5/10
napraforgó jan. 30. 05:40:03 5/10 Előzmény Záporeső9
(798/938)
Ez a Pali gyerek a Lukasova fia, aki állandóan aggódik érte. Egyelőre a fiú nem keveredett rossz társaságba, csak hangadó akar lenni a sajátjában. Mergértem Petert, hogy leszedte a fiút Lauráról, aki tán nem túl meggyőzően, de tiltakozott a fiú akciója ellen és mondogatta, hogy inkább menjünk fagyizni. Persze egy 40 éves férfinek nem partner egy 15 éves kamasz, nyilván nem verheti meg, max ordítozhat vele. Laurát meg úgysem tehetik üvegbúra alá, hogy máskor se érhessen hozzá egy fiú. Emlékeztek még Robóra, aki kb 2 évvel ezelőtt mennyire felügyelt Laura táncleckéire egy Patrik nevű fiúval. pedig az zeljesen ártalmatlan volt.

Ingrid most már nyiltan Karol pénzére hajt, még csak nem is hazudja, hogy szereti.
Tóth, Ivan, Max, Tibor, Karol mind gazdag pasasok voltak és egyiket sem szerette, talán Tibort egy kicsit. Erik kilógott a sorból, őiránta heves szenvedélyt érzett és miatta megpróbálta Ivánt kifosztani. Érzelemmentes luvnya, egy aranyásó.
Nem hiszem, hogy egy ilyen nőnek itélnék a fiát, pláne, hogy anno ő önként lemondott róla. Most is csak akkor törődik a gyerekével, ha épp van ideje rá.
5/10
Záporeső9 jan. 29. 20:35:51 5/10
(797/938)
A sorozat egyik nagy hibája, hogy egyes szereplőket nem is említenek. Pl Peter fia. Laura sosem tudja, mi a neki való. Ez a Pali gyerek biztosan nem. - Inrid csalódott, mert Karol sokszor még emberszámba sem veszi, nemhogy feleségül. Ám, Iván kapcsolata a doktornővel azért kissé elkeserítette. Peter zavart Helena terhessége miatt nem tud igazán Evára figyelni, de szerintem ezzel lejtőre lépett. A sorozatban sok hiba van a kezdetek óta. Többnyire nem épülnek egymásra az események. Vajon milyen eseménnyel zárul majd az utolsó évad?
5/10
napraforgó jan. 29. 13:27:09 5/10 Előzmény agbrenv
(796/938)
Röhejes volt, hogy Agnesa az elkóborolt macskája miatt fordult a rendőrséghez. Az még meglepőbb, hogy rögtön a rendőrkapitány fogadta ezzel a banális hülyeséggel.
Apropó hogy lett Helenából rendőrfőnök Vinnában? Korábban valami titkos iratok felügyelője volt, ami az ottani ÁVH, vagy KGB időkből maradtak fenn. Az iratok hitelességét kellett ellenőriznie, szóval nem szokványos rendőri munkát végzett.
Csoda, hogy Agnesa még nem kürtölte tele Vinnát Peter ügyével, hisz Peter úgy üvöltözött, hogy még csak hallgatóznia sem kellett.

Mi lesz most, ha Eva valóban terhes? Helena ügyét meddig altatják? Vicces lenne, ha a két nő egyszerre szülne gyereket Peternek.
6/10
agbrenv jan. 29. 13:06:08 6/10 Előzmény napraforgó
(795/938)
Csak tudnám mi alapján ítélnék neki a gyereket. Kiskorában "eladta", aztán sosem hiányzott neki, 7 év múlva kb felbukkan, szart kavar, aztán lelép, eltelik még kb 1-2 év és hirtelen ismét kell neki a gyerek? Melyik bíróság ítélné neki a gyereket, pláne hogy kb Vinnában alapismeret, hogy ő a helyi ribanc.

Eva meg amúgy nem tudom mit pattog ennyit. Mit nem lehet felfogni azon, hogy a kisborászok érdekében az a jó ha minél kevesebb ember tudja a "trükköt". Viszonylag sok múlik a dolgon és nem lenne jó ha kiszivárogna a terv. Eva elvileg egy értelmes karakterként van megírva, de most hirtelen átírták kotnyeles tinire, aki a sulis pletykát akarja kideríteni.

Ingrid szarkavarása már kezd unalmas lenni. Régen összetettebb karakter volt. Egy aranyásó volt akkor is, de volt lelkiismerete, illetve valamilyen szinten kényszerítve is volt a húga miatt, akivel "zsarolták". Most meg kb csak a pénzen rugózik, meg olyan kicsinyes, hogy a két Krammert összeugrasztotta azért mert Ricsi megsértette. Ráadásul utóbbiból semmi előnyt nem szerzett, inkább csak hátrány mert Karolt kicsit maga ellen fordította.

Mondjuk nem kéne panaszkodnom, mert ez még mindig érdekesebb mintha Dorotha és családjára fókuszálna a történet, vagy ha megint Anna nagyi kavarása és pletykája lenne a téma.

Amúgy a Helenás mellékszálon a legmeglepőtt dolog az volt, hogy Agnesa nem azért volt ott Helenánál, hogy általa szivárogjon ki az info hogy lehet Peter az apa. Kicsit furcsa is, hogy akkor miért pont ő ült bent Helenánál, amikor Peter rárontott.
5/10
napraforgó jan. 29. 09:30:48 5/10 Előzmény Lulemi
(794/938)
Ricsi ötlete szerintem nemsokára kiderül. És a Krisztinától kapott hangfelvételt is nyilván felhasználják majd a Jurkó gyermekelhelyezési perében. Gondolom rajta van a felvételen, hogy Nágya pénzt kér a gyerekért. Így volt ez már Vilóéknál is.
Csak itt szeretik fokozni a feszültséget.
5/10
napraforgó jan. 29. 09:26:39 5/10 Előzmény Lulemi
(793/938)
Miért érzi magát Adela hibásnak? mert nem mondta el Ritának, hogy a placenta praeviája IV. stádiumba lépett? Rita is orvos, nem egy tudatlan civil, azért ő is gyaníthatott volna valamit.
És igen, ha annyira féltették, akkor el kellett volna mondani neki. Talán akkor nem futkos annyira, hanem megül a fenekén.
Lulemi jan. 29. 09:00:01
(792/938)
Martin meg Adela kész kabaré. Adela nyavalyog, hogy jaj, ő a hibás, mire Martin: dehogy vagy hibás. Öt perc múlva Martinhoz vágja, hogy : te vagy a hibás, mire Martin, ő nem, hanem Adela a hibás, akkor Adela, jaj, hibás vagyok, mire Martin, á de hogy, nem vagy hibás.
Lulemi jan. 29. 08:59:16
(791/938)
Hétpecsétes titok, hogy milyen trükköt talált ki Ricsi. Az is, hogy Krisztina milyen hangfelvételt adott Martinnak. Az is, hogy Milicának milyen saját verziója van a lövöldözéssel kapcsolatban. Nincs itt semmiféle ötlet, így titokban maradnak.
5/10
Záporeső9 jan. 28. 21:23:34 5/10 Előzmény napraforgó
(790/938)
Csakis ez lehet a megoldás. " A szőlő még nem bor" - mondat adta az ötletet Ricsinek. Inge megint aljas... Remélem úgy írták meg azt a forgatókönyvet, hogy megkapja amit megérdemel.
5/10
napraforgó jan. 28. 15:55:07 5/10
(789/938)
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen trükköt talált ki Ricsi, amivel megfoghatják Karolt.
Olyasmire gondolok, hogy a szerződés előírtja, hogy az akácos dűlő borát csak Krammer forgalmazhatja. De mivel a szőlő még nem bor, ezért Ricsi eladja az egészet a Rozner-Dolinsky pincészetnek még szőlőként. És ha az az ominózus szerződés ezt nem tiltotta meg, Krammer eheti a kefét. Sajnos a tartalomismertető nem árul el semmit.

Ingének gyanús , hogy Vavro csak megjátssza magát és nem is amnéziás. Nekem is gyanús, hogy már sokkal többre emlékszik, mint amit mutat és ő is Karol és Inge megleckéztetésén fáradozik.
5/10
napraforgó jan. 27. 05:50:17 5/10 Előzmény törökbálint
(788/938)
Azzal én is egyetértek, hogy amiről a társ nem tud, az nem fáj. Tehát nem értek egyet azzal, hogy rögtön be kell vallani a megcsalást. Ezzel leginkább csak előre hozzuk a szakítást. Peter most sajnos lebukott, pedig ő a rendesebb fajta, aki csak egyszer botlott meg, nem épített párhuzamos viszonyt a házasságával. Sajnos ha bizalom megtörik, akkor már később a megbocsátás sem képes ezt eltörölni.
törökbálint jan. 26. 19:20:15 Előzmény napraforgó
(787/938)
Lehet, de számomra akkor sem ellenszenves ez a nő. Laura stiklijét is milyen korrekten próbálta elrendezni. Peter meg bolond lett volna mindent őszintén bevallani úgy a tini évekről, mint a közelmúltról Helenával kapcsolatban - minek okozna fájdalmat, ha már nem bukott le?
5/10
napraforgó jan. 26. 18:36:54 5/10 Előzmény törökbálint
(786/938)
Szerintem meg ha biztos lenne abban, hogy Peter a gyerek apja, megpróbálná megszerezni magának. Nagyon rámenős volt ez a nő.
5/10
napraforgó jan. 26. 17:04:03 5/10 Előzmény törökbálint
(785/938)
Régebben Peter azt mondta Evának, hogy Helena a gimnáziumi barátnője volt, na de nem volt köztük semmi komoly. Helena meg azzal jött, hogy nem tudja elfelejteni azokat az éjszakákat, meg hogy mennyire élvezte a szerelmet Peterrel. (hát nem tudom, mi minősül komolynak?) Meg azt is mondta, hogy senkivel nem volt olyan jó, mint vele....
Amúgy meg nem hiszem, hogy egy fiatal nő 20 évig nem próbálkozott másnál.

A másik az, hogy a gimnazista fiúk nem szoktak annyira ügyesek lenni, hogy 20 év alatt senki sem ér a nyomukba. Végül is gyakorlat teszi a mestert....
törökbálint jan. 26. 14:18:14 Előzmény napraforgó
(784/938)
Lehet, h nem volt neki senki más, csak Petert szeretné féltékennyé tenni, hogy legalább ne legyen az a látszat, hogy kétségbeesetten próbál/t/ ráakaszkodni mint volt szerelmére.
5/10
napraforgó jan. 26. 09:36:10 5/10
(783/938)
Helena tiltakozik a magzatvíz vizsgálat ellen, fél a beavatkozástól. Én úgy tudom, hogy 35 év felett mindenképp megcsinálják a vizsgálatot - no nem az apaság megállapítása miatt, hanem a fejlődési rendellenességek kiszűrése miatt.
Márpedig ez a Helena, ha Peter gimnáziumi osztálytársa volt, akkor inkább már 40, vagy több. Ha pedig mindenképp megszúrják, akkor az apasági vizsgálat is elvégezhető.
Fura ez a nő, nemcsak Peterre mászott rá erőszakosan, de volt más kapcsolata is egyidejűleg. Talán valóban jó lenne, ha ő is tudná, ki a gyermeke apja.
5/10
napraforgó jan. 23. 09:14:22 5/10
(782/938)
Korábban Lidia egy nagy villa fényképét mutatta Szlávónak, most meg nézem, egy pici kulipintyóból indulnak el reggel. Ez a ház nyaralónak jó, na de nem is egy villa.
5/10
napraforgó jan. 20. 09:27:11 5/10
(781/938)
Mi van a Burcsák Kft-vel? kezdetben Zsigó, Igor, Dorotka és Viola is vezetgetett bortúrákat a saját munkájuk mellett, aztán felvették Ádót, aztán meg Szládkát, akik kis idő múlva kijátszva őket saját céget alapítottak és faképnél hagyták őket. Most ki viszi a bortúrákat? Vagy már meg is szüntek?

Nekem kicsit furcsa, hogy Dorotka annyira le van terhelve rendezvényszervezőként. Hát mennyi rendezvény van Vinnában egyidőben? És mindet ugyanaz a cég szervezi?
Igor most legalább látja, hogy a felesége mennyi mindent ellátott a munkája mellett. Igornak nem volt más dolga, csak bevágni a vacsorát, aztán egy sör mellett tespedni a TV előtt.
5/10
napraforgó jan. 16. 17:02:17 5/10
(780/938)
Most még biztos nem, olvastam, hogy 2016 év közepén és 2018-ban szült gyerekeket, a férje az a színész, aki Andre Simonettet játszotta. Nina a 7. évadtól nem lesz, már előre kíváncsi vagyok, hogy mivel magyarázzák a távollétét.

Amúgy elnéztem, hogy Martin és Radka milyen jól elszórakozott, nevetgélt a sütizés közben. Ninával sohasem láttam így nevetgélni, mindketten mindig olyan búskomor, szomorú képet vágnak. Egy savanyú képű asszonyt nem nehéz megcsalni egy vidám kis nőcivel.
6/10
agbrenv jan. 16. 14:45:12 6/10 Előzmény marika50
(779/938)
nem hiszem, többször van hogy bizonyos karakterek eltűnnek 20 vagy több epizód erejéig, Robo, Nina, Martin, Rita, Slavo, Peter, Eva, Viera, Anna, Dorka, Igor, Zsigmond stb már többször eltűntek egy bizonyos időre

amúgy kész csoda, hogy eszükbe jutott hogy Peternek van egy fia is, múltkor megemlítették a nevét