6/10
napraforgó jún. 14. 18:12:29 6/10
(1075/1155)
Már csak néhány rész van hátra az évadból. Kiváncsi vagyok, hogy miért tűnik el Diána és Max. Ricsi és Milica távozása is rejtélyes, azért fura, hogy valaki belekezd egy üzletbe, nekiáll borászkodni, de még az első szüretet sem várja meg és távozik. Látszik, hogy még most is tél van, a szőlővesszőket épp csak metszik. Sehol egy levél, de még rügy sem.
6/10
napraforgó jún. 14. 18:03:36 6/10 Előzmény Záporeső9
(1074/1155)
Én egyáltalán nem értem, hogy Krammer miért rejtette Diána ágyának matraca alá a pénzét. hogy nem talált abban a hatalmas kastélyban egy fiókot, vagy akármikyen rejtekhelyet a pénzének. Azért az nem valószínű, hogy Vavró naponta végigkutatja a szobáját, na meg az összes többit.
5/10
Záporeső9 jún. 14. 16:29:43 5/10
(1073/1155)
Szerintem Dorotka is szép. ( csak most a haja - valami szörnyű) Rita kifejezetten megszépült. Lehet, hogy mégis elcsábul és Max lesz a következő? ( Nem hinném, hogy Martinnal összejön, mert Ninára tekintettel van - néha megemlíti- bár korábban én is felvetettem ezt a lehetőséget) Egyébként is nagyon nem tetszik, ahogy ezt a Nina szálat varrják, illetve elvarrják. a sorozat írói. - Várom már nagyon, hogy Miló és Inge lebukjon, de nagyon haragszom Krammerre , mert a kedves és szolid Diánát is becsapja. Arra gondolok, hogy a pénzt a végén, még Robo találja meg. ( nem értem miért mászkál át mindig a lány szobájába)
6/10
napraforgó jún. 12. 15:45:00 6/10 Előzmény agbrenv
(1072/1155)
Sajnos nem mondják a vezetéknevét (Sobolak), de a René nem tipikusan szlovák név.
4/10
agbrenv jún. 12. 14:23:17 4/10 Előzmény napraforgó
(1071/1155)
Lydia is szép nő, anno a sokat szövegelős nővér aki Martinra hajtott is szép volt, Nadia is szép volt, Dasa is, akármennyire is próbálták takarni a nagymama szemüveggel és a hátranyalt konttyal (emlékszem anno volt egy jelenet amikor Peterrel épp készültek aludni menni és jó nagy hatásszünet után jöttem csak rá hogy az Dasa mert ki volt bontva a haja és nem volt rajt a szemüveg), Jarka (Vavró házvezetője) is szép

a főbb szereplők közül egyedül Mirka és Dorka azok akik nem kimagaslóan szépek, és ők is azért messze vannak a csúnyától

Renét elvileg bizonyíték megsemmisítése közben kapták el, a kontextusból úgy jött le, hogy nem tudott mindent eltűntetni, plusz ott volt a laptopja is ép állapotban, nem hiszem hogy ő lenne az a René, egyrész szerintem már a 4. évad óta meg sem említették másrészt szerintem az ő történetszálát lezárták Baxa halálával és Miro letartóztatásával

emlékezetem szerint ő alapból nem is volt annyira benne ezekben a "tegyük tönkre vinnát és a borvidéket" dolgokban, mivel Karin szervezte be Miro mellé anno és csak azután folyt bele az ügybe, börtönből meg nem hiszem hogy hirtelen nagy pénzhez és hatalomhoz jutott
4/10
agbrenv jún. 12. 14:08:59 4/10 Előzmény napraforgó
(1070/1155)
Nem hiszem hogy ő, elvileg őt kiírták a sorozatból és a színész is csak a 3. évadig van írva. De majd kiderül
6/10
napraforgó jún. 12. 13:13:30 6/10 Előzmény raskailea
(1069/1155)
Martin Ritával is, Luciával is flörtöl. Úgy néz ki, Nina végérvényesen megbolondult, úgyhogy tényleg nem számolnak már vele. És mind a két nő szabad, mindkettőnek van gyereke, úgyhogy Jurkónak lenne "testvére".

Amúgy a sorozatban minden fiatal nő szép, Eva, Nina, Rita, Lucia, Milica, Diána. Karin is szép volt a tejfehér bőrével és a vörös hajával. Még Ingrid is gusztusosan hervadozik.

Ezt a Renét meg nem tartóztatták le Miróval? Vagy ő időben lelépett? Még polgármester is volt Iván előtt.
3/10
raskailea jún. 12. 12:21:14 3/10
(1068/1155)
Furcsa, ahogy Martin és Rita a "párkapcsolataikról" beszélget. Mert oké, Rita szabad, de Martinnak ott van Tirolban a felesége. Ehhez képest szerintem néha úgy viselkednek, mintha egymással flörtölnének - vagy csak a színészi játék nem megfelelő. És egyébként is mintha Ninával már senki nem számolna.
3/10
raskailea jún. 12. 10:42:22 3/10 Előzmény napraforgó
(1067/1155)
Biztosan ugyanaz a René, tehát ő áll Fiala mögött, ahogy már eddig is gyanakodtak, hogy valaki másnak vannak szándékai a kórházzal, és nem Fialának.
6/10
napraforgó jún. 12. 08:56:36 6/10
(1066/1155)
Ez a René az a René, aki annak idején Karinkát futtatta, majd Miró jobbkeze lett? Most valami nagyember lett és Milán a csicskája?
Na és hogy lehet lefaragni Karol büntetéséből pénzért?
6/10
napraforgó jún. 12. 08:56:36 6/10
(1065/1155)
Ez a René az a René, aki annak idején Karinkát futtatta, majd Miró jobbkeze lett? Most valami nagyember lett és Milán a csicskája?
Na és hogy lehet lefaragni Karol büntetéséből pénzért?
6/10
napraforgó jún. 08. 21:12:13 6/10
(1064/1155)
Miért mondják, hogy újra nyitják Adela ügyét, amikor még le sem zárták? Azt mondták, hogy fegyelmi eljárás alá vonják, aztán nem volt semmi. Szerintem meg kellett volna hallgatni őt is, a szolgálatban lévő kollégáit (szülésznő, műtősök, nővérek), Talán Slávót is, mint Lidia társát és a gyerekének az apját. Ezek nélkül nem lehet eldönteni, hogy követett-e el műhibát.
Volt egy elfogult újságcikk, amely bűnösnek kiáltotta ki, de semmilyen hivatalos eljárás nem zárult le és nem találták hibásnak.

Szegény Stellával valóban senki nem foglalkozott rendszeresen. Slávó biztos nem, néha Zoli tanult vele, de hát ez nem egy 80 éves öreg dolga. Karol is csak épp akkor foglalkozott a lányával, ha épp nála volt. Ha a kislány távol volt a kastélytól, Karolnak bizony eszébe sem jutott.
Nem tudni, hogy a gyerek mióta van Ricsiéknél, de ugye ők sem néztek a körmére, csak azzal foglalkoztak, hogy időben beérjen az iskolába.

Amúgy meg, hogy lehet egy 9 éves (nek mondott) kislány már ötödikes? Szlovákiában tán 4 éves korban kezdődik az iskola?
6/10
napraforgó jún. 05. 20:33:56 6/10
(1063/1155)
Diána állítólag a nővérszálláson lakik. (Igaz, kicsit furcsa, hogy egymaga kétágyas szobát kapott).
Robo pedig munkásszállón lakik. Érdekes, hogy mégis szomszédosak a szobáik.

Úgy tudtam, hogy Vavro hozzá fog nyúlni a Karolnak ígért pénzhez. Így Krammer 2 tűz közé került, Fiala is szorongatja, Vavro meg elkölti a pénzét.
6/10
napraforgó jún. 02. 12:12:12 6/10 Előzmény raskailea
(1062/1155)
Igen, igen, bár a mexikói sorozatokban is úgy pattannak ki a betegágyból a szereplők a kóma után, hogy egészségesebbek, mint valaha voltak. Talán itt is így lesz.

Én inkább azon csodálkozom, hogy Dorotka miért nem ment azonnal a rendőrségre feljelentést tenni, mikor észrevette, hogy az aláírását meghamisították azokon a kórházi számlákon.
És most Adelának is ugyanúgy feljelentést kellene tenni, hogy Lidia kórházi kezelőlapjából kitöröltek adatokat. De itt mindenki hülye, eltűrnek minden disznóságot.

Sztellinka élete is nagyot fordult, a hatalmas kastélyból kicsöppent, először a legalább 6 szobás Dolinsky házba került, amit lefitymált, kicsinek talált, most meg Ricsihez kell mennie, ahol nem is lesz külön szobája, megörökli Karol tábori ágyát.
3/10
raskailea jún. 02. 10:03:09 3/10 Előzmény napraforgó
(1061/1155)
Hát igen, feltéve, ha Lidia olyan állapotba kerül, hogy el tudja látni a kicsit. Mert hogy valaki hosszú kóma után egyből szuper egészségnek örvend, az ritkaság - én csak Az utolsó zsaru című rendőrös sorozatban láttam ilyent, amikor a zsaru húsz év kóma után hipp-hopp máris újra teljes értékű rendőr, szerintem ilyen csak a mesében van. :))
6/10
napraforgó jún. 02. 07:39:24 6/10 Előzmény raskailea
(1060/1155)
Nincs sok alternatíva, vagy Polákra hagyják a szőlészetet, borászatot, vagy újra kiegyeznek Peterékkel.
Különben meg, ha Lidia egyidőben ébred fel Ricsiék távozásával, akkor Slávóra lehet hagyni a birtokot, mert akkor Lidia át tudja venni a baba gondozását.
3/10
raskailea jún. 01. 20:49:57 3/10 Előzmény napraforgó
(1059/1155)
Nahát Slavóra nemigen hagyhatják az Akácos dűlőt, mert ő csak a babával és a saját hisztijeivel van elfoglalva. Most megint az a fájdalma, hogy ő tudja meg utoljára azt, hogy Adelát műhibával vádolják Lydia kómája miatt. Ez a pasi főleg sértett pofát tud vágni, az megy neki legjobban.
6/10
napraforgó jún. 01. 17:22:12 6/10
(1058/1155)
Milica nem szeret hazudni, de most mégis úgy tűnt nekem, hogy hazudott a terhességgel kapcsolatban. Nagyon fura képet vágott, amikor a terhességi teszteket nézegette. Azt már tudjuk, hogy össze fognak házasodni és aztán kilépnek a sorozatból. Ami elég fura, hisz épp csak beindították az Akácos dűlő projektet. Mi lesz vele? ráhagyják Slávóra?

Olvasom a tartalom ismertetőket, és az évad befejező epizódjában végre felébred Lidia.
3/10
raskailea máj. 30. 09:36:35 3/10 Előzmény napraforgó
(1057/1155)
Pedig Inge ott nagyon otthonosan mozog, egy szál köntösben is láttuk már, kíváncsi vagyok, Fiala meddig marad türelmes. Meg vajon a kettőjük közös érdekei meddig tartják össze őket, ez is kérdés.
6/10
napraforgó máj. 30. 06:17:55 6/10 Előzmény raskailea
(1056/1155)
Adamkó a születése óta az apjánál lakik, természetesen. A bíróság neki ítélte, Inge csak látogathatja és Iván jóindulatának köszönhetően időnként magával viheti. Amíg a kastélyban lakott, Inge néhányszor magával vihette a kisfiát, na de Fialához biztos nem.
Csodálkozom, hogy Fiala eltűri, hogy Inge ellenszolgáltatás nélkül nála lakjon. Igaz, néha bepróbálkozik, de Inge mindig elutasítja.