7/10
napraforgó ápr. 16. 07:33:25 7/10 Előzmény Lentuci
(433/453)
Én nem hiszem. Hisz azt mondják, hogy Velky a neve. És akkor miért nem ismeri fel őt Karin és André?
Fura lenne, hogy a korábban évekig Kanadában élő orvos nagyobb maffiózó lenne, mint a nagybátyja. Ennyire jól tudna rejtőzködni?
Lentuci ápr. 15. 20:05:19
(432/453)
A titokzatos Nagy úr Mihály.
10/10
ferkó0921 ápr. 15. 08:49:55 10/10
(431/453)
Vajon ki lehet a titokzatos Nagy úr? Biztos hogy már szerepelt, mert ha nem akkor mutatnák az arcát. Érdekes lesz mikor megtudjuk a nevét. Tippeljetek ki Ő? Az új párok: Nina-Martin, Mihály-Rita. Erik megy ki Kaliforniába. De ez csak az én véleményem.
7/10
napraforgó ápr. 14. 06:44:11 7/10
(430/453)
Zsigó örvendezik azon, hogy Viola és Dorka felváltva nővérkednek mellette. Azon tűnődöm, hogy akkor ki főz az étteremben? Mert amikor Salométól átvette az éttermet, Viola főzött. Nem is győzte. Na akkor Zsigó odahozta Gusztót, aki jó szakács volt. Aztán Gusztó pár hét után eltűnt az öregek otthonában. Viera és Anna nagyi látogatta őt kb. egy hétig, aztán ez is elmaradt.
Most elvileg Violának kéne főzni - napjában többféle meleg ételt is, de nem igazán értem, hogy képes emellett a rendelőben is dolgozni, sőt az iker unokáiról is gondoskodni?
7/10
napraforgó ápr. 09. 13:19:41 7/10
(429/453)
Szegény Ingriden, amikor premier plánban mutatják az ágyban fekve bizony nagyon látszik a kora. Kifestve letagadhat 5 évet a 46-ból, de így bizony már öregecskedik.
Abszolút hiteltelen, hogy ő lenne a nála 20 évvel fiatalabb Mirka nővére. Eleinte azt hittem, hogy majd kiderül, hogy ő az anyja, úgy, mint a Drága örökösökben... Itt meg úgy tesznek, mintha csak pár év lenne köztük.

A másik ami fura, hogy korábban, a második évadban azt mondták, hogy Viola Buranovsky felesége lett, ezáltal Dorka mostohaapja. A 3 évadban meg következetesen azt mondogatták, hogy ő Zsigó élettársa. És még Zachar is Viola Petránskának nevezte, amikor tortát akart tőle rendelni az esküvőjére. Miért nem képesek eldönteni, hogy most feleség, vagy élettárs?

Az is vicces, hogy Laurát most elküldték Bécsbe a konzervatóriumba (????). Laura se nem zenélt eddig semmit, se nem énekelt egy hangot se, akkor mit is keres most egy konzervatóriumban?
Slávót, Dását és Jakubot is kiírták egy időre, mert ők meg hirtelen Új-Zélandra teleportáltak.
5/10
Záporeső9 ápr. 08. 13:12:34 5/10 Előzmény napraforgó
(428/453)
Hát ez az! Milyen alapon akarják eladni azt, amit szinte ajándékba kaptak vissza? A vörös Démon nem bukik le soha? Most még egy "Híres " ügyvédet is felfogadtak. Aztán itt ez a kis titkárnő is. ( Van az a pénz, amiért eláruljuk a jótevőnket? ) Talán ez az egész sorozat arra jó, hogy mélyebben belelássunk abba, hogyan is működik ma a világ. Remélem Inge (akit egyébként kiválóan alakít a színésznő) eltűnik végre Iván látóköréből ( is)
7/10
napraforgó ápr. 08. 09:04:56 7/10
(427/453)
Ivan 4 részre osztotta a vinnai szőlőültetvényeket. Az egyik negyed Ritáé. Melyik? Az, amelyik a kórházhoz legközelebb van? mert Baxa azt igérte neki, hogy a szőlő helyén új szárnyakat, új épületeket emel a kórháznak, aminek Rita lesz az igazgatója.
Baxa végrendelete valami tisztességtelen feltételt tartalmazott, amit Rita vonakodott elfogadni. Mi lehetett az a feltétel? Mert Rita most nem Baxa örökségét akarja befektetni, hanem a szőlőbirtokát akarja áruba bocsátani.

Nem értem, hogy azok után, ahogy Silvia viselkedett (és Mirka mégis megbocsátott neki) milyen alapon ugat bele abba, hogy a lány segítsen a nővérének? Ingét nem sajnálom, de Silvia majdnem olyan dög, mint ő.

Az is fura, hogy a 3 kisebb szőlőbirtokos majd meghalt, hogy visszakapja a földjét, most meg hirtelen mind a három meg akar válni tőle. Amikor Ingrid megvette a birtokaikat, szép pénzt kaszáltak. Aztán Zachar ingyen visszaadta nekik. Most meg megint el akarják adni. Hogy vág ez össze azzal, hogy imádják a szőlőjüket?
7/10
napraforgó ápr. 07. 18:57:35 7/10 Előzmény Záporeső9
(426/453)
Az egy mese, hogy Andrét egy gyilkossági kísérlet, meg nemi erőszak kísérlete miatt ugyan elítélték, de röpke egy-másfél év után kiengedték a börtönből. Meg az is, hogy Inge fél - egy év alatt eltapsolt 3 millió eurót.
Dása meg Szlávó meg milyen hirtelen távozott Új-Zélandra (!).
Brano, Mirka és ráadásul Silvia is hirtelen Kanadába mentek, ki tudja mi okból?
Teli van furcsaságokkal a történet.
5/10
Záporeső9 ápr. 04. 22:05:44 5/10 Előzmény napraforgó
(425/453)
Mondtam én, hogy mese. Annyi "furcsaságot" követnek el benne, hogy az már megmosolyogtató. No meg Szilvia " megtérése " is az. Nekem gyanús a doktornő is, aki Ingéhez jár. Valami biztosan fog még ott is történni. Ne legyen igazam, mert Ingét én már kiírnám a sorozatból. Andrét is, és a Vörös Karinkát is. Nem hiszem el, hogy még most is aljas ügyekbe bonyolódik. ( Iván titkárnőjét kenyerezik le ) Max karakterében csalódtam. Sokkal többet vártam a megjelenésétől. Persze azért nézem. :)
7/10
napraforgó ápr. 04. 13:03:05 7/10
(424/453)
Eva, Dása és Ingrid közel egyidőben szültek. Amikor Dása hazajött Brüsszelből, Eváék meg Morvaországból, a gyerekeik már közel egy évesek voltak. Azóta vidáman eltelt még egy év, de a gyerekek kicsit sem látszanak 2 évesnek. A kétévesek már járnak, gagyognak, némelyik már kicsit beszél is.
Érdekes ez az időmúlás, némelyeknek hip-hop múlik az idő, a gyerekeknek meg nem.

Egyébként röhögtem, hogy "ég a szőlő", az egész szőlő, közben meg egy kicsike tábortűz volt csak a legszélső sorok mellett, gyakorlatilag a szőlőbirtok legszélén.
És valóban, ott volt a sok rendőr, meg családtag, de egyiknek se jutott eszébe bemenni a sorok közé. Egy gruppba tömörültek, ahelyett, hogy minden sorban egy ember elindult volna befelé, valamelyik csak megtalálja a gyereket.
Na és Mihály hol sétálgatott (és minek), hogy ő bezzeg megtalálta a gyereket.

Jajj, egy vicc ez a sorozat.
Lulemi ápr. 04. 11:10:28
(423/453)
Ezt az amatőr társaságot, eltűnik egy pici gyerek a szőlőben, aki nem is tud még járni és senki se ott keresi, sőt, nem is keresik, hazamennek, kórházba mennek, a rendőr meg: adjanak személyleírást a gyerekről, hát hány gyerek mászkál négykézláb a szőlőben egyedül? Ha ott mindenki szétszéled, percek alatt meg is találták volna, hiszen a játéka is ott volt, gondolhatták, hogy nem lehet messze. Ez a film egy komédia. Izaura szökése jut róla eszembe, mikor félóráig húzták az időt, kb. ez is az a szint.
7/10
napraforgó ápr. 04. 05:07:54 7/10
(422/453)
Alakul a story. Vannak benne persze hihetetlen történetek is. Pl. annak idején - kb. fél éve Ingrid 3 millió eurót kaszált a szőlőbirtokok eladásából (amit sokkal kevesebbért szerzett meg a kisebb szőlőbirtokosoktól). Mirónak és Reninek csak 2,5 milliót adott és annak is nagyon örültek.
Ha akármennyire rosszul is fektette be a pénzét - és ennek a banki ügyintézője az oka (!), mind a 3 milliónak csak nem vert a fenekére. Képtelenség, hogy egy rossz befektetés miatt mindent elveszítsen. Egy pénzügyi tanácsadó nem fekteti az összes pénzt egyetlen befektetésbe.
Úgyhogy Ingrid lepusztulása teljességgel irreális. Sokkal valószínűbb lenne, ha a maradék pénzével - ami még így is szép summa, mondjuk külföldre távozik és elfelejtjük.

Aztán ott van Nina terhessége. A történet szerint az 5. hónapban vetél el, majd 2 hónapig még kórházban van (ez megint irreális, senkit nem tartanak 2 hónapig kórházban egy vetélés miatt). Talán egy szanatóriumot megértenék a lelkiállapota miatt...
Habár szerintem az a hosszas nyavalygás részéről is túlzás. Persze, hogy egy nőt megvisel a magzatja elvesztése, de azért ez a teljes apátia szerintem egy kb. 25 éves nőtől túlzás. És az is, hogy most hirtelen annyira idegenkedik a gyermeke édesapjától . Mert igaz, hogy Erik , mint egy elefánt rontott be a porcelánboltba, amikor épp Nina állapotának jobbra fordulásán örvendeztek, de a vetélés Erik hülyesége nélkül is bármikor bekövetkezhetett volna. Vagyis nem feltétlenül ő okozta a bajt, max. talán kicsi előbbre hozta.
Most nekik össze kellene fogni, egymásba kapaszkodni, de Nina elutastja a kedvesét.

Nem tudom miért, de nekem kezdettől fogva van valami, ami ellenszenves ebben a nőben. Beleszeretett Martinba, aztán puff, elutasítja, amikor a férfi Kofi miatt kétségbeesett lépéseket tesz agyerek megmentéséért.
Aztán hirtelen férjhezmegy André Simonetthez, ami nem a legjobb választás részéről. Amikor elválik, kibékül Martinnal, de soha nem bízik meg benne és ennek eredménye, hogy Martin elhagyja Ritáért. Kis nyavalygás után Erik karjaiban keres vigaszt, na de ez a férfi sem az igazi, ebben sem bízik meg teljesen.

Ja, és ami érdekes, Nina terhessége, vetélése , utána való gyógykezelése (7 hónap) alatt a kisöccse, Adamkó alig nőtt egy kicsit. Mindesesetre jó félévnek már látszani kéne egy babán.
7/10
napraforgó ápr. 01. 05:39:24 7/10
(421/453)
Max mondott valami furcsát Baxának, amikor a végén fölkereste, azt hogy nem érdekli, hogy kifosztotta, elvette a pénzét, vagy valami ilyesmit. Hát én erről semmit sem tudok. Mert Max ugyan bevette az üzletbe Baxát, de nem bízta rá a teljes vagyonát. Sőt, csak egy kis részt adott át neki.
Akkor most mivel is fosztotta ki?

Laura és Patrik piszkosul eltűntek szem elől, Robóval egyetemben. Most senki sem ér rá velük foglalkozni, mert most Nina nyavalygását kell hallgatnunk.
Sajnálom Ninát, de a valóságban ennyit nem tökölnek az esetével.
Most magától elvetél, azt legfeljebb művi úton fejezik be, ahogy szokták, hogy ne legyen komplikáció.

Sajnálatos, hogy Baxa úgy halt meg a szívrohamban, hogy nem lepleződött le. Így a rádióban is méltatják, ahelyett, hogy a disznóságait sorolnák.

Agneska jelölése a polgármesteri székbe elég röhejes, de a mozgalom vezetésére alkalmas lenne. Elég bulldog természetű, ráadásul mindenkiről mindent tud és a többiek segítségével képesek lennének a város lakóinak mozgósítára.
7/10
napraforgó márc. 29. 15:34:01 7/10 Előzmény Záporeső9
(420/453)
Minden hibája ellenére még így is sokkal-sokkal jobb, mint a Pokoli rokonok, vagy a Drága örökösök.
És a sok vérengzős török sorozatnál is jobbak ezek a szlovákok, közelebb állnak a magyar ítléshez.
5/10
Záporeső9 márc. 29. 14:46:27 5/10 Előzmény napraforgó
(419/453)
Én már nem mérgelődöm. Úgy fogom fel az egészet, mintha egy mesefilmet néznék.
7/10
napraforgó márc. 28. 09:21:35 7/10
(418/453)
Hol lakik most Chantal? hol alszanak Gáborral? Hisz nemrég még kibérelte Mirkától Brano lakását.
Most meg Silvia fetreng az ágyban, miközben Mirka vígasztalja.
Amúgy hová tűnt Salvatorius? Nem láttam azóta, mióta Tibor pisztolyt szorított a fejéhez. Vagy átaludtam valamit?

Slávo meg olyan hirtelen eltűnt, miután a borászat munkatársai megvívtak érte. És a munkamániás Erik se dolgozik már mióta. Nina beteg, Iván se vette át a vezetést. Ki a fene vezeti most a pincészetet? Ványa? vagy Drahuska?

Ez az éhségsztrájk egy baromság. Elég lenne jó hangosan demonstrálni, tűntetni a városháza előtt, meg a forgalmasabb helyeken. Irathatnának cikkeket az újságokba. Pl. megkereshetnék ezt a Mrazt, aki leleplezte Mirót, meg Renit. Végül is ez az intézménybezárogatás annak a következménye, hogy őket elcsapták és a város egy alkalmatlan polgármesterhelyettesre maradt.
Az, hogy éhesen üldögélnek egy közparkban nem viszi előrébb az ügyüket.
7/10
napraforgó márc. 27. 06:22:48 7/10
(417/453)
Nináról néhány napja még azt mondták, hogy terhessége elején tart, az első trimeszterben jár, most meg pár nappal később hirtelen már az 5. hónapban van és a gyerek is megmozdult.
Jajj, most majd tovább húzzák-vonják ezt a terhességi ügyet. Pedig mindjárt vége az évadnak.

Ingrid megérdemelte, hogy kirúgják. De az túlzás, hogy nincs hová mennie, hisz ott van a lakása, ahonnan Maxim elvitte. És állítólag nincs pénze, de azért egy üveggel flangál a parkban a bőröndjét húzva. Csak a pénz "elvesztését" sajnálja, amit Maxból kihúzott volna. Pedig kaszált 3 millió eurót a kis szőlőbirtokok után, abból királyi módon megélhetett volna. De neki semmi sem volt elég. Ez a "nagyot akar a szarka" esete.

Engem annyira irritál, hogy hol a fekete, hol a fehér tűsarkújában mászkál, csoda, hogy nem esik le róla. Egy állítólagosan terhes nő nem hord ilyen tűsarkú cipőket.
7/10
napraforgó márc. 26. 06:34:27 7/10
(416/453)
Most Ivánt fiatalították meg hirtelen. Az egyik "városvédő" azt mondta, hogy dacára, hogy 70 éves kisgyereke van, mire a doki: inkább csak 60 éves.
Ez érdekes, mert Szlávóról meg azt mondták korábban, hogy elmúlt már 40 éves....

Korábban a flash back-eknél úgy látszott, hogy a három gyerek közül Eva a legidősebb, 7 éves, Slavo 5, ő óvodás, Nina meg 8 hónapos volt és az anyja a karjában tartotta.
Mire felnőttek, Slavo hirtelen jóval idősebb lett Evánál, aki még most is csak kb. 30-nak látszik, dacára a nagylányának. Nina szokás szerint kb. 25.

Ingrid végre megmutatta az igazi arcát, Max nemsoká kirúgja. Mivel Karin elől el akarta rejteni a pénzét, "űgyesen" olyan befektetésbe fektette, hogy ő maga sem férhet hozzá.

És igen, a városvédők kezdenek nagyon unalmasak lenni.
Rita meg kezdi kimutatni a foga fehérét, mégiscsak Baxa tanítványa.
7/10
napraforgó márc. 25. 19:54:53 7/10 Előzmény Záporeső9
(415/453)
Na és telepakolták tök fölösleges dolgokkal. Ezt még elviselném, ha nem húznák el a végtelenségig.

Pl. mostanában Chantal és Gábor idétlenkedését. Most majd nyúzzák a városvédő egyletet.

Nina terhességi betegsége igen sajnálatos, de ez is túl van már spilázva.
Vajon egy ilyen Hellp szindróma után szülhet még a nő egészséges gyereket? Vagy minden terhessége ilyen végzetes lenne?
5/10
Záporeső9 márc. 25. 18:39:22 5/10 Előzmény napraforgó
(414/453)
Semmire sem figyelnek. Már majdnem mese az egész.