AvatáR Gil Maerth 2009 jún. 03. - 11:01:52
(8/8)
Megdöbbentõ elõadás volt a tegnapi.
Elképesztõ állapotok és szegénység uralkodik Afrikában.
Vajon honnan veszi Geldof hogy 20 pár pattant meg Pafrikából?

Afrika teljesen más kultúra, amit mi európaiak nehezen vagy sose fogunk megérteni.
Ehhez oda kell születni.

Nincs menetrend, se idõ, se adózás.
és munkahely terén is ki-ki olyat szerez magának, amilyet tud.
az infláció hatalmas.
az utak földút formában léteznek még.
a vallás pedig szájról szájra terjed.
máig fen van a rabszolgaság.

õsi kultúra még ma is.

szóval felkavaró.
más hallani róla és más látni.
10/10
Silvana 2008 márc. 08. - 23:49:34 10/10
(7/8)
Mennyire igaz! Fõhajtás Geldof elõtt, ismételten. Felemelõ hallgatni, látni, az emberre átragad a tenniakarás (nagyon jó megfogalmazás) érzése. Szinte késztetést érez... Meg aztán a keserû tehetetlenség is, sajnos, a sok-sok borzalom, az elképesztõ szemétségek hallatán...
suuperbus 2008 febr. 26. - 20:20:40 Előzmény Silvana
(6/8)
É is követem, és nekem az tetszik, ahogyan egyenlõként kezeli az afrikaiakat, ami ebben az esetben azt is jelenti, hogy azt szeretné, ha legalábbis ott is olyan életszínvonalon élhetnének, mint máshol a világon, legalábbis az alapszükségletek tekintetében. És mindezt nem doktríner hanem nagyon is emberi módon teszi, nagyon sokra tartom a világ megoldatlan problémái iránti humánus érzékenységét és fõleg tenniakarását, tetteit, ha lehet ilyen emelkedett szavakat használni...
Zitike 2008 febr. 22. - 23:09:41
(5/8)
2-3 évvel ezelõtt kedveltem pedig meg ezt a sorozatot, amikor nekem még tévém sem volt, csak olykor néztem a lakótársamét, amikor õ hétvégén nem volt a lakásban. És valahogy pont abban a napszakban adták Geldof sorozatát a BBC Worldön, amikor én hétvégente rend szerint odakapcsoltam. Már akkor megtetszett, pedig még az angolból nem is sokat értettem.
Zitike 2008 febr. 22. - 23:04:57
(4/8)
Nem tudom, mikor kezdték újra a sorozat vetítését, de jó, hogy mostanában esténként van, mert amikor legutóbb adták, akkor valami lehetetlen reggeli idõpontban ment.
10/10
Silvana 2008 febr. 22. - 04:00:29 10/10
(3/8)
Igen, pontosan. Köszönet a megfogalmazásért :-) A néhány dicsérõ mondatomban ez is benne van, ám valóban nem egyértelmûen. A döbbenet azokra a tényekre, összefüggésekre vonatkozik. Néma gyereknek anyja sem... :-) Gondolatátvitellel pedig nem élek.
Többrétû bemutatás, lenyûgözõ, elképesztõ, elgondolkodtató.
Zitike 2008 febr. 21. - 23:09:44
(2/8)
Ennél is tanulságosabb szerintem a szocioökonómiai szemlélet érvényesülése a sorozatban: Geldof bátran bemutatja azokat a közgazdaságtani tényeket is, amelyeket egyéb útifilmek szemérmesen elhallgatnak a fejlett világ béli nézõk elõl, mert azokat a gyönyörködõ nézõ számára érdektelennek vagy kevéssé ideálisnak tartják.
10/10
Silvana 2008 febr. 21. - 00:40:04 10/10
(1/8)
Megkapóan lenyûgözõ bemutatása Afrikának. És ugyanakkor döbbenetes. Egyszerûen, pár kifejezõ, magától értetõdõ mondattal Geldof elmondja, "leírja", közel hozza az országokat, ott élõket. Érzõdik, hogy szívbõl beszél. Nekünk nagyon tetszik. Akárhányszor látjuk, mindig teljesen leköti a figyelmet.