7/10
trikolor 2021 jan. 01. - 11:46:55 7/10
(210/230)
Freddie alakítója jó választás volt. Sajnos habos torta tejszínhabbal az egész film. Látszik, hogy Brian May túl sokat beleszólt. Egy másodpercet sem engedett, ami rombolná az imázst, így hitelteltelenné vált az egész. A tea szürcsölgetése az öltözőben és az öltönyös bulik...Hát igazán elfért volna a házibuli, ahol egy törpe hátáról szívták a kokót vagy az áttombolt rocker éjszakákból is mutathattak volna. A zene zseniális, az alakítások is jók, de a gyengécske forgatókönyv miatt nálam csak 7/10. A Mötley Crüe bezzeg megmutatta a kíméletlen valóságot a Dirt-ben. 😂😂😂
8/10
Cukros csirkecomb 2020 nov. 22. - 11:37:59 8/10
(209/230)
A fanyalgók táborát erősítem, akinek tetszett a film, ezt inkább ne olvassa.

Nem tetszett a forgatókönyv. A film legnagyobb baja a forgatókönyv. És a rendezés is. Nem véletlenül pont ezekre nem kapott Oscar jelölést a film. Valóban nagyon jó volt az utómunka, vágás, hangvágás, sőt, még a látvány is. És remek a Queen zenéje. Ilyen zenével nem tudok lepontozni egy filmet, akkor sem, ha sok minden nem tetszett benne.

SPOILER

Nekem sajnos nem jönnek be az olyan fordulatok, mint hogy a Live Aid koncerten nem jön egy fillér sem, míg a Dire Straits játszik, Bob Geldof kétségbeesetten ténfereg az irodán, majd amikor a Queen a színpadra lép, hirtelen csörögni kezdenek a telefonok, és hip-hop befut 1 millió font. Erre a gegre szerintem a Queen rajongók sem vágytak. A Live Aiden csupa akkori szupersztár lépett fel, nyilván folyamatosan égtek az adományvonalak, és a végére nem 1 millió font, hanem 127 millió dollár jött össze.

A film elején hasonlóan hatásvadász és fura fogás volt amint lánykérés közben rátörik az együttestagok az ajtót FM-ékra, és közlik, hogy képzeld, hirtelen híresek lettünk. :)) Azért az feltűnik egy művésznek, ha a számai felkerülnek a slágerlistákra, mert ez nem egy pillanat műve, hanem folyamat... Ez a folyamat amúgy érdekes lehetett volna a filmben, helyette kaptunk egy hatásvadász geget.

Nem tetszett Mary karaktere sem. A valóságban ettől sokkal szorosabb kapcsolata maradt végig Freddie-vel, hiszen az asszisztense volt, és mindenhova ment vele. Rengeteg közös fotójuk van a neten, és az összes fotójukból dől a meghittség, szeretet, szerelem... A filmben Mary riadt kis nyusziként visszahúzódik, mikor rájön (hirtelen), hogy Freddie meleg. A valóságban jóban-rosszban kitartott mellette.

És tudom, hogy Oscart ért az alakítás, de nekem akkor sem tetszett FM megformálása. Valahogy olyan volt, mintha az életben is a színpadi szerepét tolta volna, és semmi nem jelent meg a filmben az emberi oldaláról. Pedig van hozzá bőven anyag a youtube-on.

SPOILER VÉGE

Összességében a film nem tetszett, de jó volt 3 órán keresztül Queent hallgatni.
10/10
Péterrrrrr 2020 nov. 22. - 00:40:24 10/10
(208/230)
Nincsenek itt a film díjai.
9/10
Mike088 2020 okt. 11. - 20:54:09 9/10
(207/230)
A film életrajzi részébe lehet egyedül belekötni. Ugyanis a Queen története csak részben hiteles ebben a produkcióban. A zenekar és Freddi Mercury életének jelentős állomásain és döntéseikben is fals, hatásvadász módosításokat eszközöltek. Értem miért, és úgy gondolom ez megbocsátható. Mert kapunk egy olyan filmet ami a kép világával és a színészek teljesítményével megérdemelten lett ilyen népszerű. Rami Malek kiváló választás volt a főszerepre, nemcsak a hasonlóság miatt, de az öltözködése és a színpadi koreográfiája is egy az egyben Mercury! Én UHD formátumban néztem eredeti nyelven a saját házimozi rendszeremen és nagyon jól szórakoztam. Bár én kissé elfogult vagyok mert gyerekkorom óta szeretem a Queent. Egy szó mint száz akit érdekel a Queen vagy Mercury személye az nézze meg bátran nem fog csalódni! 9/10
8/10
Zitandi 2020 szept. 07. - 12:09:38 8/10
(206/230)
Iszonyú nehéz lehetett eljátszani Mercury szerepét, megtanulni a mozgását, a gesztusait. Akik fanyalognak az alakításon, gondoljanak bele: Mercury csak egy volt a világon, csak ő tudná magát eljátszani élethűen. Nem lehet elvárás, hogy tökéletes legyen. Ha nem fordítottak volna erre ekkora gondot, akkor meg az volna a baj. Én azt mondom, a színész megtette amit lehetett, látszik a munka, főleg a Live Aid részben, ott szerintem mindenkit elsodort magával a jelenet. Nekem a fogsor kicsit eltúlzott volt, írta valaki hogy a színész erre "hegyezte" ki a játékát, szegény nem is tehetett mást, próbáljunk mi egy ilyen protkóval a szánkban természetesen beszélni, nagyon zavaró lehet.
Nem tudom a történet mennyire valósághű, de átadott valamennyit abból, milyen lehetett Freddie Mercury-nak lenni.
A banda többi tagját zseniálisan megtalálták, valaki írta az egyik angol oldalon, hogy döbbenet hogy a Brian May-t alakító színész jobban hasonlít May-re mint Brian maga. És tényleg. :)
9/10
Midnight67 2020 szept. 06. - 15:49:56 9/10
(205/230)
Véleményem egyezik Nótáriuséval, örültem, hogy láthattam ezt a filmet. Engem egyedül a főszereplő irritált kicsit, túljátszottnak éreztem a játékát, ezért mínusz két pont lenne részemről. Ellenben plusz egy pont azért, mert én anno ott voltam a budapesti koncerten (Istenem, de rég volt! ) és nagyon jó volt most nosztalgiázni.
Sajnos, a "Tavaszi szél vizet áraszt" a filmbe nem fért bele.:(
6/10
nikato 2020 szept. 06. - 14:31:00 6/10
(204/230)
Másodjára sem tetszett Malek szájtartása/fejtartása, végig a fogakra koncentrált. Régen férfiasabbak voltak a férfiak, a végén az eredeti zenekar klipje ért a legtöbbet. Aki Deacont játszotta szintén jól betanulta a mozdulatokat. Roger karaktere tetszett a legjobban, valóban volt benne humor. Az I'm in love with my car amúgy egy nagyon jó dal, amit Ő szólózott. Voltak ferdítések, a Live Aid-es dolog is máshogy volt, és a betegségét sem úgy jelentette be Freddie, ahogy a filmben volt. Mary jól járt, Ő örökölt mindent Freddie után, az összes jogdíjat is.
10/10
Nótárius 2020 szept. 06. - 01:39:34 10/10
(203/230)
! Ímhol, végre megérkezett a tv-be is !
Az itthoni kép- és hangminőségem, a kedvem szerinti beállításokkal, kétséget kizáróan maradéktalanul adta vissza e film teljességét. Sőt, annyival még sokkal jobb is volt ekként, hogy a mozizók táplálkozási miegymásai, hangos reakciójú bezavarásai nem ronthatták le az élményt.

Mivel a Queen zenéje mindmáig a kedvenceim élvonalában van, előzetesen úgy véltem, hogy e magas szinthez mérten valószínűleg a hibákra figyelő kritikusa leszek ennek a filmnek. Tévedtem.
Számomra, az első perctől az utolsóig a hatása alatt tartó, sajátosan elragadó hangulatú, a legendás együtteshez méltó, hiteles érzetűen nagyszerű volt a film; a karaktereikbe átlényegült remeklő színészekkel, igényesen felépített személyiség-változásokkal, kapcsolatokkal és helyzetekkel.
A drámai feszültséget (is!) hordozó, színvonalas természetességű párbeszédek részeként a humor is gyakorta teret kapott benne:
A legfelső hangtartományban felvételre énekelve,
Roger Taylor:
- Galileo!, Galileo!, Galileo! ...
- Ez milyen volt Freddy?
Freddy: - Feljebb! Magasabban kéne.
Roger Taylor: - Ha még feljebb viszem, csak a kutyák fogják hallani. :)
10/10
NHzsolt 2020 szept. 05. - 23:38:52 10/10
(202/230)
Nagyon komoly film, nem hinném, hogy lehet 10-nél kevesebb csillagot adni rá, ha valaki szerette a zenéjüket és átélte, mik zajlottak le az emberekben anno.
Persze lehet keresni a hibákat, de minek, ha úgy néztem végig, hogy eszembe nem jutott volna bármimást csinálni közben? Én ennek megfelelően adok pontot... :-)
10/10
UncleSam 2020 szept. 05. - 23:23:26 10/10
(201/230)
Úristen, mekkora film! 1000/1000.
Dolphus Lundgrennus 2020 szept. 05. - 21:42:06
(200/230)
Ennyi zseniális megmondó ember egy rakáson...ennyi maradt Hunniából...ahol elvileg valamikor valami pedig készült.
2/10
Tiberio 2020 szept. 05. - 21:04:13 2/10
(199/230)
Hát, ma ez ér Oscart: ha vki jól betanulja egy figura manírjait, hogy fel lehessen ismerni az illetőt. Felléphetne vele a cirkuszban. Amúgy meg legalább két Queenről kellene beszélni: az egyik, a hetvenes években még foglalkozott a zenével; a másik, a nyolcvanas években egyre inkább a körítéssel, a nevetségesen szextöltetű színpadi extravaganciával, a manírokkal, a sztársággal, ami elfedte a zenét. Pedig csak és kizárólag az volt az érték, semmi más.
10/10
CsiróCsiró 2020 aug. 30. - 22:41:22 10/10
(198/230)
2020. szeptember 5. - Országos TV-premier!!!

Pont aznap lenne 74 éves Freddie Mercury.

Gondolom nem véletlen az időzítés.

Vagy mégis?

😎
RudikaFilm 2020 aug. 19. - 13:08:48
(197/230)
Mi lett volna ha Sacha Baron Cohen játszotta volna Freddie-t?
(akkor meg az lett volna hogy ez a pali majdnem két méter magas stb. 😀)
7/10
AttilaDeb 2020 máj. 23. - 20:14:54 7/10
(196/230)
Én úgy éreztem magam mintha egy szappanoperát néznék. Nincs élet szaga a filmnek.
1/10
koczanradiosbalint 2020 jan. 25. - 19:13:37 1/10
(195/230)
Ha van valami, ami katasztrófa a filmpiacon, akkor ez a film az... Rettenet... Nem bírtam végig nézni...
9/10
nefefe 2020 jan. 04. - 14:17:46 9/10 Előzmény sanyibacsi
(194/230)
Ennyit szűrtél le a filmből? Nekem a fiatal éveimet hozta vissza, annak ellenére, hogy nem is szerettem annyira a Queen-t. Most nagyon örülnék neki, ha egy ilyen kaliberű énekes még élne és dolgozna.
Szerintem nem a körítést kellene figyelni, hanem átérezni egy ember életfelfogását, a jobbnál jobb zenékről nem is beszélve. Ez a film méltó emlék Mercury-nak.
1/10
sanyibacsi 2019 dec. 31. - 14:57:22 1/10
(193/230)
A főszereplő annyit hasonlít Fredgie-re mint a majom a paradicsomra. 1/10
2/10
Timberio 2019 szept. 23. - 16:33:34 2/10
(192/230)
Ritkán lát az ember ennyire kínos filmet. Lényegében gyenge benne minden: a főszereplő azt képzeli, attól utánozza legjobban az isteni Freddie-t, ha úgy csinál a szájával mint valamelyik emberősünk. Ráadásul ezt az egyetlen színészi eszközét egész film alatt alkalmazza is.
A forgatókönyvíró a legelemibb párbeszédeket is képtelen megoldani, a feszültséget, illetve romantikát még hírből sem ismeri. A rendezőt és a vágót valamelyik vidéki tehenészetből szalajthatták, annyira nincs fogalmuk arról, mi az iparosmunka.
A történetvezetést megmérgezi a folyamatos hazugság, és a koncepció teljes hiánya. Freddie hangja végig üresen cseng, de nem csoda, az őt imitáló énekes is egy középszerű senki. Még arra sem voltak képesek ezek a balfaszok, hogy legalább az eredeti dalokat játsszák be.
A dalok folyamatosan meg vannak szakítva, ezzel a film egyetlen értéke is elveszik. A zene.
Marad a gagyi, a szemét és a nagy kupacba összehordott szar.
Mert ez a film szar, barátaim. Ne kerteljünk.
9/10
H.Vivien 2019 aug. 12. - 21:04:34 9/10
(191/230)
Jó volt a film, csak hiányoltam belőle azt a jelenetet, amikor elénekelte a "Tavaszi szél vizet áraszt" című dalt...