5/10
napraforgó 2025 okt. 09. - 20:58:41 5/10
(698/938)
Ez a Tomas arra volt jó, hogy világosságot gyújtson Nina sötét fejében. Remélem felhagy a hülye ötletével, miszerint Martin Nágyával alkosson családot.
És Eva szeme is kinyílt végre és leszállt a földre a felhőkből.
Ingrid, meg az ő hervatag bájai... Mi van a hátával? Már elmúltak az égési sérülései? mert nemrég még azon jajgatott, hogy oda a szépsége...
6/10
agbrenv 2025 okt. 09. - 20:06:32 6/10
(697/938)
Jól van, Nina egy retardált....

Mintha olyan idegen fogalom lenne, hogy együtt nevelik a gyereket, az anyja meg heti többször látogatja. Mégis mit vár? Martin kötelezően legyen együtt a város ribancával, csak azért mert ő az anyja (aki el sem mondta Martinnak 7 évig, hogy ő az apa mellesleg, még ha szerintem ez kamu is).

Mégis mit vár ez az ostoba Nina, hogy Martin majd ez miatt összejön Nadiával, aztán eljátsza a boldog családot? Főleg azért baromság, mert eddig abban a tudatban nevelték a gyereket, hogy semmi vérvonal nem köti egyiküket sem hozzá. Most hogy kiderült Martin az apa, ááá, így már nem megy. Hogy lehet ilyen bosszantóan hülyére megírni egy karaktert.

Jobb is, hogy a 8-9. évadban már nem lesz, mert szinte minden vita szituációban felveszi ezt az arrogáns hozzáállást, cserébe szinte sosincs igaza.

Anno amikor Erikkel volt, szintén ment a hiszti, bezzeg akkor nem volt gond a titkolózás amikor Martinnal több hónapig találkoztak a terhességel kapcsolatos állapota miatt. Nem csoda, hogy félreértette a dolgot Erik, aztán ott is egy halom balhét meg lehetett volna előzni, ha Erik tud róla és nem csinál egy csomó baromságot ez miatt.

Erik előtt szintén Martinnal, ott is folyton ment a féltékenykedés, hiszti meg műbalhé.
6/10
agbrenv 2025 okt. 09. - 18:22:23 6/10 Előzmény napraforgó
(696/938)
Sajnos van egy rossz hírem,

Krammer marad a sorozat végéig. Szóval ő valahogy vagy mindig megússza, vagy valami ostoba módon jó útra próbálják majd terelni.

5/10
napraforgó 2025 okt. 09. - 17:40:21 5/10
(695/938)
Egyszerűen nem értem, hogy mit akar Nágya, miért kell neki még mindig Jurko? már többször elhangzott, hogy Vagacsova földjei természetvédelmi védelem alá kerültek, el nem adhatók, oda építeni sem lehet. Vagyis Nágya számára értéktelenek lettek. A gyerek meg idegesíti, nem szereti, csak jópofizik vele. Az meg hülyeség, hogy Martinra fáj a foga, hisz tudja, hogy a férfi megveti, ki nem álhatja.

Engem Nina kacarászása kevésbé zavar, sokkal inkább az, hogy állandóan durcizik, világfájdalmas pofát vág. Nem is értem, hogy Martin mit szabadkozik, mit akar állandóan megbeszélni, megmagyarázni. "Rég volt, még előtted, másnak is van gyereke egy előző kapcsolatából, tessék tudomásul venni."

Vajon hány részes az 5. évad? mert most már le kéne buknia Krammernek és Oláhnak is..
5/10
Záporeső9 2025 okt. 09. - 14:53:02 5/10
(694/938)
Nagyon irritáló ez a sok aljasság, manipuláció, bűncselekmény. Főleg, ha belegondolok abba , hogy a főszereplő karakterek szinte mind tanult emberek.
törökbálint 2025 okt. 09. - 13:37:28 Előzmény agbrenv
(693/938)
Többen is emlegettük régebb óta Nina idegesítő vihogását. Ez egy intelligens férfinál elég is volna arra, h ne jöjjön vele össze. Úgy látszik, a szlovákiai orvostársadalomra ez nem mondható el. /Hú. azért nem akartam nagyon gonosz lenni./
törökbálint 2025 okt. 09. - 11:32:49 Előzmény napraforgó
(692/938)
Persze, mi tudjuk, h csak egyszeri alkalom volt, részegen, de gondolod, h Nágya nem tudna bármit is beadni Nyinának? Egy szerelmes nő, aki persze alapból féltékeny, bármit képes elhinni.Szóval akkor Nyina erről a kalandról már tudott, csak az apaságról nem?? Hát akkor a megbocsáthatalan viselkedése miatt azt mondom, menjen a jó fenébe, úgyis elegem van már régóta belőle a hülye röhögése miatt is, meg az elviselhetetlen, elkényeztetett mivolta miatt, ő tipikusan az a nő, akinek soha senkiért-semmiért nem kellett megküzdenie, eddig minden férfi a lábai előtt hevert. /Bár lehet, a röhögések miatt nem is ő a felelős, hanem a magyar szinkron, lehet, az eredetiben ilyenkor csak mosolyog. Így viszont egy nagyon buta nő benyomását kelti. Én Martin helyében már kiábrándultam volna belőle és elhagyom. A tesztet illetően én is gyanitottam már, h hamis, mert volt vmi erre vonatkozó gúnyos megjegyzése Nágyának. Mindegy is, lényeg, h remélhetőleg nemsokára az összes gonosz majdnem egyszerre le fog bukni, ja, a kis szerb csajnak is biztos lesz még szerepe ebben. különben mért mutatták volna be? Csak Szlávo nehogy vmi öngyilkosságot kiséreljen meg nagy bánatában.... Az 5o körüli Inge meztelen felajánlkozása kissé komikus volt, de majd a mai részben meglátjuk, mennyire. Eriket meg majd csak sikerülni fog kihozni valahogy, lényeg, h Michal bűnhődjön meg. A szlovák társadalom ilyen fokú kritikáját illetően azért arra is kiváncsi vagyok, h a tv csatorna, amelyik ott leadta milyen elkötelezettségü. Ez jószerivel mindent megmagyarázna.
5/10
napraforgó 2025 okt. 09. - 04:41:16 5/10 Előzmény Záporeső9
(691/938)
Ez nekem is gyanús volt. Nágya talán hozzáférhetett a laboratóriumi mintákhoz... meghamisíthatta azt.
Martin sajnos nem álnéven kért vizsgálatot extra sürgősen, hát, nemigen tudom, mit higgyjek.

Jajj, most Nina teljesen idótán majd azt akarja, hogy Martin Nágyával és Jurkóval alkosson egy családot, egy kis boldog családot, háhá, kicsit sem érdekli, hogy Martin őt szereti és ezt a Nágyát sohasem szerette.
Persze nem tudjuk, hogy Nágya mivel etette be Ninát. Lehet, hogy azt mondta, hogy ők egykor szerelmespár voltak? De hát hogy hihet egy nőnek, aki lemondott a gyerekéről és mindig is a testéből élt? Mert most az mondta, hogy szereti Martint, meg mindig is szerette? Áááá, teljesen lebutította az agysorvasztó vírus.

Eva az állandó kacarászásaival halálra idegesít. Hogy nem veszi észre, hogy Karmmer őrá hajt?
Most, mikor a férfi nyíltan kimondta, hogy meglepődik, Jajj-jahajj, hát hogy is jutott ilyen az eszébe? Az, hogy az ő nyálas nyájaskodása és vihorászásai bátorították fel a férfit? Hogy Peter gyanúja nem volt alaptalan? Most majd irtóra meglepődik.

Ez a sorozat nagyon durva képet fest a szlovák mindennapi életről. Megvesztegethető bírók, megvehető rendőrök, hivatalnokok, stb. Ahol Petránszki, Reni polgármester lehet, Miró államtitkár, őt Karen (!) követte, hát tényleg nem tudom mit gondoljak az államgépezetükről.

Csoda, hogy egy ilyen sorozatot engedtek leforgatni, bemutatni. Hisz Szlovákia itt úgy néz ki, mint egy gengszerország, ahol a pénz az úr, minden és mindenki megvehető.
6/10
agbrenv 2025 okt. 08. - 21:37:11 6/10 Előzmény Záporeső9
(690/938)
Nekem is egyből furcsa volt. Eleve akkor jött neki az ötlet, amikor Mihány kihajította a lakásból és Karin mondta, hogy találjon ki valamit. Fix, hogy valahogy meg lett hamisítva az az apasági teszt.

Eleve utólag Karinnak is úgy mesélte a dolgot, mint egy légből kapott ötletet, amit Martin egyből elhitt.

Ha tényleg Martin az apa, akkor viszont az írok vagy a szinkronszöveg írói valamit jól elcsesztek.
6/10
agbrenv 2025 okt. 08. - 21:31:50 6/10 Előzmény napraforgó
(689/938)
Most nem azért mondom, de Krammer honnan szerez mindig embereket akik az ilyen lóti-futi megvesztegetős ügyeket intézik neki? Eddig Vavro intézte ezeket, ő már nincs, ennek ellenére 8 felé tud intézkedni, megvesztegetni, tervezgetni stb. Most ki vitt neki pénzt és a vele járó üzenetet, hogy Mihány érdekében hozzon döntést? Mert nem Krammer volt. Vagy már annyi bírósági ügye volt, hogy megvan a bíró telefonszáma és csak üzenetet küld, meg számlára utalja a pénzt?

Az is már kezd bosszantó lenni, hogy Robó kivételével senki nem hiszi el Peternek a nyilvánvalót. Az meg aztán rohadtul nem gyanús, hogy az orvos támogatja a műtétet, folyton csörög a telefonja, majd miután felveszi, hirtelen csak 10% esély van a sikerre. Természetesen amint valakinek végre eszébe jut, hogy más orvos véleményét is megkérdezzék (Peter), egyből lehurrogja mindenki, hogy hogy merészel logikus ötletekkel előállni egy ilyen mostanra már lebutított sorozatban.

Az mondjuk külön tetszik, hogy Lydiát mindig oltja Krammer, hogy milyen buta, errő a kiszemelt nőjének, konkrétan a szájába kellett rágnia, hogy szerelmes belé. Amúgy szerintem ezzel cseszte el. Amilyen butára van Eva írva ebben az évadban, szerintem ha csak simán vallomás nélkül ágybaviszi, Eva még azt is csak egy "baráti kefélésnek" venné, ami mögött biztos nincs semmi szándék :D Kíváncsi vagyok mi lesz a reakciója, most hogy már neki is nyilvánvaló a helyzet. Remélem itt azért komolyabban állnak a témához mint Igor és Dorota esetében.

Valaki emlegette Nina idegesítő vihogását, feltűnt már régen is, de eddig annyira nem zavart. A mai részben viszont már zavart, hogy minden mondatra vihogással reagált amikor Tamás/Thomas (bármi is volt a neve) megszólalt. Konkrétan a köszönés is vihogás mellett történt. Lehet csak a jelenet volt hosszú ez miatt volt most bosszantó. Amúgy az is vicc, hogy minden konfliktuskor az a megoldása, hogy lelép és elrohan valahova, mint valami 15 éves tini. Így aztán biztos meg lehet beszélni mindent és bármi konfliktust meg lehet vele oldani. Főleg ha házaspárokról van szó.

Az megint jó vicc, hogy Sztanka "csúnyasága" annyiban nyilvánul meg, hogy fogtak egy amúgy szépnek mondható nőt és ráraktak egy szemüvegek, hogy "na, így most már ronda vagy". Lehet itt a szinkron a ludas, nem lehet tudni, lehet eredeti nyelven Adrián csak a lökött viselkedését kommentálta.

Szlávót szinte biztos, hogy az unoka meg fogja még keresni a Krammer ügyben. Biztos megint ki akarják az írók várni, hogy minden sarára egyszerre derüljön fény ezzel mindent csak tovább nyújtva. Csak ez kicsit bosszantó írás, hogy az egész évad alatt mindent meg tud úszni és mindenből kihúzza valahogy magát, aztán a végén meg minden összejön és összeomlik mint a kártyavár. Ez kb Mihályra is vonatkozik.
5/10
Záporeső9 2025 okt. 08. - 21:06:51 5/10
(688/938)
Nem vagyok én abban biztos, hogy Nádja igazat mondott az apaságról. Tudom, volt DNS vizsgálat. Ám valamiért gyanús, ahogyan a vöröskének mesélte , hogyan csapja be Martint és Ninát. A tenyeréből fognak enni. Valójában milliónyi érthetetlenség van a sorozatban. Nagyon várom, hogy vége legyen. Inkább nézem a "Távoli várost. "
5/10
napraforgó 2025 okt. 08. - 20:19:57 5/10
(687/938)
Úgy látom, hogy Vinnában valami agysorvasztó baktérium pusztít, szinte már mindenki elkapta.
5/10
napraforgó 2025 okt. 08. - 19:04:16 5/10 Előzmény törökbálint
(686/938)
Ami Martin és Nágya között volt, azt nem nevezném kapcsolatnak. Még egyéjszakás kalandnak sem, hisz Nágya gyakorlatilag megerőszakolta a hullarészeg Martint. (Csoda, hogy képes volt teljesíteni olyan állapotban.)

Tényleg furcsa, hogy Nina hosszasan elbeszélget a ribanccal, Martint meg nem hajlandó meghallgatni, a telefont is leteszi, stb.
Lulemi 2025 okt. 08. - 15:29:40
(685/938)
Adela tényleg nagyon buta karakter, azt se meséli el a rendőrnek, mit művelt vele Mihály az erdőben, bár igaz, nincs kinek mesélni. Adela meg Erik ötlete kész röhej, hogy képzelte, mikor hívja a rendőröket? Előre tudta, hogy reagál Oláh, és mikor veszi ki Erik kezéből a fegyvert, ha egyáltalán kiveszi? És persze Adela szerint Rita a hibás mert túl hamar hívta a rendőröket. Ja és Rita a kórházban még azért akarja hívni a rendőröket, mert Oláh rá támadt Roskora, de mire odaér, elfelejti, és csak Eriket akarja megmenteni. Mihály meg a kisangyal, aki soha semmi bűnt nem követett el.
törökbálint 2025 okt. 08. - 14:21:33
(684/938)
Akkor én valószinüleg rosszul emlékeztem, hogy Nina már régóta tudott arról, h egy bizonyos bulin Martin és Nágya túl közel kerültek egymáshoz. Mert akkor semmi oka nem volna erre a nagy sértődöttségre, hiszen Martin összes bűne csak az lenne h 2 napig nem mondta el a nagy hírt, aminek igen, akár örülni is lehetne. De ha eddig tényleg nem tudott semmit a kapcsolatukról, akkor jogos a sértődöttsége, hiszen ezzel joggal megalázva érezheti magát bármelyik nő. Ettől függetlenül sajnos tényleg igaz, h ezek a karakterek ennyire kommunikáció képtelenek, ebben most Adela járt elől mert egyetlen értelmes, lényegre törő mondat helyett csak végig nagy bután nézett, nagy szemekkel, tátott szájjal , sőt Martin is hasonlóan viselkedett amikor N-nak magyarázatot kellett volna adnia, persze csak ha Nina semmit nem tudott a kapcsolatukról eddig, mert akkor tényleg nem semmi feladat kivágnia magát.
6/10
agbrenv 2025 okt. 08. - 12:52:28 6/10
(683/938)
Igen, nagy marhaság, pláne, hogy Ninára is teljesen jellemző, hogy ahányszor valami komolyabb dilemma van, az első dolga, hogy eltitkolja. Belegondolva, tulajdonképpen, ez minden szereplőre igaz, szinte mindegyik hazudik vagy titkolózik, ahányszor valami probléma felmerül.

Azt meg külön bírom, hogy egy közismert ribancot, akiről már többször kiderült, hogy hazudott, végighallgat egy olyan ügyről, ami akkor történt amikor Nina és Martin nem ismerték egymást. Ellenben a saját férjét végig sem hallgatja, hogy 2 oldalról is hallja a történetet. Helyette, úgy kezeli a dolgot, mintha valami megcsalási ügyről lenne szó.

Erik, Mihány ügyben meg nem értem, miért úgy kezeli a rendőrfőnök a dolgot, mintha nem lenne közismert tény, hogy Mihány miket művelt mielőtt gyogyóba került. Mindenkinek törölték a memóriáját? Vagy csak a hülye rendőr sztereotípiát akarják erősíteni?

Adela meg Rita is sokat segítettek a helyzeten, bementek hebegni habogni. Meg odadadogtak valamit, ami úgy jött le, mintha a helyszínen pattant volna a valami a fejükbe és azt mondják el vallomásként. Alapból, Rita elvileg úgy ment oda, hogy Erik élete van veszélyben Mihány miatt. Azt meg nem mondták el, hogy mivel csalták oda Mihányt? Szerintem az is rá terelné a gyanút, ha elmondanák, mivel tudták megzsarolni. Gondolom ilyenkor Mihányt is kikérdeznék és ha a rendőrségen azt mondta amit Krammernek hazudott, alapból nem áll össze a két történet és kiderül, hogy Mihány hazudik.

Még Krammernek is volt egy logikus reakciója erre "ki a fene akarna egy roncstelepen kórházi munkaügyekről beszélni". Bár amilyen "kihallgatás" volt az Ingrid, Vavró és Krammer ügynél is, szerintem egy civil élethűbben/hitelesebben járna el az ügyben, mint ebben a sorozatban megírt rendőr és nyomozó karakterek. Ott is pl Vavró egyből ment börtönbe, rendes kihallgatás vagy tárgyalás nélkül.
5/10
napraforgó 2025 okt. 08. - 10:07:19 5/10
(682/938)
Sehogy nem értem, hogy Nina miért ostorozza szerencsétlen Martint az apaság miatt. És Martint sem értem, miért esett annyira kétségbe. Inkább örülne, hogy a gyerek az övé, így nemigen lehet elperelni tőle. Azt meg, hogy Nágya miket mond, miket hazudozik össze-vissza mit érdekli. Hajtsa el azt a qrvát és kész.
5/10
napraforgó 2025 okt. 07. - 08:56:14 5/10
(681/938)
Most megint több halottról beszélnek, akiket Lidia apjának, Borovicsnak a pisztolyával lőttek le.
Borovics és a sameszai fegyverkereskedők voltak. A koszovói háború épp akkor zajlott.

Engem idegesít Eva nyálas nyájaskodása Krammerrel. Fújj.

Ezt az idétlen Sztankát meg fölösleges volt behozni. Egy felnőtt nő - nem kislány ! - aki lépten-nyomon elájul, ha ránéz egy férfira. Hihetetlen baromság.

Nágya meg zavart akar kelteni Martin és Nina között ezzel az apasági üggyel- Ez megint hülyeség, hisz akkoriban Martin még nem is ismerte Ninát, így nincs miért szemrehányást tenni neki.

Áááá, megint halomra halmozzák a hülyeségeket.
törökbálint 2025 okt. 06. - 17:29:47 Előzmény Lulemi
(680/938)
Azért spékelik meg a sok felesleges bornirtsággal, logikátlansággal, néhol idétlenkedéssel,
mert vmi miatt az volt az érdekük, h hosszabb ideig forgathassanak, illetve hogy tovább tartson maga a sorozat.
Lulemi 2025 okt. 06. - 16:33:18
(679/938)
A madarak azt csicsergik, hogy Eriket jól előszedik, még pszichiátert is javasolnak neki, bezzeg Mihály, ilyen múlttal megússza, a felügyelő, aki kb. egy három éves szintjén van, csak Eriket hibáztatja, és úgy tűnik nem hallgat semmiféle más verzióra, csak ezek után azt nem értem, hogy Rita miért nem jelentette föl Mihályt a Roskot ért támadás miatt, na mindegy, mindig úgy kell forgatni a dolgokat, nehogy kiderüljön valami, ezért kell lebutítani kb. az összes szereplőt. Számomra ez a film egy paródia, csak azért követem, hogy miféle h.lyeséget tudnak még kitalálni.