7/10
napraforgó jan. 30. 14:41:54 7/10 Előzmény ferkó0921
(352/352)
Igen, igen, eltévesztettem a nevet. Dorotka a lánya Baxának és hallhattuk, hogy Baxa gyakorlatilag megerőszkolta a 16 éves Violát.
Rohadt pedofil disznó ez a Baxa, börtönben lenne a helye.
10/10
ferkó0921 jan. 30. 12:58:17 10/10 Előzmény napraforgó
(351/352)
Dorota akarta oda adni a veséjét Baxának. Ezek szerint Dorota meg Max egy oldalról testvérek.
Nina meg Martin egy pár lesznek, ide fel van téve egy kép ahol együtt vannak egy kisfiúval. Gondolom ez már legalább nyolc évvel későbbi kép mint ahol most folyik a történet. Valaki írta hogy 9 szezon van, ezek szerint még sok minden belefér a hátralevő szezonokban.
7/10
napraforgó jan. 30. 12:27:42 7/10
(350/352)
Baxa és az öreg psztichiáter vallomásait összerakva kiderül, hogy Max anyját, azt a szerencsétlen Johannát is fiatal lány korában megerőszakolta Baxa és teherbe ejtette. A lány aztán árvaházba adta a fiát, őt meg a kommunista érában magas pozicióban lévő Baxa bezáratta az elmegyógyintézetbe. Ott aztán sok más pácienssel együtt megörjítették - elektrosokkal, gyógyszerekkel, stb. A temetőben meg külön parcella van a "szanatórium" betegeinek.
Elég bizarr dolog, hogy Max az apját akarja tönkretenni. Nem mintha nem érdemelné meg...
Viola meg képes lett volna odaadni Baxának az egyik veséjét.
7/10
napraforgó jan. 30. 09:45:55 7/10 Előzmény ferkó0921
(349/352)
Csak nehogy titokban kábítószert adjanak neki, pl. egy teában, vagy levesben, mert akkor Mirka visszaeshet. Valami ilyen gonosz dolgon törik a fejüket.
Pedig annak a lánynak kötélből vannak az idegei, én már elküldtem volna Szilviát melegebb égtájakra.
Szilvia meg naponta pénzeli. Mi van, ha naponta 100 eurókat ad neki?
Amúgy ki dolgozik most a patikáikban?
7/10
napraforgó jan. 30. 09:41:28 7/10 Előzmény ferkó0921
(348/352)
Ravasz, nagyon ravasz!
10/10
ferkó0921 jan. 30. 08:23:09 10/10
(347/352)
Vajon a spiritiszta mire vette rá Bránó anyját Mira ellen? Félő hogy valamilyen kegyetlen dolgot javasolt neki. Az előzetes szerint úgy viselkedett Mirával szemben mint ha kiakarna békülni vele. Sajnos teljesen a sarlatán hatalma alá került.
10/10
ferkó0921 jan. 30. 08:12:38 10/10
(346/352)
Viera és Anyecska húzták át az ágyneműt. Szerintem a Nagymama csempészte a párna alá a fülbevalót csak még nem vallotta be. Nagyon szeret mesterkedni a megoldás érdekében. Ő is azt szeretné ha Nina és Martin egy pár lennének.
7/10
napraforgó jan. 29. 08:44:51 7/10
(345/352)
Teljesen érthetetlen, hogy Laura miért hazudozik össze-vissza a táncórájáról, hisz szabad neki táncórákra járni. Persze az iskolába és nem a kastélyba. És miért gondolja a kislány, hogy az anyja eltiltaná Patriktól? Miért nem mutatja be az anyjáéknak? Ha megismernék, hogy rendes fiú, akár meg is hívhatná magukhoz. Miért ez a bújkálás az apja közreműködésével?
7/10
napraforgó jan. 29. 08:41:24 7/10
(344/352)
Nina távozása után (na és Martin távozása után) nem húzták át az ágyat? csak úgy kóbor fülbevalók voltak benne, amit heteken, talán hónapokon keresztül észre sem vettek? Hát...
7/10
napraforgó jan. 28. 03:44:55 7/10 Előzmény Záporeső9
(343/352)
Sőt, épp Iván volt az, aki eröltette, hogy Erik náluk szálljon meg. Erik ki akart venni egy szobát valahol, de Iván rátukmálta a padlásszobát, amit épp azért takaríttatott ki, hogy Erik odaköltözhessen.
Ingrid eleinte még az ellen is tiltakozott, hogy Iván ebédre hívta Eriket az első nap. Iván meg nem értette, hogy miért ilyen ellenséges. Na, szóval szinte épp Iván tolta Erik karjaiba a feleségét. Abszolút figyelmen kívül hagyta a nő tiltakozását, ellenkezését.

Aztán a válása után ő volt az, aki visszavette Eriket a céghez, miután Erik megszerezte neki a Simonett birtok adományozási levelét. Miért nem köszönte meg és hagyta menni Eriket? Miért ragaszkodott hozzá, hogy a felesége csábítója továbbra is nála dolgozzon? Most meg csodálkozik, hogy a lánya fejét is elcsavarta???! Szerencsétlen hülye a fickó.
5/10
Záporeső9 jan. 27. 21:23:04 5/10
(342/352)
Iván azt mondta ma, Ericet sosem engedte be a házába? Most én kérdezem, mi van? Hisz náluk lakott. Ott is enyelegtek Ingével. Valami itt nagyon nem jól van! Van itt szövegértési probléma bőven.
7/10
napraforgó jan. 27. 11:46:05 7/10
(341/352)
Viera szerint az utóbbi időben megritkultak a madarak, különösen a cickányok (???!) Mit szól ehhez egy ornitólógus?

A fordító ostoba, talán a cinegékre gondolt? Mert a cickány egy patkányféle rágcsáló és bizony cseppet se baj, ha megritkultak.
7/10
napraforgó jan. 27. 11:46:05 7/10
(340/352)
Viera szerint az utóbbi időben megritkultak a madarak, különösen a cickányok (???!) Mit szól ehhez egy ornitólógus?

A fordító ostoba, talán a cinegékre gondolt? Mert a cickány egy patkányféle rágcsáló és bizony cseppet se baj, ha megritkultak.
7/10
napraforgó jan. 27. 08:53:43 7/10
(339/352)
"Ha a férfi hajadon" mondja a pap Agneskának. Jajj, mióta mondják a férfiakra, hogy hajadon? Nőtlen, szingli, egyedülálló, stb., bármi, csak nem hajadon.
Sőt ezt a nőknél is inkább csak a fiatal lányokra mondják, nem a meglett asszonyokra.
Ki fordítja ezt a sorozatot? Tud az illető magyarul?
5/10
Záporeső9 jan. 24. 21:50:51 5/10 Előzmény napraforgó
(338/352)
A mai részben ez teljesen világos lett a számomra. Remélem sikerül lebuktatni végre Baxát és az egész bagázst. Ami még kivágta nálam a biztosítékot, az Szilvia... Gyógyszerész ( úgy emlékszem Ő is az) létére kuruzslóhoz fordul?
7/10
napraforgó jan. 24. 05:57:04 7/10 Előzmény Záporeső9
(337/352)
Igazából Iván felnőtt gyerekeit is Zoli papa nevelte jó pár évig. Iván a börtönben, Mária, Zoli lánya meghalt, a 3 gyerek meg rámaradt, hisz az ő felesége sem élt már. És most 25 évvel később a kis Adamot is ő nevelgeti, mert Iván soha nem ér rá, pedig már nem is dolgozik a borászatban. És igen Zoli főzi az ebédet, mindig.
Nem értem, miért nem tart szakácsnőt, vagy valami házvezetőnőt Iván, meg persze egy dadust is. Most már megtehetné, a Dolinsky borászat virágzik, nem beszélve a Simonett birtokról.

Max múltjából kezd pár dolog kiderülni. A szerencsétlen anyját bezárták a szanatóriumnak csúfolt elmegyógyintézetbe. És Baxának valamiképp mindehhez volt köze. Nem lepődnék meg, ha Maxnak is ő lenne az apja, megerőszakolta az anyját, úgy, mint Violát. Baxa mindig is szerette a nagyon fiatal lánykákat, lásd Ritát, akit már 13-14 éves korában ágyasává tett.
5/10
Záporeső9 jan. 23. 20:12:16 5/10 Előzmény napraforgó
(336/352)
Kissé felelőtlenségnek gondolom én is, hisz idős és bármikor rosszul lehet, mert idős ember. Sokszor Ő készít ételt is. Ez is fura.
7/10
napraforgó jan. 21. 09:10:36 7/10
(335/352)
Én nem értem, hogy Adamkót miért mindig a 80 éves nagyapja pesztrálja. Ő vigyáz rá, eteti, sétáltatja, lefekteti, orvoshoz viszi, stb. Miért nem az apja gondozza? Ha már az anyja lemondott róla. Mert Ingének láthatóan kicsit sem hiányzik. Ha Ivan nem ér rá, fel kell venni egy dadust.
7/10
napraforgó jan. 20. 16:37:18 7/10
(334/352)
A másik furcsaság az, hogy egy általános iskolában 12-13 éves lányok festhetik a hajukat, szemüket, körmüket, meg tetoválásaik vannak.
Annak idején, úgy 60 éve ezért minket kicsaptak volna és nemcsak az általánosból, hanem a gimnáziumból is!
30 évvel később a gimiben már eltűrték a szolid szemfestéket és körömlakkot a nagylányoknál.

Ha ez így megy tovább, már az óvodások is festeni fogják magukat....
7/10
napraforgó jan. 20. 16:30:31 7/10
(333/352)
Nagyon meglepődtem Martin és Rita feltűnésén. Én korábban azt láttam, hogy mind Martin, mind Rita felmondta az állását a kórházban, külön-külön is. Aztán együtt elszöktek külföldre. Most kiderült, hogy Dominikában voltak, visszajöttek és ott folytatták a kórházi munkát, ahol abbahagyták. Hetekig távol voltak, addig ki vezette a kórházi osztályt? Ráadásul még Skorec is lelépett.