törökbálint 2025 nov. 26. - 15:54:54
(752/952)
Már régóta láthatjuk, hogy a jellemábrázolás, karakterfejlődés nem a legerősebb oldala az alkotóknak. De a cselekmény szerintem izgalmasan bonyolódik, ez úgy tűnik, hogy leginkább a jelenlegi és a soron következő epizódoknál lesz igaz. Ricsinek meg lehet, hogy éppen a Milica iránti szerelem kell ahhoz, hogy végre felnőjön és megállapodjon. Érdekes volt a Karol és Rita közötti jelenet is, érezhetően működött közöttük a kémia, bár lehet h csak Karol részéről. Minden esetre ha igaz lesz az a rossz történés, amit spoilereztél, akkor ebből még lehet valami komolyabb is, amire pedig biztos, hogy senki nem számított volna.
5/10
napraforgó 2025 nov. 25. - 04:28:51 5/10 Előzmény törökbálint
(751/952)
Nem kell komolyan venni. Néha annyira irreális a történetfűzés, hogy véletlenül sem vehető komolyan.
Itt az alapszitu: azzal a nyomorult szőlővel, borászattal mindig történik valami. Egyszerűen nem tud normálisan működni. Ez - a sokadik évadban engem már frusztrál. Unom. Nem érdekel.
Némely karakter jellemforálása, alakítása szintén. Ingrid, Robo, Karin, Krammer, stb. úgy forog, mint a búgócsiga. Ilyen nincs a való világban.
Most jött ez az ellenszenves Ricsi és ott van a fele annyi idős Milica, aki picit sem illik hozzá, de ezeket láthatólag össze akarják hozni. Ja, és Milica minduntalan az arcába hulló hajtincse, amit félpercenként igazgat halálosan idegesít. miért nem tűzi oda?

Ez a sorozat már rég megérett arra, hogy befejezzék, de még mindig hátra van ezenkívül is 3 évad. Uramisten, mit fognak még kitalálni?
törökbálint 2025 nov. 24. - 21:09:54 Előzmény napraforgó
(750/952)
Hát, belátom.
5/10
napraforgó 2025 nov. 24. - 18:35:47 5/10 Előzmény törökbálint
(749/952)
Így jár, aki kíváncsi.
törökbálint 2025 nov. 24. - 17:19:45 Előzmény napraforgó
(748/952)
Na basszus, végül mégis megkaptam a kegyelemdöfést, kellett nekem elolvasni a spoilert.
Most már minek nézzem tovább?
5/10
napraforgó 2025 nov. 24. - 13:28:09 5/10
(747/952)
Én néha kiakadok a fordításon. Most is azt mondták, hogy Krammer visszaadta a pincét/pincészetet a Dolinszky-Rozner klánnak. Na és a szőlőt, azt nem? Szőlő nélkül a pince nem sokat ér. Hacsak nem veszik máshonnan a szőlőt. De ugye itt nem erről van szó, Krammer mindent visszaadott, a szőlőbirtokokat, a borászatot a pincével együtt.

Erikről olvasom én is, hogy meghal, de el nem tudom képzelni hogyan. Mert amíg Oláh élt, ő akár meg is ölhette volna, de most?! Ráadásul épp az esküvője előtt/után?
Ma mindegy, még egy hét és megtudjuk.

törökbálint 2025 nov. 24. - 09:58:50 Előzmény Záporeső9
(746/952)
Kösz a gyors válaszodat! Dehogy fecsegtél, csak kicsit tartottam tőle, hogy talán fogsz és akkor oda az izgalom a részemről. Így van, Erik viselkedéséből itélve részéről minden "szörnyűség" elképzelhető. De őt valahogy mindezek ellenére szeretjük, talán mert mindenen átüt a jó szive, na és persze az egyedi humora. A véleményedet pedig igenis fejtsd ki, m i az hogy tartózkodni fogsz - hiszen minél sokszinübbek a kommmentek, annál több embert tudnak vélemény nyilvánitásra ösztökélni.
5/10
Záporeső9 2025 nov. 24. - 08:33:49 5/10 Előzmény törökbálint
(745/952)
Kedves Törökbálint! Nem tudom konkrétan, csak utaltam arra, hogy sok mindennel nem tudok azonosulni, mert logikátlan. ( végül is nem fecsegtem ki semmit, hisz Erik viselkedése sem minden esetben ésszerű. ) Ígérem, a továbbiakban tartózkodom a véleményem kinyilvánításától.
törökbálint 2025 nov. 22. - 18:10:39 Előzmény Záporeső9
(744/952)
Légyszi ne sugalmazzál semmit, h mi fog később történni /ha konkrétan tudod/ mert ezzel elveszed az izgulás lehetőségét másoktól. Az más, ha tippjei vannak az embernek és ezeket lengeti be mint lehetőséget, és szintén más a majdani történések kifecsegése.
5/10
Záporeső9 2025 nov. 22. - 09:49:17 5/10
(743/952)
Jönnek új szereplők, úgy látom. Mintha sosem akarna vége lenni a sorozatnak. Még mennyi hülyeséget találnak ki? Mert az is az lesz, ami Erikkel történik...
5/10
napraforgó 2025 nov. 21. - 08:55:06 5/10
(742/952)
A sok felesleges huzavona után az 5. évad végét eléggé összecsapták. A főgonosz meghalt, de ezért maradt még egy-két szereplő, akik majd újra rosszá válnak.
5/10
napraforgó 2025 nov. 20. - 09:12:17 5/10
(741/952)
Viera bokája kibicsaklik, illetve meghúzódott, mire Eva azt mondja hoz rá borogatást. Aztán megjelenik egy rolni gézzel(!!!) és betekeri az anyósa bokáját. Nem borogatást tesz rá, még csak nem is fáslit, hanem gézt. Röhejes.
5/10
napraforgó 2025 nov. 19. - 06:21:31 5/10
(740/952)
Megint egy csomó logikátlanság. Nagya pont Mihályhoz viszi Jurkót, ahhoz a Mihályhoz, aki azt mondta, hogy szabaduljon meg a gyerektől, vagy majd ő "megoldja". megáll az eszem. egy gyilkoshoz viszi a fiát, aki nyilván megölné, ha zavarná.

Amúgy hogy történt a dolog, hogy Nina hazaköltözött, mire Nágya meg elköltözött tőlük? nekem ez kimaradt. talán elszundítottam ezen a részen? Aztán meg csak úgy odaadják Nágyának a gyereket, hogy vigye el magához, azok után, hogy begyógyszerezte a gyereket és a testvérét is?
5/10
napraforgó 2025 nov. 18. - 18:52:17 5/10
(739/952)
Amúgy hogy jutott be Karin Oláh lakásába? Mikor sétálni mentek, nem volt nála retikül, a nadrágján, meg a blézerén nem volt zseb. Hová tette a lakáskulcsát? Mikor Oláh lelökte a szikláról, akkor se volt nála semmi, amibe tehette volna. A rendőrség se talált a bűntett helyszínén semmit. Azért azt megnéztem volna, hogy hogy tipegett el a fél pár tűsarkú cipőjében.
5/10
napraforgó 2025 nov. 18. - 18:47:52 5/10
(738/952)
Én mostanában Krammeren csodálkozom. Mint kőkemény maffiózót ismertük meg, aztán belengették, hogy háborús bűnös, tömeggyilkos. Most meg annyit finomítottak rajta, hogy rá sem ismerni. nem is akart ölni, az csak fatális véletlen volt. A feleségét sárba tipró, alázó durva férfiból érző szívű, családját szerető apuka lett, és már nem akarja a Dolinskykat, no meg egész Vinnát tönkretenni.

Mihály viszont a világhírű, zseniális idegsebészből egy pszichopata bűnöző lett. Nágyából meg majdnem egy szerető anyukát csináltak, de most már kezd kibújni a szög a zsákból.
6/10
agbrenv 2025 nov. 18. - 16:02:51 6/10 Előzmény Záporeső9
(737/952)
A színészi játékkal nagyrészt nincs gond. A gond általában ahogy a karakterek meg vannak írva és hogy épp kényelem szerint mennyire tesz 180 fokos fordulatot a tulajdonságuk, csak hogy valami mellékszálhoz be tudják illeszteni.
5/10
Záporeső9 2025 nov. 17. - 20:39:26 5/10
(736/952)
Azért az meg kell hagyni, Mihályt alakító színész, jól játszik!
5/10
napraforgó 2025 nov. 12. - 11:51:49 5/10
(735/952)
Inge megtalálja a sebesült Karint. Aztán halálra váltan szabadságot kér Krammertől. Majd elmegy Martinhoz gyógyszerekért. Ezzel ki tudja mennyi idő telik el. Végül csak elmegy Karinért, akit aztán betámogat a kastélyba, miközben a fél pár cipőjét a helyszínen hagyja. Elég vicces.

Nem értem, hogy Viola mi a bánatnak ragaszkodik a templomi esküvőhöz? Az ő korában?
6/10
agbrenv 2025 nov. 10. - 20:50:03 6/10 Előzmény napraforgó
(734/952)
Nekem is egyből ez volt a gondolatom, de az ügyvéd úgy látszik fényt derített arra, hogy csak a rendőrök inkompetens hülyék, akik be sem tartják a szabályokat, mert nem is ismerik azokat. Ez legalább nem történetírási baki, pedig az volt az első tippem.

Mondjuk az már más kérdés, hogy egy civil is tudná azt, hogy nem beszélhetünk gyilkosságról, ha a személy elő sem került, de egyezünk meg abba, hogy a szereplők sosem láttak vagy olvastak krimit, vagy bármi ezzel kapcsolatos témájú dolgot :D
5/10
napraforgó 2025 nov. 10. - 20:10:25 5/10
(733/952)
Hogy vádolhatják Robót gyilkossággal, amikor nincs is holttest???? eleve nem is kezdik keresni az eltűnt személyt egy bizonyos ideig. (48 óra, vagy 72, országa válogatja). itt meg márt nekiugrottak a nyomozásnak, csak mert a nő nem jelent meg reggel a munkahelyén.