10/10
Kellisa 2018 dec. 26. - 18:14:15 10/10
(84/224)
Ez a film nagyon rendben van! Csodás zene és nagyon jó alakítások.
Edmond Dantes 2018 dec. 17. - 16:37:47
(83/224)
Moziban sok lett volna, otthon gyenge(bb) hangminőséggel, de teljesen lekötött, pedig nem az én zenei műfajom. Most jöttem rá, hogy sokkal több Queen-számot ismerek mint gondoltam, már ezért megérte megnézni. Dokumentarista hitelességet elvárni ostobaság és/vagy kákán csomó-keresés. Néhány díj vagy minimum jelölés bőven belefér, élén Rami Malekkel, de a film is bekerülhet a tízes listába, aztán majd kiderül.
10/10
napkorall 2018 dec. 15. - 19:53:42 10/10
(82/224)
Ezeken a zenéken (is) nőttem fel. A filmet szerintem szuperül készítették el. 10/10.
10/10
killerqueen 2018 dec. 13. - 10:47:54 10/10
(81/224)
Totálisan egyetértek , fantasztikus film, kétszer láttam, de azt hiszem, nem utoljára. Mindig szerettem a Queent, de nem voltam egy fanatikus fan - eddig. Freddie elképesztő, maximálisan egyetértek a feszülős farmer-fehér trikó kombóval, valami elképesztően szexi...Rami hozza a mozdulatokat meg mindent (kicsit zavaró ugyan a kék szeme), persze nem Freddie, de senki sem lehet az, soha. Teljesen elvarázsolt, azóta is a hatása alatt vagyok, Queen-el kelek, vele fekszem, nem tudom levenni a szemem Freddiről...sexiest man ever...Igen, nem teljesen úgy történt minden, ahogy a filmben volt, de nem érdekel, az élmény mindenért kárpótol, libabőr, könnyek, extázis. Rég volt film ennyire hatással rám, changed my life. Mi lenne a világgal, ha Freddie még itt lenne, belegondolni is szédítő...óriási űrt hagyott maga után, amit soha senki nem fog tudni pótolni. Imádom - a filmet is.
10/10
Shakespeare_07 2018 dec. 12. - 00:13:26 10/10
(80/224)
Mozi után fél órával vagyok. Életem legjobb mozis élménye volt. Katartikus, csodálatos. A zenés részek alatt végig a sírás kerülgetett. Aki szereti, a Queen zenéjét, menjen el, nézze meg. Nem nagyon lehet, mit hozzá tenni. Köszönöm, hogy láthattam.
10/10
Floodland 2018 dec. 11. - 09:17:13 10/10 Előzmény hanguktaekwondoo
(79/224)
Ne erőlködj már annyira, tényleg. :D Sok szövegnek sok az alja. Akinek tetszik, úgy sem győzöd meg a fröcsögéseddel. Nagyon kisebbségben vagy a véleményeddel az egész világon. Peace! :))))
hanguktaekwondoo 2018 dec. 10. - 18:41:58
(78/224)
Ezt a kétes értékű filmet minden tekintetben felülmúlja az alábbi közel hét perc. Érdemes végigsasolni.
Számomra döbbenetes volt, és valahol lenyűgöző.

Ezek a fiúk még nem hallották ezt a számot, műmuzsikán nőttek fel.
Némelyiküknek, ahogy telnek a percek, nagyon alákotor.
Van, akire már az elején elementáris erővel hat a dal -és nem feltétlenül azokra, akik önvédelemből produkálni kezdik magukat.

Egy -két kivételtől eltekintve próbálják hárítani, majd leplezni mindazt, amit ez a zene felhoz belőlük
-amikor a kamera mutatja őket, hülyeségeket szövegelnek, pofákat vágnak, sémamimika és gesztusrendszer,
de a metakommunikáció és a vonások mögül kisugárzó érzéseket maximum tépkedni tudják magukról. paradox módon így még jobban üvölt róluk a lényeg.
Az összes fején látszik, bárhogyan élte meg az elmúlt pár percet, gazdagabb lett.
Zenét a kölyköknek.

https://www.youtube.com/watch?v=KsWDFIKgq5Q

A szellemi ihletettségű, lelki értékekben gazdag melódia, igényes mondanivalóval még az ún.surmókat vagy surmónak látszó lényeket is mélyen meg tudja érinteni -ez a muzsika valódi hatalma.
És ezzel a zenével nevelni -alakítani is lehet az embert.

a lila pólós, rasztás, enyhén szétfüvezett gazember szenzációs. vajon mi lesz belőle.
-hogy felkapta rá a fejét /nem csak ő!/, mikor Freddie benyifogta:
"Mamaaaaa.., just killed a man...!""
Óhoó wá, ez ismerős.:-))) kildömen. Hikildömen.!
Ez a mifajtánk.. .-)))
Máris jobban elkezdtek figyelni .-))

És amikor Freddie 3:16 -tól elkezd alkudozni az ördöggel, nos, idővel egész szépen veszik az adást.

Az etióp felmenőkkel rendelkező két csávó kicsit kilóg a sorból. Finomabb a kisugárzásuk, fizimiskájuk alapvetően gondolkodó lényre utal. reméljük a legjobbakat.

nekem ez a bő hat és fél perc többet mond Freddie-ről és Queenről, mint az életrajzi filmként beállított műmájer maszatolás


10/10
Jámbor Boglárka 2018 dec. 09. - 21:04:17 10/10
(77/224)
Rég láttam ilyen felemelő filmet, szerintem 100%-osan megérte megnézni. Ajánlom mindenkinek, aki ismeri és szereti a Queent és Freddiet. Hatalmas film volt, egyben szomorú, és vidám is, és nem csoda, hogy az összes zenénél rázott a hideg, olyan jó volt.
hanguktaekwondoo 2018 dec. 07. - 12:00:29 Előzmény mondolat
(76/224)
jól van, bázis. elolvastuk ;-)
mondolat 2018 dec. 07. - 11:25:53
(75/224)
Az eddigi hozzászólók közül leginkább zso véleményével tudok egyetérteni, és bár nem mindet olvastam el, a legjobban hanguktaekwondooé bosszantott fel. Egyfelől életrajzi film, valóban, na de hát létezik-e tökéletesen hiteles életrajz? Még az sem az, amit maga az illető alkot önmagáról. Hát még ha a kortársai, vagy valamely késői alkotó az utókor fénytörésén keresztül! Ott volt-e bárki is Freddie minden percében, órájában? Jegyezte-e folyamatosan valaki (a fennvalón kívül), hogy mikor mit tett, mit mondott, mit érzett? Életünk jelentős részének nincsenek tanúi. A nyilvánosság számára látható ember csak egy része, töredéke a személyiségnek. A tudhatót kell kiegészíteni a fikcióval.
Másfelől ez nem dokumentumfilmnek készült, hogy tökéletesen pontos legyen. Ez egy műalkotás (ha nem is művészfilm), s mint ilyen, az életeseményeket szükségképpen művé, kerek, egész egységgé formálja, sűrít, átrendez, hogy így tudjon hatni. Itt egy keretbe helyezték Freddie életét (a Live Aid koncert), egy szakaszt vágtak ki belőle, s azon a cseppen át villantották fel a tengert, az egészet (mint Achilleusszal tette ezt Homérosz). Ha több orgia-jelenet van, jobb? Nem olyan egyik mint a másik? Egy is érzékelteti, amit kell, a háttérben felsejlő melegbárok képeiből is képet kapunk az életmódjáról. De vajon ez a lényeg? Ebből kellett volna több? Nem az a kirobbanó, energiával, teremtő erővel teli, a hagyományos kereteket szétrobbantó alkotó ember a lényeges? És amit létrehozott a többekkel : a zene?
Az életrajz valódiságán lovagolók úgy látom, azt visszhangozzák csak, amit sok kritikában olvastak a filmről. Semmi eredeti nincs a véleményükben. És pl. ez a fent említett hanguktaekwondoo olyan hangnemben ír Rami Malek teljesítményéről, ami tökéletesen tiszteletlen más erőfeszítése, rááldozott ideje, energiája iránt. Ő vajon mit alkotott eddig, hogy ilyen magas lóról nyilatkoztat ki? Legalább érvek lennének! Na, de mindegy. Tolsztoj Ivan Iljicsét valós esemény alapján írta, számon is kérték rajta, hogy nem pontos. Hja. ez a különbség a valóság lenyomata és a műalkotás között. "Az igazat mondd, ne csak a valódit"! A valódi nem mindig tudja visszaadni az igazat.
10/10
Amadila 2018 dec. 05. - 21:35:21 10/10 Előzmény _goldie_
(74/224)
Ne adj a képekre!Rami hihettetlenül át tudta venni Freddie mozdulatait,gesztusait,még a szemhunyoritása is ugyanaz! Oké nem olyan magas,és nem barna szeme! De a többi,az nagyon hasonlit! Ha Freddie élne,lehet a filmmel nem teljesen értene egyet,de az őt alakito szinész ,játéka tuti bejönne neki!!
10/10
Amadila 2018 dec. 03. - 15:26:03 10/10 Előzmény kovimari
(73/224)
Igen közben olvasgattam itt-ott a neten és többen is írták ill.láttam is,hogy a producerek egy része a zenekar tagjai. Így méginkább azt gondolom (bár elismerem a zenei munkásságukat)hogy csunya dolog volt csak Freedie-t beállitani a zülött , a zenekart bomlasztani akaró figurának. Biztos nekik is voltak ,dolgaik amiket nagyon takargatni.
Viszont sokat hallgatom őket azota ,és nézek videókat Freedie-ről ,és tényleg egy hatalmas nagy ikon volt! Sajnálatos,hogy olyan fiatalon kellett meghalnia. Szerintem a hétvégén újra elmegyünk megnézni és az is biztos megveszem dvd-én is ha megjelenik!
kovimari 2018 dec. 03. - 09:20:07 Előzmény Amadila
(72/224)
A filmet mi is a múlt héten láttuk, és örülök a felvetésednek, mert én is pont erről beszéltem. A Queennel én is így voltam , nem voltam rajongó, de hallgattam, hallottam róluk. . Nekem Freedi-vel kapcsolatban is voltak fenntartásaim, de ez lehet, hogy a magyar szinkron miatt volt. Nekem az volt fura. Viszont a banda más tagjainak a viselkedését én sem hittem el. Ők sem voltak angyalok, de abban a közegben nem is lehetett. Az a hangulat ott a színpadon, az extázis volt, még engem mint nézőt is elragadott. Na de nézd meg a producerek listáját. Ez már a csak a szépre emlékezem, és azt akarom, hogy más is így tegyen kategória. Innentől sajnos nem hiteles az életrajzi minősítés sem.
Mindentől függetlenül a film nekem tetszett, Újra elkezdtem hallgatni a számaikat azt hiszem más is, és főleg a fiatalok . Többel beszéltünk róla, és mondták, hogy eddig nem is nagyon ismerték a Queent, meg FM-it sem. Ők más közegben szocializálódtak. Nekik már más volt a sztár, hát a zene meg nem is biztos hogy zene volt. Itt-ott hörgés, ordibálás a mi fülünkkel hallva. Most viszont felfedezték. Van aki többször is megnézte a filmet, és újságolta, a kocsiban is ezt hallgatja.
Ez viszont már valami. Hát, hogy lehetett volna más, meg többet kihozni belőle az biztos, de tökéletes dolog nem létezik.
10/10
Amadila 2018 dec. 02. - 19:29:50 10/10
(71/224)
Mi ma néztük meg! Nem vagyok vérbeli Queen rajongó! Sok dalukat viszont szeretem.Nagyjából ismertem Freedie életét,és jo volt a film is de egyvalami nagyon nem tetszett benne. Mégpedig az,hogy ami rossz ,és elítélendő volt (kokainos,alkohol mámoros bulik stb.) mind ráhúzták Freedire a zenekar többi tagja meg szent életet élt! Persze mert valoban hazasétáltak a feleségekkel kézenfogva egy buliból! Na ezt nem akarom elhinni!
Ez valahogy nagyon álságos volt! Ebből a szempontból nagyon nem volt hiteles a film. De a főszereplő színész nagyot alakit ,kíváncsi leszek meg lessz e az Oscar!!!
9/10
kisbogesz 2018 dec. 01. - 11:04:56 9/10
(70/224)
Nekem nagyon tetszett, de tény, hogy ilyen zenével, egyszerűen nem lehet eléggé elrontani a filmet! A történetben én több mindent máshogy csináltam volna, de ez egy szubjektív dolog. Néha még a könnyeimmel is küszködtem. Soha rosszabbat!
_goldie_ 2018 nov. 26. - 22:50:48 Előzmény Dandea
(69/224)
a szívemből szóltál..pont ezek miatt nem merem megnézni a filmet
a képeket elnézve számomra nem hiteles a főszereplő színész - lehetetlen vászonra vinnie Freddie kisugárzását
7/10
CCC 2018 nov. 26. - 21:04:55 7/10
(68/224)
Nekem tetszett is, meg nem is. Ott a moziban magával ragadott a dolog, de összességében mégsem éreztem hitelesnek.
https://expertin.blog.hu/2018/11/24/bohem_rapszodia_116
10/10
botta-melinda 2018 nov. 26. - 16:57:38 10/10
(67/224)
Hát akárhogy is, nekem ez a film bejött. Itthon is nyomban feltettem a YouTube-on a Queen számait, és eldöntöttem, visszamegyek a moziba. Bevallom, keveset tudtam FM-ról, örülök, hogy most egy kicsit többet tudok már róla, azt nyilván nem lehet egy filmtől elvárni, hogy leginkább zenéljen, valamiról azért szóljon is, meg még teljes is legyen. Annak meg még örülök is egy kicsit, hogy az igazi FM egy fokkal szebb is volt meg talán jobb is. Meg annak is, hogy a zenekar többi tagjai még élnek.
Az biztos, hogy a dalok nagyon jól voltak újragyártva a filmhez, még a szöveg is érthetőbb, mint a YouTube-on.
hanguktaekwondoo 2018 nov. 25. - 13:10:15
(66/224)

Nem nagyon tudok mi kezdeni azokkal a riposztokkal -megállapításokkal, hogy egy életrajzi filmben nem kell mindennek pontosnak lennie.
Már hogyne kéne annak lennie, ezért életrajzi film :-)

Ez egy műfaj.
Ha a műfaj szabályait nem tartják be, akkor legyen a besorolás fantasy, science -fiction, vagy jelöljék meg, hogy az eposz életrajzi elemeket IS tartalmaz.

Jelen esetben még utóbbi címkézés is félrevezető lenne, hiszen sok minden éppen fordítva történt a valóságban -a csapattagok kegyetlenül léha élete a valódi rajongók számára -akiket az is érdekel/t/, mi van a zene mögött- ismert. És igen, számos ferdítés maszatolja szét Freddie valódi arcát.
Sztem meg sem kellett volna csinálni ezt a filmet. Nem ad valós képet sem róla, sem az egész miliőről.
Dramatizálgattak egy kicsit a rengeteg Queen -szám között, ezért ugyan kár volt ekkora felhajtás. Inkább vágtak volna össze temérdek klipet és koncert- vagy megemlékezés -filmként dobták volna piacra. Sokkal hitelesebb képet kaptak volna Freddie -ről azok is , akik kicsit később születtek.
Mert a film egy félrevezető képet sugároz.

Rami Malek alkalmatlan a szerepre. Dehogy kicsiség, hogy kék a szeme. Ha egyszer ez egy életrajzi film, akkor legyen mán Freddie szeme barna, könyörgöm. Van barna kontaktlencse is, meg számítógépes színezés.

Ez a jódproblémás ifjúember nagyon szimpatikus, de az alakítása teljes fiaskó, mert a lényegi kisugárzás olyan szinten nem egyezik Freddie -ével, hogy egyetlen pillanatra nem tudta azt az illúziót kelteni, hogy F.M. -t látom a színpadon.
Egyszerűen gyenge hozzá, túl nőies a szentem,
ugyanakkor -ez érdekes- túl durva is hozzá, ez leginkább a közelképeken látszik;
nem tudott átalakulni, mert a figura nagyon messze áll a saját alapkarakterétől.
Nem ment neki.
Én, bevallom, nyiszegek, ha meglátom a jelenetekben. mintha hamis hangot fognának, csak más húron pengetve. s télleg.

Nem tudom, ki hitette el vele, hogy alkalmas Freddie megformálásra.
Elég lenne tényleg egy fogsor?
Én úgy vagyok vele, hogy ha nekem vki azt mondja: alkalmas vagy, akkor előbb megvizsgálom magamat a tükörben, meg persze befelé is,
hogy tényleg hasonlítok -e,
tényleg képes vagyok -e a gyengédlelkű szexállat kirobbanó megformálására.
Ezt azért harminc körül már tudnia kéne az embernek. főleg, ha színész az áldott.
Rami Malek teljes önismeret hiányára vall, hogy egyáltalán elfogadta ezt a melót.
És egyre inkább az a benyomásom, hogy a filmkészítők -megbízók szándékosan ócsították el ennek a legendának emléket -haha!- állító filmet.
túl sok benne a redva ahhoz, hogy ne ezt lássam.
nekem ez a film értékelhetetlen.
7/10
Dandea 2018 nov. 24. - 23:41:40 7/10
(65/224)
Nem is igazán akartam megnézni, féltem, mert éreztem , hogy túl nagy kihívásnak kell megfelelnie a filmnek. De ma Freddie halálának évfordulóján rászántam magam. Minden hozzászólónak valahol igaza van. Akik nem fun-ok, nem voltak Freddie rajongók kamaszként a 80-as években, akik nem ismerik az életrajzát, számukra elhiszem , hogy nagyon szórakoztató film, zseniális Queen zenével, s mellékes a valósághűség, tökéletesen elég ez a populárisra, családbarátra kozmetikázott showfilm. Számunkra viszont akiknek ennél jóval többet jelentett e korszak, jóval többet jelentett a maga exhibicionista ripacsságával is, a ki nem mondott, akkor még ki nem mondhatott, de mindenki által köztudott melegségével is mélységesen szerethető, a vissza nem fordítható változást szimbolizáló ikonikus rocksztár alakja, számunkra ez a film maximum a felszínt karcolgatja. Igenis hiányzik a mélység, igenis hiányzik a valóság, igenis hiányzik belőle Freddie....
A hangja, a kisugárzása, a mozdulatai......s igenis zavaróak a ferdítések . ( Továbbá felszínes apróságok, de pl. ha a szereplők szinte 100%-a, pl. Brian Mayt alakító színész zavarba ejtően tökéletes hasonmás, akkor a Freddiet alakító színész, miért kék szemű???? Csak engem zavart mérhetetlenül? Persze ez tényleg csak apróság, s biztos van rá magyarázat, mert ez csak egy játékfilm, ami ennél sokkal fontosabb részleteiben nem stimmel...) Ill. biztos voltam benne, hogy ma már technikailag kivitelezhető, hogy Freddie eredeti hangja szóljon a dalokban....,erőtlen volt nélküle. De ennek ellenére az utolsó húsz percet meghatottan végig könnyeztem....sírattam Freddiet, a Queent, a 80-as éveket....
A Zenéért 7/10