raskailea febr. 19. 10:21:17 Előzmény napraforgó
(832/932)
Nekem ez az Ingrid baromi ellenszenves, sose tudom, hogy mikor őszinte (talán soha?) és mikor játssza meg magát valami újabb sötét terv érdekében. Sajnos a magyar szinkron se igazít el ebben, mert mindig ugyanolyan művi, nyávogó, levegőt kapkodó hangon beszél. Nincs jól eltalálva a karakter se a színészi játékot, se a hangot illetően.
5/10
napraforgó febr. 19. 09:39:59 5/10
(831/932)
Stelkának valóban túl sokszor van születésnapja. Amikor új házba költöztek, már akkor volt. Slávótól egy plüssfigurát, egy elefántot kapott, az apjától meg egy méregdrága mobilt. Most kb. 2 hónappal később megint egy új mobilt akar, kristályokkal kirakva.
Krammer irtózatosan elrontja a kislányát.
5/10
napraforgó febr. 19. 06:05:50 5/10
(830/932)
Nekem nem tetszik, hogy Ingid úgy balhézik, mintha Krammer felesége lenne, mintha a férfi az ő kizárólagos tulajdona lenne. Pedig Karol világosan megmondta neki, hogy soha nem fogja feleségül venni, erre ne is számítson. Persze Karol óvatos, hisz Inge sokat tud róla, nagy kárt tudna neki okozni. Hja, nem kellett volna ennyire közel engedni magához.

Inge inkább azon törte volna magát, hogy önálló egzisztenciát teremtsen magának, - akkor még reménye is lehetett volna a fiára. De így, hogy mindent Krammerre épített, csak arra öszpontosított, hogy ő lehessen a következő Krammerné. nincs semmije. Krammer csak használja őt, a tehetségét is, meg a testét is, esze ágában sincs hozzákötni az életét. Nincs is hová vinnie Adamkót és Krammer nélkül nincs is miből eltartania.
Nem értem, hogy egy olyan érett korú nő, mint Inge miért akar ennyire egy férfitól függni. Egy olyan férfitól, aki egyáltalán nem elkötelezett irányában.

Evát sajnálom, hogy ennyire vak, nem lát át Krammeren és a becsületes férjét egy szélhámosra, egy bűnözőre cserélné.
6/10
agbrenv febr. 18. 21:34:39 6/10
(829/932)
Eva döntése hogy otthagyja Peter még hitető is lenne, de ezt is azzal akarják elcseszni, hogy Krammer karjaiba próbálják ugrasztani? A gond az, hogy Eva-t egy értelmes nőnek mutatták be eddig, de amióta Krammer megjelent inkább a szőke nős viccek illenek rá minthogy az intelligencia. Ennyire hülye nem lehet, hogy Krammer felé nyit azok után amit tett, kb az ágyába zsarolta, a családját meg tönkre akarta tenni, ennek ellenére még vele jópofizik. Iván nem csoda hogy ilyen hirtelen haragú, ha ennyire ostobák a gyerekei. Szlávó egy balfék, amire ráraknak 20 lapáttal Krammer undok gyerekével, Eva tök hülye lett amióta Krammer bekerült a szereplők közé, Nina meg jelenleg csak azért normális, mert nincs idejük vele kapcsolatban is valami konfliktust kelteni, de amúgy meg egy túlérzékeny hisztigép. Ádám az utolsó reménye hogy legyen egy érteles gyereke XD Nem csoda hogy nem akarja hogy Ingrid kezébe kerüljön.
6/10
agbrenv febr. 18. 20:43:46 6/10
(828/932)
Úgy tűnik nem csak Vavró az amnéziás hanem Inge és az írók is. Mégis mi a szart akar elérni, mikor részben ő juttatta ebbe az állapotba amikor hamisan tanúskodott Vavró ellen, illetve a legtöbb Vavró kezelését illető ügyet ő intézte Krammernek? Ugyanúgy bukna Krammerrel együtt, hamis tanúskodás, gyilkosságban együttműködés, bizonyíték eltitkolása stb.

Amúgy azt már észrevettem, hogy Adam kb stresszlabdának kell csak Ingridnek, mert ahányszor megbántják, hirtelen eszébe jut hogy van egy fia. Meg ezt a megbántott, bocsánatot kérő marhaságot még hányszor akarják eljátszani vele. Már unalmas, ahogy az is, hogy mindent meg tud úszni, annak ellenére, hogy realisztikusan nézve már milliárd bizonyíték van ellene amivel végre bevághatnák a börtönbe ahova való, és ez nem csak a Krammer által okozott balesetre vonatkozik, már sok más szart elkövetett ami miatt már lesittelték volna.
5/10
napraforgó febr. 18. 14:23:33 5/10
(827/932)
Anna nagyi már megint át akarja rendezni mindenki életét. Miért kellene Adelának beköltözni a Dolinsky házba? És miért kellene emiatt hozzáépíteni az amúgy is baromi nagy házhoz? Eddig elfért benne Iván, Zoli, a 3 felnőtt gyerek (néha a családjukkal), mindenkinek volt saját szobája. Jelenleg csak Zoli és Iván lakik benne a kis Adamkóval, hát minek a bővítés?
Na és micsoda ötlet az, hogy Adela nyisson ott egy rendelőt? Sohasem mondta, hogy ilyen tervei lennének. Miért nem jó úgy, ahogy van?
És Adela miért nem képes megbeszélni ezt Ivánnal, miért kell rögtön szakítani?
5/10
napraforgó febr. 15. 09:48:13 5/10
(826/932)
raskailea febr. 12. 17:55:18 Előzmény napraforgó
(825/932)
Először azt hittem, a házasság hete miatt, de erre semmi nem utalt.
5/10
napraforgó febr. 12. 17:53:09 5/10 Előzmény raskailea
(824/932)
Az élet dicsérete egy nagyon jó sorozat egyébként, na de ilyen meglepetésszerűen? A világon semmi sem indokolta a műsorváltozást.
raskailea febr. 12. 17:26:28 Előzmény napraforgó
(823/932)
Biztosan az Élet dicsérete srozat volt fontosabb (?) valami okból. Ma már lesz 19.50-kor.
Bubu780 febr. 11. 21:03:46
(822/932)
Van folytatása a aorozatnak? Vagy ennyi volt?
5/10
napraforgó febr. 11. 20:23:54 5/10
(821/932)
Hová tűnt a ma esti epizód?
raskailea febr. 11. 20:16:37 Előzmény napraforgó
(820/932)
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy a forgatókönyv írói kinszenvedve ötlik ki a folytatásokat. Nyavalygás, bosszú, gyerekes viselkedés, minden szereplő gyengén megírt karaktert mutat, és a sztorik életszerűtlenek.
Korábban azt hittem, Ivan és Viera majd komolyan összejönnek, de azt a szálat se bontották ki, hanem egyszercsak bejött a képbe Luteránová. Csak bonyolítanak mindent, de annyira nem reális, hogy már inkább unalmas.
5/10
napraforgó febr. 11. 10:46:30 5/10
(819/932)
Sajnálom, hogy Ivan és Inge tárgyalását nem mutatták, helyette csupa üres hülyéskedéseket láthatunk Mártuska örömkitörésivel, meg Eva unalmas szenvelgéseivel.
Ivan elítéli Roskót, pedig az igazat mondott. És a szociális munkás is Iván mellett nyilatkozhatott, miután Inge meg akarta vesztegetni.

Amúgy nem is tudom, mit akar kezdeni Inge a fiával? Nem olyan anya, aki éjjel-nappal képes lenne a gyerekkel törődni. Naponta 3-5 X etetni, szükség esetén tisztába tenni, naponta behurcibálni a gyerekközpontnak kikiáltott óvodába, minden második héten otthon lenni vele, mert hazahozott valami betegséget az óvódából, orvoshoz szaladgálni vele, ahányszor csak megbetegszik, stb, stb. Most akkor megy hozzá, ha éppen ráér, elviszi játszótérre, állatkertbe, sütizni, fagyizni és szépen visszaviheti, ha megunta.
Most meg úgy tesz, mint aki valami nagy tragédia történt volna vele.

Vavro ügye is jó lenne, ha végre megoldódna, kezd már az is unalmas lenni.
5/10
napraforgó febr. 10. 10:15:23 5/10
(818/932)
A sorozat színvonala a béka popója alá esett. Itt már mindenki meghülyült.
Márta nővér a kórház legjobb főnővére volt, most meg mint egy szökőkút, egész nap csak sír.
Igor egy nagy mamlasz gyerek, soha nem fog felnőni. Azt hiszi, hogy a gyerekeivel való törődés csak csupa móka, kacagás, játék. A tényleges munkát meg rátolja az anyósára.
Iván érthetetlen módon meghülyült. Tudja, hogy Ingrid milyen álnok kígyó, mégsem akar küzdeni ellene. csak rontja a helyzetét hülyéskedéseivel.
A gyermekelhelyezési perét mások fogják megnyerni neki.
Eva sem normális, megint közel engedi magához Karolt. Miért vele vígasztaltatja magát, amikor van egy népes szerető családja, csupa segítőkész, empatikus emberrel. Remélem Laura elküldi a fenébe Karolt.
Peter meg azt hiszi, hogy azzal a rossz dumával, hogy "megbántam, amit tettem, meg bocsánatot is kértem már" túl lehet lépni a történteken. Hát ha ez ilyen könnyen menne....
6/10
agbrenv febr. 08. 17:01:03 6/10
(817/932)
Szerintem ezt az egész családot kb jegelni kéne. Mert már egy jó ideje nem haladnak sehova és csak ostoba mellékszálakat adnak nekik amik "humoros" vagy fölöslegesnek jönnek le. Kb amióta meglettek az ikrek és Viola otthagyta a polgármestert, csak silány vagy fárasztó történetszálakat kaptak, ami arra szolgál, hogy húzzák az időt.

Már az első két évadban is, amikor komolynak mondható volt a sorozat, mutatkoztak a problémák ezzel a családdal kapcsolatban, mert Salome volt talán az első "bugyuta humor" karakter akire emlékszem. Természetesen ő is ennek a családnak egy történeti mellékszálaként került be, ahol kb mély lélegzetek és hangos sóhajok követték majdnem minden jelenetet amiben része volt.
5/10
napraforgó febr. 07. 17:42:05 5/10
(816/932)
Megint jól megkavarták a történetet. Mi ez a horribilis adósság? már korábban is kérdeztem, hogy mi van a Burcsák Kft.-vel. Szabadjára hagyták garázdálkodni Sztankát, meg Ádót? Amikor már tudták, hogy probléma van velük? Nem rúgták ki őket? És hogy-hogy senki soha nem nézett a körmükre?
Zsigó most azt mondta, hogy felszámolták a céget, ezt hogy tehették úgy, hogy nem tisztázták a cég anyagi helyzetét?

Én már azt sem értettem anno, hogy mi szükségük volt erre a bortúrizmusra egyáltalán? 4 felnőtt és 2 pici gyerek alkotja a családjukat és minden felnőttnek volt állása, keresete. Ne mondja senki, hogy nem birtak megélni a 4 keresetből, meg valószínűleg Szlovákiában is van valami családi pótlék a gyerekek után.
Kezdetben mind a négyen személyesen is részt vettek a Burcsák Kft. működésében, Dorka csinált is egy táblázatot hogy ki mikor vezeti a túrát. Ez mikor maradt abba? És miért nem nézte át a Kft. könyvelését soha senki? Viola üzletasszony, éttermet vezet, ő értett volna hozzá.

Katyvasz az egész.
5/10
Záporeső9 febr. 06. 21:50:37 5/10
(815/932)
Magam is úgy látom, hogy Krammer egy gerinctelen pénzimádó. A magánélete egy káosz, önmagán kívül sosem szeretett senkit. Szerintem még a lányát sem... mert egy kényes kisasszonyt csinált belőle. Arra várok nagyon, hogy Inge csalódjon . Tapasztalja meg, hogy semmit sem jelent Karol számára, ahogyan Normális az lett volna, ha felméri, milyen szerencsés , hogy Iván ennyire jó volt hozzá. Még lehettek volna család is, ha ésszerűen gondolkodik. Ninának meg Júrkóval kellene törődni. Eléggé elhanyagolta és ezt nem látja Martin? Bízom benne, hogy történik valami és a kis Adamkó nem kerül Ingéhez. Talán ha házasok lennének a doktornő és Iván. Vavro talán majd tud emlékezni és talál valamit ami bizonyíték lehet arra, hogy milyen aljasul bánt vele Karol.
6/10
agbrenv febr. 06. 20:32:01 6/10 Előzmény napraforgó
(814/932)
Az rendben van, nincs is ezzel gond, de ezt normálisan is fel lehet vezetni, nem egyik napról a másikra csettintésszerűen. A sok időhúzós jelenetbe beleférni az is, hogy néha apróbb jeleket belecsempészni, ami utalhat későbbi történetszálakra vagy csavarokra.
5/10
napraforgó febr. 06. 18:01:57 5/10
(813/932)
Szerintem Nina annyira vágyik egy kisbabára, és hát neki is lett volna egy Eriktől, csak nem tudta kihordani. Ha csak 2 hónappal tovább tudta volna hordani, már életben tudták volna tartani.
Ritának is koraszülése volt, bár nem emlékszem, hogy egyszer is mondták volna, hogy hányadik hónapban, illetve hétben volt.
Nina tudat alatt irigyli Ritától a babát, azért jár örökké a nyakára.
Pedig neki ott van Jurkó és már a kisfiú is észrevette, hogy kevesebbet törőik vele, mint korábban.