése alapján hiteles, vagy sem, ami mindig abból indul ki, hogy mit szeretnénk látni!

























-Nos nekem, szemet szúrt a nagy játékos érdemei közül, ami nem csak az õ életében számított sokat, hanem a bizonyítékok között is kiemelkedõ:

-Vérfoltok: Leo tökéletes ismeretei sérülésekrõl mely tudást a boncolásokkal szerezte, és arrol is van feljegyzés, hogy már keresztre feszített alakkal is volt már randija!
-Pollenológia: Leo rajongása a botanika iránt!
-Orvostudomány: Leo hihetetlen anatómiai ismeretei!

-Ez önmagában nagyon meggyõz tud lenni, de ha még ez sem elég, akkor Leo hihetetlenül széles körben dolgozott megrendelésekre, a vallásos témáju alkotásai páratlanok, és az optikai ismeretei, alapul szolgálhatnának újabb fotográfiai bizonyítékok gyûjtésére!

-De az egyház sunyi módon ráült a lepelre, és nem adja ki újabb vizsgálatok vizsgálatára!

-További kérdések!
-Nagy üzlet az egyháznak, ha a Világot megeteti a vallásos verzióval?
-A válasz, hogy Igen!

-Ha a tudomány pl.elõáll egy valósnak vélt bizonyítékkal, akkor az egyház sok pénztõl esik el?
-A válasz, hogy Igen!

-Tehát 1:0-a a vallásnak addig, amíg a lepellel takaróznak!:((

-És még két dolgot említenék!

1;Szerény véleményem, hogy az optika lesz valahol a megoldás, és amit utána kell még szépíteni, az Dr.Leonak már csak gyerekjáték lehetett!

-A folyamat:
-Erõs fény- konvex, és konkáv lencsék - diapozitív - az állóhullámok áthaladás egy vetítõ lencsén, ami a képet az ernyõre(lepel) vetíti!

-A másik dolog viszont az, hogy a lepel így vagy úgy, mindenkinek az elképzelése alapján hiteles, vagy sem, ami mindig abból indul ki, hogy mit szeretnénk látni!
-Egy vallásos ereklyét, vagy egy zseniális tudós alkotását!:)

-Én az utóbbira szavazok!:)
offtopic
meszag 2011 szept. 29. - 06:34:01
(14/18)
Remek, várom! :)
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 28. - 22:53:42 Előzmény meszag
(13/18)
Aranyos vagy :) Te kedvedért nyomok októbertõl egy kis stand up-ot.
offtopic
meszag 2011 szept. 28. - 21:03:29
(12/18)
formában vagy. :)
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 28. - 20:41:22
(11/18)
Az lehet az igazi. egyetlen hely, ahol úgy ábrázolják, h nincs megfeszítve. Rendes tõlük.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 28. - 20:34:22
(10/18)
Azért a kispolgári létnek is meg van a romantikája. ez a sörözés, meccsvárás... Szinte újra élem az 50-es éveket. Továbbviszek valamit , ami a mi kultúránk. Tudod.. én vagyok annak a fekete fehér arcoknak a reinkarnációja, a 6:3 ról. Igaz, õk Magyar nevekért szorították ökölbe a karjukat, én meg tanulgatom a Deolofeu kiejtését. De így jártam.
offtopic
meszag 2011 szept. 28. - 20:30:49
(9/18)
:DDD, juj!
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 28. - 20:26:02
(8/18)
Szerinted lehet olyat mondani, hogyha Jézusnak van ízlése ,akkor a Barcának drukkol? Vagy ezzel végérvényesen, visszavonhatatlanul pogány leszek?
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 28. - 20:21:01
(7/18)
kisöreg tudott vízbõl bort, én meg tudok sörbõl... pill, ki kell mennem.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 28. - 20:18:41
(6/18)
:P és? elmúltam 18 :)))
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 28. - 20:06:29
(5/18)
De ha már eszembe jutott ez, akkor itt ragadnám meg az alkalmat, h elmondjam, h mikor körülnéztem, mindenkinek békés volt az arca, nem olyan ,mint a filmekben, h kiabálnak az emberek jajveszékelve. És én is úgy éltem meg, h jöjjön aminek jönnie kell, semmi félelem sem volt bennem. Ennél jobban nem tudnám offra tenni a topikot, vagyis egy offmaster rangot kérnék ezért. Torino jó hely, a lepel baromság, de ott jöttem rá, h nem kell a piros lámpánál megállni, mert ott a piros csak tájékoztató jellegû információ, arra, h jobban körültekintünk, mielõtt áthajtunk a keresztezõdésen.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 28. - 19:33:38
(4/18)
én megtaláltam malaga felett, mikor az Air france Airbus 320-asa elkezdett zuhanni velem együtt. Késõbb bemondta a pilóta, h valami oknál fogva a robotpilóta elromlott, kikapcsolt, de nyugodjunk meg, mert bekapcsolták a másikat és az úgy néz ki jó.
agarik 2011 szept. 28. - 19:27:11
(3/18)
Ismered Jézust? - Persze, a múltkor volt a Poker After Darkban. Jesus Montoya, mexikói játékos. (Penn & Teller)
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 28. - 19:18:13
(2/18)
tuti h nem eredeti. De jól néz ki.
tombenko 2011 szept. 28. - 18:39:53
(1/18)
Az ismertetõ kicsit egyoldalúan mutatja be a helyzetet. Azt sem sikerült bizonyítani, hogy valóban J. K. arcképe lenne. Sõt, pont ezt kellene, a szkeptikusok ugyanis ennek az állításnak a tagadását fogalmazták meg. Nem mellékesen a lepel kissé torz képet mutat be, aki már látott arcképet körnézetben, az tudja. A középkorban viszont nem tudhatták, hiszen a perspektív festészet is éppen csak kezdett kialakulni.